בלה

אורי 0

New member
אמאל'ה, מסוכן פה לרכל

ואני לא למדתי ביולוגיה, כך שאני לא זוכר את מיכל.

sha na na revol

New member
בלה

אני יודע שאני לא מדבר לאחרונה (קורה לפעמים), אבל ידש עכשיו תוכנית של ריקי לייק על בנות שנראות כמו נערים והמשפחות שלהן שרוצות שיתלבשו נשי ונראה שהמטרה של התוכנית זה לנסות להפון אותן ל'נשית ליום אחד'. אני יודע שאנשים שמשתמשים בתוכניות כאלה זה ממילא עצוב, ועדיין זה מעצבן.

הא,

גם אני ראיתי במקרה (אחותי הסתכלה בזה). זה מזעזע ועצוב. אני לא מבין למה הן תמיד מסכימות שיעשו להן דברים כאלו. :/

sha na na revol

New member
וגם

ראו שהן ממש לא רצו ולא עניין אותן ובסוף הן יישרו קו עם הקונפורמציה של התוכנית. הן נראו עצובות ומסכנות חוץ מאחת שבאמת אהבה את השינוי שעשו לה. רואים את זה בשפת הגוף שלהן שנשארה אותו הדבר. וגם איך שריקי אמרו בסוף "כולכם הייתם רוצים שבן\בת הזוג שלכם ייראו כמו המין שהם נולדו לתוכו". מעבר לזה שמדובר בקלישאה טלוויזינית זה נורא כלפי הבוצ'ות ונגיד כלפי בוצ'ות שצופות או מכירות אנשים שיגיבו לתוכנית. שאלת את אחותך מה היא חשבה?

DrSnoop

New member
אני יודעת שזה ממש לא מעודד,

אבל מבין התוכניות של ריקי לייק שיצא לי לראות זו נשמעת אחת הטובות שבהן. מגיעים שם לרמיסת אישיות של אנשים בכאלו רמות, לביזוי של נשים, גברים, סטרייטים, הומואים ובאופן כללי כל מי ששייך למין האנושי- ברמות שאני עוד לא ראיתי. פשוט עדיף לא לראות את הדברים האלו, כי הם באמת עלולים להפוך את הצמחוני שבאדם לרוצח סידרתי. דרך אגב, אני ראיתי תוכנית של לארי קינג לפני כמה ימים, שגרמה לי לעוויתות בכל הגוף. וזה עוד במסווה של תוכנית אינטלקטואלית, מה שלדעתי עושה את זה עוד יותר גרוע.

לארי קינג שאל פעם את ג'ודי פוסטר

האם אי-פעם היית מאוהבת? זה היה כל-כך מגעיל. הרעיון שעמד מאחורי המשפט הזה הוא שג'ודי היא הרי לסבית, ושכזאת כביכול לא חוותה אהבה אמיתית... היא השיבה אגב, שהיא לא מאמינה שהוא שואל אותה את השאלה הזאת, ושכן, היא הייתה מאוהבת, והרבה.

DrSnoop

New member
הראיון שאני ראיתי

היה עם המורה בת ה-34 ששכבה עם התלמיד שלה בן ה-13 שהיה בכתה ו' ואף ילדה שני ילדים כתוצאה מכך. היא יצאה עכשיו משבע שנים בכלא, והאישה פשוט לא מחוברת למציאות. הראיון היה פשוט מחריד, אבל הדבר שהכי הרתיח אותי היה שיתוף הפעולה שלו עם הניתוק שלה, כל שבכל שאלה הוא התייחס למה שקר כ"מערכת היחסים" שלהם. מערכת יחסים- האישה ביצעה אונס בילד בן שלוש-עשרה, ובתוכנית טלוויזיה לגיטימית מכנים את זה מערכת יחסים! הוא שאל אותה אם היא לא ידעה שמה שהיא עושה אסור מבינת החוק, והיא אמרה שלא, שהרי אם היתה יודעת לא היתה עושה את זה. ואז הוא שאל אם היא לא התלבטה אם להתחיל "מערכת יחסים" עם ילד בן שלוש-עשרה, והיא ענתהשההתלבטות שלה נבעה מזה שהיא לא היתה בטוחה שזה זמן טוב בשבילה להיות מאוהבת, כי היא רק נפרדה מבעלה. בקיצור, כל חיבור בינה לבין ההכרה שמדובר בהפרעה נפשית הקרויה "פדופיליה", ודרך אגב יש לה תרופות, לא היה קיים. ואני בספק אם היה מדובר בגבר וילדה, מישהו היה מעז בכלל לשדר ראיון כזה. מוסר כפול והרסני.

ליטל ו

New member
זה לא חייב לנבוע מפדופיליה,

וכך או כך אישית אני לא מרגישה צורך לעשות שם צייד מכשפות לפני שאני מבררת (לא שבמיוחד מעניין אותי, האמת, לברר) מה הלך שם. גיל ההסכמה הוא תלוי תרבות, והגיל שבו אנשים מוכנים נפשית לדברים שונים (לא רק סקס) משתנה מאדם לאדם. אני לא ממליצה, כמובן, ללכת לעשות את זה, אבל מפחיד אותי ומקפיץ לי פעמוני אזהרה כשתרבות שלמה שופטת חד משמעית וללא צורך במידע נוסף קבוצה שלמה. אני חושבת שיש מקום לפחות לעצור שנייה ולבדוק מה קרה שם. נגיד, אולי יש פדופילים שלא עושים שום דבר בנידון, פשוט מרגישים איך שהם מרגישים? בטח די רע להם, אבל אני לא חושבת שזה עושה אותם אנשים רעים, אם הם נמשכים לילדים. משיכה היא משיכה. מה שמשנה זה מה עושים לגביה. בין להימשך מינית אל מישהו לבין לאנוס אותו יש מרחק מאד גדול (אומרים שאין קשר ושאונס הוא עניין של כוחניות, לא משיכה. אני לא יודעת, אבל אני יודעת שאם אני הולכת ברחוב ורואה, נגיד, בחור יפהפה, ארוך שיער, עם אייליינר ושפת גוף של פרדי מרקורי - אני בכנות מאמינה שאני לא אאנוס אותו). ושוב - אני לא אומרת שאנשים צריכים לצאת למסע אונס קטינים - אני אומרת שאני לא מאמינה בלשפוט קבוצות שלמות, קטגורית. ואני חושבת שלשדר ראיונות/לדבר על דברים, ככלל, זה טוב. בדיוק דיברתי עם אחותי על איך רק לפני שש שנים היה צריך ללכת לבג"צ כדי שישדרו את תכנית הנוער ההיא שהציגה באור חיובי הומואים ולסביות (אפילו לא משהו מטורף כמו, נאמר, טרנסים). אני לא אוהבת את הגישה שאומרת שאמצעי התקשורת אמורים להציג רק דעה אחת, וזהירה. אני חושבת שיש מקום - וחפשי, ואטיליגנטי יותר לחיות כך - להציג המון דעות שונות, ולהגן על דעות משטרידות אנשים עוד יותר אפילו, כי אחרים לא יעשו את זה - ולתת לאנשים לחשוב בכוחות עצמם, להרגיש בשביל עצמם, לעשות את ההחלטות של עצמם. מקווה שלא נכנסתי לרשימה השחורה שלך בזאת.

DrSnoop

New member
קודם כל, יש לך דרך ארוכה עד שתכנסי

לרשימה השחורה שלי, ובאופן כללי, אל תבנה על זה
אני מסכימה עם חלק גדול מהדברים שכתבת, לגבי גבולות, והעדפות, ומוסר. אני גם מסכימה לגבי אנשים שסובלים מפדופיליה ולא פועלים בשום צורה פוגענית כלפי אחרים (שזה מבחינתי גם לקרוא מגזיני פורנו- ילדים, ואני חושבת שמדברים שאמרתי בעבר זה ברור למה)- זו לא אשמתם, וזה משהו שהם צריכים לבחור איך להתמודד איתו. אבל, ליטלון, יקירי, מבחינתי ילדים הם אחת מהקבוצות בחברה שהתפקיד של המבוגרים הוא להגן עליהם. וההגדרה של מין עם ילדים מתחת לגיל מסויים כאונס, לא נובעת מהחלטה שרירותית. היא נובעת מכמה תפיסות פסיכולוגיות וחברתיות, שחלקן מקבל אימותים בשטח, לגבי השפעה של קיום יחסי מין על התפתחות נפשית של ילדים. וברוב המקרים ההשפעה היא טראומטית ולא מסייעת לתפיסה מינית טבעית ובריאה של ילד. שזה כולל לגלות מי הוא ומה הוא רוצה באמת, ולא תחת השפעה של אירוע שקרה כשהוא היה בגיל שעוד לא היה מוכן אליו. ברמה מסויימת, אפשר לראות את זה כמו שרואים אי שליחה של ילד לעבודה, גם אם גופנית הוא מוכן לזעבודת כפיים קשה, כי זה הזמן שלו ללמוד על החיים ולפתח את עצמו פיזית ונפשית, ולא לשאת בעול של פרנסה ועייפות שנובעת ממנה. אני רוצה להגיד גם, שלא כל הגדרה תלויית תרבות היא שלילית בהכרח. ישנן הגדרות שנובעות ממקום טוב, וגם מיושמות ממקום טוב, ואני חושבת שהחוק שקשור בקיום יחסי מין עם ילדים, או כפי שאני רואה את זה- אונס, הוא חיובי. הוא גם מוריד את עול ההחלטה, גם מהמבוגר, שבהחלט לא תמיד יעשה את ההחלטה הנכונה אם זה לא יהיה נגד החוק, ודם מהילד. ומהכרותי עם ילדים בגיליאים הנ"ל (כולל היותי אחת כזו בדימוס:)), זה גיל שבו כמעט אף אחד לא באמת מוכן נפשית לקבל החלטה כזו (של לקיים יחסי מין) מתוך מקום אמיתי של שיקולים נפשיים ופיזיים), גם אם חלק גדול חושבים שכן. וזה מתוך כבוד גדול לאוכלסיית הילדים, והכרה בהבדל ביינהם לבין מבוגרים.

ליטל ו

New member
*חיבוק* תודה רבה :)

חששתי. תודה :) וכן, מסכימה אתך. ודברים כמו צנזורות עוד על *ציורים* של פורנו ילדים - זה בהחלט מטורף בעיני. זו נקודה שבה החוק כבר כל כך רחוק מלהגן על ילדים ולתוך "לחנך ( =לרדוף ) אנשים... גה. אני מסכימה שיש מקום להגן על ילדים, מן הסתם, אבל אני לא סגורה על איך, וקשה לי להאמין שיש הרבה דברים שנכונים לגבי כל הילדים (יותר דברים כמו "אל תשפכו עליהם קפה רותח"...). בעניין התפיסות הפסיכולוגיות - אני באמת לא יודעת. אני יודעת שיש אנשים בגילאים צעירים שבשבילם זה היה בסדר או טוב (או נראה לי כך, ממה שהם אמרו/כתבו/סיפרו לי. היה לי ידיד שהפעם הראשונה שלו היתה כשהוא היה בן 8. אותי זה נורא נורא הטריד, אבל הוא התעקש תמיד שבשבילו זה היה נכון, וגם הסיפור היה שהוא יזם. אולי הוא שיקר לי, אולי הוא שיקר לעצמו - אני לא יודעת, ובטח שלא יכולה לבסס על זה את דעתי, אבל זה מעלה בי שאלות). ואני יודעת שבשבילי, ובשביל עוד הרבה אנשים, זה ממש רע. אני יודעת בשבילי גם 17 היה מוקדם, אבל אני חושבת שזה יותר בגלל האדם השני ופחות בגלל הגיל שלי. אני מסכימה אתך לגבי ההגדרות תלויות התרבות. ואני מסכימה, הגדרה מצויינת - שזה נכון כשזה בא ממקום של לדעת מי אתה ומה אתה רוצה. אווו, איזה יופי, נתת לי כלי לבדוק איתו קצת יותר, תודה :) (אבל אז מה עושים עם אנשים בני 30 שמעולם לא עצרו לברר מי הם ומה הם רוצים? אני מכירה כאלה :( ). ונכון, לגבי זה שרוב הילדים לא מוכנים לקבל החלטה כזו, וברוב המקרים המבוגרים - אפילו אם הם כן יעשו כמיטב יכלתם לפעול לטובת הילדים - לא ידעו לשפוט. אבל מה עם ילדים שכן מספיק בוגרים? עשו לי המון דברים רעים, כילדה וכנערה, מתוך רצון "להגן עלי". לא נתנו לי ללמוד דברים, התייחסו אלי בזלזול, מנעו ממני להתפתח לכיוונים שעניינו אותי ושאחר כך לקח לי שנים ומאמץ למצוא מחדש, וזה קרה באופן לא טבעי כמו שזה היה יכול לקרות (וחלק איבדתי) - ואני עוד הייתי במצב טוב יחסית לאנשים עם הורים פתוח פתוחים, ו/או שחיים, למשל בארה"ב, שנורא מגוננת. לא הייתי רוצה לעשות את הנזק הזה לאף אחד, מהצד השני :/ בכל אופן - תודה תודה רבה על ההבנה והדיון השקול וכו' *חיבוקים רבים*

sha na na revol

New member
אם מותר לי להתייחס רק לחלק קטן,

גם לדעתי שמונעים מילד דברים מסוימים (אפילו משחקים, וכן, זה קרה לי) זה יכל להשפיע הרבה יותר לרעה מאשר איזושהי עשייה, הצקה, וכו', הרור שחוויתי את שניהם מחיים שלי באיזהשהי דרך.

DrSnoop

New member
דווקא לא הבנת את החלק של

פורנוגרפיית הילדים. אני מאוד מאוד נגד. כל צילום פורנוגרפי שבו יש ילד, אומר שילד נוצל פעם לצורך הצילום הזה. ולכן, מבחינתי, מי שרוכש עיתוני פורנוגרפיה עם ילדים הוא שותף מלא לניצול הזה. יש לקוחות= יש ניצול, ורווח כלכלי, וכו' וכו' וכו'. בעניין מי יוזם- למין בכלל יש הרבה פעמים סיבות ומניעים שונים. ובטח שאצל ילדים, שאצלהם זה יכול למלא חסכים שונים שקשורים בחיבה וחום (כמו אצל מבוגרים)- אבל ממש לא אמור למלא. ואני מצטערת, אבל יש דברים שצריך "למנוע" מילדים, כי השלכות גופניות ונפשיות של יחסי מין הן דברים שצריך להבין דרך ניסיון חיים ולמידה, ויכולת רגשית מסויימת. וכן, הרבה מבוגרים לא מבינים את הדברים האלו, ובאמת הרבה מבוגרים הם אומללים, בין השאר, בגלל חיי המין שלהם. אבל ילדים הם פשוט אנשים שעולמם הרגשי והרוחני עדיין צריך מרחב התפתחות, לפני שבכלל יוכלו להיות במקום של קבלת החלטות מהסוג הזה. יש חוויות שילדים עוברים ביחד באופן טבעי, ולומדים מהן, כולל חוויות מיניות. אבל יחסי מין בין ילד ומבוגר הם לא חוויה שילד זקוק לה בשביל ההתפחות המינית שלו, וברוב המקרים היא הרסנית. מה גם שברוב המקרים היא ממלאה צורך שהיא לא אמורה למלא עבור ילד, והוא לומד בשלב מאוד מוקדם בחייו דרך מאוד לא נכונה לקבל אהבה, או חום, או קבלה.

ליטל ו

New member
אוקיי, אז לא הבנתי :)

ואם מישהו מצייר פורנוגרפיית ילדים והופך כתוצאה מכך לעבריין מין (ובמקרים מסויימים אפילו אחרי שהוא ירצה עונש על כך, יודיעו לשכנים שלו בכל מקום חדש שאליו הוא יעבור שהוא עבריין מין)? ואני בטוחה שיש צילומים תמימים לגמרי שיכולים להכנס לקטגוריית ה"פורנוגרפיית ילדים" - בדיוק כמו שאני יכולה להתלהב קשות מתמונות של בחורים סטרייטים לחלוטין ביחד, כשהם לא התכוונו בכלל להיראות כאילו קורה ביניהם משהו. וכ-מו-בן שיש גם פורנוגרפיית ילדים איומה, נצלנית, נוראית, ושזוועה לעשות כאלה דברים לילדים וכו' - זה מובן מאליו. אוקיי, אז אנחנו לא במאה אחוז מסכימות (או מסכימות חלקית, או משהו כזה, כי אצלך זה חד משמעי ואצלי זה בעיקר שאלות). קורה :)

ליטל ו

New member
טוב, נו, וויכוח לא נעים,

אז כמה תמונות של סטרייטים כפיצוי *G* "I love him. He's like that, and sometimes it shines through, somehow. But I love him, whether or not".

למעלה