אנגלית זה אכן בעיה, בקשר למתמטיקה אני חושב שיש תפקידים שבהם זה לא ממש רלוונטי (front end backend וכו , לפחות בחלק מהמקרים), אני גם לא ממש מכיר מחקרים שטוענים שאי אפשר להביא יותר אנשים, אולי יש התייחסות לאיכות תעודת הבגרות אבל זה משהו שאפשר להתגבר עליו, אני מניח שחלקנו שמענו על אנשים שהיו על הפנים בתיכון, עשו מכינה והשתפרו דרסטית (ואולי אפילו הצטיינו), מאפיינים כמו איכות תעודת הבגרות מושפעים מדברים כמו איכות בתי הספר או "הורות טובה" , וזה דברים שאפשר להתגבר עליהם עם הוראה מאוד איכותית (כמו נערי רפול שהרבה מהם הצליחו אחרי זה הגיוס), אני מניח שאף אחד לא ייפול מהכיסא אם השוק הפרטי יצליח להספק השכלה טובה יותר מהממשלה .
גם מפתח ממשקי משתמש עשוי להזדקק למתמטיקה ברמה גבוהה יותר ממה שלומדים בנים בחינוך החרדי שאינו כולל לימודי ליבה (הם לא לומדים הרבה מעבר לארבעת פעולות החשבון הבסיסיות. תן להם לפתח ממשק של מחשבון לא-מדעי, והם ילכו לאיבוד (חזקות, שורשים, אחוזים.... אני לא מדבר על פונקציות טריגינומטריות). חלק מהאלמנטים הללו נמצאים בהרבה ממשקי משתמש שלכאורה "לא דורשים מתמטיקה" (לדוגמא, כדי להציג התקדמות, צריך לשלוט באחוזים ובחשבון שברים). ברשתות החינוך העצמאיות החרדיות, לימודי ליבה צריכים להילמד רק עד סוף כיתה ח, ובפועל, בחלק ניכר מבתי הספר החרדיים הללו לומדים בהיקף שעות של 40%-80% מכמות השעות שאמורים ללמוד, ולכן גם את החומר שלכאורה אמורים ללמוד - לא באמת לומדים. במוסדות הפטור היקף הלימוד קטן אפילו מזה. בנוסף, לא לומדים כלל הבנת הנקרא והתבטאות בעל פה - ובמקום זה משקיעים יותר שעות "לימודי חול" (השם החרדי ל"לימודי ליבה") ללמוד את מקצוע התנ"ך. לימודי הגמרא אינם עוזרים לפתח כישורים "שיאפשרו להשלים את החסר במהירות כשיהיו גדולים" - בניגוד לאגדה הקיימת אצל החרדים (ואצל חלק מהחילונים) בעניין זה.
דניאל כהנמן תיאר, בפרק "אשליית התוקף" של אחד מספריו ("לחשוב מהר, לחשוב לאט"), את תקופת העבודה שלו בשירותו הצבאי בהערכת התאמה לפיקוד של חיילים, כביזבוז זמן גמור (משהו שהוא הבין בדיעבד) - כשהוא הבין ששיטות האיבחון שהם ניסו היו שגויות מהיסוד, ובדיקות בדיעבד הראו שתחזיותיהם כמעט לא היו טובות יותר מניחוש עיוור. אגב, כמדומני שהוא חזר על הסיפור הזה ביותר מספר אחד שלו.יכול להיות שכמו שהצבא טוב במיוחד בתכנות הוא גם טוב במיוחד באיתור אנשים ופיתוח שלהם (דניאל כהנמן , זה שזכה בפרס נובל לכלכלה עבד בצבא על לשפר את תהליך המיון אם אני זוכר נכון). יכול להיות שיש אנשים שהכישורים הנרכשים שלהם לא טובים בגלל מצב סוציו-אקונומי , אבל מבחנים קוגניטיביים יראו שדווקא יש להם פוטנציאל גבוהה.