כשזה בוגרת עם בן 13
או להיפך (או כל אחת מהקומבינציות האפשריות), זה ניצול, זה חמור וזה ברור. אבל שני בני 13 שמקיימים יחסי מין? לא חייבים כמובן (ולא תמיד יכולים, בנים גנטיים). אבל לדעתי אין בזה רע, לא בהכרח. ואפרופו - פעם הייתי אצל זוג חברותים שיש ביניהם איזה 13 שנה, ותוך כדי פטפוט הן ספרו לי שהם ביחד מגיל 17/30. ואני לא יכולתי אלא לחשוב שאם סביב הבת שלי (או סביב הבן שלי, אבל הוא עוד רחוק מהגיל הזה) היתה מסתובב מישהוי מהמחזור של ד"ר סנופ, הייתי עושה כמיטב יכולתי כדי להעיף אותה (או אותו, או איזה מגדר שזה לא תהיה). למרות שאני מספיק צעיר כדי לזכור את עצמי בגיל הזה, ובטח אם הייתי מתאהב בלילך המורה לתנ"ך (שאכן התחתנה אחר כך עם משורר מבוגר ממנה בשלושים שנה, ילדה לו את בנו השלישי והתאלמנה) הייתי חושב שההורים שלי סתם דפוקים. ובאמת - ילדה בת 16 מתאהב במבוגר בן ארבעים. מה אפשר לעשות נגד זה? חוץ מתלונות במשטרה, אני מתכוון. דרך אגב: את הפדופיליה המציאו לפני מאה שנה בערך. עד אז היה מקובל לחלוטין להשיא נערות רכות בשנים, לפעמים ילדות לגמרי (כלומר לפני גיל 12-13), לגברים בוגרים (לפעמים - לפעמים לנערים צעירים גם כן). היתה מודעות לזה שזה כרוך בפגיעה בהן והיה גם ויכוח על הענין. גם היו מודעים לכך שהנערה בעצם נאנסת. כל ענין ה"לשמח את הכלה" בחתונה יהודית קשור בעצם לזה.