בכל דור ודור

בואו אחת ולתמיד נסביר את ההסתכלות

האמונית על המציאות הזאת: הנשמה היהודית אינה עליונה בכך שיש לה קוד מסויים או דרגת גזע גבוהה יותר, היהודי גם לא בהכרח חכם יותר שכלית (וזה שבהסטוריה, היהודי המצוי ידע להסתדר, לעשות כסף עבור ממלכות, להמציא רעיונות וכד', זה תוסף לא מחייב כלל מבחינת האמונה). ההבדל בין עם ישראל לאומות העולם גם אינו באדם הפרטי. נשמה יהודית היא דבר נחמד ויפה, אבל נשמה יהודית מסמלת בסך הכל את פוטנציאל ה"סגולה", ולא יותר. פשוט היות והיהודי שייך לעם שהתורה קוראת לו עם סגולה, הרי שיש לו פוטנציאל של "סגולה", אבל יחיד יכול לאבד את הפוטנציאל הזה וגם כך אינו יכול להתעלות עימו לבד או לממש אותו ביחיד. ההבדל העיקרי הוא, שנשמתו הכללית של עם ישראל היא נשמת קודש. הרב צבי יהודה הכהן קוק זצ"ל (בנו של הראי"ה קוק זצ"ל), מסביר מה הכוונה למילה קדושה: "ישנם חלקי מציאות שנוצרו, נבראו, קרובים למקור, וישנם חלקי מציאות רחוקים. במציאות של העולם הזה, רוב המציאות היא נמוכה, היא חול, אבל, ישנם חלקי מציאות שהם קרובים בערך המציאותי שלהם, בטבעם ובמהותם, למקור החיים, לאמיתת המצאו. אם כן, קדושה אינה תואר, אלא ערך מציאות. ישנו חלק עולם שהוא "אדמת קודש", ישנה טבעיות מיוחדת, טבעיות של קרבת אלוקים. ישנם "אנשי קודש", "עם הקודש", "כתבי הקודש", "ארץ הקודש", ו"הר הקודש"... חציו הראשון קוסמולוגי, כללי, החצי השני - מיוחד לארץ ישראל ולעם ישראל... עם ישראל הוא מיוחד, אלוקי, ויחד עם זאת, עם בין העמים, ושייך לארץ, ולא לעולם המלאכים... קדושת ישראל היא מציאות שאין להכחישה, ומתגלית בנצח ישראל, בנבואת ישראל וכו'. גילוי המציאות האלוקית בתוקפה הוא בישראל, בעם זאת יצרתי לי, בערך הצבורי, בנשמת האומה". עד כאן דבריו... ובכן לסיכום דבריו, הרצי"ה זצ"ל מביא כמה נקודות שמסבירות מהיא קדושת נשמת ישראל: 1. מציאות רוחנית (בלבד) קרובה יותר למקור הרוחניות - אלוקים (המציאות החומרית לא קשורה כלל). 2. קדושה זאת היא מציאות בעלת סימנים מעשיים (נבואה, נצחיות האומה, התגלות אלוקית, קבלת תורה) 3. קדושת ישראל, אינה מפרידה אותו משאר האומות מבחינה חומרית ומעשית, אלא נותנת לו מדרגה רוחנית נוספת (מה שאומר שאין לנו גזע עליון בצורה ממשית כלשהי). 4. התגלות קדושת ישראל - אך ורק בכלל עם ישראל ולא ביחידים, כמו כן, מצריכה ארץ קדושה (א"י) ותורה. גם ריה"ל בספר הכוזרי מסביר שיחודו של עם ישראל מופיע למעשה רק בצורה של עם ובארצו, וכן היחודיות היא שבנשמת היהודי ישנו פוטנציאל להגיע מהר יותר לרוחניות אלוקית. כלומר, אם היחידים יתאגדו ויאוחדו לעם ממש בארצו ויקימו תורתו, הרי שהם מסוגלים להגיעה לרמה הרוחנית של התקרבות לאלוק. זה ההבדל. מדוע זה נצרך בעולם? זה כבר לדיון אחר.

Vdrums

New member
את גזענית ואת חושבת שאת בת של

שליט עולם כל יכול ואת נבחרת, יחידת סגולה, שווה יותר מאנשים אחרים. כמה וכמה רמות מעליהם. אז אל תתפלאי שבכל מקום ישנאו אותך.

sarav55

New member
הן עם לבדד ישכון ובגויים לא יתחשב

אני נבחרת אני בת של מלך מלכי המלכים שמה פס גדול על כולם שישנאו אותי הם מקנאים בי ושימותו כל השונאים של עם ישראל והמקטרגים עלינו

sarav55

New member
כן אתה עובד

את עצמך בלבד ואת ייצר הרע שבך ואתה כן עובד על עצמך כי אתה רואה את הבריאה שה' יתברך ברא ואתה מתעלם שיש לעולם הזה אבא גדול שהוא במקרה גם אבא שלך שברא גם את אביך ואת כל אלה מסביבך

Vdrums

New member
נכון אני עובד בשביל עצמי.

אני לא ראיתי שום בריאה, ויש לי אבא אחד ואני לא צריך עוד אחד. ותלמדי להשתמש בסימני פיסוק כדי שיבינו אותך יותר.

sarav55

New member
כי אחד שרואה את עצמו

חושב כמוך תעבוד לתאוות שלך ובסוף תכסה אותך האדמה וזהו לכך נועדת אוקי חבל שאין לך מחשבה קצת יותר עמוקה שתסתכל על עצמך ותעשה חשבון נפש שאדם שמגיע לעולם הזה לתיקון דרך ואחר כך הולך לבית עולמו אז בכלל למה בא לעולם הזה. צודק אני אף פעם לא הייתי טובה בדיקדוק למרות שיש לי תואר ושלמדתי 3 שנים באוניברסיטה. שהכל מלמדים חוץ מלהכיר את בורא העולם והבלי העולם הזה

Vdrums

New member
נכון, כי אין הוכחות למה יהיה אחרי

המוות אז אני לא אבזבז את זמני בלסגוד ליישות שלא קיימת בכלל.

sarav55

New member
צודק מי שלא מאמין שיש המשך

להשארות הנשמה אחרי שהגוף הולך לבית עולמו הנשמה שלא לא תשאר נצחית רק מי שמאמין שיש המשך גם אחרי המוות הוא טורח בעולם הזה ועושה מצוות ומעשים טובים וזוכה להמשך השארות הנצחיות של הנשמה כנראה שבאמת הנשמה שלך אין לה המשכיות אני מאמינה שלנשמה שלי יש המשך סך הכל אני יהודיה נשמות של גויים אין להם המשכיות תברר אולי אתה לא יהודי?!?!?

Vdrums

New member
לא מעניין אותי אם אני יהודי או לא.

בשביל מה לי לברר? ואם אני נוצרי או מוסלמי מה זה משנה לי? אני לא מאמין בכל מקרה.

לאנשים קשה להשלים עם העובדה

שאין המשך לאדם, ולכן המציאו תאוריות שונות ומשונות, כמו כל הדתות בעולם. זה עדיין לא אומר שהם צודקים.

ch561

New member
כולם שווים

גויים ,יהודים כולם שווים לכולם מטרה אחת. להמשיך את הגנום שלהם, אה כן חוץ מבני האדם גם: חיות, חידקים, עצים, וכולם. לכן אחרי מותי תהייה המשכיות לא של הנשמה שלי אלא של הגנום שלי בילדי. נסתרות דרכי האבולוציה...

התולעת 1

New member
חיים לאחר המוות יש ככה:

אחת לוגית, שתיים מן המקורות, שלוש על פי מדע. נתחיל מהסוף, על פי המדע ניתן להוכיח שיש חיים לאחר המוות על ידי מתים קליניים, על ידי סיאנסים, על ידי היפנוזה ועל ידי גלגול נשמות. מת קליני על פי הרפואה, זה אדם שאין לו דופק אין לו נשימה ואין לו גלי מוח. אדם כזה על פי הרפואה, אם מוחו פסק לפעול שבע דקות, תאי המוח מתו ואינם יכולים להתחדש אז הוא מת, מת סופית, נגמר. והנה הרבה מאד אנשים מתו וחזרו לחיים אחרי שעות כשהיו בהם כל התנאים של מת בקביעה רפואית וכולם חוזרים ומספרים אותו דבר. שלושה שלבים: יציאה מן הגופה, צפייה של הנשמה על הגופה למטה וכניסה לתוך מנהרה מאירה או אפילה שבקצה המנהרה הם רואים אור עצום שאינו מסנוור, משפיע אהבה וחום, הם נמשכים אליו כמו מגנט, בדרך הם נפגשים עם קרובים שבאים לקראתם, מודעים לבואם ואינם מופתעים, נוצר קשר מאין טלפתי ונאמר להם שלא הגיע זמנם להישאר והם צריכים לחזור. חלקם מספרים שהם הגיעו למין קו דמיוני, שהם הרגישו בפנימיותם שניתנת להם הברירה להחליט אם לעבור אותו ולהישאר או לחזור בחזרה והם החליטו לחזור מסיבות השמורות אתם כגון ילדים געגועים וכו`. חוזרים בחזרה לגופה ומתעוררים לחיים ומספרים לרופאים מה התרחש במהלך המיתה שלהם ואיך הם ראו את הכל ואיך הם ראו מה עושים אתם ועם גופם בשעה שהם בעצם מתים ולא היו חוץ לגוף לכאורה. וגם מי ששוכב עם העיניים כלפי מעלה לא רואה כלפי מטה והם מספרים את הכל בדיוק נמרץ ויש על זה אתרים באינטרנט של אליזבט קובלרוז שניתן לראות, היא הייתה אתאיסטית, מדענית בת 50, לפני עשר שנים כבר המחקר שלה התפרסם ושהיא היום אומרת שיש לה הוכחה שיש אלוקים מכל המטופלים שהיו תחת ידיה, היא הוציאה ספר. יש פרופסור סטיבנסון שפרסם ספר בעניין, ד``ר מודי ואחרים. יש קלטת בת שלוש שעות של אירגון שופר שנקראת חיים לאחר המוות עם ציטטות מכל המקורות האלה. זאת אומרת, לפי זה, החיים נמשכים גם ביציאה מן הגופה.

masorti

New member
תתבייש לך. מחלל שם שמיים ברבים...

אתה פולט דברי הבל ויוצר רושם שזו היהדות. אתה כותב.. "מת קליני על פי הרפואה, זה אדם שאין לו דופק אין לו נשימה ואין לו גלי מוח. אדם כזה על פי הרפואה, אם מוחו פסק לפעול שבע דקות, תאי המוח מתו ואינם יכולים להתחדש אז הוא מת, מת סופית, נגמר." שטויות. מוות קליני על פי הרפואה, זה אדם שאין לו דופק אין לו נשימה. (ז"א: הלב והריאות שלו הפסיקו לפעול.) גזע המוח שלו ממשיך לפעול ומייצר גלי מוח. הנה לך לינק לקורס מגישי עזרה ראשונה. תוכל לראות (מסומן בצהוב) שמוות קליני הוא הפסקת פעילות הלב והריאות, וזה שונה ממוות מוחי. אין שום אדם בעולם שחזר לחיים אחרי שמוחו הפסיק לפעול לכמה שעות. נ.ב. חלק מהאנשים שחזרו לחיים אחרי מוות קליני תיארו שראו את ישו ושאר קדושי הנצרות. האם לדעתך זה סימן בדוק שהנצרות היא דת האמת?

masorti

New member
הלינק הראשון שלך מוכיח את הטענה שלי

תקרא בעצמך את הקטע הראשון בלינק שהבאת. מסבירים שם: א. "מוות קליני" אינו "מוות מוחי". ב. "מוות קליני" הוא הפסקת פעולת הלב. ג. מוות קליני (או מצב "צמח") הוא הפיך, ואילו מוות מוחי הוא בלתי הפיך. גם הלינק השני שלך לא מסייע לך. נהפוך הוא. תקרא שם ותראה שמדובר על פגיעה בלב ולא במוח. להבא אני ממליץ לך לקרוא את הקישורים שאתה מביא לפני שאתה מדקלם אותם כאוטומט.

masorti

New member
הקישור ב"שם" הראשון הוא שגיאה.

הקישורים הנכונים (בצבע כחול) הם במילה "בלינק", ובפעם השנייה שמופיעה המילה "שם".

לשרה 55

שרה, את כותבת "כשעם ישראל חי כאיש אחד בלב אחד, כמשפחה מלוכדת שכל בניה חיים בשלום איש עם רעהו בלב אחד, כמשפחה מלוכדת שכל בניה חיים בשלום איש עם רעהו כשמשתדלים ככל האפשר להימנע מלשון הרע ומרכילות, אזי מוגנים הם מפני אסונות וצרות אפילו כאשר ראויים הם לעונש על חטאיהם." האם יש לך דוגמא מההסטוריה של עם ישראל שמוכיחה את זה? רבים טוענים שהם יודעים את החשבונות של בורא העולם. בעיניי זה מאד יומרני לטעון את זה. מעולם לא ראיתי שום הוכחה משכנעת לכך. וכמובן שהייתי שמח לא פחות מימך לראות את עם ישראל חי כמשפחה מלוכדת (ואם כבר - אז למה לא כל בני האדם באשר הם...)

פלסטיק

New member
טוב זו היפותזה יפה, ואיפה ההוכחה?

אני יכול להגיד שכל הסבל הוא בגלל אנשים שאוכלים מין החי ולכן כל האסונות. עשית פה חישוב של שמים, אני מבקש לדעת מאיפה המידע? מישהו דיבר בזמן האחרון עם ה' וממנו המידע?

למעלה