בכל דור ודור

sarav55

New member
בכל דור ודור

בכל דור ודור בדברי ימי עמנו טובל בדם ובדמעות על מה ולמה כאשר אנו קוראים כל ספר שהוא בתולדות עם ישראל מתחוור לנו מיד ובמלוא העוז כי בכל התקופות כמעט, כל דור ודור בדברי ימי עמנו טובל בדם, דמם של אינספור יהודים שנטבחו במלחמות, בפרעות, במסעי צלב, בעינויי אינקויזיציה ובמוראות שואה. אפילו כיום בימינו אלה, מוקפות קהילות יהודיות גדולות במיוחד בארץ ישראל ובאירופה, בשונאים ובאויבים צמאי דם האורבים להם באכזריות. פיגועי המחבלים המתאבדים בארץ ישראל, שגרמו למאות הרוגים ופצועים יהודים, ממשיכים לסכן את חיי התושבים והופכים אותם לכמעט בלתי נסבלים. מהי הסיבה לכך? מדועה נגזר עלינו, כעם, לעבור סבל כה נורא? על שום מה מגיע לנו גורל כזה? התשובה הרגילה לכך היא שאנו נענשים על חטאינו; שלא קיימנו כראוי את מצוות התורה. אולם, אם היתה זו כל האמת, היינו מצפים לכך שעונשו של כל דור יהיה בהתאם לעוונותיו מידה כנגד מידה. כגודל החטאים כן יהיה גודל הסבל והאסונות. אולם, ההיסטוריה מוכיחה אחרת. דורו של המלך אחאב חטא עד מאוד בעבודה-זרה, ובכל זאת לא סבל רבות. לעומת זאת, היו דורות אחרים שחטאו עוד פחות, והנה סבלו עוד יותר. אם החטא הוא הגורים היחיד לסבלות עם ישראל הכיצד זה אין התאמה בין גודל החטא לגודל העונש? לפיכך מובן שחייבים להיות גורמים ונספים לאסונות המרבים לפקוד את עם ישראל מה הם אותם הגורמים? לא רק החטאים גורמים לסבלותינו אלא גם שנאת חינם, מחלוקת לשון הרע ורכילותהורסים כל חלקה טובה לא פחות מן החטא. כשעם ישראל חי כאיש אחד בלב אחד, כמשפחה מלוכדת שכל בניה חיים בשלום איש עם רעהו בלב אחד, כמשפחה מלוכדת שכל בניה חיים בשלום איש עם רעהו כשמשתדלים ככל האפשר להימנע מלשון הרע ומרכילות, אזי מוגנים הם מפני אסונות וצרות אפילו כאשר ראויים הם לעונש על חטאיהם. מאידך, כשאין בינהם אחדות אחוה כמו בני משפחה אחת, כשדיברוי לשון הרע ורכילות נפוצים לרוב בקרבם, אזי אין מה שיעצות את הנגף, וכל העונשים והצרות מגיעים להם בגלל חטאיהם אכן נוחתים עליהם במלוא הכובד ההמנעות מלשון הרע ומרכילות היא התריס המגן על עם ישראל.

א ו ר בת

New member
מעניין

מצד אחד, לפי טענתך בעבר, כל הגויים מקנאים בנו ולכן הם רוצחים בנו. מצד שני, כמו שהצגת פה – אנחנו עם שבכל הדורות ידע כל כך הרבה סבל והרג. אז במה יש לקנא ?? בזה שאנחנו לא יכולים לשבת בשקט בבית קפה או בזה שמיטב הנוער שלנו נטבח כבר מעל ל 50 שנה במלחמות ??

sarav55

New member
יש כל מיני סברות ואני מעלה אותם על

גבי הפורום כן ואני עדיין עומדת על כך שהגויים מקנאים בנו שאנחנו עם נבחר אני מביאה עוד כמה דברים לסבר אוזני החברים בפורום כתוב עשיו שונא ליעקב במשך כל הדורות שנאה מתחילה מקנאה

א ו ר בת

New member
לרוב האנשים

בעולם - הן יהודים והן גויים - יותר חשוב לשלוח בלב שקט את ילדיהם לבית הספר כל בוקר מאשר להיות "עם נבחר". (וזאת בהנחה שהם בכלל מכירים במושג ובמושא הזה. אני לא).

sarav55

New member
הענין הוא כזה

שהדת המוסלמית היא השלטת לפני הנצרות לכאורה זה תמוה הם מתפללים 5 תפילות ועובדים את אללה א-ל שמים לא כמו הנצרות שהם עובדי אלילים הם היו רוצים להיות העם הנבחר אבל המיעוט הקטן הזה היהודים הם היהלום שבכתר אנחנו האור של כל העולם איזה יופי

Vdrums

New member
נשמע גזעני לחלוטין

אנחנו העם הנבחר אנחנו יחיד סגולה אנחנו הכי טובים. גועל נפש. למה את יותר טובה מבן אדם נוצרי? מה בדיוק הופך אותך לבן אדם יותר טוב ממנו?

sarav55

New member
ה' יתברך ועוד משהו

כתר תורת ה' אני לא אומרת שהוא יותר טוב ממני הוא פשוט מקבל מעם ישראל את האור שלו כל העולם נברא לכבוד ה' יתברך והאור שלו עובר דרך עם ישראל לכיוון הגויים זוהי מציאות התורה הקדושה ממלכת כוהנים וגוי קדוש ישתבח שמו בורא עולם שבחר בעם ישראל ובתורתו הקדושה שהיא ביתו שלו ישתבח שמו

Vdrums

New member
כל העולם נברא לכבוד ה'?

נברא ע"י מי? הרי הוא ברא אותו, לא? אז הוא עשה זאת בשביל עצמו? תראי מה כתבת: "אני לא אומרת שהוא יותר טוב ממני" נו ברור שאת לא אומרת את זה את אומרת שאת יותר טובה ממנו (כלומר מהגוי) איזה אור עובר מאיתנו לגויים בדיוק? וכל הישתבח שמו ובלה בלה בלה שכתבת לא תורם לתגובה שלך בכלל.

sarav55

New member
התכוונתי שהאור הוא אור ה'

ואורה של התורה הקדושה לעם ישראל יש תפקיד בעולם וזה התפקיד שלו להיות אור לגויים כשאני אומרת ישתבח שמו אני מהללת את ה' יתברך שברא את כל העולם כולו בכבודו וגם אותך כן אם לא ידוע לך יש לך צלם ה' הוא ברא אותך בצלמו נפח באפך רוח חיים בחסדו יתברך אתה נושם אוכל ועושה את כל תפקידך בעולם הזה רק לכבודו אנחנו בני ה' יתברך וזה לא בלה בלה בשבילך שאתה לא מבין את המשמעות ישתבח שמו זה נראה כך בשבילי שאני אומרת ישתבח שמו אני מרגישה חיבור לשורש עליון שממנו חוצבתי

א ו ר בת

New member
כל זה

גם אם היה נכון, לא משנה את העובדה שאף גוי שיושב לו לבטח בביתו ובעירו לא מקנא בנו. אבל אם זה תורם להרגשה הטובה שלך - שיערב לך. תגידי - מה עם קצת ענווה וצניעות ? זה, את יודעת, לא רק עניין של אורך השרוול וכיסוי הראש.

sarav55

New member
אין לי מושג

מה כוונתך על צניעות וגאווה ובהקשר למה שאלת אותי?!?!? גאווה היא לה' יתברך - שכתוב ה' מלך גאות לבש רק ישתבח שמו יכול להתגאות בעולם שברא ובכל הבריה הנפלאה שברא צניעות מנסים להתחזק בעזרת ה' יתברך

Vdrums

New member
מה זה המשפט הזה?

"צניעות מנסים להתחזק בעזרת ה'" זה לא נכון תחבירית...

sarav55

New member
כוונתי היא

שבצניעות אני מנסה להתחזק ולהיות יותר צנועה ובעזרת ה' ורק בעזרתו יכולים להתחזק בזה אני לא מלאך משמים שנפל ככה וזהו צניעות זוהי מידה שצריך לעבוד עליה הרבה והרבה נשים נופלות בה מקווה שהסברתי את עצמי

א ו ר בת

New member
מה היית חושבת

על ילד שהיה אומר וחוזר ואומר : "כולם מקנאים בי. אני היהלום שבכתר. האור של כל העולם, איזה כיף לי. הרבה מקנאים בי. להם לא מגיע להיות הילד הנבחר. ברוך שלא עשני מישהו אחר . איזו מעלה להיות בנו של מלך מלכי המלכים. לא לכולם יש זכות כזו אדירה" ? ונניח אפילו לרגע שהוא באמת הילד הכי מוצלח והתלמיד הכי טוב בבית הספר כולו ? אני הייתי אומרת שהוא גאוותן.

sarav55

New member
הייתי אומרת שהוא ילד שיצא ממנו המון

שיהיה גדול כי הוא מעריך את עצמו לא נראה לי גאווה

א ו ר בת

New member
אפשר

להעריך את עצמך בלי לנפנף בזה כל הזמן. העניין הוא שביהדות ה"הערכה" וה"עליונות" הזאת כתובה וחקוקה ואת זה קצת קשה להסתיר...

Vdrums

New member
העניין הוא שילד שיגיד את זה בגלל

שהוא יהודי זו גאוותנות לשמה ואף אחד לא יעריך בן אדם גאוותן שמנפנף בהישגיו בצורה כזאת ועל אחת כמה וכמה לנפנף בדת שלך? איזה מן דבר זה?<

sarav55

New member
ה' מלך גאות לבש-ואני ביתו של ה'

ואני מתגאה שיש לי את אבא שלי בשמים שאני חולה עליו מתגאה שיש לי אבא גדול שאין כמוהו בכל העולם הוא היחיד והאחד בכל העולם כולו והוא ברא אותי בריאה קטנה להלל ולשבח אותו ישתבח שמו ואני גם מתגאה שאני שייכת לעם ישראל שהוא בבחירת האור והיהלום שבכתר ואני מקוה שיגיע משיח צדקנו ויעשה סדר בכל הבלגן והבילבול ששוררים היום בתוך עם ישראל ואני גם תתפלא לשמוע מבקשת מבורא העולם שלי שיבנה כבר את בית המקדש משמיים כן אני מתגאה שאני יהודיה ואני בת של מלך מלכי המלכים הקדוש ברוך הוא ישתבח שמו

א ו ר בת

New member
אז אל תתפלאי...

שיש כאלה בעולם ששונאים אותך. שינאה היא לא תמיד רק תולדה של קינאה.

למעלה