בלוגים פיקטיבים

idodo cohen

New member
בלוגים פיקטיבים

מה דעתכם על בלוגים פיקטיביים? האם תעדיפו להמנע מקריאת בלוג אם תדעו שהסיפורים בו בדויים והאישויות המדברת וחוויותיה לא קרו מעולם? האם תקראו בכל זאת ותגיבו כאילו שזה לא פיקטיבי? או שזה סתם תלוי- תקראו אם מעניין ולא תקראו אם לא מעניין [כאילו שזה ספר שיש לכם ביקורת עליו] ?
. נ.ב. אני לא מדבר על בלוגרים בשם בדוי שהסיפורים אכן שייכים להם.

idodo cohen

New member
אישיות* ../images/Emo9.gif

לגבי, אגב.... הייתי מעדיף לא לקרוא בלוג פיקטיבי גם אם הוא נורא מעניין..... פשוט כי זה בזבוז זמן.. וזה גם בזבוז "עצמי" [אם נניח מתבקשת עצה וכל זה ואני מנסה לעזור מכל הלב. אם זה הולך לשום מקום, למה שאכתוב את זה]? אלא אם הוא בא בצורה של סיפור, אתם יודעים. שהכותב האמיתי לוקח עליו קרדיט ומתקשר בעצמו עם הקוראים. אבל זה הרי דבר אחר לגמרי.

ע ל ו מ ה

New member
"בזבוז עצמי" - אהבתי

קצת מתחבר לי ל"מחיר" עליו כתבתי איפשהו היום בדיון על "שרות לקוחות". ה-give and take שלנו פה בעולם הבלוגים הוא באמת בחלקים של "עצמנו". כשאנחנו כותבים, אנחנו נותנים חלקים מעצמנו, כש"תשלום" שאנחנו מקווים לו הוא קוראים, תגובות, רצוי אוהדות, אבל לפחות מלמדות. כשאנחנו קוראים, יש לנו רווח כי אנחנו לומדים מנסיון של אחרים, מספקים סקרנות; אבל גם לפעמים דואגים לאנשים שאנחנו בכלל לא מכירים ובכך משלמים מחיר. אנחנו משלמים את המחיר הזה כי אנחנו יודעים שיהיה רווח בצידו - אנחנו בכל זאת מגדילים את העולם שלנו, מכירים עוד אנשים, מרגישים טוב שאנחנו עוזרים להם, או סתם טוב כששוב טוב להם. אבל את צודק, שאנחנו נותנים משהו מעצמנו כשאנחנו קוראים, ואם בסוף מסתבר לנו שדאגנו לחינם כי הסיפור לא אמיתי, הרי שממש "בזבזנו מעצמנו". אולי זו סיבה לכך שמישהו נותן לפעמים ביקורת לא נעימה... שהוא חש ש"בזבז את עצמו".

דם דם

New member
יפה אמרת

באמת אנחנו דואגים לחינם לאנשים זרים אבל אחרי כמה וכמה פעמים כשנהיים קהל קבוע הם לא בדיוק הופכים לאנשים זרים, וכן מגדילים את חוג החברים שלנו גם אם גילם גדול או קטן משלנו כמה שנים טובות או אפילו בכמה עשורים. לי אישית זה לא מפריע, ויש כמה וכמה בלוגים שאני בהם ואפילו את שמם הפרטי של הכותב אני לא יודע (ראי ערך עכבר כחול מדבר
) אבל איכשהו נוצר חיבור ביננו לבין הבלוגר וכמו כול דבר בחיים לפעמים הוא לטובה ולפעמים לרעה

ע ל ו מ ה

New member
בהחלט, גם לי יש כמה הכרויות כאלה

יש חמש בלוגריות ששייכות לקומונה שלי, שיודעות את נבכי נפשי וקורות יומי יותר מכל אחד אחר. אני כבר כן יודעת את שמן הפרטי ולחלקן גם את שם המשפחה, אבל רק אחת פגשתי בינתיים פנים אל פנים. כל ההכרות התרחשה על גבי הבלוגים. הבלוגים שלהן לא היו פיקטיביים

דם דם

New member
איזה מגניב זה

לי בעיקרון יש כמה וכמה בלוגים שאני קורא בהם קבוע 28 בלוגים למען האמת שאני קורא ומגיב בהם, ועוד כמה בודדים שאני רק קורא ועדיין לא אזרתי אומץ להתחיל להגיב בהם
בכול אופן יש כ15 בלוגים שבהם אני כשנה נמצא ואפילו עם חלקם נפגשתי ה בהחלט נחמד אחרי זמן מה לפגוש את האדם מאחורי הבלוג, במיוחד אם יש איזשהו חיבור איתו גם מעבר לבלוגים

idodo cohen

New member
עכבר הוא לא בלוגר פיקטיבי

זה פשוט הוא עצמו שכותב בעילום שם. זה לא שהחוויות לא שייכות לו. פשוט אתה לא יודע מי הוא. זה אקט הגנה עצמית מקובל בהחלט.

דם דם

New member
מובן שלא

אני אומר רק שברוב הבלוגים אפשר למצוא משהו קטן שכול אחד המציא לו או הפיח בו חיים...כמו מר סלע של עכבר כחול שהוא הפיח בו חיים ויש לו אפילו בלוג משלו שמפיל אותי לרצפה מצחוק. וגם הבלוג של ליידי סנו ששוב זה מזוויות ראיה של כלבים בלוגים כאלה זה לא נחשב...אבל בלוג כמו מה שנתת דוגמא זה באמת לא נעים ומרגיז נורא

ע ל ו מ ה

New member
יש לך דוגמאות לבלוגים פיקטיביים?

בתחושה שלי, קשה לטפח דמות פיקטיבית בעולם הבלוגים. בחדרי צ'ט כל בן 50 יכול להיות בלונדינית24. אבל לכתוב בלוג זה משהו אחר. ולהיות בלוגר (שגם מגיב אצל אחרים) זה בכלל משהו אחר. קשה ביותר לעשות את עצמך בלונדינית24 (או כל דמות אחרת) אם אתה לא. מעניין אותי לראות דוגמאות לכאלה בלוגים. אתה מכיר? הבלוגר מפרסם שהוא פיקטיבי או שזה נודע כעבור זמן?

idodo cohen

New member
הנה, למשל

בלוגרית שהייתה אולי הכי מפורסמת שיש בתקופה שאני הגעתי לעולם הבלוגים. מאוד פופולרית, סיפורים מאוד נחמדים של התבגרות, התעניינות רבה מצד הקוראים... וכשהם גילו שכל זה לא נכון (היה שם סיפור שלם), ושהם קראו סתם איזה שנתיים מחיים שלא היו לאף אחד, זה אפילו היה קצת מלוכלך. היומן של מאיה כהן (לא, לא קרובי משפחה
).

noyy

New member
../images/Emo28.gifגם אני קראתי אצלה

עקרונית, הרגשתי קצת שהיא רימתה אותי.. אבל ת'כלס, זו זכותה. האינטרנט מאפשר את זה וכנראה שהיא הסתקרנה קצת. זו לא אותה הענת שגם מקושרת אצלה?

idodo cohen

New member
כן

כך השמועה אומרת
. ואם אינני טועה היא הודתה ב-4 יומנים שונים שהיא ניהלה לבדה. אני לא יודע אם לכעוס או לרחם עלייה. כנראה היה לה מאוד משעמם.

Tali1912

New member
../images/Emo12.gif יענו מה זה בלוג פקטיבי

מה בשבילך זה בלוג פקטיבי. אני למשל קוראת בלוגים שנחמד לי לקרוא אותם לא חושבת באותו רגע אם מסתתר מאחורי זה בלופים. אם זה עושה טוב לבלופר-בלוגר שיערב לו. אני לא אומרת שאני מתה על התופעה, אבל איך אני אמורה לדעת מה פקטיבי ומה לא כשיש לי שם משתמש ואני אפילו לא מכירה את הבלוגר. ומי שאני כן מכירה אני לא מאמינה שיבלף בבלוג שלו. דרך אגב הבלוגים שלי ממש פיקטיבים
, יאללה נעבור גם את זה.

idodo cohen

New member
את חושבת שהבלוג שלך פיקטיבי?

למה בדיוק? אגב, התופעה הזו של בלוגים שממציאים חוויות בשביל הכיף בלי להודיע שזה לא "שלהם", או מלבישים על עצמם דמות אחרת עם עניינים משלה ומספרים את הכול מהזווית של הדמות הזאת, פעם היו כמה וכמה בלוגים כאלה....

Tali1912

New member
סתם סתם ../images/Emo13.gif

זרמתי איתך, כדי כביכול להמחיש לך ש...לי מאוד יהיה קשה לזהות בלוגיסט שאני לא מכירה והוא ממציא סיפורים. אם מדברים על הלבשת דמות אחרת.אני חושבת שאני עושה את נושא הבלוג הכי קרובה למציאות היום יומית (אותה האנשה> ומצליחה להעביר ממש כאילו הכלבה שלי היתה מדברת בשם עצמה, הבלוג השני שלי הוא הדוגמה הכי קרובה נראה לי לפיקטיבי שאליה אתה מתייחס.

idodo cohen

New member
חחחחחחח ממש לא

מה פתאום
. הרי זה לא סוד או משהו שזאת את שמספרת על החיים מזווית הכלבה שלך. זה לא שלמישהו יש ספק שיש בן אדם מאחורי הכלבה המדברת [לדעתך יש למישהו ספק?
)... ובמקרה שלך גם יודעים שזו את. אז כן, אולי זו פיקציה, אבל זה לא מה שהתכוונתי
.

דם דם

New member
תתפלא

אולי יש אנשים שחושבים שהכלבה היא זאת שכותבת
יש גם משוגעים בעולמנו ת'ה יודע
אז רגע זאת את או הכלבה כותבת עכשיו התאכזבתי

כיסוף

New member
../images/Emo13.gif

אני תתפלאי לא תתפלא ובשביל לא לאכזב אותך
אתן לך להחליט מי הכותבת.

דם דם

New member
../images/Emo122.gif

יקח לי זמן להכיר פה את האנשים משום מה הכינוי שלך מוכר לי איפה ראיתי אותו כבר..את לא מהמשהו של גאיה

למעלה