בלי לשים לב יש כבר מחלקת פלייווייט ב-UFC

BeniTaz

New member
בלי לשים לב יש כבר מחלקת פלייווייט ב-UFC

עד 57 ק"ג. לכן מהיום לא ניתן לכתוב בראשי תיבות FW, גם מחלקת ה-Featherweight עונה להגדרה. אז שימו
בכל אופן ייערך מיני טורניר של ארבעה לוחמים במרץ באירוע של UFC on FX 2 שיתקיים באוסטרליה. ג'וסף בנאוידז יילחם נגד לוחם יפני חדש שנלחם הרבה זמן במשקל ומדורג בין הראשונים בעולם, יאסוהירו יורושיטאני ובקרב השני יילחמו דמטריוס ג'ונסון נגד איאן מקאל, לשעבר ב-WEC ומדורג ראשון בעולם למשקל הזה. המנצחים בקרבות יילחמו על התואר הראשון ב-UFC כשהפייבוריטים המובהקים הם בנאוידז וג'ונסון. חוץ מזה בעונת TUF האחרונה נלחמו הרבה לוחמים שלפני העונה היו לוחמים בפלייווייט ועלו משקל כדי להיכנס לעונה (מהלך אסטרטגי של ה-UFC, כדי שאח"כ יילחמו בקטגוריה החדשה) ביניהם מנצח העונה ב-BW, ג'ון דודסון שמין הסתם גם יירד למחלקה וזה מה שביאס אותי בעונה הזאת.. המציאה הכי גדולה ב-BW בעונה הזאת זה לוחם פלייווייט בכלל. עוד פדיחה של ה-UFC זה לשבץ בקרבות המקדימים של TUF 14 את ג'ימי ריברה, לוחם פלייווייט במקור בקרב פדרווייט (2 משקלים מעל) נגד דניס ברמודז (שסיים מקום 2). כמובן שהוא לא שרד למרות שניצח את הסיבוב הראשון. לדעתי הוא חייב להיכנס לקטגוריה. וכמובן כמה לוחמים מהבנטמווייט שהולכים לרדת.. החלטה טובה אבל רק שלא יישכחו את המשקלים הכבדים.. הרוסטר של הפדרווייט מונה כבר 50 לוחמים והבנטמווייט 40 לוחמים. כשבמשקלים הכבדים המספר הולך ויורד.. ה-HW בקושי 29 ובאופן מפתיע ה-LHW עומדים על אותו מספר.. לדעתי שיא שלילי בשנים האחרונות. חבל.. קצת שוכחים את המשקלים הכבדים. ובמקרה הזה, הקטנים נכנסים על חשבונם.

fatnoam

Active member
אני לא מבין מה ההתלהבות

סלח לי צחי כן, אבל, ללא ספק המשקלים הקלים בכלל לא עושים לי את זה. ואני חושב שאני בדיעת רוב. הם אמנם מפוצצים אחד את השני ויש מלא אקשן, אבל אין שום עוצמה, הכל קרדיו. למעט קרבות באמת יוצאים מהכלל כמו אדגר-מיינארד או גווידה-בנדרסון, שגם זה ב-LW (3 מחלקות מעל פלייוייט!!!!) לא הלהבתי כמעט משום דבר, לא בפדר, ובטח שלא בבאנטם וויט ומטה. אני נגד. סתם קרבות של שופטים שתופסים מקום במיין קארד. עד 57 קילו? לדעתי זו בדיחה.

REL YESAYA

New member
מעניין מה שאתה אומר ....

אבל בגדול זה פשוט עניין של טעם.. אני חובב נוקאאוטים והכנעות כמו כל אחד אחר אבל גם נהנה מקרבות ארוכים של שתי חיות קרדיו! זה טוב של יו אפ סי יהיה גם את המחלקות האלה והם גם יביאו בנות בסוף .... ואולי גם ליגת ילדים......?

BeniTaz

New member
אני לא יודע עד כמה אני מתלהב מזה

אני חובב המשקלים הכבדים (נראה לי כמו רובנו) אבל כל לוחם צריך להילחם במשקל שלו.. וכעת יש לוחמים שצריכים לעלות ל-62 ק"ג כי הם קטנים מידי וזה בעייתי. אני מאוד מקווה שה-UFC ידעו איך לאזן בין המשקלים ושיחתימו כבר לוחמי משקל כבד ו-LHW!! אם קראת טוב את התגובה שלי.. יש שם ביקורת לעניין אחוזי הלוחמים ב-UFC במשקלים הכבדים. אבל בשורה התחתונה עניין הספורט התחרותי חשוב לא פחות ומה לעשות שיש אנשים ששוקלים 57 ק"ג?

אין לוחמים ששוקלים 57 ק"ג

יש לוחמים שמסוגלים ליבש את עצמם יום לפני הקרב עד לגבול של 57 ק"ג. זה שיש הפרשים של ק"ג בודדים לא אמור ליצור כל כך הרבה מחלקות וכל כך הרבה אלופים. ואם יש לוחמים שמסוגלים ליבש את עצמם ל55 ק"ג? אז נפתח עוד קטגוריה ונוסיף עוד אלוף משקל נוד?! בקצב הזה גם מחלקת הקרוזוויט תגיע ותדלל לנו גם את המחלקות הכבדות בלי סיבה. הרי כל 10 פאונד משתנה קטגוריה במשקלים הקלים אז ה60 פאונד בין הLHW לבין הHW בטוח יקבלו עוד מחלקה באמצע (כמו באגרוף). כאוהד זה מאוד מקשה עלי לעקוב אחרי הלוחמים ולדעת מי נלחם באיזו קטגוריה? ריבוי האלופים גם עושה כאב ראש ובכלל כל החלוקה למשקלים חסרת הגיון והשקילה יום לפני זה פשוט חגיגה של רמאות שגם ככה מצפצף על כל החלוקה למשקלים מראש. כבר לפני כ3 שנים התלוננתי על זה עוד לפני שהוסיפו לנו 2 מחלקות קלות ועכשיו עוד מחלקה שאפילו בWEC לא היה לה במה בדרך לUFC..
http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=1908&MessageId=124383702

elad547

New member
צודק!

אני לא מבין את זה, עוד מעט יפתחו קטגוריות בהפרשים של 5 קילו, לא מבין למה יש כל כך הרבה משקלים, במיוחד שהמשקלים הנמוכים הרבה פחות מעניינים את רוב הקהל. כמו שאמרת השקילה צריכה להיות ביום הקרב ואז גם מספר המחלקות יצטמצם.

BeniTaz

New member
תיראה

ג'ון דודסון נראה כמו גמד לעומת כל שאר לוחמי ה-BW בעונת TUF האחרונה. למה שלא יילחם באנשים בגודל שלו? אני לא אמרתי לגביי מחלקת קרוזרווייט.. ההיפך, במשקלים הגדולים אין צורך.. גם ככה המצב דליל וגם ככה הטכניקה קובעת.. דוס סאנטוס רק 235 פאונדס והוא מספר אחד. פידור שלט שנים וגם ולאסקז לא כזה גדול. אבל בקטנים מה אפשר לעשות? יש גם לוחמים במשקל של 52 ק"ג http://www.sherdog.com/fighter/Rambaa-Somdet-3390 רמבאה לוחם מדהים.. וחבל שאין לו זירות להתחרות בהן.. אני חושב שזה המינימום, שלוחמים יוכלו להילחם במשקל שלהם כמו שצריך ואני לא בזה משהו רע. כמובן מה שחשוב זה האיזון. מבחינתי שיעשו חלוקה חדשה למשקלים, לא סותר את הנקודה שלי אפילו דיי מסכים רק שיהיה ספורטיבי. אני חושב שעכשיו גם אנשים קטנים יותר יכולים ללכת להתאמן ב-MMA ואפילו להתחרות.. פעם לא היו להם זירות בכלל.

צריך לקבוע גבול הגיוני

אני חושב שאנחנו די קרובים בדעות שלנו כאוהדים וגם כאן אני חושב שיש הסכמה כללית. סה"כ אני נהנה מאוד גם מהלוחמים הקטנים וזה טוב שיש להם במה אבל צריך לקבוע גבול הגיוני בין ספורטביות לבין שואו בספורט הזה. לחלק את המשקל הקל ל3 מחלקות ועכשיו עם המחלקה החדשה זה יוצא 4 מחלקות זה תופס 50% מכל הדוויזיות שיש בUFC! אם דוס סאנטוס יכול להתחרות עם קרווין ואם ולאסקז יכול להתחרות עם לסנר אז אלדו יכול להתחרות עם אדגר בלי בעיה! אם היו מחלקים את הקטגוריות בצורה הגיונית יותר התחרותיות היית עולה בכל מחלקה וכל העסק היה מעניין יותר. אתה מדבר על זה שיש לוחמים ששוקלים 52 ק"ג ואין להם במה ואני אומר שיש לוחמים ששוקלים 140 ק"ג שגם הקהל רוצה לראות ואין להם במה וזה עצוב יותר.. אפשר לקבוע קטגוריות רחבות יותר שיכללו את כל המשקלים הקיימים בעולם וככה כל לוחם בעולם יוכל להתחרות בUFC. נגיד חלוקה כזאת: עד 60 ק"ג - FW 60-70 - LW 70-80 - WW 80-95 - MW 95-110 - LHW 110 ועד בכלל - HW חלוקה כזאת רחבה + שקילה באותו היום יעשו סדר במחלקות ויתנו במה לכל לוחם בעולם! חבל שהכיוון של הUFC הוא בדיוק הפוך מההצעה שלי..

AmitNHB

New member
תראה, לפצל את HW שגם ככה דלילה לא נראה לי

רעיון טוב כ"כ. בסה"ך במשקלים הגבוהים אני לא רואה בעיה. שאני מסתכל על לוחמים ב HW לעומת LHW לעומת MW לעומת WW לעומת LW אני בד"כ רואה הבדלי מסה ברורים. איפה שהוא בין 145 ל 125 אני חושב שמיותר לדחוף 3 מחלקות. אם זה היה רק 140 ו 130 במקום 145, 135 ו 125 לא היתי מתלונן. וכמובן ש HW צריך להיות ללא הגבלה מלמעלה.

depresia

New member
אם הם רוצים להמשיך להגביל את ה-HW צריך SHW

אם אני לא טועה כרגע HW מוגבל עד 120 קילו. זאת אומרת שאנשים ששוקלים מעל 120 לא יכולים להכנס ל-UFC. ואני מניאק אם ברוק לסנר לא שוקל לפחות איזה 135-140 ביום יום, ורק ביום השקילה הוא 120. אם הם רוצים להשאיר את ה-HW כמו שהוא, צריך לפתוח דחוף Super HW.

moriarty

New member
הרוב נשמע בסדר

עד שאתה מגיע ל-MW ול-LHW. לא יתכן שלוחם של 110 קילו הוא LHW. אם היית עושה MW של עד 90, ו-LHW של עד 100, זה היה יותר הגיוני לדעתי.

הסיבה לזה היא השקילה באותו היום

זה אומר שלוחמים ישקלו הרבה יותר קרוב למשקל שלהם בזמן הקרב וכבר לא תראה מפלצות כמו טיבאו נשקלים על 155 פאונד. כמעט כל הלוחמים ישקלו משמעותית כבד יותר ולכן חילקתי ככה את המחלקות אבל גם ההצעה שלך בהחלט הגיונית, זה עניין של סמנטיקה העיקר שבכוונה אנחנו מסכימים.

mbenyaacov

New member
דעת רב אמורה להתבסס על סקר, לא?

ולא שאתה טועה, אבל אני לצורך העניין מתלהב מזה בטירוף. 57-67 ק"ג, יכולים לספק אקשן שבטטות כמו נלסון לא יוכל עוד 700 שנה. עניין של טעם. על כל דוס סנטוס אחד , יש עשרה משעממים, וביננו, חצי מהקרבות של דוס סנטוס לא היו כ א ל ו מרתקים. אני זוכר לפחות שני קרבות בהם הוא שעמם לי את הישבן. טכני, סטרייקר, אבל משעמם לעיתים. דווקא המהירות של הקטנים מדליקה. הרבה אקשן, TD מהירים, גראונד אנד פאונד לעיתים, כניסה יציאה במהירות הבזק. בן אדם, על רגל אחת נתת דוגמאות לקרבות מדהימים. כלכ שנראה יותר קרבות כאלו , הם יספקו ויתר באזז. בקיצור, אני עם צחי, וזה לא אומר שאתה טועה, אלא שאולי הרוב כן חושב אחרת.

LORSIN

New member
לא אוהב משקלים נמוכים

מהסיבות הבאות: 1.כמו שאמרו פה כבר =>אין עוצמה במכות, ובעקבות כך אין ריגוש, בקרבות אחרים אתה מרגיש שכל אגרוף יכול לגמור קרב 2. זה טיפשי שלוחם יילחם במשקל כל כך נמוך, אף גבר נורמלי לא שוקל כל כך קצת. לוחם עם מאסת שרירים נורמלית, מעל גובה 1.65 צריך לשקול 70 ק"ג, אם נאמר שיש לו מבנה גוף סופר רזה.. אז הא יישקול 67 ק"ג.. או 65 ק"ג.. או משהו כזה.. לחתוך 8 ק"ג - במשקל כל כך נמוך (12 אחוז ממשקל הלוחם!) זה מטורף.. לא ספורטיבי.. 3. כמו שאמרו פה כבר => קשה מאד לעקוב אחרי כל כך הרבה משקלים

BT24

New member
2 טיפשי ומעליב

אני גבר נורמלי, בריא, לא עור ועצמות, 1.70 מטר בערך ואני שוקל ביום-יום 62 קילו. אחרי אימונים נשקלתי לפעמים והייתי 57. אני מתאר לעצמי שיש כאלה רזים או נמוכים יותר ממני ששוקלים עוד פחות, ולהם אין בכלל קטגוריה להילחם בה.

למעלה