בלוג מעניין שמצאתי:

vera2

New member
נראה נפלא ומרגש רק הצצתי

אבל העור נעשה לי חידודדין.אקדיש לזה יותר זמן אח"כ. דרדריתי בסרגל של התפריט תיכנסי לתצוגה
קידוד ותנסי iso עיברית .יום נעים מ Vera

vera2

New member
לטומי שלום../images/Emo140.gif

עברתי על הקישור שגלי המליצה ומצאתי שם תמונה של בית הכנסת בSeged מאוד יפה ומיוחד אנסה לצרף כקובץ ipg לפי שיקול דעתך אולי כדאי להוסיף לאוסף תמונות של בתי כנסת בהונגריה. בית הכנסת

לגלי, ../images/Emo51.gif אכן מרגש../images/Emo140.gif

מזכיר לי את התחושות ששלי ושל אחותי בביקורנו בהונגריה. לא היו לנו סבא וסבתא, לא תמונות אך מספורי אמי ז"ל "הכרנו" היטב את עיירת הולדתה ואת דברצן העיר בה גרה עד כניסת הנאצים. הכרנו את בית הכנסת בו התפללה המשפחה בשבתות. את ה"שטיבל" בו התפללו סבי ודודי בימי חול בגלל קרבתו למפעל הקטן שהקימו ובו עבדו. את הבית והחצר והשכנים היהודיים .( לשמחתנו אחדים מהם שרדו את השואה ועלו לארץ בתום המלחמה ו/או לאחר המהפיכה ). את הרחובות בהם טיילו בשבת ואת היער הגדול בפאתי העיר. למזלנו,כשהגענו לשם הספקנו לראות את המבנים הנ"ל. לדאבוננו דיירי הבית ספרו שהעיריה עומדת להרוס את הבנין.(הסתבר שהגענו לשם ברגע האחרון) בשטיבל התפללו פחות ממנין קשישים ומדי פעם הצטרף אליהם סטודנט לרפואה מגוש עציון. בית הכנסת ליד השטיבל,עומד בשממונו. במקום אשר בעבר שקק חיים יהודיים חשתי דממה מעיקה והרגשת בדידות, שקשה לתארה,שחלפה רק עם שובנו ארצה. ויסלחו לי החברים על "ההשתפכות" שתקפה אותי. אולי זה משום שאני טרודה בגין הדודה ההונגריה שלי העוברת ימים קשים. לילה טוב.

בנניטה

New member
שלום לכם

במקרה נכנסתי לפורום וראיתי שאתם מדברים על גלרית תמונות של בתי כנסת בהונגריה, ועל דברצן... אז הנה כמה תמונות של שני בה"כ בדברצן שצולמו בחורף האחרון ולוח זיכרון בחצר ביה"כ.(וגם של הכנסיה הגדולה בעיר- nagy templom). להנאתכם. שבת שלום

vera2

New member
לבניטה שלום../images/Emo140.gif

אני שמחה שחזרת אלינו. אני מתארת לעצמי שהיית עסוקה בלימודים.האם יש קהילה יהודית בדברצן? מלבד הסטודנטים הישראלים? ואם כן האם יש לכם קשר איתם? התמונות מאוד משקפות את חיי הקהילה בעבר. טוב שהכנסת גם את לוח הזכרון עם השמות אם אני מבינה נכון כתוב שם שהם נהרגו למען המולדת ההונגרית עוד דרך להרגיע את המצפון. סוף שבוע נעים לך מVera

בנניטה

New member
תודה ורה

לא חשבתי שמישהו כאן יזכור אותי, אף פעם לא הייתי מאד פעילה בפורום... יש בדברצן קהילה יהודית אבל אין לי עליה הרבה מידע. למיטב ידיעתי מתקיימות תפילות בביה"כ כל יום (לא יודעת אם יש מניין) אבל בחגים ביה"כ מלא. נדמה לי שיש גם חדר אוכל בבית הקהילה היהודית וניתן לאכול שם כל יום בצהריים ארוחה כשרה, וביום שישי גם אופים חלות. חוץ מזה אי אפשר לקנות בדברצן מזון כשר, אלא אם כן מזמינים דרך הקהילה. לפני כמה שנים היו כאן זוג שליחים של הסוכנות, ארגנו הצגה לחנוכה עם הילדים ודברים כאלה, אבל הם עזבו. נדמה לי שהקהילה מורכבת בעיקר מאנשים מבוגרים מאד. אמרה לי פעם בחורה ישראלית לשעבר שחיה פה כבר הרבה שנים שיש עוד הרבה יהודים שלא שמחים להצהיר על כך ואולי זה באמת המצב.

מירלה1

New member
נראה לי שהלוח הזה הוא לזכרהנופלים ה

היהודים במלחמת העולם הראשונה .ליד השמות של חלק מהם מצויינות דרגות צבאיות כמו רב-סרן, טוראי או דגלן... קראתי שיש הרבה לוחות כאלה בהונגריה. גם בבלשאגרמט .. ישנם גם אנדרטאות כלליות של הונגרים ויהודים. אמי ז"ל סיפרה שאחיה נפל במלחמת העולם הראשונה. וכשהקימו את האנדרטה לזכר הנופלים בכפר שלה ב-NAGYOROSZI לא כללו את שמו . וזה מאד קומם את המשפחה ואח אחר שלה עורר מהומות ופנה לרשויות הגבוהות במחוז ובסוף הוסיפו את שמו. LORINCZ SIMON. אני מתכוננת לנסוע באחד הימים ולבדוק בעצמי, אבל אם מישהו היה באיזור או נוסע בקרוב אשמח לקבל דווח אם זה אמנם קיים

טומי*

New member
תודה על התמונות הנפלאות../images/Emo45.gif

מאוחר יותר אכניס אותם לגלריה של בתי הכנסת

טומי*

New member
הוספתי את התמונות לגלריה של ה......

בתי כנסת בהונגריה תודה לך על התמונות.......

למעלה