בכל העולם מפסיקים להאמין בפתרון המדינה הפלסטינית

Harrington

Well-known member
מנהל
בקיצור אין לכם פיתרון,

טראמפ מתחיל פתרונות מימין לשמאל,

התחיל בפיתרון הכי ימני,תראו שזה לא הולך ולאט לאט הוא יזוז שמאלה. |שמאל|
לא רק "לנו" אין פתרון, פשוט אין פתרון ל'בעיה' הזאת :). הימין מציע פתרונות ביניים ריאליות ויעילות, מה שיותר משהשמאל עושה, כאשר הוא מתרכז בהצעת 'פתרון' אחד שאין בו לא ריאליות ולא יעילות.

תכל'ס הדבר הראשון שצריך לעשות הוא להוציא מהפלסטינאים את המחשבה/תקווה שתקום להם מדינה פלסטינית נוספת באמצע ארץ ישראל. משם אפשר להמשיך. כך למשל פתרון האוטונומיה עודנו פתרון לא רע גם היום. יש את פתרון החמולות העירוניות. יש עוד רעיונות. הבעיה של כולן ללא יוצא מן הכלל: הפלסטינים לעולם לא יסכימו להן. זאת בעיקר בגלל שהן יעילות מבחינת ישראל אך לא משיגות את המטרה הפלסטינית שהיא כידוע, השמדת מדינת ישראל.

אז לא, בניגוד לדבריך, זה לא שאין "לנו" פתרון. יש ויש. אבל השמאל לא יקבל אותם והפלסטינים לא יקבלו שום פתרון לא מהשמאל הישראלי ולא מהימין.

מכאן קל לעבור לאמירה שפשוט אין פתרון בנמצא, לא לטראמפ, לא לשמאל הישראלי ולא לימין הישראלי. אבל זה לא אומר שזאת לגמרי האמת המדויקת :). זה רק אומר שמישהו צפוי לא להיות מרוצה מהפתרונות שמוצעים.

ortodox

Member
ורק חלאות קפלן עוד רואות הזה פתרון
כמו שאמרו חז"ל , רשעים גם על פתחו של גיהנום לא עושים תשובה
יש רק עוד צד אחד, קטן כזה, שולי, לא חשוב במיוחד, אבל כזה שמה לעשות, הוא לב הענין ולכן צריך להתחשב בדעתו וקוראים לו הצד הפלשתיני.

evglev1

Well-known member
מנהל
שוין, אשריך על התשובה. אישית אני לא בטוח מה נכון יותר לבטחון ישראל.
את השמאל הישראלי יותר קל טכנית, כי בעוד שמאל ישראל ושמאל אמריקאי ושמאל אירופאי שמחים לשתף פעולה, ושמלאנים רבים הצליחו להשתלב היטב לאחר הירידה מהארץ, את הפלסטינים אף אחד לא רוצה לקבל. ולמעשה אותם מדינות ערב שמגינות עליהם אם היו מציעים להם לקלוט אותם או להפוך לפרובינקיה של מדינה אחרת, היו בוחרים באופציית הפרובינקיה אם היו בטוחים שמדינת האם לא תכריח אותם לקבל אותם. למעשה בעולם הערבי כמו שבריטניה הגלתה פושעים לאוסטרליה, אפשר להשתמש בשכנות לשכנים פלסטינים כעונש, זה יהיה אפקטיבי מכל עונש מאסר!!!

Harrington

Well-known member
מנהל
את השמאל הישראלי יותר קל טכנית, כי בעוד שמאל ישראל ושמאל אמריקאי ושמאל אירופאי שמחים לשתף פעולה, ושמלאנים רבים הצליחו להשתלב היטב לאחר הירידה מהארץ, את הפלסטינים אף אחד לא רוצה לקבל. ולמעשה אותם מדינות ערב שמגינות עליהם אם היו מציעים להם לקלוט אותם או להפוך לפרובינקיה של מדינה אחרת, היו בוחרים באופציית הפרובינקיה אם היו בטוחים שמדינת האם לא תכריח אותם לקבל אותם. למעשה בעולם הערבי כמו שבריטניה הגלתה פושעים לאוסטרליה, אפשר להשתמש בשכנות לשכנים פלסטינים כעונש, זה יהיה אפקטיבי מכל עונש מאסר!!!
אני לא מהמתלהבים לסלק יהודים מישראל רק בגלל דעתם הפוליטית. אבל אם אנחנו מסתכלים על העשורים האחרונים, למשל 30-40 השנים האחרונות, נגלה שהשמאל לא רק מחזיק בדעה פוליטית מסוימת, הוא פשוט מסכן את שלומה ובטחונה של מדינת ישראל. אנשים שנוהגים כך, על אף שברמה האישית יהיה לי חבל ולו מהטעם שאני סבור שעל כל יהודי העולם להתגורר בארץ ישראל דווקא, לגביהם אמרתי שאני לא בטוח מה חשוב יותר לבטחון המדינה, סילוקם שלהם או סילוק הפלסטינים (משימה לא ריאלית לטעמי, אבל זה כשאנחנו מדברים עליהם כולם ולא על ההצעה הנוכחית שהיא הגבלת הגירוש/הגירה לרצועת עזה בלבד).

evglev1

Well-known member
מנהל
אני לא מהמתלהבים לסלק יהודים מישראל רק בגלל דעתם הפוליטית. אבל אם אנחנו מסתכלים על העשורים האחרונים, למשל 30-40 השנים האחרונות, נגלה שהשמאל לא רק מחזיק בדעה פוליטית מסוימת, הוא פשוט מסכן את שלומה ובטחונה של מדינת ישראל. אנשים שנוהגים כך, על אף שברמה האישית יהיה לי חבל ולו מהטעם שאני סבור שעל כל יהודי העולם להתגורר בארץ ישראל דווקא, לגביהם אמרתי שאני לא בטוח מה חשוב יותר לבטחון המדינה, סילוקם שלהם או סילוק הפלסטינים (משימה לא ריאלית לטעמי, אבל זה כשאנחנו מדברים עליהם כולם ולא על ההצעה הנוכחית שהיא הגבלת הגירוש/הגירה לרצועת עזה בלבד).
האמת אני לא יודע איפה שמלאנים מזיקים יותר בארץ או בחו"ל כי גם כשהם גרים בחו"ל הם מוציאים דיבה על המדינה ויותר מזה שם הם יותר קרובים לאנשים שמהם הם מבקשים להטיל עלינו סנקציות.

Harrington

Well-known member
מנהל
האמת אני לא יודע איפה שמלאנים מזיקים יותר בארץ או בחו"ל כי גם כשהם גרים בחו"ל הם מוציאים דיבה על המדינה ויותר מזה שם הם יותר קרובים לאנשים שמהם הם מבקשים להטיל עלינו סנקציות.
התכוונתי בעיקר לאלו שמגיעים מעת לעת לשלטון, אמנם לזמן קצר בדרך כלל, ועושים שם נזק למדינה שלוקח לה עשרות שנים (ודמים רבים) להתגבר עליו. כמובן שמעבר לכך יש את השמאלנים החוץ-פרלמנטריים שעושים נזק גדול למדינה. מספיק להיזכר בשנת המחאה, הקריאות לסרבנות (כן כן, זאת המילה), ההכרזות על פירוק הצבא ואי-התייצבותו בזמן אמת וכל זה רק דוגמה אחת מיני רבות (פגיעה מכוונת בכלכלת ישראל גם אפשר להכניס כאן).

למעלה