חכמולוג שלי
תושבי גוש קטיף מעולם לא עברו על שום חוק. הם נשלחו על ידי המדינה (גם ע"י פרס) להקים ישובים במקום. הם התיישבו על חולות ריקים עם רישיון מהמדינה ולא גזלו שום אדמה של אף אחד (בניגוד לרמת-אביב {היושבת על שיך-מוניס }, ברעם, יהוד, כאברי, מגידו ועוד מקומות רבים בארץ שנבנו על אדמות ערביות לאחר שהערבים גורשו מבתיהם בכוח הזרוע של ההגנה, למרות שלא היו חסרים חבלי ארץ ריקים להתיישב בהם...) אתה יכול לומר שהממשלה טעתה כששלחה אותם לגור שם בגוש קטיף. אתה יכול אפילו לומר שהיה זה צעד אוילי ואפילו אכזרי של הממשלה, אבל זה עדיין לא עבריינות! תגיד לי, מאיפה לעזאזל מצצת את ה"עבריינים ופושעים" הזה? אז אולי תנגב את חלב אמך מהשפתיים ותלמד קצת הסטוריה, אה? אולי אז תדבר קצת לעניין... ולגבי החוקיות של חוק הפינוי: זה כלל לא פשוט. הדמוקרטיה מגדירה כל מיני כללים שנועדו להבטיח שהרוב לא יוכל לעשות למיעוט ככל העולה על רוחו. פריצה לבית, הוצאת יושביו, הריסת המבנים ופגיעה ברכוש- אלו מעשים שמתנגשים ישירות בכמה מהגדרות היסוד החוקתיות של הדמוקרטיה- כבוד האדם וחירותו, זכות הקניין והרכוש, צנעת הפרט וכן הלאה. מבחינה חוקית וחוקתית, בשביל שחוק הפינוי יוכל להחשב חוקי, הוא היה צריך לעבור לפחות 'רוב מיוחס' כלומר- רוב של 90 חכי"ם ולא של 60!! לחוקים פחותים בהרבה בחומרתם (הפורמלית) דרשו פה בעבר רוב מיוחס. ועוד דבר. זה שהכנסת ובג"צ הגדירו את זה בחוקי, זה עדיין לא אומר כלום. מה תגיד על חוקי נירנברג שהתקבלו בגרמניה בשנת 1935? אל תקפוץ ותצווח על השוואות לשואה כי חוקי נירנברג לא התירו עדיין פגיעה פיזית ביהודים. הם רק הגדירו שליהודים יש פחות זכויות לגבי החזקת רכוש, שללו מהם רישיונות לעסק, אסרו נישואין איתם ועוד כאלה דברים מהסוג הזה. החוקים הללו עברו ברוב דמוקרטי עצום ברייכסטאג של גרמניה- האם הם היו חוקיים? האם הם היו מוסריים? האם כל דבר שהרוב בפרלמנט מחליט הוא מיד מוגדר כחוקי ומי שמוגדר על ידי החוק הזה כעבריין הוא מיד אכן נעשה פושע ועבריין? ויש להתייחס אליו כפושע? תמהני... נ.ב. עשה לי טובה, תחשוב טוב לפני אתה מגיב. תשתדל לא לעשות מעצמך אדיוט.