בלאגן במשרד

miss_t

New member
בלאגן במשרד

שלום לכולם
קצת הקדמה אני בת 20 ועובדת כחודש וחצי במקום עבודה בתור קלדנית- מוקמתי במשרד עם אדם מבוגר שאחראי לאספקת ציור וכד´ כל היום אני שומעת ממנו מחמאות שמפריעות לי מאוד, למרות שאני לא עונה לו ורק מהנהנת לסיפוריו אני מרגישה לא בנוח מכמה סיבות הוא מספר כל הזמן שהוא אדם בודד ואין לו אף אחד בארץ, שנית, שאני מאוד מוצאת חם בעיניו ושהוא מחבב אותי,מזמין אותי אליו לביתו בת"א.... (חוזר על זה כמה פעמים ופעמים) רציתי להתייעץ איך אפשר להגיד בצורה יפה שיפסיק לדבר אליי בצורה כזו ואם בכלל הבקשה שלי הזו לא תעודד אותו להמשיך בכלל..... כי כמה פעמים לא עניתי, או שעניתי "טוב בסדר!" (בנימה מעט עצבנית) והוא אמר מיד "סליחה אם פגעתי בך לא בכוונה" וכו´ וכו´ הוא ממשיך למרות התעלמותי להחמיא לי, לדבר איתי ולספר כל מיני סיפורים, ולבקש סליחה על כל מיני דברים. הציעו לי לבקש לעבור משרד- אני מתלבטת בנושא זה כי מצד אחד אני מרחמת עליו ומצד שני אני רוצה להתמודד ולא לברוח מהבעיה כי אני אומרת "יכול להיות שאני אתקל בעתיד במקרה כזה במקומות עבודה אחרים..." אשמח לכמה עיצות ממכם איך לנהוג, תודה ויום טוב

היי../images/Emo140.gif

אני חושבת שהוא עבר כבר את גבול הטעם הטוב. לפיכך את צריכה להבהיר לו בצורה אסרטיבית ללא פניות, שיבין בצורה שאינה משתמעת לשתי פנים שאינך מעוניינת לשמוע יותר את הסיפורים שלו. שיש לך בן זוג (גם אם אין לך, זה תמיד מרתיע) ואין לך שום כוונה לשמוע את מחמאותיו יותר (שעבורך ה בגדר הטרדה). זה לא מחמיא לך בכלל. במידה שהוא ימדיך במעלליו תאמרי לו שהקלטת אותו, ואם ימשיך במעלליו את תשמיעי את ההקלטה בפני הממונים עליו. יחד עם זאת, תאמרי לו שאת רוצה לנהל יחסי עבודה תקינים ולכן את מוכנה להתעלם ממה שהיה ולהתחיל מחדש, כל עוד לא יחזור על ההתנהגות שלו יותר. אני גם חושבת שחשוב לנסות להתמודד, ורק אם לא מצליחים אז לעבור למשרד אחר. אני גם הייתי מקליטה אותו לפני שהייתי מאיימת עליו בהקלטה. גם אם לא תקליטי, אני בטוחה שאם הוא יחשוש שהקלטת אותו, הוא יקבל רגליים קרות. את יכולה גם להוציא את "חוק הטרדה מינית" ולשים לו על השולחן.

miss_t

New member
היי לביאה- תודה על התגובה

לא חשבתי להגיב בצורה כזו, אחרי הכל ציינתי שהוא אדם מבוגר... רק רציתי להגיד לו את זה בצורה ישירה ובוטחת ולא ידעתי איך לומר זאת בדרך הכי טובה. אני לא רוצה לאיים בהקלטות לפני שאבקש ממנו להפסיק, רק אם ימשיך אולי אנהג כך (למרות שזה נראה לי קיצוני מאוד). היום לא הצלחתי לומר לו משהו בנושא- רק שתקתי והוא שאל אם אני מרגישה טוב ושאני נראת עצובה. עניתי שיש לי המון עבודה ואני צריכה להתרכז בה. לא שמעתי ממנו איזו מחמאה שהפריעה לי ולכן לא מצאתי לנכון לומר לו שיפסיק מלדבר אליי בצורה הזו. תודה על העזרה

לא צריך

להגיב מייד בצורה קיצונית. צריך בהחלט להתחיל פשוט לאמר באסרטיביות. אם זה לא עוזר, רצוי לעבור לקיצוניות. כדי להפסיק הטרדות יש לפעול בכל המישורים, ובמהירות. אחרת, לא תישמעי רצינית. מכיוון שזה מטריד אותך. רצוי להסיר את ההטרדה. אם את רוצה להשאר איתו באותו משרד. עלייך להבהיר את עצמך בצורה החלטית. כמובן שאת תקבעי בסופו של דבר את הטון. וזה שהוא אדם מבוגר נזקף ךא לשלילה. כי בתור אדם מבוגר הוא צריך להיות מודע למעשיו.

לא נסחפת טבעת.

איזה דברים על השולחן? איזו הטרדה מינית?! איזה בלאגן?? תגידו לי אתן שפויות ? בחייאת כולה בנאדם מסכן ומתוסכל שיצא לו הזדמנות לדבר קצת עם מישהי. חשבתן אולי לדוגמא הבנות שלו עשו עליו חרם? אשתו עזבה אותו?? הבן שלו עבריין?? אולי מחפש קצת עדנה באוזן קשבת?? מה כל הקטע של "תקליטי אותו" ותשמיע מה?? פונה אליה בעדינות ומציע לה להתחבר אתו ??? לא הקצנת? צאו מהסרט! ולגבייך את אולי באמת עדיף שתצאי מהמשרד. לפחות את עוד צעירה ויפה והוא אדם מבוגר ומסכן כנראה גם חסר כל. חוצמזה, עם דעות חשוכות ומפחידות שלא לאמר נושאות טעם פמיניסטי מטריד במיוחד גברת מנהלת פורום אולי מוטב שלפחות "בתפקיד תתמתני" - השילוב של הניק הכחול הזה עם הדעות הקיצוניות האלה באמת גורם אי שקט...

ישר ידעתי שאתה בן

אין סיכוי שמישהו שלא עבר את זה יבין, ומעטים הגברים שעברו הטרדה מינית. הטרדות כאלו הן בהחלט על גבול ההטרדה המינית, הזמנה הביתה היא אפילו רמיזה מינית ברורה. כמי שעברה זאת על בשרה במקום העבודה - כנשואה ואם לילד! - ודווקא עם מישהו שלא הבין עדינות, ברור לי שהיא לא נסחפה בשום צורה. גם אם "הבנות שלו עשו עליו חרם", "אשתו עזבה אותו" (שתי דוגמאות שבשבילי הן בדרך כלל סיבה להתרחק מגבר), או ש"הבן שלו עבריין", אין לו שום זכות להטריד בחורה צעירה, ואם היא לא מעוניינת בחברתו אז זו הטרדה. נקודה. שימצא לו גבר שיוכל לשפוך את הלב בפניו.

"ישר ידעתי שאתה בן" אז?

אם אני בן אסור לי להביע דעה? האם היא תהיה ישר חסרת חשיבות רק בגלל שלא עברתי את זה? מאיפה לך לדעת מה עברתי או לא בחיים שלי אבל לא משנה. שלא תביני אותי בטעות לא נכון... בכולופן מיכל יש לכן פה. אתן יכולות להשתמש בו. שלא תתחבא אחרי תיק "הטרדה מינית" במקום לאמר לו בפנים. מה יש? שתהיה קצת אסרטיבית! קשה כ"כ? הרי בעצמה אמרה שעד שלא תתגבר על זה לא תשתלב בשוק העבודה כמו שצריך בסוגיית המטרידים הזאת. אז? קדימה. פתחי ת'פה. לא ישר ללכת להעליל עלילות כמו שעשתה לצערי לא אחרת מזו שאמורה להביע דעה קצת יותר מקצועית בתור אחת שמנהלת פורום לא פחות. מילא שלא היתה נטרלית אבל ממש לא דיברה לעניין...

HomoSapiens231

New member
אני עברתי סוג הרבה פחות עדין מזה

של הטרדה מינית, ובכל זאת אני בדיעה שאתן מפונקות. תתחילו להתמודד עם הטרדות כאלו (וזו אכן הטרדה. את הפרמטר הזה היא קובעת, והיא קבעה שזה מטריד אותה) בלי להרוס לבן אדם את החיים. אולי פעם רשונה בחייכן תשימו את עצמכן במקום הגבר ותבינו שזו הדרך שלו להתחיל עם בחורות (או אולי אפילו סתם להתחבר עם בן אדם)? אולי הוא עשה את זה כבר בעבר עם נשים שהיו פחות עדינות מהגברת הנ"ל והוא קיבל את הרושם שמה שהוא עושה הוא בסדר גמור? היא יכולה לומר לו בצורה יפה (וזה לא מה שהיא עשתה. היא רק שתקה, כדבריה) שזה לא מתאים לה ולבקש ממנו שיקח צעד אחורה. רק אם הוא ממשיך לעשות כן, גם לאחר בקשתת, היא מוזמנת להתלונן על הטרדה. "להקליט, לאיים, להתלונן..." את אפילו לא מכירה את הבן אדם. מה הוא כבר עשה, המסכן?

seagate

New member
את כל כך פטתית

במקום פשוט לקחת אחריות *בעצמך* ולהגיד לאותו בחור ש"מטריד" אותך שאת פשוט לא מעונינת, את עושה כל כך הרבה רוח, איומים, כל כך הרבה כעס ופחד, כאילו הוא עוד רגע קופץ עליך ואונס אותך. ברוש שכל גבר שאשתו עשה אותו עושה אותו פסול. אין מצב שהאיש היתה לא בסדר, רק אם הגבר היה לא בסדר היא עזבה אותו... ואם את רוצה לדבר עם גבר והוא לא מעונין בחברתך, גם לך מגיע לחטוף תלונה על הטרדה? את טוענת שגבר לא יכול להבין את הסיטואציה הזאת מהצד הנשי, נרא לי שאת זאת שלא יכולה להבין גברים כי את מפחדת מהם...

EDENן

New member
.ז.ה.י.ר.ו.ת. !!! מנסיון..

שלום לך חמודה בת 20 שרק עכשיו התחילו חייך לשגשג ולפרוח .. רק עכשיו את מתחילה להבין מה זה אהבה., מה זה מין.. מה זה תשוקות.. אבל דבר אחד לא תביני בחיים.. מה זה גבר... מגבר לא מוכר ולא ידוע צריך להזהר תמיד..!! צריך לפקוח עליו 7 עינים במיוחד שיש רמיזות עקיצות ואת יודעת שהוא דלוק עליך., (דרך אגב המבוגרים החרמנים הכי גדולים והכי מסוכנים) לדעתי את חייבת להפרד ממנו מהמשרד יחד אל תשבו יחד הוא מפנטז עליך 24 שעות כולל שרותים.. שינה... אמבטיה... וכמובן במשרד... חמודה אל תיתבישי ממנו ותגידי לו דוגרי בפנים זקן שכמותך עד כאן עוד מילה אחת אתה במשטרה על הטרדה תריאי לו שאת כועסת מפריע לך ואת לא בקטע.. כי אם תשחקי אותה ילדה טובת ירושלים .. אז יום אחד הדלת תסגר והאונס בדרך... תישמעי לי מנסיון תשתחררי ממנו מהר .. וגם תזהירי אותו.. אנחנו הבנות לא שק מין של שום גבר חרמן ! תיזכרי את הכלל שאני פעם שכחתי.. מי שמרחם על אכזרים .. סופו שיתאכזר על רחמנים ועל עצמו.. מקווה שהבנת.. דיברתי תקיף כי אני בעלת מקצוע בתחום הזה ואנ יודעת מה אני מדברת.. אם תירצי יותר פירוט ועזרה צרי קשר במספר 0547394884 תשאירי הודעה במענה הקולי שם ומספר ואני אחזור ! וכן כל מי שזקוקה או זקוק לעזרה ישאיר שם מספר פרטים ונושא ואני אחזור יום טוב וחם..

הואה..כמה רוח...

קצת להרגיע. שמת לב כמה אלימה התגובה שלך?. אולי נסיונך מראה שאסור לסמוך על היצור הסוטה שנקרא גבר. לא אשפוט אותך. בסך הכל יש פה גבר מבוגר שמחפש קשר ועושה את זה, עד כמה שאני מבין, די בעדינות. כך גם צריך להגיב אם לא מעונינים - בעדינות. אם יסרב לקבל וימשיך בכך הוא יהפוך אכן למטריד, אבל למה מראש להניח שהוא כזה? זה פשע לחפש קשר? חום? זו פריוולגיה ששייכת לנשים בלבד? לצעירים בלבד? למה להשחית להסית ולבלבל בחורה צעירה ? אני מנחש במידה די רבה של ביטחון שגישה עדינה אבל ברורה - תצליח.

EDENן

New member
מקרה מיוחד

הרגשתי היא שכאן זה מקרה מיוחד הבחורה קצת תמימה ויותר מידי טובה וזה טוב להיות טוב... אבל עד ההטרדות כי הסוף ידוע .. אם הבחורה אומרת שזה הרבה פעמים וזה מציק לה אז אומר הרבה... ויותר מזה.. מה אדם זקן.... (בערך) צריך בת 20... נו תחשוב תבין... בי עדן.. מקבוצת הלוחמות נגד אונס הטרדה וכבוד האשה !

rut2020

New member
אפילו אם הוא יפגע

לאמר לו באופן הכי ברור שמחמאותיו לא מחמיאות לך, שדיבוריו וסיפוריו מפריעים לך ושאינך מעוניינת להאזין לו. מדוע את מוכנה לסבול את יחסו ולא מוכנה שהוא יסבול את יחסך??? הוא לא חושב עלייך, הוא לא מתחשב בך ובדעתך הוא לא חושב לרגע מה יחסו אליך גורם לך, מדוע עלייך להתייחס אליו??? מדוע את מזלזלת בעצמך עד כדי כך - מוכנה לסבול את יחסו שלו אבל לא מוכנה להחזיר לו באותו מטבע.!!! אמרי לו באופן הכי ברור שקיים ובאופן שלא משתמע לשתי פנים שיחסו אליך לא מוצא חן בעינייך מפריע לך ומטריד אותך ושאת מבקשת ממנו חד וחלק להפסיק עם המחמאות ולהספיק עם ההזמנות. אל תחששי לרגע לפגוע בו, הוא מבוגר הוא עבר כבר פגיעות רבות בחיים הפגיעה שלך - לא תהרוג אותו... ואת עצמך תוכלי לנשום לרווחה, אם יחסו לא ישתנה לאחר שתאמרי לו זאת בפירוש... עליך לפנות לממונים עליך... יתכן שבחורות קודמות חוו את אותה הטרדה והעדיפו לעזוב את העבודה.

לוי9

New member
בלאגן במשרד

מתוקה את מבקשת עצה וגם מרחמת עליו אז מה בדיוק את רוצה ? הרי זה מובן שאת לא דוחה אותו בצורה שהוא יבין שזה לא. יופי שאת רוצה להתמודד חודש וחצי את שם או שאת מראה לו יותר מדי חיוכים שהוא מרגיש ביטחון . את מרחמת עליו אז הוא מרגיש את זה ויודע שמתישהוא את תפלי לרגליו אז תראי יותר קשיחות אני אתן לך עצה הכי ישרה חמודה ולא לפחד תסתכלי לו בעיניים ותגידי לו שאם עוד פעם הוא יפנה אלייך את מתקשרת למשטרה ואל תתרכי בהפגיעה שתראי לו בעיניים כי זה הפתרון להפיל בחורות רחמניות לרגליהם תאמיני לי מניסיון אני אומרת לך, תגידי לו שחוץ מזה שהוא מביא סחורה ושידבר איתך רק בקשר לעבודה ואם הוא ימשיך בכיוון הדוחה שלו את תפעלי תאיימי אליו אחרת את תמשיכי להיות מודרדת. בהצלחה חמודה.

TheCool88

New member
תגידי לו בצורה פשוטה ....

לך תחפש משהי שתנענעה אותך ! או במילים אחרות אסטה לויסטה בייבי ! !

למעלה