במה בדיוק יתבטא השוני

הראל

New member
במה בדיוק יתבטא השוני ../images/Emo35.gif

כבר בגרסאות קודמות תורגמו חלק מהכותרות. דבר שנתן הרגשה נוחה יותר למשתמשים הרגילים לעברית בלבד. אך ךמעשה, לא תרם מאומה. כי איאפשר היה לכתוב בעברית. האם לא כדאי יותר להתרכז באפשרות הכתיבה בעברית לכל התכנות במקום לתרגם את שמם ? ואיך יתבטא השוני במערכת החדשה ? האם אכן נוכל לכתוב בעברית בדיוק כמו במיקרוסופט ?

הראל

New member
ועוד שאלה ../images/Emo70.gif

האם תוכנות ה- KDE יכתבו ויראו עברית גם כאשר יופעלו תחת ה- GNOME

beitar

New member
הראל ידידי, אתה לא מעודכן.

QT3 שעליו מבוסס ה KDE החדש, תומך תמיכה מלאה בעברית, וזה כולל את הכתיבה בעברית. למעשה הכתיבה בעברית, דורשת כתיבת ושדרוג המחלקות של QT (מחלקות בתכנות מונחה עצמים, אני מניח שאתה מבין בזה מעט ?) בצורה די מהותית... בסופו של דבר, צריך להבין שעברית מימין לשמאל זו מטרה שדורשת לא מעט תכנות די מסובך... האלגוריתם לעברית לא פשוט... צריך לזכור שיש להתמודד עם כמה וכמה דברים. תרגום של הכותרות ושל הכפתורים, זה הכסף הקטן מבחינה תכנותית (יש כלי מוכן לעניין, רק כותבים מילים עבריות במקום הלרוונטי וזהו). הקטע המסובך סודר, וצפויה עברית בכל ה widgetים של QT3 ושל KDE3 שמתבסס עליו. משמע, צפויה עברית בכל ישום שישתמש בתיבות טקסט שבאות מהספריות הללו למשל, כל יישום ייתמוך בהדפסה בעברית וכו´... שיפור מאוד מאוד משמעותי !

הראל

New member
כלומר ....

כלומר, ברגע שאשדרג את ה- QT לגרסה 3 וגם את ה- KDE. באופן אוטומטי תהיה לי עברית ? ולא משנה בכלל באיזו תוכנה, בתנאי כמובן שהיא רצה על בסיס ה- QT. כלומר ה- ctrl-shift ןה- alt-shift כבר מובנים בה ?????

beitar

New member
כל תוכנה שתעבוד מול QT3

תתמוך מובנה בעברית, בהנחה שהיא עובדת עם ה widget של QT3 או של KDE3 (זה היינו אך, בגלל ש KDE3 עובד מול QT3). מה הכוונה שיהיה לה widget של QT ? קח למשל את נטסקייפ 6 / מוזילה. תריץ אותו בחלונות, הוא לא יעבוד י יודע מה עם העברית, למעשה תהיה לו עברית בול כמו בלינוקס. למה ? ה widget או אם תרצה בעברית "הרכיב" של התיבות טקסט, אינו רכיב של חלונות, כי אם רכיב חדש שפותח מאפס על ידי החברה ממוזילה, ולכן הוא אינו מקבל את המאפיינים הבסיסים של חלונות, כמו הצגה נכונה של העברית... ב 99 אחוז מהמקרים עובדים עם ה widget של המערכת שאיתה עובדים, במקרה שלנו QT... אלא אם יש דרישות מיוחדות, לכן אפשר לאמר שבפועל העברית תהיה בקרוב ל 100 אחוז מהיישומים. דוגמא ליישום שיש בו בעיה, הוא KOFFICE ששם בגלל המורכבות של הרכיב שעליו עובדים, אין הוא עובד עם רכיב מובנה שזמין ב QT, ולפיכך ייתכן מאוד שלא תהיה תמיכה בעברית, לפחות לא בפיתוח הנוכחי... בטח יוכנס בהמשך... אחרי שיש בסיס לסידור העברית, אפשר יחסית בקלות לתת תמיכה גם ב KOFFICE לעברית. מקווה שלא סיבכתי יותר מדיי בהסברים.

הראל

New member
חבל ../images/Emo46.gif

דווקא הבנתי
למרות שאני לא מתכנת ולא מבין בזה כלום. אבל ההסברים שלך מאלפים. מזה אני מבין, שככל שהתוכנה מורכבת יותר, כך יש פחות סיכויים שהיא תעבוד בעברית. חבל. משום שדווקא מעבדי התמלילים חשובים כדי לדחוף את הלינוקס לשוק תחנות הקצה. רוב האנשים לא זקוקים ליותר מזה (ולדוא"ל).

דקל צור

New member
Koffice

גרסת ה-CVS של Koffice תומכת בעברית, אם כי ישנם מספר באגים. מעבד התמלילים של Koffice מבוסס על רכיב ה RichText של QT, שתומך בעברית.

תוספת גם ממני ..

הייתי מוסיף לשאלה הזו .. למרות שהיא במימד מעט תאורטי .. איך אתה כאחד שמקורב לנושא רואה את נושא העברית במערכת , גם לאור העובדה של הצהרת IBM והעברית לסטאר-אופיס .. ניתן לנסות להתייחס ל"איך תיראה הלינוקס בעוד כ חצי שנה - שנה מהיום" ולמעשה זה חלק משאלה גדולה יותר .. האם לדעתך נוכל להתחיל לראות את לינוקס כסביבה אשר מהווה תחליף בשוק הישראלי לסביבות הקיימות בו כיום .. (מדובר על תחנות הקצה כמובן )

הראל

New member
נכון. נמאס מהוירוסים ....

נמאס לי מהוירוסים במיקרוסופט. רוצה לעבוד רק על לינוקס. אבל כרגע יש בעיה למשל בדואר אלקטרוני בעברית ...

סוגייה מעניינת

אף אחד מאיתנו איננו נביא, ואפילו לטווח של חצי שנה אני לא יכול לחזות שום דבר. אני אופטימי לגבי החדירה של לינוקס לשוק הישראלי עם ההוצאה הקרובה של שולחנות העבודה התומכים בעברית, אבל בתוך חצי שנה אני לא צופה כל שינוי משמעותי. ייקח זמן עד שחברות ואנשים פרטיים יראו את היתרונות בשימוש בלינוקס + שולחן עבודה התומך בעברית. קודם כל צריך גם חבילת Office התומכת בעברית, שתוכל גם לייבא ולייצא מסמכים בעברית מכל הגירסאות של Microsoft Office. לאט לאט נתחיל אולי לראות התחלה של חדירה של לינוקס לשוק הישראלי, ואני חושב שהתמיכה בעברית תשחק כאן תפקיד מכריע, אבל אני לא מאמין שזה יקרה כל כך מהר, וכמו שאומר השיר: "ארוכה היא ארוכה דרכנו..."

הראל

New member
האם אתם חושבים גם על ... ../images/Emo146.gif

האם אתם חושבים גם על תוכנה שתמיר קבצי WORD למשל לאפיון של מעבד תמלילים תחת לינוקס ? איני יודע אם זה מסובך או לא. אבל אני יודע שחלק מהצלחת הפריצה של "מיקרוסופט" לשוק, בזמנו. היו ה"ממירים" הטובים שלהם. דבר שהביא לקלות החלפת מעבדי התמלילים שהיו קיימים עד אז. אני יודע שכמה מידידי עמלו רבות כדי לתכנת "ממירים" אוטומטיים וידודתיים למשתמש. מול כל מעבד תמלילים שהיה קיים אז בשוק. האם אתם חושבים על זה בכלל ?

mavor

New member
אפילו

מקרוסופט לא מצליכים ליצור את זה (אין ערך אופיס 97 VS אופיס 2000) נדב

הראל

New member
כיום הם מזלזלים ... ../images/Emo70.gif

כאשר מיקרוסופט היו בתחילת דרכם, הם הקפידו ליצור ממירים מול כל מעבד תמלילים הקיים בשוק. ואפילו מול כאלו שעבדו רק בארץ. היית יכול לקבל בחינם ממירים מול Qtext או WoedStar ואפילו מול מעבדי תמלילים זניחים כמו "נועם" שבאמת לא היה נפוץ כיום, כאשר הם חדרו כל כך חזק לשוק, ולמעשה שולטים בו בלעדית. הם יכולים לזלזל במשתמשים ולא ליצור ממירים אפילו מול גרסאות קודמות שלהם.

mavor

New member
לא בדיוק

זה לא שהם לא רוצים אם לא יכולים המיפלצת המוקרוסופתית פועלת בצורה שיד ימין לא יודעת מה יד שמאל כותבת(או מפתחת) בגלל הבלגן הזה אין אחידות בתוכנות והם ניראות ככה נדב

הראל

New member
מכון. ולפעמים זה מצחיק ../images/Emo3.gif

לפעמים יש אצלם התנגשויות בין תוכנות שונות. וזה ממש מצחיק. כמו ההתנגשות בין שרת outlook2000 לבין שרת ה- "אקסצ´נג´ " אם תנסה להפעיל את שניהם. המערכת תקרוס
אבל הרי רק מטומטם יפעיל שרת דוא"ל על בסיס מיקרוסופט. אז ... מגיע לו

mavor

New member
עוד משהןר

שרת OUTLOOK 2000 ובתחנות OUTLOOK EXPRESS לחעורה לא צריל להיות בעיות נכון ?? תספרו את זה למועצת הפועלים :) נדב

ezaton

New member
אני חושש שאני מטומטם

או שאולי אחד מכם, ידידי, יתן לי פתרון משרדי כולל לשירותי דוא"ל, לוח זמנים, משימות ומה לא, משולב. אני חושש שהתחרות היחידה ל Exchange היום היא ה Lotus Notes, שאף גרוע ממנו. אם אין חבילה מלאה, אין פתרון. להקים שלושה שרתים (אולי על מחשב יחיד, אבל) שיכללו sendmail, imapd ו- Web (בשביל יומן פגישות משולב), וכל זאת בלי שתמצא אחד שידע לתחזק את זה אחרי שתלך (על אף שזה פיתרון טוב יותר, אני מסכים) הוא פיתרון מורכב, "תפור", ומאוד בעייתי למשתמשי הקצה. אאוטלוק מסריח, ואני שונא אותו, אבל *אין* פיתרון אחר משולב. ואני חיפשתי... אין שום דבר ריאלי בשוק. כן, יעצתי (ושנאתי את זה, אבל...) להם לשים Exchange, כי אין אלטרנטיבה, והם שמו. אם אחד מכם יבוא עם משהו יותר טוב, אני אקח בשתי ידיים. Ez

תמר,

New member
יש משהו

אבל אני לא יודעת אם זה יתאים לך. מדובר ב-web interface שמאפשר: קריאת דואר מ-imap ניהול יומנים ופגישות שיתוף יומנים הודעות אישיות ואולי עוד, אני לא זוכרת הכל. המערכת נקראת twig, ומשתמשת בטכנולוגיות php+mysql. היא תומכת ב-cyrus imap יש תמיכה בעברית, ויש מה לשפר בה.

lizard

New member
יש משהו

בסגנון הוובמייל של הEXCHANGE, רץ על הZOPE. אבל שכחתי את השם. בזמנו בדקתי את זה והוא נדמה לי אפילו תומך עברית לא רע (מן הסתם זה תלוי דווקא בדפדפן). ניסיתי לחפש אבל לא מצאתי כלום. בהצלחה מיכה

למעלה