בלהבלה.

סיר חע

New member
בלהבלה.

האם היהדות אכן מתאימה ליהודים? (ואני לא רוצה לשמוע כאן שום - "דרכי האל נסתרות"
)

Lady In Blues

New member
הדת לא מתאימה לאנושות המודרנית.

עניתי לך, ביותר הכללה. כי כל הדתות, בינהן היהדות, עשויות מאותו החומר כפי שכל האנשים, בינהם היהודים, עשויים מאותו החומר.

Dragonaut

New member
להיפך.

לפני עידן המדע, לכולם היה נורא נוח להתקע באותה אמונה תחת אפקט העדר. +האוכלוסיה ברוב חלקי העולם לא הייתה מספיק מפותחת בכדי לחשוב על אופציות שאינן דת. וכך ראינו אינקוויזיציות, מסעות צלב, השמדות עמים וכו'. כיום חופש הביטוי הפך לזכות בסיס ברוב העולם המודרני, לכן יותר אנשים יכולים להוציא עצמם מהמסגרת הזו. "הרוב העצום של האינטלקטואלים בעמדות בכירות אינם מאמינים בדת הנוצרית, אבל הם מסתירים את העובדה הזאת מעיני הציבור מחשש שיאבדו את מקורות הכנסתם"/ברטרנד ראסל

Lady In Blues

New member
תלוי על איזה מובן אתה מדבר

נפשית? כן. אחרת הם היו מרגישים חסרי תועלת ומבצעים התאבדות המונית או משהו. פרקטית? לא, ממש ממש לא.

דרכי הא-ל נסתרות.

איך אתה יכול לתאר מי הם יהודים בלי יהודות? זה לא אם היהדות מתאימה ליהודים כי מה שהופך יהודים ליהודים זה בעצם היהדות. יש משהו לא הגיוני השאלה שלך (לפי דעתי כן)

Dragonaut

New member
אז איך

לפי הקריטריונים, אני יהודי לכל דבר, ואיני יהודי בדתי? יהדות היא גם לאום וגם דת, מה שהופך את השאלה שלו להגיונית ברמה מסוימת.

kaenar

New member
דת היא לאום

ולאום הוא דת. אתה יהודי, אך לא חי לפי הדת היהודית. היהודים קשורים לדת היהודית בהחלט.

Dragonaut

New member
נופ.

אם דת היא לאום, כל תושבי אירופה ואמריקה הנוצרים הם בני אותו לאום? את משתמשת בסמנטיקה על מנת למנוע את הפרדת הדת מן העם, אבל זה לא המצב. אפשר להיות יהודי ולא להיות קשור לדת בשום צורה. [לא בשום צורה, בזכות המנהגים שחלים עלינו בילדותנו, אלה שנועדו לקשור אותנו בכוח לדת ולא לאפשר לנו להשתייך לשום מקום אחר. אבל ככה כל הדתות]

kaenar

New member
התכוונתי לדת היהודית

אדם שהוא יהודי ולא קשור לדת היהודית בשום דרך, הוא עדיין יהודי, אבל לא מחובר ליהדותו.

kaenar

New member
הלאום

שלך יהודי, והדת היא יהודית. השאלה היא איך אתה רואה את זה.. אם אתה מתייחס רק ללאום היהודי ולא לדת היהודית, אתה עדיין יהודי. אצל היהודים הלאום זה הדת והדת היא הלאום. רק ביהדות מתקיימת חפיפה מלאה בין הדת לבין הלאום.

Dragonaut

New member
ת'אמת

שאני ממש לא יודע עד כמה העניין הזה עובדתי. השם הוא אותו שם, אני לא בטוח שהחפיפה העקרונית מתקיימת. אבל זה באמת מתוך חוסר ידע. זה שלדת וללאום יש את אותו שם בהכרח אומר שלא מדובר בשני דברים שונים?

kaenar

New member
מה קורה למה זה נמחק לי?

כתבתי וזה נמחק שוב... מה הקטע?? טוב אני אכתוב בקצרה .. לאום ודת הם שני דברים שונים באופן חלקי. הלאום מכיל בתוכו את הדת. כלומר, לאום מייצג קבוצה של אנשים שחושבים משהו במשותף (בערך,אפשר להרחיב כמובן), והדת היהודית היא בדיוק כזאת. רק אצל היהודים הדת היהודית היא הלאום היהודי, אפילו שזה לא אותו דבר באופן כללי (דת ולאום זה לא אותו דבר). היהודים הם כנראה משהו מיוחד.. הדת היהודית היא חלק מהיהודי עצמו, על אף שהוא לא מחובר אליה. היא נמצאת בתוכו מתוקף היותו יהודי

negative

New member
הלאום הוא לא יהודי - זה חרטא

את בת אותו לאום כמו יהודים מצרפת או מארה"ב?.. הם בני הלאום שלהם ואת ישראלית

gurke

New member
אז תגידי לי

מה זה החיבור הזה שאנו מרגישים ליהודים בכל העולם? למה כשאת פוגשת יהודי בחו"ל את מרגישה אליו קירבה מסויימת?

negative

New member
*תגיד , *פוגש

הקירבה היא דתית , לא לאומית. גם אם שני מוסלמים , אחד בריטי ואחד מצרי יפגשו ההזדהות שלהם תהיה על רקע דתי..לא לאומי. (אלא אם כן הבריטי הוא מיצרי במקור אבל זה סתם עכשיו לעצבן..P: )

gurke

New member
טעות

הרי שנינו יכולים להיות לא-דתיים בעליל, ועדיין שתהיה לנו הקרבה הזו.

Terpsichore

New member
הלאום הוא יהודי בריבוע.

שמעתם על תעודת זהות? הריבוע הכחול הקטן שמקבלים בגיל 16? יופי. אז בסעיף הלאום- עד לפני כמה שנים בכל אופן, לפני שהחליטו לצנזר- היה רשום "לאום: יהודי". הנה, גמרנו להתווכח על זה?

למעלה