|בלונד ובכן מזל טוב לנצבעות באדום.

אסתרס

New member
|בלונד ובכן מזל טוב לנצבעות באדום.

אכן מגיע לכן שאפו. זוכרים את הגשר שעף? אכן הרופא מצא עוד משהו והלכו 5100 שח !! רק שניהיה בריאים, כפי שאומרת אריאלה המקורית. עכשו לענין: במרכז היום בתהש צריך שעות של הבטוח הלאומי כמו מכל מרכז יום, או לחילופין 125 שח ליום. הם גם לא מסיעים מפ"ת אלא צריך לקחת מונית והם מחזירים משהו. אבל אני נותנת כאן את הטלפון ושם המנהלת-זהבה גולדמן 5353343, 5352130 בבקשה לימסור ד"ש מאסתר. צלצלו כי אולי יש לה פתרונות נוספים.

נילי41

New member
../images/Emo20.gif../images/Emo51.gif רבה מקרב ה../images/Emo23.gif

חבל על הגשר שעף, אבל כמו שיוד תמיד היה אומר, כל צרה שאפשר לקנות בכסף היא לא צרה... וזה נכון, אלא שזה באמת הרבה מאוד כסף. רופאי השיניים תמיד ימצאו לך עוד משהו בפה... אני לא אוהבת אותם... לפי מה שאת אומרת זה כמו במרכז היום 'נווה רעים' שיוד מבקר בו. יש לנו שעות של הביטוח הלאומי והוא מבקר 5 ימים בשבוע. אנחנו לא מקבלים הסעה גם שם וצריכים לממן אותה במונית כל יום בעצמנו. מה שהם מחזירים זה 18 ש"ח ליום שזה מצחיק ממש. חוץ מזה כל יום עולה בנוסף 15 ש"ח עבור ארוחות. מעניין למה הרופאה של אריאלה המליצה על תל השומר ואיך היא חושבת לבצע את זה, כשלאריאלה אין חוק סיעוד ועדיין לא קיבלה אישור מהביטוח הלאומי על גימלת השירותים המיוחדים שהיא ביקשה, (כי בעלה צעיר עדיין, בן 60 בלבד). אני נדלקתי כי חשבתי שאם אפשר לקבל מימון עבור הסעות לתה"ש זה יחסוך לנו את הוצאות ההסעה לכפר סירקין שאנחנו ממנים (1250 ש"ח כל חודש + כ-300 ש"ח עבור ארוחות). אריאלה נסעה עכשיו לבילינסון כנראה בשביל הסיטי. כשתחזור אברר איתה מה הרופאה שלה חושבת ולמה היא מתכוונת. הבעיה שלנו היא מימון ההסעות מראש העין... יוד נוסע כל יום לכפר סירקין שזה אולי רבע שעה נסיעה אבל זה מחוץ לאזור שעיריית פ"ת מממנת ולכן אנחנו צריכים לממן את זה... ממש מרגיז!

אסתרס

New member
אני מבינה שראש העין לא שייכת../images/Emo68.gif

לפ"ת, האם בראש העין אין מרכז יום? לא ייתכן שאין. אם אין, אז עירית ראש העין חייבת לממן את ההסעות. לי היה ריב גדול עם מנהלת מרכז היום בתהש. מאחר ואני הסעתי את שלמה הלוך וחזור כי הוא לא היה מסוגל לעלות לרכב ההסעה, ויותר גרוע היה לרדת ממנו, אזחשבתי שמגיעה לי לא לשלם 15 שח ליום. והגעתי עם הנושא עד הבטוח הלאומי בירושלים, ושם נאמר לי שזה לא תשלום עבור ההסעה, אלא השתתפות עצמית , אפילו אם גרים בית ליד המרכז. ואז כשאמרתי לה שאני מממנת 125 שח וזה לאא בקטיגוריה שח השתתפות עצמית- ענתה לי כך: אהא את מממנת לבד אז את לא שייכת לבטוח הלאומי. התרגזתי ואמרתי לה , בשביל לשלם כל חודש כל שנות עבודתי הייתי שייכת, אבל כשצריך להחזיר משהו אני פתאום אזרחית לא שייכת ! אז היא פשוט סגרה לי את הטלפון. וראש העמותה שמנהלת את מרכז היום בתהש" פשוט אמר לי- " אם לא תפסיקי ותשתקי אנחנו נוציא את בעלך מהמרכז" כן כך ענו לי . אני לא יכולה לשכוח את ההתייחסות שלהם. במרכז הפסיכוגריטרי באיכילוב יש גם מרכז יום עם פעילות יוצאת מין הכלל. ושם אם משפחה פונה- שוקלים לתת הנחה ובדרך כלל מאשרים, על אחת כמה וכמה לאלו שמשלמים את כל הסכום. כלומר למנהלת מרכז יום יש שיקול דעת.

zs1957

New member
תשלום למרכז יום

התשלום למרכז יום נקבע בהתאם למצבו הכלכלי של המטופל. יש להביא תלושי שכר של בן /בת הזוג ,תלושי פנסיה , קצבת ביטוח לאומי ובהתאם לכך נעשה החישוב של התשלום. זה כולל הסעות מהבית,שתי ארוחות פעילויות,פינוקים מספרה , מניקור, פיזיותרפיה ועוד דברים נפלאים. כמובן שחולים שהכנסתם נמוכה משלמים פחות, מקבלים הנחה.למנהלת מרכז היום יש שיקול דעת. כל מה שנכתב לעיל הוא מנסיוני האישי עם אמי שהייתה במרכז יום. במדינת ישראל אין שום דבר בחינם הכל עולה כסף גם אם שלמנו ביטוח לאומי כל החיים. זהבה שחם

../images/Emo51.gif../images/Emo24.gif זהבה אני הבאתי את האישורים

למנהלת מרכז היום וגם הורדתי לה כמה דמעות ולא עזר אז במקום כל השבוע שיוד שלי יהיה שם אמרתי למנהלת רק פעמיים זה לפי התקציב שלי.

zs1957

New member
אריאלה תעמדי על זכויותייך

לקבל הנחה בתשלום למעון היום. למנהלת מרכז היום יש השפעה והיא יכולה להחליט בנושא. הרשויות מערימים קשיים ועל בני השפחה להלחם על מה שמגיע ליקירהם. מחזיקה אצבעות ומאחלת לך בהצלחה. יום טוב לכולם. זהבה שחם

../images/Emo24.gifדיברתי עם המנהלת

היא אמרה ברגע שאני אתן לה אישור שאני מקבלת שירותים מיוחדים היא תוריד לי רק 10 ש"ח מהתשלום , אני מחקה לאישור של הביטוח הלאומי כבר חודש ועוד אומרים לי בטלפון תמתיני יש הרבה תיקים בתור, אמרתי לה שאישי כבר מטפס על הקירות מרוב שיעמום ואני בבית בכלא , זה לא מזיז להם כאילו דיברתי לאוויר. משלמים גם על זמן אוויר. בשורות טובות

../images/Emo24.gifזהבה'לה את השירותים המיוחדים

אני צריכה לקבל מהביטוח הלאומי, אם נכה צריך עזרה בחיי היום יום שלו כמו בלבוש ברחצה וכו' והוא מתחת לגיל זיקנה הוא מבקש בקשה לקבלת שירותים מיוחדים מהביטוח הלאומי ואז הוועדה הרפואית מזמינה אותו לבדיקה ,בוחנים את החולה בתיפקודו , כמו הלבשה הנעלה וכו' או שואלים אותו שאלות כמו בן כמה אתה או מה הגיל שלך וכו'' שואלים את המטפל איך החולה מתפקד וכו' לאחר זמן (אני כבר חודש מחכה לתשובה מהביטוח ועוד הדרך אולי ארוכה) מקבלים תשובה חיובית או שלילית, לקבלת סכום מסויים ,ובסכום הזה אני משתמשת לעזרה בשביל החולה, המנהלת של מרכז היום מחכה שאני הודיע לה שקיבלתי את הכסף ואת הכסף אני אמסור למועדון והיא תוריד לי מהסכום שעכשו אני משלמת 70 ש"ח ליום , כלומר , כיום אישי הולך למרכז יום פעמיים בשבוע , וכשאקבל את השירותים המיוחדים (כסף מהביטוח) הוא יילך כל השבוע, 5 ימים ואז היא תוריד לי מהסך 10 ש"ח ליום ,(60 ש"ח ליום).איני יודעת אם יאשרו לי את השירותים המיוחדים ואיני יודעת אם וכאשר אקבל מה הסכום? ובנתיים הוא מסכן בבית 3 פעמים בשבוע כמעט ולא יוצאים ישן רב היום או הולך מהמרפסת למטבח וחוזר ממש בית כלא. גם לי וגם לו. יש לי גם חברה מהתמיכה שבעלה צעיר כמו אישי בני 60-62 ואין לו מסגרת,ממש כואב הלב לראות איך הם מתנוונים לאט לאט כל פעם משהוא חדש לא מתפקד . והלב נכמר ובוכה, אך הדרך מי יודע עד כמה ארוכה, צריכים להחזיק מעמד בציפורניים כדי לשרוד כדי לטפל בחולה כמו בייבי קטן גדול שלנו, ורואים את מבטם את השינוי שחל בהליכה ובתנועה וההנחה יוצאת בקול קרוע. זהו צריך להמשיך ולתפקד ולהאמין שיש מי שרואה את כולם ושומר ומטיב לנו יום יום שעה שעה ואני מודה לו שהוא נותן לנו בריאות כדי לטפל הכי טוב שאפשר. בשורות טובות

hregev

New member
אריאלה - כל הכבוד על ההסבר הממצה

בקשר לשירותים המיוחדים, הם ניתנים לאחר תקופה מסוימת ממתי שהייתם בועדה רפואית בביטוח לאומי והם ניתנים כחצי שנה רטרואקטיבית, כך שתתאזרי בסבלנות. לבעלי אושרו 50% מקיצבת הנכות שלו, על מנת שאני אדאג לעזרה בשבילו שעד היום לא מימשנו אותה, בגלל שהוא זקוק להרבה עזרה והוא די סיעודי אבל מכיון שעדיין לא הגיע לגיל פנסיה, אינו יכול לקבל קיצבת סיעוד אלא קיצבת שירותים מיוחדים בדיוק כמו י' שלך. אני עסוקה עדיין עם עירית פ"ת בנוגע להנחה בארנונה, הם החליטו שהסכום שהבן שלנו נותן לנו לכיסוי המשכנתא שהתחייבנו עליה לפני 10 שנים (מי חשב באיזה מצב נהיה) אז הם טוענים שמכיון שזה נרשם בזכות זוהי הכנסה לכל דבר אבל הם לא מתייחסים להוצאה בחובה למשכנתא . בינתיים יש לנו הפתעה חדשה - לאישי יצא אפסס על העורף, היינו אצל רופא כירורג והוא רשם לו אוגמנטין - זה כדור ענק שהייתי צריכה לשבור לו אותו אחרת הוא גרם לו להקאה, אל בינתיים הוא קיבל כאבי בטן מלווים בשלשולים אז לקחתי את הפתק הנלוה לתרופה ושם כתוב שבין תופעות הלואי יכולים להופיע כאבי בטן חריפים ושלשולים, ספרתי לרופא המשפחה שלנו והוא אמר לי שזה מהאוגמנטין והוא יחליף לי אותו מחר למוקסיפן. ועד שנשתמע ונתראה בבשורות טובות לילה טוב ושבת שלום חני

../images/Emo42.gif חני'לה טוב שהחלפת לו את הכדורים

ובעזרת ה' הוא יבריא, שבת שלום ובשורות טובות

אסתרס

New member
../images/Emo68.gifתשלום למרכז יום,זהבה

התשלום אחיד. כלומר: 1) אם יש שעות מחוק סיעוד אז אפשר לנצל 2.5 שעות ליום שהות במרכז יום. ויש להוסיף 15 שח ליום . פעם קראו לזה הסעה היום -שרותים מיוחדים. 2) אם האדם לא זכאי לשעות חוק סיעוד מהביטוח הלאומי- הוא משלם 125 שח ליום. בשלב זה אין צורך להביא שום מסמכים. כי הזכאות כבר נבדקה בבטוח הלאומי. 3) למנהלת מרכז יום יש שיקול דעת לתת הנחות למי שמבקש. 4) את צודקת בהחלט שמרכז יום הוא דבר מופלא , ושוגה מי שלא מנצל את המשאב הזה, כל זמן שאפשר. 5) מדינת ישראל הפכה ליהיות מדינה אכזרית לחולים, קשישים, נכים,מפגרים ועוד.... וזאת לא תחושה, זו עובדה. כל החקיקה האחרונה או ביטולי הזכאויות למיניהן, והפיכת הזכאים (בתקשורת) לטפילים, רמאים ונצלנים באופן גורף- מדברת בעד עצמה. תיראי למשל דבר כל-כך טריוויאלי כמו אישור לשרותים מיוחדים עבור הבעל של אריאלה, איזו מסכת של השפלות היא עוברת, ועוד נוזפים בה , למה היא מתקשרת !!! אני רוצה לתת דוגמא להתייחסות אחרת( לדאבוני גרמניה) בעלי מקבל רנטה קטנה וקבלנו מכתב מהבנק הלאומי הגרמני שבחישובים שלהם מגיע לו עוד 2 יורו ( כן שניים) זה (לעזזל) שמירה על זכויות האדם. מה שמגיע צריך לתת בכבוד . לזה אני מתכוונת. ביי

hregev

New member
../images/Emo20.gif אסתר - תודה על תשומת הלב

ראשית תודה על הפנית תשומת ליבי לכך שקיים סירופ אוגמנטין במקום הכדורים הגדולים האלה, בינתיים הכדורים השפיעו עליו שלא בטוב (כאבי בטן ושלשולים) ופניתי לרופא שאמר לי שיחליף אותם במוקסיפן, רציתי להפנות את תשומת ליבך לזה ששירותים מיוחדים זה לא מה שקראו פעם הסעה - אלא מה שקוראים חוק הסיעוד לאנשים שהגיעו לגיל זיקנה ושירותים מיוחדים מקבלים אנשים סיעודיים שעדיין לא הגיעו לגיל זיקנה כמו בעלי ובעלה של אריאלה. אבי ז"ל קיבל גם הוא רנטה מגרמניה, אני הייתי מיופת הכוח שלו ושל אמי ז"ל הרנטה הגיעה כל חודש בדיוק בזמן והסכום תמיד היה מדויק , יצא שלאחר מותו הגיע חודש נוסף ואז הן ביקשו שנחזיר להם וכך עשינו. ושוב תודה והרבה בריאות ליקירינו חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif בקשר למימון הסעות למרכז היום - אז ככה

ראש העין לא שייך לפ"ת ולכן אנחנו לא זכאים להסעה חינם מראש העין. למרות שכשיוד הלך למרכז יום רגיל שהיה במושב נווה ימין שזה ליד כפר סבא, שגם הוא לא שייך לראש העין, כן קיבלנו הסעות ולא היינו צריכים לממן. בראש העין יש מרכז יום גדול מאוד. זה מרכז יום רגיל שמאכלס בין 100 ל-120 קשישים כל יום. המקום מאוד הומה ופעיל. בתוך מרכז היום הזה קיימת מחלקה מוגנת של 10 אנשים בלבד לתשושי נפש. היינו ביום ניסיון שם. המקום באמת מאוד פונקציונלי ומתפקד היטב והמטפלות מסורות ונחמדות. אלא שהאוכלוסייה אינה מתאימה ליוד. במחלקה המוגנת היו קשישים במצב סיעודי מתקדם מאוד. שאינם מתקשרים ממש, שצריך להאכיל אותם, שבכלל לא מתפקדים, יושבים כל היום בכיסא הגלגלים ומריירים ולא מסוגלים להשתתף בשום פעילות וכו'. המשפחות בראש העין אינן נוהגות לאשפז את הקשישים שלהן בבתי אבות ומחזיקים אותם בבית עם המשפחה והסידור הזה של מרכז היום מאוד מתאים להם ומקל עליהם את הטיפול בקשישים ומרכז היום ממשיך לקבל את האנשים האלה גם אם כבר אינם פעילים כלל... בקיצור, זה לא התאים ליוד שהיה עדיין במצב פעיל ומתקשר מצויין ועם חוש הומור וכו'. אז נאלצנו לפנות לנוה רעים שבכפר סירקין. מקום לא גדול, מיועד רק לתשושי נפש, ירוק וחביב. יוד מרגיש שם טוב, רוחצים אותו שם פעמיים בשבוע ועכשיו רוצים להוסיף עוד יום רחצה וזה מאוד מקל עלי, מקבל שם שתי ארוחות ביום, בוקר וצהרים, ומקבל גרויים, חברה, פעילות, מוסיקה, עבודות יד וכו'. הבעיה היחידה היא התשלום עבור ההסעה שעלינו לממן מכיסנו וזה מכביד עלינו מאוד. לכן חשבתי שאם הרופאה של אריאלה תמצא פיתרון לבעלה במרכז היום בתה"ש כולל הסעה, אולי זה יהיה גם פיתרון בשביל יוד, אבל ככל שאני חושבת על זה ולאחר שאת אסתר תיארת את מה שעבר עליך בקשר לתשלום, נראה לי שהרופאה של אריאלה פשוט לא היתה מודעת לבעיה של ההסעות... בכל אופן אריאלה תבדוק את זה מחר אולי...

../images/Emo24.gifאסתר היקרה בראש העין יש מרכז יום

ויוד שלי הולך לשם פעמיים בשבוע, זה לא מספיק בשבילו הוא צריך לפחות עוד יומיים ולי קשה לממן, הרופאה חושבת אולי שמשרד הבריאות יכול לעשות משהו ולכן היא מנסה לחפש דרכים לעזור לי. אבל זה לא ילך כי יוד שלי לא סעודי וזה בעיה.

../images/Emo24.gifנילי אם כך לא שווה לי

להגיע עד לשם אין לי את המימון מה גם שהביטוח מתמהמה,אסתר אומרת 120 ש"ח ליום , בראש העין אני משלמת 70 ש"ח ליום אז מה עשיתי כנראה הרופא חושבת שמשרד הבריאות יכול לממן לי חלק מהעלות היא לא יודעת את הפרוצידורה, האם יש יד למשרד הבריאות בזה, בחלק מהמימון? אגב הלכו לסיטי קיבלנו צילום דיסק ואת התשובה בכתב נקבל בדואר, נחקה ונראה. בנתיים יוד שלי לא עשה היום יציאה ואני צריכה להושיב אותו אז ביי בשורות טובות נו צריכים לרדוף אחרי התוסיק שלו ולחפש את המוצץ ולהרים אותו לגרפס. חה חה

hregev

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo49.gif לנילי המסמיקה ואריאלה הסמו

הכונה לאריאלה הסמוקה ונילי המסמיקה , קיבלתן צל"ש על התמדתכן - כל הכבוד. האמת שאתן תמיד נענות לכל קריאה וכל בקשת עזרה ועל כך תבורכו. אצלינו כמעט כרגיל , נילי דיברת על מרכז היום כאילו שמ. שלי כבר הסכים, לא דובים ולא יער, מידי פעם אני מעלה את הנושא אבל עוד לא הצלחתי לשכנע את מ' והאמת היא שעדיין לא מצאתי זמן לבקר במרכז היום ברח' פפר. בינתיים התפתח לו אפסס בעורף, היינו אצל רופא כירורג שנתן לו אנטיביוטיקה למשך שבוע ואם זה לא יעזור - הוא יצטרך לפתוח לו את זה. הוא נתן לו כדורים ענקיים בשם אוגמנטין והוא לא מצליח לבלוע אותם אז אני מחלקת לו לשניים ובכל זאת הוא לא מצליח להעביר את זה בגרון ואז הוא רץ להקיא, בנוסף כמובן יש לו המון כדורים נוספים, אם זה לקיבה ואם ללב ואם כמובן הכדורים הפסיכיאטרים ועכשיו נוסף הכדור החדש - מזל שזה רק לשבוע. בינתיים הרומן שלי עם עירית פ"ת עדיין לא הסתיים, לפני ימים ספורים צלצלה לי פקידה ממח' הכספים ואמרה לי שיש יותר מידי תנועה בדו"חות הבנק שהבאתי לה , הסברתי לה שיש לנו עדיין משכנתא על הבית עד דצמ' 2007 ואנחנו מסיימים 10 שנות משכנתא, והבן שלנו נותן לנו מידי חודש 5000 ש"ח על מנת שנוכל לשלם את הסכום של 5700 ש"ח של המשכנתא, היא אמרה לי שהיא תעביר את זה לממונים. היום מתקשרת פקידה ממח' הגביה ואומרת לי שהם רואים את אותם 5000 השקלים כהכנסה על אף שידוע שישנה הוצאה למשכנתא, אז הפקידה הציעה לי שאני אגיד שהבן מכניס את הכסף ואחר כך אני מחזירה לו, כאן השתמע שכאילו שהוא מעלים, אז שאלתי אותה אם היא רוצה ללמד אותי לשקר? אז היא הרגישה לא בנוח ואמרה לי שאין ברירה אחרת אם אני רוצה לקבל את ההנחה הרצויה , כי אחרת אני יכולה לקבל רק 50% , הם מוציאים אותי מדעתי, היה לנו כל כך הרבה כסף ובגלל המחלה הארורה הזאת הוא ביזבז הכל ונשארנו ללא כלום, והיום אני צריכה לבקש הנחות בכל מיני מקומות על מנת להמשיך הלאה. בכל אופן מחר אני מקוה להגיע לעיריה לבירור נוסף, בכל אופן הודעתי להם כבר שאני מתכוונת לתבוע אותם. גם מקרן מכבי עדיין לא קיבלתי תשובה והאובר שלי בבנק הולך ותופח. להתראות ולהשתמע לכל אוהביי בבשורות טובות חני

נילי41

New member
../images/Emo20.gif חני יקירתי חן חן על הברכות

בקשר למרכז היום, הרשי לי להזכיר לך שמ. אף פעם לא יסכים ללכת למרכז היום. החולים תמיד לא מסכימים כששואלים אותם, אבל את לא צריכה לשאול אותו כי אם תחכי עד שהוא יסכים את יכולה לחכות עד סוף הדורות. את צריכה להעמיד אותו בפני עובדה. להגיד לו, "היום אנחנו הולכים ל....". להיות איתו באותו היום. לעשות ניסיון. כמובן בתיאום עם הנהלת המקום. את צריכה לתאם את זה קודם עם המנהלת ולקבוע מתי הכי כדאי לכם להגיע. תשקיעי בזה כמה ימים, ואז תראי שהוא מתחיל להתרגל, לגלות עניין וכו'. לעשות הכל בהדרגה. בהתחלה אולי יום אחד או יומיים בשבוע ולאט לאט להוסיף ימים. בקשר לארנונה, אני חושבת שאסתר צודקת. את חייבת לשנות את סידורי הגביה של המשכנתא. אולי תגשי עם הבן שלך לבנק ותשנו את הוראת הקבע של הבנק לחשבון של הבן שלך. אם אתם גומרים בסוף 2007 זה כבר ממש עוד חצי שנה או אפילו פחות. אולי לא שווה לך לנהל מלחמות עם העירייה. קבלי השנה 50% ובשנה הבאה כבר תוכלי לקבל הנחה גדולה יותר של 80% אולי. נראה לי שהמלחמה הזו גם מתישה אותך ולפעמים ההפרש כבר לא כל כך משמעותי ולא שווה להילחם עליו. אצלנו גם מגיע לנו 70% הנחה כי יוד מוכר כסיעודי, אבל עיריית ראש העין נותנת רק 63% הנחה. למה? ככה! אם אני רוצה את כל ה-70% צריך לעבור ועדה מיוחדת ולהגיש להם מסמכים וחשבונות בלי סוף. שנה אחת נלחמתי על זה ובסוף השנה אישרו לי סוף סוף את ההנחה. בשנה שלאחר מכן כבר לא היה לי כוח לזה ואמרתי שבשביל 10% שהם יתנו לי אין לי כוח להתבזות ולהשפיל את עצמי ולטרטורים שלהם, אז לא ביקשתי אפילו. אבל אמרתי להם את דעתי שזה לא הוגן שהם נוגסים בזכויות של החלשים והמסכנים, של אלה שאין להם כוח להילחם בהם וכו' וכו', לא שזה הזיז למישהו... חני, זה כמו להילחם בתחנות הרוח, ולדעתי את צריכה לשמור על הכוחות שלך לצרכים יותר חשובים... אם תתבעי אותם זה יעלה לך יותר מאשר ההפרש בהנחה, אבל זו רק דעתי... אני עייפתי ממלחמות ומשתדלת להימנע מהן כמה שרק אפשר. קבלי חיבוק אמיץ וחם יקירתי ולהתראות בקרוב במפגש שלנו ביום ב' הבא...

../images/Emo24.gifחני , כל מילה של נילי פגז ,

איזה יופי של תוכן והערות והארות, מכל מלמדי השכלתי, חני אני חושבת שנילי צודקת רעיון יפה של אסתר בקשר למשכנתא. בקשר לאישך אני חושבת אולי תלכי איתו לתל השומר למרכז אלצהיימר שם הרופאת שלי אמרה שיש שם גם חולים צעירים תנסי שם, תעשו טיול יומי בכייף. בהצלחה בשורות טובות

../images/Emo24.gifחני'לה תתיעצי עם העו"ד מה עושים

עם הסך 5000 ש"ח. לא נראה לי שאת צריכה להגיד ולשקר שאת מחזירה לבן שלך כך יראו שיש לך כסף להחזיר כאילו ולא תהיה לך הנחה אולי, את תעמדי על המשמר כי יש לך זכות להנחה, לא לוותר. חזקי ואימצי, כמו שאומרת אסתר הצרות באות בצרורות אז את במתווח הנכון, כל מה שיש מכאוב זה מתכפר לנו ומתקזז והעברות שעושים כלפי שמיה, אז אל דאגה הכל בחשבונות טובים וה' ישלם לך על כל פעולה וחסד שאת עושה עם אישך, אשריך ויהיה טוב לך.

למעלה