במידה ותרצו זו לא תהיה אגדה

גם לעניין הזה התייחסתי

זה נראה לי בהחלט לעניין למוסף תרבות שבועי. כמובן שלא לעמוד שלוש בחדשות (למרות שנראה לי שהייתי חותם בשמחה על עיתון יומי שהיה חושב שענייני לשון צריכים להכנס לעומדי החדשות הראשיים). גם ההערה שלך לא לגמרי ברורה לי. האם צרו עיניך ביערות העד שלי ברזיל, בשרתי אתר הארץ, או שמא ברתים המסכנים של גוגל? עיתון הארץ שם את המאמר בחלק הנידח "תרבות וספרות", שממילא מעטים קוראים בו, וכמו את כל מאמריו, גם מאמר זה הועלה לאתר הארץ ברשת. איך זה יכול להפריע למישהו?

קא זו או

New member
להפריע?

זה לא מפריע לאף אחד/ת. זה סתם בזבוז של נייר [ממוחזר?] ועדיין אחרי קריאה שלישית במאמר, זה מאמר מיותר, משעמם ודי מטופש. ממחזר חומרים ידועים, אבל היא הרי לא מומחית ללשון אז מותר לה. שיהיה

קא זו או

New member
ואכן התיחסתי למאמר

ונראה לי שזו היתה אשכרה התיחסות לענין, המאמר. לא אליך.

מוּסקט

New member
אתמול בארוחת ערב

הזוייה במסעדה בלקנית עם חברים של הורי מארצות הברית, שאלתי "ומה שלומך" - "אני לא יכול להגיד שאני עושה כל כך טוב" [ולמי שלא הבין: I can't say I'm doing too well]. רק בגלל שהוא זקן ממני באיזה 20 שנים שתקתי.

גדי קטן

New member
ואמא שלי

ביקשה במסעדה בחו"ל את ה food tools ידי שלי לעומתה ביקש בחנות מוצרי חשמל a pair of ramkols (והאמת, גם לקח לי כמה שניות להבין מה לא בסדר)

גם אני

כשהדרכתי בחו"ל, חשבתי שהאנגלית שלי היתה סבירה, אבל נאמר לי שאת המספרים (למשל Java 2) אמרתי בעברית. פאדיחה.

shellyland

New member
קורה לי הרבה

במעבר בין עברית לפורטוגזית (עידן - סתמי!). יש מילים שפשוט אי אפשר לשים לב באיזו שפה אומרים אותן.

צימעס

New member
מישהו שלמד אתי דיבר עם התמיכה

של איזו תוכנה בחו"ל, והתיחס לקבצים "נקודה mat" (או איזו סיומת שזו היתה). באיזשהו שלב ההוא תפס את עצמו, אבל התומכן האינטיליגנטי אמר שהוא כבר ניחש

גרי רשף

New member
a govayna phone call

זה מה שרצתה לעשות ידידה שלי באנגליה שכנראה חשבה לתומה ש"קולקט" זה בעברית (שורש קל"ק ובסוף ת' של צורת נקבה).

shellyland

New member
תהרגו אותי את אני מבינה

למה אתם מתעקשים על "עושה שכל" במקום "עושה הגיון" סנס זה לא הגיון? צירוף המילים "עושה הגיון" עושה הרבה יותר הגיון מאשר הצירוף "עושה שכל". ואני חושבת שסיפרתי לכם שפעם, כשעבדתי, האמריקאים שלי היו נקרעים מצחוק מהביטוי "מחר נהיה יותר חכמים" ולא הצליחו להבין איך העובדה שיהיה לנו יותר מידע תהפוך אותנו ליותר חכמים.

קא זו או

New member
ההצעה שלך היא השגיאה הטיפוסית, אבל

וכיוון ששמעתי גם את ההצעה שהבאתי, אז הבאתי אותה.

למעלה