תוספות
ממשלת פולין פורצת לדלת פתוחה. בשבוע שעבר הייתי בכנס מדריכים, בו הרצה שגריר ישראל בפולין, מר פלג. יש משא ומתן בענין, יש בעיות של מסע מוגבל בזמן, סדר עדיםות של מה לבקר, כמה זמן, דגשים למסע וכו'. אני מתאר לעצמי , שזה יפתר לשביעות רצון שני הצדדים. באשר להערותיו של חתול זקן, בגדול אתה צודק, אני עמך, רק- פולין לא המדינה היחדה שבטלה מהעום, באירופה, קדמה לה צ'כוסלובקיה, שחולקה ל-2 מדינות. סלובקיה הנאצית בראשות הכומר טיסו, והפרוטקטוראט בוהמיה-מורביה- קרי, צ'כיה. משתפי פעולה היו בכל אירופה, ואני מדגיש בכל מדינות אירופה. כולן, שלחו מתנדבים לואפן אס.אס ול-אס.אס. אספתי לאחרונה תמונות של מתנדבים במדים נאצים. החל בפינלנד דרך נורווגיה, דנמרק, הולנד, צרפת, ספרד, בלגיה- דגרל, אטליה,הונגריה, בולגריה,יוגוסלביה ועד לבוסניה- בארגון המופתי הירושלמי, ועד לאוקראינה, ואפילו מתנדבים הודים, וקוזקים מ- חצי האי קרים ועוד. כולם שתפו פעולה, ולכולם יש חלק בהשמדת העם היהודי כך, או אחרת. דבר נוסף- תוצאות מדיניות הרצח הנאצית- יהודי אירופה- 5.6 מליון-6.25 מליון נפש שבויי מלחמה סובייטים- 3 מליוןנפש פולנים קתולים-3מליוןנפש סרבים-0.7 מליוןנפש צוענים-220.000-250.00נפש גרמנים-80.000 נפש גרמנים נכים- 70.000 נפש הומוסקסואלים-12.000 נפש עדי יהוה- 2500 נפש בסכום-12.684.500-13.364.500 נפש מעבר לזה פולין אבדה כשליש מעורכי הדין שלה שליש מהאינטלקטואלים שלה את רוב העתונאים שלה שליש מהמהנדסים והטכנאים שלה אנחנו צריכים להצדיע לעם שאבד כל כך הרבה והצליח לשרוד ולהתקיים ולהפוך למדינה דמוקרטית, עם כל מטען הרגשות שיש לנו. עם אתם הנוער , באמת רוצים לדעת מה קרה לפולנים במלחמה כדאי שתקראו, מה נעשה לפולנים באיזור הווארטגו או הווראטלנד. הידעתם כי 200.000 ילדים פולנים נחטפו על ידי הגרמנים לצורך הפיכתם לנאצים נאמנים, לא יודעים כמה מהם אכן חיים עד היום, רק ידוע כי אלה אשר לא הסתגלו הוחזרו ושוכנו בגיטו לודז', ורובם נספו ברעב. אז........