במה בדיוק יתבטא השוני

ezaton

New member
ושניכם נתתם לי פתרון מבוסס Web

וכידוע, מבוסס web מתאים פחות. אחד היתרונות של outlook (עם כל כמה שאני שונא אותו) זה שהוא טבעי לחלוטין למשתמש. קל לתפעל אותו, קל לעבוד איתו. ממשקי web טבעיים פחות. תנו לי משהו שיעבוד אל מול outlook ולא יהיה Exchange, ואני לוקח. אחד היתרונות של imap בעניין זה, אגב, הוא שעדיין אפשר לעבוד עם outlook אבל הכל נשאר על השרת. בקיצור, שניכם נתתם פתרונות שנשקלו, אבל לא התאימו... נתקלתי פעם במשהו (הדבר הכי קרוב למה שרציתי) שפתח לקוחות Java על המחשבים שעשו login, שנתן הרבה יכולות, ועבד יפה מאוד. אבל זה עדיין לא זה. אני צריך שרת עם "לקוחות" שיתאימו לחלונות, ואולי אפילו ישתלבו עם ה Office. צריך לחשוב על כל זה ולמצוא משהו מתאים. אין כרגע... Ez

הראל

New member
OUTLOOK לא טוב

ולו בגלל שלל הוירוסים המלוים אותו. יש מערכות טובות בהרבה. וחוץ מזה. עוד מעט יהיה לינוקס בעברית. אז אולי כדאי לחכות קצת.

ezaton

New member
משתמש קצה (שאינו מבין)

לא רוצה משהו חדש, הוא רוצה וורד, כמו בבית. לעצמי, לינוקס. לאחרים, חלונות. אין ברירה. ואני מקווה מאוד שימצא פיתרון לבעיית האבטחה בlookout...
נכון להיום, אין דבר שמציע חבילה רחבה יותר מה Office של מיקרוסופט, ולכן צריך שרת שידע לדבר איתו. בעתיד... זה כבר משהו אחר (אגב אין, למעט החבילה של IBM, שמסוגלים להפסיד גם לבד מול עצמם). מי יתן ויהיה שרת Exchange (או דומה לו מבחינת יכולות) שירוץ על לינוקס. אני אהיה אז מאוד מאושר. Ez

הראל

New member
ל "עז"-"אתון" ../images/Emo91.gif

בזמנו. חיפשתי עבור מישהו, משהו שיעבוד תחת שרת לינוקס, ויתן מענה לעבודה מול outlook אצל המשתמשים. לא זוכר את שם החברה
אבל הגעתי לאיזו חברה בארץ. ואותה חברה טענה שיש לה פתרון לעבודה בשרת ליטנוקס מול משתמשי outlook של מיקרוסופט. לא ניסיתי את המערכת אישית. אבל היא הוצגה בפני ונראתה מאד נחמד. כמובן שהם דרשו כסף עבור המערכת שעבדה כמובן גם בעברית. אבל המחיר היה בכל מקרה, זול מהמחיר של שרת מיקרוספט. זאת היא חברה שמפרסמת עצמה כמומחית בפתרונות עברית ללינוקס ויוניקס. היא מופיעה גם כחברת תמיכה ללינוקס. תחפש באינטרנט ואני בטוח שתמצא. בהצלחה

beitar

New member
נכון בערך.

אני אסביר יותר לעומק: אנו דנים ב QT3 ולכן אדבר עליו. ב QT3 נכללים X רכיבים מוכנים לשימוש, בינהם כפתורים מסוגים שונים, תיבות טקסט םשוט, תיבות כמו textarea (כמו אלה הגדולות שאתה כותב בהן את ההודעה בפורום הזה), תיבות טקסט עט יותר מתוחכן מסוג RTF (פורמט די מתקדם אגב) ועוד... אין תמיכה מובנית ב QT3 בתיבת טקסט / כתיבה של KOFFICE מסיבות שונות ומשונות. גם לא כדאי מבחינות שונות לקחת את הרכיב המוכן של הטקסט ולשדרג אותו כך שיתאים ל KOFFICE, בגלל ששם מדובר בתיבה מאוד מורכבת. לפיכך, עושים משהו חדש לגמרי, חיצונית ל QT / KDELIBS ! בגלל שכבר יש ב QT את התמיכה בעברית, ובזכות זה שמדובר ב OOP (תכנות מונחה עצמים) אין לי כמעט ספק שלבצע ב KOFFICE את השדרוג הנדרש לתמיכה בעברית, לא נדרשים ליותר מדיי עבודה... השאלה היא באיזה סדר עדיפות אצל המתכנתים זה נמצא... אני לא אופתע אם יבוצע המהלך, ותהיה תמיכה עברית ב KOFFICE די בקרוב... זה גם תלוי עד כמה העברית באמת תהיה מושלמת ב QT, והניסיון שלי עם QT3.01 מראה שנעשתה דרך ארוכה בדרך לעברית מושלמת, ובהחלט אנחנו קרובים לכך, אבל עדיין התחושה לפחות היא שיש כמה וכמה באגים עוד לתקן. בכל מקרה, מרבית התוכניות יתמכו בעברית, כולל הקונקי החביב.

הראל

New member
בשבילי זה מספיק ../images/Emo6.gif

בשבילי מספיק מה שנראה בפורום הזה. ו- RTF יהיה ממש מצויין. הבעיה אינה איתי. הבעיה נמצאת אצל המשתמש המשרדי הרגיל לטבלאות מתוחכמות. או אצל המשתמש האקדמי הרגיל להערות ביניים ועוד ... לכן, אני חושב שרצוי לקדם את נושאי עיבוד התמלילים כמה שיותר מהר.

דקל צור

New member
כפי שכתבתי למעלה

ב-Koffice יש תמיכה בעברית. בקשר למשתמש האקדמי, למעבד התמלילים LyX יש תמיכה בעברית למעלה משנה וחצי (שאני אחראי לה). לשימושים אקדמים (אך לא רק), LyX הוא מעבד תמלילים מעולה, ואף עולה על MSWord...

הראל

New member
ניסיתי ולא הצלחתי ../images/Emo67.gif

ניסיתי Koffice ובכלל לא הצלחתי עברית. אפילו לא לראות ... ובוודאי לא לכתוב. כמובן שזה לא אומר כלום. זה בוודאי אני הטיפש ... אבל, רק רציתי שתדע

למעלה