בלוגר שמארגן הפגנה נגד שיעמום

אהה באמת?

אז זה נראה לך סבבה לכתוב בבלוג שלי ביקורות לבלוגרים שלא ביקשו ביקורת? הרי את נזפת בי כשנתתי ביקורת חריפה למישהי שכן ביקשה ביקורת.

דנטל

New member
שאלום, תעשי לי טובה

וחפשי לך את השרשור ההוא (לי אין כח לחפש אותו
) ועשי לעצמך רשימה מי נזף בך ומי היחידה (טוב, לא זוכרת, אולי לא היחידה) שלא נזפה ואפילו באה להגנתך שהביקורת שלך בונה. כי, לעת עתה, זו לפחות כבר פעם שניה שאת מאשימה אותי בכך ואני לא יודעת אם זה יותר מעצבן או יותר מעליב.

אין לי כוח לחפש את זה

אני אפילו לא זוכרת איך השרשור התחיל. חפיף, כבר שני בנות הזמינו אצלי ביקורת, אז הגיע הזמן שאני אפסיק עם כל הרגשי נחיתות שלי, לא?

דנטל

New member
אה, אופס, ולשאלתך

לא, לא נראה לי סבבה לכתוב ביקורות לבלוגרים שלא ביקשו ביקורת. חשבתי שבלוגי הביקורת שדנו בהם העבירו ביקורת רק על מי שביקש.

רק על מי שביקש, כמובן!../images/Emo13.gif

נכון שאני מקורית, נכון שאני יצרתית, אבל בנושא הזה אני לא מתכוונת להמציא את הגלגל מחדש. אני נותנת ביקורת רק למי שמבקש ביקורת!

ע ל ו מ ה

New member
באמת? אם כך איבדתי עניין

כמו שאני ראיתי את זה (וכתבתי על זה), המטרה שלי בקריאת בלוג ביקורת היא ללמוד על בלוגים ששווה לי לבקר בהם. מבין מגוון של בלוגי ביקורת, אני אבחר את זה שבעליו הוא בעל טעם דומה לשלי, ובזכותו אוכל להכיר עוד ועוד בלוגים שיש לי סיכוי לאהוב. לשם כך הביקורות אמורות להיות כמו ביקורות של מבקר קולנוע/תיאטרון - נותן שירות שחוסך לי את הביקור במקומות פחות מוצלחים, ועוזר לי לא לפספס את מה שממש שווה. לכן הבלוגר המבקר אמור פשוט לטייל בבלוגיה, ולכתוב ביקורת על מה שבא לו, בלי שום אישור. הלא מה שפורסם, פורסם, לכל אחד יש זכות לעשות trackback ולהגיב. אם כל הביקורות מוזמנות, זה באמת הופך להיות שירות לבלוגים המבוקרים, ופחות מעניין את הקוראים, כי אוסף המבוקרים לאו דווקא יהיה בקורלציה כלשהי לטעמם.

את הביקורות אני עושה על פי הזמנה

כי זה נראה לי קצת מרושע לתת למישהו ביקורת (במיוחד אם זה ביקורת רעה) מבלי שהוא ביקש. הוספתי בצד אפשרות למי שרוצה לקבל ממני המלצה על הבלוג שלו להשאיר לי תגובה, אולי אני ישנה את זה לביקורת, כי באמת אם חושבים על זה לעומק. מה יקרה אם מישהו יבקש ממני להמליץ על הבלוג שלו ואני יגלה שאני לחלוטין לא אוהבת את הבלוג שלו? כאן אני נכנסת לבעיה לא? ובענין ההמלצות, עד עכשיו המלצתי רק לפי הטעם שלי. אני לוקחת נושא מסוים, לדוגמא: שואה, ואז אני קוראת מלא פוסטים בנושא, ובסוף אני בוחרת להמליץ רק על כמה רשומות יחידות שמצאו חן בעיני.

האם אפשרי שאת תזמיני בלוגר

לקבל ביקורת בבלוג שלך? כך את זו שמוצאת אותם ומביאה אותם אלייך, וכך גם את זו שבוחרת מי יהיה אצלך ומי לא. במקום שאנשים יזמינו ביקורת, את תזמיני את הביקורת - וגם תכתבי אותה.

אני מעדיפה לעשות המלצות על בלוגים לפי

קטגוריות. אני לא רוצה להתרכז בלתת ביקורת מעמיקה על בלוגר אחד. אני לא רוצה להכנס למשבצת "הביקורתית", גם ככה יש לי נטייה להסתכל על השלילי כל הזמן. תהיה בטוח שאם אני אתן ביקורת מעמיקה לבלוגר אחד, אני אתקע דווקא על הצדדים השליליים שלו. לא משנה אם יש לו המון צדדים חיוביים. לפעמים אני רוצה לנוח מזה. כשאני נותנת המלצה זה עושה לי הרגשה טובה, אני פחות חוששת מהתגובה הנגדית. אני חושבת שלא יזיק לי להתאמן בלהביט על העולם דרך פילטר חיובי. נדמה לי שכולכם סובלים פה מהעודף שליליות שלי, לא?

המלצות זה הרבה יותר טוב

אני מסכים ומעדיף המלצות מאשר ביקורות. וכן, כדאי לאמץ את השקפה דרך בצורה חיובית יותר
עם המלצות אני יכול לקבל רשימת בלוגים שייתכן מאוד ויעניינו אותי או ייצרו רושם. אם הדבר היחידי שמבקרים ומוצאים את הרע, הסבירות שאמצא בלוג מעניין הוא נמוך יותר לדעתי וכמובן שלכן אעדיף בלוגים עם המלצות מאשר ביקורות.

mary lou

New member
נכון, אבל...

יש שתי דרכים להסתכל על המלצות בלוגים. האחת, כדי לחפש בלוגים שתאהב ותקרא אחר כך. השנייה, להנות מעצם הביקורת. מהקריאה שלה. אם אתה דוגל בשיטה הראשונה, ברור שבהמלצות תוכל למצוא הרבה יותר בלוגים ראויים. יתכן שבעזרת ביקורת שלילית תוכל ללמוד מה לא טוב לעשות בבלוגים, אבל זהו בערך. אם אתה קורא בשביל הקריאה ונהנה מעצם הביקורת זה בכלל לא משנה אם היא טובה או רעה... המהדרין, כמובן, יכולים לעשות את שני הדברים :).

אני חושב שאני יותר בדרך הראשונה

בעבר נהגתי לתת ביקורות לאתרי אינטרנט (אני לא בטוח, אבל נראה לי שאני עושה את זה תמיד) ולפי איך שאני רואה את זה, ביקורת של אתר אינטרנט אשר שייך לאדם אחר, רק שני אנשים צריכים לקרוא: אני, כקריאה חוזרת שאין שגיאות, ובעל האתר. כך גם בבלוגים. לדעתי ביקורות שמתמקדות על בלוג אחד נועדו לבעל הבלוג ולכותב הביקורת. אפשר לתת המלצות עם הערה ביקורתית קטנה וזה בסדר, אבל אני לא מוצא את עצמי קורא דף שלם של ביקורת על בלוג שבכלל לא שייך לי. לדעתי, אם ארצה לדעת מה טוב או רע לעשות בבלוגים.. אשאל, אסתכל בבלוגים אחרים והכי טוב - אנסה בעצמי. אבל מה שבטוח, לא אקרא ביקורות של בלוגים בשביל זה. לפחות לא כרגע. ובכן, מה הדרך שלך?

אם אתה מחפש מה כן או לא לעשות בבלוגים

בשביל זה יש לי מדור שלם שמסביר על תמונה לבלוג ואנימציה לבלוג. כמובן שהרעיונות הכי טובים לטורים הללו באים מהביקורות על בלוגים אחרים. הביקורות הללו עוזרות לי לחשוב לעומק ולנסח כללים של עשה ואל תעשה בעולם הבלוגיה.

../images/Emo45.gif אכן

ולכן אני לא רואה סיבה לקרוא בעצמי ביקורות בשביל זה (הרי אמרתי - ביקורת נועדה לשניים). אני קורא את המסקנות שלך, או של אחרים (ואף שלי) מהביקורות או מההתרשמות ובכך מגיע לעיקר, לטיפ עצמו, בלי יותר מדיי סיפורים שלא נוגעים אלי כל כך.

אני מרשה לך לקרוא רק את מה שמענין אותך

גם אני עושה את זה. אני לא קוראת הרבה ביקורות של אחרים. אני מקסימום קוראת ביקורת אחת כדי ללמוד, איך המבקרת מבקרת. אני לא מצפה שמישהו חוץ מהבן אדם שעשיתי לו את הביקורת יקרא את הביקורות שלי. אני מפרסמת כמעט כל יום פוסט, כך שאם מישהו עושה מנוי לבלוג שלי, אני לא מצפה שהוא אכן יקרא אותי כל יום.

mary lou

New member
אני אגיד לך למה אני שואלת...

אני כותבת את מדור בלוגים במעריב לנוער. במדור, בין השאר, מתפרסמות ארבע המלצות על בלוגים ש"אסור לפספס" ועוד ביקורת על "בלוג שפספס אותנו" (לא ניסוח שלי, מסירה אחריות :)). אני יכולה להגיד בבטחון די גדול שרוב קוראי המדור לא נכנסים לבלוגים המופיעים שם ובכל זאת ממשיכים לקרוא. גם אני, כשחושבים על זה, קוראת הרבה מאוד ביקורות טובות ורעות על המון דברים ורק במקרים מאוד מיוחדים טורחת לבדוק. באינטרנט (במקרה של הבלוג של שני) יש את היתרון של הקישורים והזמינות אז הכל יותר קל, אבל המסקנה דווקא נשארת. הרוב מחפשים לקרוא. יקראו על סרט טוב? יקראו על סרט רע? אם הם לא הולכים לסרט ממילא העיקר שהביקורת תהיה מעניינת. כל העניין של השלילי-חיובי מאבד פה משקל. אני יכולה להגיד לך באופן אישי שהמלצות בסגנון "בלוג מעולה שעוסק בא', ב' וג'" משעממות אותי נורא מהר ואני אפילו לא טורחת לבדוק אם הבלוג באמת מעולה. לפעמים ביקורת קולטת ומשעשעת עדיפה

לדעתי תלוי ממי באה ההמלצה הזו

אם בעיתון כלשהו, לא בטוח שאמצא את זה כשווה בדיקה. אם מישהו שאני מכבד אותו, מכיר אותו ויודע מה הוא מבין - אני בהחלט אבדוק את ההמלצה המדוברת. אמרת בעצמך - הזמינות באינטרנט: המרחק בין ההמלצה על הבלוג לבין הבלוג עצמו הוא בסך הכל קליק אחד. בעיתון זה קצת יותר מזה, רובנו עצלנים מדיי. אני מודה שגם אם הייתי קורא על בלוג מעניין בעיתון, לא בטוח שהייתי זוכר להכנס אליו ולבדוק. סרט לדעתי זה שונה מביקורת על בלוג. אני לא מוצא את עצמי משקיע זמן בקריאת ביקורות על בלוגים משום שזהו אינו ענייני, למען האמת. מה שכן, אם תתני לי המלצות - את מביאה לי רק את הטוב, ובזה אני כן מעוניין. ד''א, אם כבר המלצות - ביום הבלוגים למשל (31 באוגוסט) יש המון המלצות על בלוגים. זה נהדר, אני זוכר שבפעם הקודמת צירפתי לשורת הקריאה שלי המון המון בלוגים חדשים ומעניינים.

אממ...

קראתי את זה... ולא ידעתי אם לצחוק או לבכות... על האפשרות השנייה וויתרתי מראש, כי תמיד עדיף לצחוק... אבל גם באפשרות הזאת לא יכולתי לבחור, כי זה לא היה מצחיק... לא יודע אם האורן הזה ניסה להצחיק... מה שנראה לי שכן... אבל זה לא היה מצחיק! לא העלתי אפילו גיחוך קל שבקלים! די! למה יש אנשים שמנסים להצחיק למרות שאין להם מושג איך לעשות את זה?!?!? טוב, עכשיו תצחקו!

למעלה