בית שמש בחדשות 22 ומשה צדק ולא רותם

MS6

New member
תשובות...

1. בלי שום קשר למה שהיא אמרה ולמרות שהיא אשת שמאל וקיצונית לגמרי (היא מצביעה לחד"ש.. שזה כבר לא שמאל זה למטורפים בלבד) תמיד ידעתי להעריך אותה (וגם כתבתי כמה פעמים את זה) כתבתי פעם באיזה אתר ימני שהנקודת אור היחידה מהתקשורת הכמעט דיקטטורית של ישראל היא שלי יחימוביץ' (חוץ מהכתבים שמועסקים על תקן ימנים... כמו אורי אורבך). ובוודאי שהיא צודקת, הסיבה שאני לא מסכים עם תמר ורותם היא פשוט מאוד משום שחיות לא שוות לבני אדם. חיות פחותות מבני אדם. אם חיות היו שוות לבני אדם היינו נמצאים במצב מאוד קשה, כי היינו צריכים לדאוג לשוויון זכויות של מאות מיליארדי יצורים (דבר שהוא בלתי אפשרי), כל פעם שמיוצרת שקית, שמכינים אדמות לחקלאות, אפילו שמייצרים מוצרים כמו פלסטיק או רהיטי עץ אנו אומרים דבר פשוט: עדיף בני אדם על חיות אנשים שאומרים שחיות מבחינתם שוות לבני אדם הם אחת מהשתיים: או שהם שקרנים או שהם פשוט לא יודעים. אני לא חושב שיש אנשים שבעצם מתקיימים כאילו חיות שוות לבני אדם ואם יש כאלה אז הם בוודאי צריכים לחיות במערה מסוימת, בלי שום בגד לגופם כשכל מה שהם אוכלים זה פירות או ירקות (שהם בעצמם קוטפים.. מעצים שלא נשתלו על ידם) ולחיות בתנאים מאוד מאוד מיוחדים. 2. ברור שאני לא מסכים איתו בכלל. קודם כל יש הבדל גדול בין מחנות העולים לשומר הצעיר ולנוער העובד ומוזר לי שהוא, בתור פלמח"ניק ידוע, לא יודע אותו.. מחנות העולים הם בעיקרון תנועת נוער שמתנגדת למסירת שטחים בעוד השומר הצעיר והנוער העובד הן תנועות שמאל מדיני... מחנות העולים הם שמאל חברתי אבל ימין מדיני. אני לא מסכים איתו לא בגלל שאני לא רוצה שהן יפעלו בבית שמש ואגב בחלק מהתנועות אני לא רוצה.. אבל אני יעדיף שילד ילך לנוער העובד מאשר שישאר בבית (לגבי השומר הצעיר.. אני מעדיף שישאר בבית) אני לא מסכים איתו כי תנועות נוער כאלה מייצגות מיעוט קטן בכל עיירת פיתוח בארץ. לשמחתי הרבה, תושבי עיירות הפיתוח לא שוכחים את מדיניות השמאל כלפיהם ואת האפליה הקשה שבגללה אנחנו למדנו (או לומדים) בבתי ספר של 50 או 60 אחוז עוברי בגרות ולא לומדים בבית ספר כמו "הרטוב"... לכן, ההורים מין הסתם לא שולחים (ברובם) את הילדים שלהם להתחנך באותן תנועות שמאל. אני חושב שמבחינת המצב של תנועות הנוער הגיוני שבבית שמש שתי התנועות הגדולות ביותר הן דתיות גם בגלל שמדובר בעיר פיתוח וגם בגלל שיש בעיר הרבה דתיים וגם הגיוני שהתנועה השלישית בגודלה היא בית"ר וזה בגלל שהרוב הגדול של תושבי העיר הם ימנים. אני דווקא חושב שיש יותר מדי יצוג בערי פיתוח לתנועות שמאל.. קשה לי להבין איך זה שהשומר הצעיר פועלים במקום כמו ירוחם.. אבל זה בגלל הזיכרון הטבעי הקצר של כולנו.

לגבי הראשון אני מסכים איתך.

עם הסתייגות קטנה, שחיות גם שוות שילחמו בעדם, רק שאני חושב שבני אדם קודם, לפני חיות, אבל גם לחיות יש זכויות, וצריך לדאוג להם. בקטע השני, אני מניאק אם לא 80% מההורים של הנוער היום, (אנשים בגילאים 40-70.) היו בנוער העובד והלומד שהם היו צעירים, הנוער העובד והלומד פעם הייתה אימפריה בבית שמש, מי יכל על הנוער העובד בבית שמש. אין לך שמץ של מושג, עם כמה הורים של חברים שלי, ועם כמה אנשים זרים הייתי מדבר על הנוער העובד, והם היו אומרים לי שבצעירותם הם היו בנוע"ל. בתקופה שאני מדבר עליה, בני עקיבא הייתה סניף קטן, בית"ר לא נראה לי הייתה קיימת, וגם אם הייתה קיימת, הייתה מעו"ז קטן, לצופים גם היה שבט קטן יחסית לנוע"ל, אבל די גדול יחסית למעו"ז, ולסניף של בני עקיבא. תחשוב על זה ככה, לאנשים פעם (שנות ה60-70) לא היה מחשב, וכולם כמעט היו בתנועות נוער, הנוער העובד, הייתה הגדולה מבין התנועות בבית שמש. ומשה קבל נתון מעניין מהעיתון של סופשבוע שעבר 82.49% זכאים לבגרות יש מתוך המחזור שלי, יב' שהיום בצבא. אז לגבי הבגרויות זה כבר פחות תיכף, והמחזור שלנו הוכיח את זה ובגדול ! ! !

MS6

New member
אוקי...

אני יודע שבשייבר ובפירסט המצב ממש לא ככה.. זה יפה, אבל זה מיוחד... לגבי מה שאמרת. לא צדקת. זה לא שלבית"ר היה סניף קטן.. פשוט ב80' בית"ר נסגרה בבית שמש. ב1968 בית"ר בית שמש היה המעו"ז הגדול ביותר בעולם. היו בבית"ר כמה מאות חניכים (שמעתי ממישהו גם אלף) ולא היה דבר כזה באף מעו"ז אחר בעולם.. חח שמעתי גם אני מהרבה מאוד אנשים בבית שמש שהם היו בבית"ר ושיש להם תמונות והכל.. תלוי איזה אנשים שואלים. בית"ר והנוער העובד הצליחו בתקופות שונות.. לבודדים איכפת מהאידיאולוגיה.. הרוב באו בגלל החבר'ה, ככה שיכול מאוד להיות שאם היית שואל מישהו אם גם הוא היה בשתיהם אז הוא היה אומר כן.

tamar brandy

New member
משה הוא הדמות ../images/Emo163.gif"בוב"

לחיקוי שלך? (משה אל תעלב
)

MS6

New member
לא נעלבתי...

שתינו כתבנו "מוצץ".. ושתינו כמעט לא מסכימים על כלום.. אז כנראה הביקורת כלפיך היא טיפה רצינית.. את חיה בחתיכת בועה.

tamar brandy

New member
סליחה? ../images/Emo163.gif"בוב"

אני לא חיה בתוך בועה שכל העולם וורוד ושהשניצל על השולחן שלי לא נשם והרגיש בכלל.. וואי הפורום הזה התחיל להיות מעצבן, שונאת פה את כולם. להתראות

tamar brandy

New member
גועל נפש לקרוא...../images/Emo163.gif"בוב"

האטימות הזו שלך מגעילה ממש=\ החשיבה הזו שלך לגבי חיות מאוד מוטעית, זה שאני משווה אותי ואת כל בני האדם לבע"ח זה לא אומר שאני חושבת שאני צריכה לחיות במערה וכל זה, זה פשוט אומר שאני משווה את הזכויות שלי אליהם... אני אעשה לך שיעור קטן בהיסטוריה- פעם שחורים היו עבדים, לא החשיבו אותם לבני אדם, התעללו בהם, הם הרגישו נחותים ותסכים איתי שיש להם רגשות בדיוק כמו לי ולך- אבל זמנים השתנו וכיום שחורים נחשבים שווים ללבנים. פעם לנשים לא היו זכויות, השתמשו בהן כ"רכוש" וזלזלו בהן, וגם כאן תסכים איתי שלנשים יש רגשות בדיוק כמו של כל בני האדם. פעם אפילו ליהודים כמוך לא היו זכויות, הם לא יכלו להכנס לחנויות, סגרו להם עסקים, הם נחשבו כעם נחות שצריך להשמידו, וכך היה- השמידו הרבה מאוד יהודים (*שואה* אומר לך משו?) אז למה שלא יהיו לבע"ח חיים זכויות? כי הם שונים ממך? אבל ככה היה גם פעם עם כל הדוגמאות שהבאתי לך למעלה. אז מה אם הם שונים ממך אפילו בצורה ביולוגית, זה לא אומר שצריך לטבוח בהם, להתעלל בהם ולנצל אותם. אני דיברתי היום עם שירן על השרשור הדבילי הזה- זה לא משנה על מה מפגינים, העיקר שמפגינים ומנסים לשנות דברים בעולם החרא הזה. וציטוט מאוד מועדף עליי ברגע זה- גלגול הבא במשחטה, זה אתה

MS6

New member
נתתי שתי סוגים של אנשים...

שקרנים או אלה שלא יודעים.. את מאלה שלא יודעים או שלא רוצים לדעת... שחורים/נשים/יהודים כל אלה הם קבוצות שנתינת שוויון זכויות להם היא אפשרית ואפילו מתבקשת, ההשוואה בין סוגים של אנשים לבעלי חיים היא במקרה הטוב טפשות.. אדם שחור הוא אינטיליגנטי כמו כלב? יהודי חכם כמו תרנגול? לבעלי חיים לא ניתן לתת שיוויון זכויות כי ברגע שניתן שוויון זכויות אנו נחזור לתקופת המערות (רק שהפעם נהיה צמחונים). יפסיקו לייצר מוצרי פלסטיק, יפסיקו לכרות עצים, יפסיקו להשתמש באדמות חקלאיות (אדמה חקלאית הורגת עשרות אלפי חיות.. החל מחרקים ורמשים שניזונים מאכילת המוצרים החקלאים ועד חיות גדולות כמו תנים או שועלים (זה במקרה של ישראל) שהאדמות החקלאיות מפחיתות את מרחבי המחיה שלהם מה שמפחית את מספר החיות הללו), שימוש במכוניות ובמוצרים שפולטים רעלים לסביבה שהורגים חיות יופסקו לאלתר, כל יצור של מוצרים אלקטרונים, כל דבר קטן- הורג... פשוט מאוד: נצטרך לחיות במערות, לא ללבוש אף בגד (אגב נצטרך לחיות במערות נטולות בעלי חיים.. דבר שגם לא נראה לי כ"כ הגיוני) ולאכול פירות וירקות שיקטפו על ידינו (כאלה גם שחרקים לא אוכלים אותם.. כי ברגע שנאכל ירק שאוכלים אותו גם חרקים קטנים מאוד בעצם נאכל בדרך הרבה הרבה חיות.. וזה יהיה רצח לא?) בעולם מין לא יכול לשגשג אלא על חשבון מינים אחרים. אפשר לראות את זה גם בעמים.. במאות השנים האחרונות עמים כמו הצרפתים והאנגלים משגשגים על חשבון עמים אפריקאנים ואסייאנים... אין דבר כזה כולם מצליחים, אפשר לצמצם פערים אבל כולם ברמה שווה אחת? זה בלתי אפשרי... בבעלי חיים המצב הרבה יותר קיצוני. בשביל לשגשג הגזע האנושי ניצל בעלי חיים, מנצל בעלי חיים וימשיך לנצח בעלי חיים אחרת הוא יקרוס ויעלם. מי שלא הבין את העובדות האלה הוא פשוט מאוד ילדותי מדי... חי בעולם משלו..

tamar brandy

New member
לי יש 3 סוגים של אנשים ../images/Emo163.gif"בוב"

טבעונים, צמחונים ורוצחים אתה מהרוצחים... ומי שבקטגוריה של הרוצחים נחשב אטום!!!!!!! תמצא לך מישו אחר לקרוא לו טיפש וילדותי, אולי אפילו לעצמך רק שתדע אדון חכם- כל העניין של פליטת גז רעיל ממכוניות, כריתת יערות וכו' יהרוג בסוף את בני האדם.. כן כן תתפלא, אבל גם אתה חי על כדור הארץ ואתה בתור אחד מבני האדם לא שומר עליו כראוי ואתה הורג את עצמך. שוויון זכויות לבע"ח כולל כמה דברים פשוטים: לא לרצוח אותם למטרות לבוש, מאכל, ניסויים מיותרים. או לנצלם למטרות הקודמות וגם לבידור (קשה לי לקרוא לזה בידור) אתה זה שחי בבועה שאם לא נמשיך להתעלל בבע"ח חיינו יקרסו, צ'מע אבל אני לא רואה את החיים שלי קורסים ואני חיה נהדר בלי ניצול בע"ח...

MS6

New member
אין עם מי לדבר../images/Emo95.gif

בסדר.. את לא מנצלת בעלי חיים... בחיים שלך לא קנית עיתון או מגזין, גם לא משהו שעשוי מעץ... את ממש צדיקה
.

tamar brandy

New member
מה קרה? ../images/Emo163.gif"בוב"

נגמר לך מה להגיד אז אתה מנסה להשמע חכם וצודק? טוב סבעבע.. זה מסביר רק דבר אחד- אתה יודע שאני צודקת... ולא חמוד, אני כן קונה עיתונים, ואני לא חיה במערה... רק תזכור שאלה לא הגורמים לניצול בע"ח

MS6

New member
נגמר לי המילים?

לא ענית לי על כלום! נייר רוצח לא פחות מאשר שחיטה רוצחת.. שחיטה רוצחת בעלי חיים למאכל יצור נייר רוצח בעלי חיים בשביל הנאה.. מה יותר אכזרי? יפה את קונה עיתונים... אז בשבילך חיות לא שוות לבני אדם. נקודה.

tamar brandy

New member
איך לעזעזאל הגעת לזה? ../images/Emo163.gif"בוב"

וואי אינלך מושג בכלוש!!!! כשאני קוראת ת'הודעה שלך אני מבינה ממנה שאתה נגד כריתת יערות (אתה לא יכול להטיף לי במשו שאתה לא מסכים איתו..) אז אתה קונה עיתון משה? ורגע, אם אתה נגד כריתת יערות אתה גם נגד אכילת בשר!!!!!!!!!!!! כי כורתים יערות גשם כדי לגדל שם בקר!!! עם קיצוניות לא צריך להגזים (לא לקנות עיתון), אני בכלל מעדיפה שלא יהיו בני אדם כי אנחנו מקור ההרס והרוע בעולם, אבל זה לא כך ואני חיה בתקופה מודרנית ואכזרית ומשתדלת לממן כמה שפחות סבל. בעלי חיים שווים לבני אדם בזכויותיהם לחיות את חייהם בצורה נורמאלית וחופשית, מה שלא קורה כרגע, אבל כמו השחורים היהודים והנשים אנחנו (פעילי זב"ח) נגרום לכך שגם לבע"ח יהיו זכויות (ואת התוצאות נראה בעוד כמה עשרות שנים, אז דבר איתי כשנהיה שם
) (וואי ואני כל כך מבזבזת את הזמן בכתיבת הודעה, הרי כל מה שנכנס לך לראש "זה בלע בלע בלע", אוי הזלזול=\)

MS6

New member
תגידי מה קשה לך להבין דברים פשוטים?

בחייאת 4 הודעות אחרונות אני מנסה להסביר לך דבר פשוט ואת עדיין לא הצלחת להבין... פשוט מדהים. עיתון=רצח. כשאת קונה עיתון את רוצחת בעלי חיים (לי אין בעיה עם זה כי כמו שאמרתי חיות פחותות מבעלי חיים ככה שמבחינתי זה לא רצח). אם באמת היה איכפת לך מבעלי חיים ברמה כזאת שהיית אומרת שהם שווים לך אז לא היית קונה עיתון, גם לא היית קונה מוצרים מפלסטיק או תוצרת חקלאית... אבל מבחינתך חיות לא שוות לבעלי חיים אז את קונה. כי המוצרים האלה נוצרים בזכות הרג של מאות מיליונים של בעלי חיים. אם גם את ההודעה הזאת לא הבנת אז יש לך בעיה חמורה של הבנת הנקרא...

למעלה