בלימה באור צהוב עד כניסה לתוך הצומת

MAX D

New member
שוב- זה לא בהכרח יהיה כך

אבל יכולה להיות גם תוצאה כזו...

asaforon

New member
עו"ד א.אורון - כיצד תפעל המשטרה..

הזוג המעורב בתאונה, פנה לביה"ח ועל כן יופנה להמציא אישור משטרה. בעקבות כך, ומכיוון שמדובר בתאונת דרכים בצומת מרומזר (בה אחד מהצדדים חצה באדום) וכן נפגע אדם, המשטרה תפתח בחקירה. אם שני הצדדים יטענו כי חצו בירוק , ואין עד אובייקטיבי או עדות חיצונית אחרת, סביר כי המשטרה תסגור את התיק. אם אתה אמרת לשוטרת שהגיעה למקום כי נכנסת באדום או צהוב, סביר כי יוגש נגדך כתב אישום. אין המדובר בדבר של מה בכך - הסעיפים בהם תואשם מחייבים , עפ"י החוק בעונש מינימום של 3 חודשי פסילה. אם תועמד לדין, תיהיה צפוי למספר חודשי פסילה, פסילה מותנית וקנס (וכן תרשם נגדך ההרשעה). אם תוזמן לחקירה, מומלץ שתפנה קודם לכן לייעוץ לעו"ד המתמחה בתחום. בברכה עו"ד א.אורון

hagpaz

New member
בלימה באור צהוב עד כניסה לתוך הצומת

הייתי מעורב בתאונה קלה, לאחר עצירה בכתום, ובלימה איטית מדי חדרתי מעט אחרי מעבר החציה,ולא הספקתי למנוע התנגשות קלה ברכב שפנה שמאלה ברמזור שממול. החלפנו פרטים לצורך ביטוח וגם לקחתי אחריות לתאונה. שני הצדדים לא התלוננו לשוטרת שהגיעה לשטח, ואף הזמינה אמבולנס שאף אחד מהצדדים לא הסכים לעלות עליו. למרות זאת פנינו שנינו למיון, ואחד התנאים לקבלת ההחזר על המיון הוא דיווח במשטרה. האם יש אפשרות שהדיווח עצמו יפעל כנגדי או כנגד הצד השני? האם יהיה צורך בעדים או בפרטים נוספים על מנת שהמשטרה תקנוס/תתבע או תשלול את רשיונו של אחד מהצדדים? מה התנאים שצריכים להתקיים כדי שזה יקרה? מה אפשר לבצע כדי להימנע ממצב מביך שבו שנינו לא היינו מעוניינים בהמשך טיפול המשטרה אולם המשטרה תרצה לזכות בנתח כלשהו (נניח קנס) או במצב החמור ביותר "שלילה או משפט"?...

MAX D

New member
כעיקרון אני לא חושב שיהיה המשך טיפול מצידה

של המשטרה. האים יש לך טופס של המשטרה על התאונה? מה דיווחתם לשוטרת? האים אתה בטוח שהצד השני לא פנה למשטרה/בי"ח אחר כך? המשטרה לא יכולה "לזכות" בשום נתח אלא אם יש להם עדויות אשר נותנות להם סיבה לקנוס, במיקרה שלך הסעיפים האפשריים הם: 1) אי שמירת מרחק 2) נסיעה במהירות שאינה תואמת את תנאי הדרך 3) כניסה לצומת באור צהוב 4) כניסה לצומת לא פנוי בקשר לסעיף הראשון שציינתי- זה מכיוון שניתן לומר שאם היית שומר על מרחק נכון וסביר מהרכב שהיה לפניך לא היית מגיע למצב של בלימה "פתאומית" בשל התחלפות הרמזור.

hagpaz

New member
מדובר בפגיעה חזיתית קלה ולא בפגיעה ברכב שלפני

קודם כל מדובר בהודאתי. השאלה היא איך לנסח את הדברים כדי שהמשטרה תנקוט במינימום הליכים. הצד שכנגד כן פנה למיון, וכן יצטרך לפנות למשטרה כדי לדווח, אולם אין לי מושג מה הם ירשמו. ברור שכאשר מדובר בתאונה שבה הודיתי באשמתי הם יצטרכו לרשום שלא עצרתי בצהוב או אדום, וש"נכנסתי בהם"... אבל הבעיה היא שהשוטרת לא גבתה ממני עדות ולמיטב ידיעתי לא גבתה שום עדות. ייתכן ורשמה דברים לעצמה ותעביר אותם למשטרה אח"כ... אבל משהו בהתנהגותה לא היה ברור מלכתחילה. קודם כל היא הגיעה באיחור, אח"כ שאלה אם אנחנו מתכננים להזיז את הרכב התקוע ברמזור בתחילת הצומת. אחרי שגררנו אותו הגיע אמבולנס מבלי שביקשנו, וגם לא הסכמנו לעלות עליו. כל אלה ביחד לא ייצרו שום דו"ח או משהו שהושאר אצלינו ביד, וגם את הזוג אותו פגשתי במיון לא התעקש להתלונן, אבל ייתכן וכל הפרוצדורה של קבלת אישור למיון תאלץ אותו להתלונן או לפחות לתאר נזק הגדול ממה שקרה. וכאן השאלה מה המשטרה עושה בד"כ עם דיווח מאוחר כזה, ללא חתימות עדים וכו'. תודה

MAX D

New member
לרוב (ללא הכללה)

סוגרים את התיקים כדוגמת זה מחוסר עניין לציבור ו/או מחוסר ראיות חוץ מאשר מילה כנגד מילה. השאלה היא מה הנזק במיקרה? האים זה פגיעה ברכוש בלבד או גם פגיעות גופניות אשר מצריכות טיפול רפואי? אני יכול להעיד על כך שהמשטרה היא די חלמאית בנושא התאונות- אני עברתי תאונה קשה בה הנהג שפגע בי היה בנתיב שלי, הנתיב שלו היה חסום לגמרי ועדיין המשטרה אמרה שאי אפשר לקבוע מי אשם כי כל אחד אומר אני לא אשם... (אני לא צוחק- אלו המילים שלהם). אם אתה חושש מתוצאות ניגררות- אתה מוזמן לפנות לעו"ד מוסמך ולשאול אותו מה יכול לקרות במיקרה הגרוע ביותר, התשובות שלי הן כסטודנט למשפטים אשר מתמחה בנושא הספציפי הזה.

be_roo

New member
בהחלט יתכן שינקטו תהליכים ויוגש כתב אישום

איך ניתן למנוע זאת? פה לא אוכל לעזור, נסה לפנות לעו"ד שעוסק בתעבורה כדי לדעת מה להגיד ומה לא.

hagpaz

New member
לא הבנתי על סמך מה אתה מסיק שייתכן וינקטו

מכיוון ששני הצדדים פנו עצמאית, והודאתי היא מהצד שלי בלבד, ייתכן וגם הצד השני נהג שלא כשורה כשלא שם לב שהוא נכנס לצומת שבה כבר יש מישהו. אבל זה לא משנה.. מה שחשוב זה שמדובר בדיווח דו צדדי, ולא בהודאה על מעבר באור אדום. עצם הבלימה בתחילת הצומת מעידה על כוונה והבנה שיש בעיה. לא עברתי צומת באור אדום. לא ראיתי באיזה אור נסעה הנהגת ואיך הסתכלה על הצומת. כלומר - כל אלה מעלים את השאלה אם בכלל ירצו להתעסק עם זה ללא עדים וללא תביעה ממשית של מישהו מהצדדים (אנחנו אפילו מבוטחים באותה חברה).

be_roo

New member
על סמך הידע האישי שלי והנסיון

אתה שואל שאלה בפורום אנונימי, אם אתה לא מוכן להסתכן בלקבל את התשובות, פנה לאיש מקצוע ושאל אותו. אין כל קשר למי דיווח, מי התלונן, מי הזמין אמבולנס, מי לא עלה עליו ומי הודה או לא הודה באשמה. המשטרה קיבלה דיווח על תאונה וזכותה וחובתה לבדוק את הנושא ולהחליט האם יש מקום להגיש כתב אישום או לא כנגד מי מהצדדים.

be_roo

New member
ורק להדגשה:

כתב אישום מוגשם לעיתים גם נגד נהגים המוערבים בתאונה עצמית כאשר הם הנפגעים היחידיים ורק רכושם ניזוק.

למעלה