במה אנו שונים מהאירופאים

efroch99

New member
במה אנו שונים מהאירופאים

אז קודם כל רקע - אני צריכה לעשות איזה מבחן רמה בגרמנית, ולצורך העניין בין היתר אני צריכה להכין הרצאה של כעשר דקות על נושא כלשהוא. תתפלאו (
), בחרתי את נושא הפורום - כי זה קרוב לליבי ויהיה לי קל לדבר על זה. וחשבתי להתחיל את ההרצאה במספר הסברים לגבי למה הלידה כל כך חשובה בישראל לעומת מדינות אירופה לדוגמא. אני לא חושבת שדנו בזה פה בעבר. מה שחשבתי עליו היה: צורכי השרדות של עם ללא בית בגולה (התרבות כדי לשמור את הגחלת) חשיבות התא המשפחתי בגולה תפקיד הדת החזק במדינה הצורך ליצור עוד חיילים לצבא (מדינה קטנה מוקפת אויבים) הצורך לא לאבד את הרוב היהודי במדינה אני מבינה קטנה מאוד בהיסטוריה ופוליטיקה (ודת) כך שאם מעניין אתכם לפתוח דיון בנושא (שאולי ייתן לי קצת ביסוס עובדתי לדברים הדי אינטואיטיביים שחשבתי עליהם), אשמח.

I s t a r

New member
המממממ

אולי אני טועה,אבל נדמה לי שבישראל יש גם ייצוג גבוה והשפעה לא קטנה של תרבויות מזרחיות שמפארות משפחות ברוכות ילדים ובכלל ילודה גבוהה (בהתאם לתרבויות מהם הגיעו אנשים אלה שברובם כמות הילדים -בעיקר הזכרים במשפחה-נחשבת כבוד כגדול ותעודת ביטח טובה לעת זיקנה). נשמה לי שהשפעה זו למשל, לא קיימת באירופה.

עשר דקות כבר יש לך מוכנים

עכשיו נשאר להתכונן למקרה שיבקשו הדרן\סיבוב שני\עוד הפעם במקרה קראתי עכשיו על השואה ואת מתעניינת בהשוואה בין ישראל למדינות אירופה אז 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 1000 זהו מספר היהודים שהאירופאים הרגו לפני לא כל כך הרבה שנים...

I s t a r

New member
ומה זה קשור????

ועוד יותר מדהים אותי איך שממש לא משנה באיזה נושא מדובר- ברגע שהמילה "אירופה " עולה- מישהו איכשהו יהיה חייב להעלות את השואה. ההטמעה שעשינו לנושא הזה מדהימה ומשרתת כיום המון מהקורבנות היהודית . לאחרונה - יצא לי לדבר עם מישהו על התחמנות הישראלית. השוויתי את היחס בנושא המסוים ההוא לזה שקיבלתי באנגליה וגרמניה (עול םאחר!) והתשובה? "טוב, לפחו תאנחנו לא שרפנו אנשים כמוהם"... כאילו, מה הקטע?

efroch99

New member
אישתאר, אני מקווה

שזה עוד חלק מההשתטות של מלח החולה, שמעיד בעצמו שזאת השפעת מדברת מגרונו. אני איתך. פה זה בדיוק הפורום שבו אני לא מצפה לשמוע - את לומדת את השפה הזאת, איכס, איך את יכולה. מקווה שאני לא טועה.

I s t a r

New member
טוב נו, נסלח לו.

תשמעי, אפשר לעשות דוקטורט שלם על איך השואה הפכה במרוצת הזמן לתירוץ הכי נוח לכל העוולות האפשריות ולהתמקמות נוחה בנישת הקורבן התמידי. היטיב לנסח את זה המרצה שלי לסוציולוגיה שהיה מדהים בכל צורה שהיא: " כישראלים, כל עוד לא דוחפים אותנו לתאי הגזים- הכול בסדר" דהיינו- טראומת השואה מאפשרת לנו לשלוף את את הזיכרון הזה כמעט בכל מצב שבו אנחנו מרגישים מותקפים, פחות טובים או מאויימים ולמקם את עצמינו מיד כקורבנות. זו גם דרך לומר " אנחנו יותר טובים ויותר אנושיים ויותר הכול- כי אנחנו נשרפנו- והם שרפו". מותר לנו הכול בשם מה שעברנו כעם- כולל לכבוד וכולל לרצוח וכולל הכול. זה גם כלי חזק מאוד שמשתמשים בו פוליטיקאים בישראל- העם הזה יאכל ויבלע הכול- כל עוד מזכירים לנו שזה עדיף על פני "מחנות המוות". יש המון שימוש ציני היום בדבר הנורא והמזעזע הזה שקרה לעם היהודי- שימוש שאותי אישית מחריד.... היו כמה וכמה

I s t a r

New member
וסליחה על ההיסחפות.

זה ממש לא הנושא שהתכוונת להעלות. זה פשוט כואב לי, יש בזה בעיני מעין שימוש וזילות של העוולה האיומה והנוראית ביותר שנעשתה בהיסטוריה (לאמונתי) בצורה קשקה לי לקבל.

Istar

לדברי ניתן ליחס את כל מה שכתבת. בפרט כשמסתכלים עליהם כעל דברים שנועדו להאשים וליצור תחושת אשמה. אך אני התייחסתי לעובדות שהתרחשו במנותק מהמבט המוסרי המאשים (ואני יודע שקשה להסתכל כך, או אפילו לחשוב שמישהו מסתכל כך) וניסיתי מעט להקנות פרופורציה לכמות היהודים שנרצחו ואין שימוש מופרז בזכר השואה. אלא שימוש מופחת מאד עכשיו מי שרוצה מוזמן לומר 'מופחת מאד' מאה פעמים. להמשיך עד אלף עכשיו עוד אלף ... ... האם הרעיון מובן ?

efroch99

New member
אפרופו

חבר שלי שם לי פה עכשיו את שיר הרעות.... ממש מתאים....

צפיותייך נענים

אלו שני דברים נפרדים- 1) השפה הגרמנית - אליה כלל לא התייחסתי. וברור שניתן לקשר זאת לדברי. אך אין הכרח בקישור זה ואיני חפץ בו. 2) ההבדל ביחס לילודה בין הישראלים לארופאים - וכאן השואה היא פקטור חשוב ביותר. וגם אם איני רוצה להוליד, עדיין עיני פקוחות...

I s t a r

New member
אז אתה מציע לאפרוח

להזכיר בדיון שלה שההבדל בין ישראל לאירופה זה שהאירופאים הרגו יהודים והיהודים לעומת זאת נרצחו אך לא רצחו? זה קשור לנושא ההרצאה שלה או שפשוט התגובה כל כך אוטומטית שזה לא משנה בכלל אם זה קשור או לא? אתה חושב שההטפה בישראל לילודה קשורה לשואה? אולי כן, כטראומה לאומית קשה יש צורך חזק להנציח את הקיום. אבל האם חוסר ההטפה לילודה בקרב האירופאים קשורה לזה שסביהם רצחו יהודים בדרכים שפלות ונלוזות? לא יודעת, נראה לי מופרך. בעיני זה קשור יותר להשקפת עולם ליברלית, אורח חיים שמחנך לכבוד לזולת ולכיבוד מרחבו הפרטי וחופש הבחירה שלו על גופו וחייו והצורך באיכות חיים טובה וגבוהה. אמממ..... עין פקוחה משמעה שכל תגובה עוברת מסנן של חשיבה וחיבור. תגובות אוטומטיות לרוב לא עושות זאת.

דברייך נכונים לגבי האירופאים

ודברי יש בהם לפחות אלמנט נכון לגבי הישראלים. אלו שני צדדים משלימים של התמונה.

למעלה