במידה ותרצו זו לא תהיה אגדה

במידה ותרצו זו לא תהיה אגדה

עדה צמח כותבת בעברית יפה וקולחת על תופעות לשון שונות, ועל השפעת האנגלית האמריקאית על חיינו. נראה שהיא מתייחסת בתחילת דבריה למאמרו של יאיר אור - למה המלה "מלה" תהיה מעכשיו "מילה"? ולתגובתה של עתליה זילבר. (נדמה לי שדברנו על המאמר הזה כשהוא פורסם לפני חצי שנה, אבל אני לא מצליח למצוא את זה) בדוגמאותיה, נראה ששכחה את "עושה שכל". לעומת זאת, דוגמאותיה הראשונות ("שכח מזה") נראות לי תמוהות. האמנם השפעת האנגלית יש פה? וכי בפלמ"ח לא אמרו "שכח מזה"? ומלבד זאת, הרי באנגלית, נדמה לי שמקובל יותר לומר forget it (גוגל: 2,120,000) מאשר forget about it (גוגל: 547,000), אז לפי דבריה, דווקא היה הגיוני שהצורה "שכח את זה" תהיה יותר בשימוש.

גנגי

New member
לא בדיוק, הציעו לה קפה ועוגיות.

ופירות, ועוגות, ואיזה סלט קטן, ומשהו אחר לשתות, ו.

shellyland

New member
את יודעת שאני לא מתמוטטת מהחמישייה

אבל מדי פעם, ככה, יש להם יציאות שקורעות אותי קרע. זו היהת אחת מהן.

גנגי

New member
זה בסדר, אני מתמוטטת מהם.

את מתמוטטת מטלנובלות ומאנטוניו באנדרס. כל אחת והטעם שלה.

גנגי

New member
לא נורא, נשמה, תתנחמי תמיד בזה

שבאנדרס בטח מעדיף נשים עם עולם צר.

shellyland

New member
אני מתנחמת בזה

שיש (א)נשים כמוך שיאזנו אותי. ובנדרס בטח מעדיף נשים עם דברים צרים אחרים. דברים שאצלי הם לא צרים, לצערי.

גנגי

New member
הן לא צרים, אבל.

מה שמזכיר לי איך פעם בצומת (שיואו, בטח סיפרתי את זה עשרים פעם לפחות) התעצבנתי על מורה לנהיגה אחד שלימד את האידיוט שלידו לדרוס אנשים ולהיכנס במכוניות, אז שאלתי אותו אם ככה הוא מלמד אותו לנהוג, והוא נורא רצה לקלל אותי, אבל לא היו לו המילים המתאימות, אז אחרי שנחנק קצת הוא פלט: "יא עיניים גדולות!" שיואו, כמה נעלבתי!!!

קא זו או

New member
מה הקשר?

מאמר מועלה ברשת על ידי העיתון, נכתב על ידי עדה צמח הנחשבת כאיש-רוח, אינטלקטואלית משפיעה במחוזותינו. היא כותבת ארוך, מייגע, מתחכם ומחמיצה את העיקר- העיתון לאנשים חושבים הוא בסה"כ עיתון יומי ולא מגזין ששמו "אלפיים" או כל כתבעט/ת מקצועי כזה או אחר.

היא מחמיצה את העיקר?

מי שצריך להחליט את המאמר מתאים ל"תרבות וספרות" זה העורך. מסתבר שעורך הארץ חשב שהמאמר כל כך מוצלח, שהוא קיבל הפניה מהעמוד הראשי. גם לדעתי, יש למאמר הזה מקום במוסף התרבות השבועי של עיתון יומי. כיוון שהפרום הזה מתעסק בשפה העברית ובשימושיה, חשבתי שהמאמר יעניין פה את האנשים, ןפרסמתי אותו כאן. אני מצאתי אותו מעניין וקולח. לא עניין אותך? ארוך לך? איש לא חייב אותך לקרוא. לכן לא הבנתי את תגובתך הראשונית.

קא זו או

New member
תודה למשרד ההסברה

ואכן לא הערתי לספלינטור דבר וחצי דבר, אלא התיחסתי ל'הארץ' ולמאמר של הגב' צמח.

למעלה