בכי מתוך שינה

יונית ש

New member
בכי מתוך שינה../images/Emo1.gif

קודם כל שלום לא יצא לי הרבה לכתוב לאחרונה = לחץ בעבודה. אבל אני עוקבת אחרי כולם אחר אחד. ושלום כלל החדשים-חדשות
ועכשיו התייעצות לצערי מאי בוכה המון בלילה (היא כמעט בת שנה ). רב הבכי הוא מתוך שינה והיא נרגעת רק כאשר אני ניגשת אליה מרגיעה בכמה מילים, קצת מים לפעמים מוצץ וממשיכה לישון עד הבכי הבא. וזה יכול לקרוא כל חצי שעה שעה בלילה. ממש קשה לקטנה ולי
הלכנו לרופאים קונבנציונלים כולם אומרים שהילדה בסדר גמור בריאה טפו טפו
. והיא כנראה בוכה מתוך חלום. היא גם מדברת הרבה. אולי יש למשהיא פתרון? אולי זה קרה לעוד משהוא. אני מקווה שלא אבל בכל זאת.. קבענו תור גם למכבי טבעי. לנסות דרכים של הרפואה המשלימה. בתקווה שמשהוא יגאל אותנו מהבכי. ממשהיא עייפה מאוד מאוד..

קורה גם אצלנו

אופירי בוכה הרבה מתוך שינה . אנחנו ניגשים, מרימים אותו , הוא נרגע וחוזר למיטה. העניין מתגבר כשהוא מצונן . לתינוקות קשה לנשום כשהם מצוננים וזה גורם לבכי . חוץ מזה , אמרו לי שבגיל זה (שנה פלוס- מינוס) ילדים מתחילים לחלום וייתכן שזה הגורם לבכי. לא הייתי ממהרת לפתרונות רפואיים (אפילו טבעיים) כי מנסיון של הילד הראשון , זה יום אחד יעבור.

רותי ע

New member
זה שלב נוסף שהם עוברים

אם שללת בעיה רפואית אז פשוט צריך לחכות שזה יעבור. גם עידן עבר את השלב הזה וקראתי על התופעה שאופינית לגיל שנה-שנתיים. הבת שלך התחילה מוקדם אז היא בטח תגמור עם זה מוקדם...

פישון

New member
גם אצלי. בייחוד הבכי + מילמולים

זה מגיע למצב שכשאנחנו מגיעים אליה היא פשוט מרביצה לנו וצועקת "לא-לא" בהיסטריה גמורה, עם העיניים פתוחות. אנחנו קצת מעירים אותה: קומי תמוזי, זה חלום רע... והיא פתאום קולטת במה מדובר ונרדמת ישר. אי אפשר להרגיע אותה בשום צורה כי היא בועטת וצועקת, נאבקת בנו. ובבוקר אין שום זכר לזה, להיפך, היא חייכנית ונשקנית כתמיד. בטח יעבור בסוף.

מלכה ב.

New member
אם נשללו ממצאים פתולוגיים, כנראה

שאכן מדובר בחלומות, ואלי יש איזהשהו קושי בנשימה? כדאי לוודא שהחדר בו היא ישנה מאוורר היטב. תנסי גם להגביה מעט את המזרון באיזור הראש ע"י הנחת כרית דקה מתחת למזרון. האם היא נרדמת בסמיכות לשתיית התמ"ל? אולי היא לא מספיקה לשחרר "גראפס" (כן, גם בגיל הזה...) וזה מציק לה? קשה לשחרר בשכיבה וזו אולי הסיבה ל"התעוררויות" התכופות. בהצלחה, ושינה נעימה לכולכם!!!

מלכה ב.

New member
ועוד מילה (או יותר) על רפואה משלימה

הרפואה המשלימה מתבססת (או אמורה להתבסס) על בדיקות שנעשו ע"י רופאים קונבנציונאליים, לכן אם באמת נשללו ממצאים פתולוגיים אל תמהרו לקבל טיפול תרופתי אלטרנטיבי, תרופה היא תרופה בין אם היא טבעית ובין אם היא כימית... כדאי אולי להיעזר בתחומים כמו שיאצו/רפלקסולוגיה/עיסוי/דיקור שיעזרו בשלב ראשון להרגעה ואח"כ להמשיך לפי הצורך. בהצלחה!!

almost

New member
כמסתכלת מהצד...

לכל ילד מגיע התקופה שהוא מתחיל להבין... לנו זה לא כל כך נראה אבל הילדים שלנו קולטים מסביב כל מיני דברים. הם קולטים אותנו עצובים, כועסים, לחוצים וכו´ והם מגיבים בהתאם מכיוון שהשפה אינשגורה עימהם בכי הוא תופעה טבעית ביום יותר מזה בלילה כשכל בעיות היום צצות. אז אין הרבה מה לעשות לחבק לנשק ועוד לחבק...

יונית ש

New member
תודה על התגובות

אני באמת מקווה שימצא פתרון לא מזיק למאי והכי חשוב מועיל לבנתיים המליצו לנו על רפלקסולוגיה. מתחילים מחר למרות שאני קצת סקפטית אם מאי תתן שיעשו לה נקווה לטוב יונית

מלכה ב.

New member
את רצינית, בשביל רפלקסולוגיה את

צריכה לנסוע עד "מכבי טבעי"? אצל מי אתם עושות? אני מקווה שאצל שוש , תעדכני.

יונית ש

New member
טיפול רפלסקסולוגי מקצועי

פניתי למרפאה "מכבי טבעי" ליעוץ (זה חינם למי שיש מכבי מגן). והרופא המייעץ הוא שהחליט על טיפול רפלקסולוגי. והופננו למשהיא בשם אפרת רותם. אולי את מכירה? אשמח לשמוע את דעתך. את עושה רפלקסולגיה בבית, נכון?, האם למדת מסודר בקורס? או מידע, ספר וכו´. האם את יודעת האם טיפול רפלקסולוגי לא מקצועי יכול לעשות נזק?

מלכה ב.

New member
חביבתי, נראה לי שפיספסת משהו...

נכון שצלי העניין התחיל מתחביב כשברק נולד, אבל עכשיו זה נעשה מקצועי לגמרי (או ליתר דיוק בדרך להיות כזה). רפלקסולוגיה, כמו שאר טרפיות המגע לא יכולה להזיק אבל יכולה לגרום לגירוי יתר ולתופעות שלא היו קיימות קודם, לכן חשוב לשים לב ולדווח למטפל לפני כל טיפול. לגבי המטפלת שהופניתם אליה, כן מכירה, היא למדה שנה לפניי, מבוגרים מדווחים עליה שהיא נעימה. אבל למאי אני ממליצה בכל פה על שוש היא המומחית בילדים ומניסיון היא מאוד טובה ונעימה הן לילד והן להורה המלווה. וטיפ קטן, כדי שהטיפול יצליח ואפשר יהיה להתרכז בו ולא בהרגעתה של מאי, קחי צעצוע שהיא אוהבת במיוחד ושהיא יכולה להתעסק איתו זמן רב יחסית כשהיא שוכבת. ודברי אליה ותסבירי לה לקראת מה היא הולכת, נכון היא קטנה אבל מבינה (לגבי ברק, שוש היא עד היום "האישה שעושה לי כיף ברגליים"). בהצלחה!! נדבר...

סליחה על ההתפרצות..../images/Emo4.gif

אבל אני חייבת להגיב.. הרופאה המשלימה לא מתבססת על הרפואה הקונוונציונלית , ההפך יש לה את דרך האיבחון שלה , לכל תחום דרך איבחון שונה.. ישנם תחומים ברפואה המשלימה שאפילו מתנגדים לבדחקות קונוונציונליות, אבל הרב פשוט מקבלים אינפורמציה מערבית ומאבחנים עפ"י גישתם.. "תרופה היא תרופה בין אם היא טבעית ובין אם היא כימית... " אולי נכון לרפואה הקונוונציונלית אבל בשום אופן לא מקובל ברפואה המשלימה , תרופה מפרחי באך שיכולה במקרים של חלומות לעשות פלאים מכילה פרחים ומים.. אני קוראת לזה תרופה טבעית נקיה ומומלצת ... לגבי טיפולים נוספים , הטיפול המומלץ לתינוקות הינו רפלקסולוגיה עדינה או במקרים אקוטיים דיקור. הרבה בריאות יעל

יונית ש

New member
דווקא טוב שהתפרצת

תמיד טוב לשמוע עוד דיעה. באמת המליצו להתחיל עם רפלקסולוגיה. את מכירה ילדים שרפלקסולוגיה הורידה להם פחדים בלילה? אשמח לשמוע על סיפורי טיפול מוצלחים. היום בלילה היא ממש צעקה אמא. הייתי בטוחה שהיא ערה וקוראת לי אבל הכל היה מתוך שינה. כאלה מסכנים ועדינים ופגיעים הגוזלים שלנו. בתקווה ללילות שקטים, ורגועים
יונית

אני לא רפלקסולוגית.. ../images/Emo3.gif

אבל אני מכירה הצלחות יפות ברפלקסולוגיה. החלימה הוא שלב שכל ילד חווה ובד"כ בשלב הראשוני כשהם עדיין לא עושים את ההפרדה בין חלום למציאות ישנם יותר התעורריות ובכיות . בראיה הסינית הוא מקושר ללב שם שוכנת הנפש (SHEN) כאשר יש חוסר איזון ( אנרגטי - לא להבהל) בלב החלומות אינם טובים ועד לסיוטים ( וד"א זה בכל גיל..) ולכן טיפול רלפקסולגי נכון יכול לאזן את אנרגית הלב . נסי לתת לה טיפות רסקיו , שהםפ תמצית הרגעה - מעין עזרה ראשונה של פרחי באך - אין חשש לתת אותו בכל גיל ולעיתים זה מוריד מהחרדה והבכי.. בהצלחה יעל

מלכה ב.

New member
מתנצלת אם הובנתי שלא כהלכה...

לא התכוונתי שהרפואה המשלימה מתבססת על הקונבנציונאלית אלא מקבלת ממנה מידע (ע"ס בדיקות שבדר"כ רופא קונבנציונאלי מפנה אליהן) ואח"כ לוקחת לכיוונים שלה... לגבי תרופות, זו דעתי מנסיוני עם הומאופטיה, וייתכן באמת שאני טועה, אולם לפי מה שסיפרה יונית, לא נראה לי שזה מצב שמצדיק תרופה מסוג כלשהו ולכן ניסיתי לכוונה לטיפול אחר. רק בריאות, מלכה.

גם אצלנו זה קורה

אורן מידי פעם בוכה מתוך שינה ונרגעת לבד. בד"כ זה לא בתדירות שציינת ומופיע בעיקר כשהיא חולה. השבוע היא השתעלה תוך כדי שינה וכל פעם השיעול לווה בבכי. לפעמים זה נובע מחלום או מחוסר נוחות רגעית בשינה. אם שללתם את הבעיות הרפואיות אז כנראה שהכל בסדר - הנה קיבלת גם תגובות מאחרים שזה נורמלי ומקובל

למעלה