במיה פרסית

מיצלי2

New member
במיה פרסית ../images/Emo35.gif

שלום חברים,
ניסיתי בפורום קינוחים, ומנסה גם פה, היות ואני רואה שהמתכונים שלכן לא רק שבהחלט ברמה
, אלא שגם יש לכן הרבה מתכונים ממאכלי המזרח (יאמי).
האם מישהי מכירה/מזהה את הקינוח הבא: המקור הוא כנראה פרסי, מכיוון שהכרתי את זה לפני המון המון שנים, דרך חבר פרסי שהיה לי, שהיה קונה לנו את זה מחנות מיוחדת למאכלים פרסיים בקווינס שבניו יורק. מדובר בקינוח העשוי מקמח/בצק, הנראה כמו במיה בצורתו, אבל קצת יותר גדול ותפוח אוורירי משהו נוטף סירופ סוכר או דבש עם מי וורדים טעים טעים טעים אם מישהי נתקלה במאכל הזה, אשמח לדעת את שמו. ואם למישהי יש מתכון, אז בכללללל....!
מיצלי
 
קינוח פרסי ...

שברתי את הראש, אבל אני לא מצליחה להתביית על התיאור שלך. במיה? מטוגנת? מתוקה ? וואלה התקלת אותי. אני מכירה את הפלודה שראזי , אבל זה עשוי מאטריות סיניות דקיקות כאלו, וכן עם מי ורדים וכו'... ויש את הפלודה סיב שזה מורכב מתפוחי עץ מגורדים. עכשיו הרסת אותי והמוח יקדח לי בקצב... יאללה... שחררי עוד פרטים. ברוכה הבאה, כבר אמרתי ?? ארי.
 
פלודה

פלודה מהיר מאת: משה פיסו מצרכים 50 גרם אטריות אורז דקיקות 2 מגשים של קוביות קרח גדולות (פחות או יותר, תלוי בגודל הקוביות) כוס וחצי מים מיץ מלימון אחד כוס סוכר 2-3 טיפות תמצית מי ורדים (אם משתמשים במי ורדים מדוללים מגדילים את הכמות) אופציה: סירופ דובדבנים חמוצים או גרנדין אופן ההכנה 1. מבשלים את האטריות לפי הוראות היצרן. מסננים ושוטפים במים עד שהאטריות קרות לגמרי. 2. בבלנדר חזק עם כד זכוכית מרסקים את הקרח עם המים, מיץ הלימון, הסוכר ומי הוורדים, עד לקבלת ברד סמיך למדי (אם צריך, מוסיפים מעט קרח או מים). טועמים ומוסיפים לפי הטעם מיץ לימון, מי ורדים או סוכר. 3. מערבבים עם האטריות ומגישים מיד בכוסות גבוהות, עם כפית. אם רוצים, מוסיפים לכל כוס מעט סירופ דובדבנים או גרנדין. http://www.bishulim.co.il/Recipe.asp?order_by=az&Page=12&page_size=20&search_words=&product_id=0&category_id=18&user_recipe=0&site_recipe=0&winter_id=0&author_name=&is_perfecto=0&ingridiant_id=0&tivlun_id=0&only_month=0
 

מיצלי2

New member
../images/Emo9.gif איזו חמודה את ../images/Emo70.gif

תודה תודה, וברוכות הנמצאות
אוקיי, אנסה להיזכר בעוד פרטים.
נכון, ממה שזכור לי (בכל זאת מזמן), הן כנראה מטוגנות, ובשמן עמוק, כי המראה היה אחיד לגמרי. צבען חום זהוב. ב"אצבעות" הללו (נשמע יותר טוב מ"במיה" - למרות שממש מזכירות לי במיה, אוף) יש מאין "מחילות" לאורכן. וכמו שכבר אמרתי, הבצק אוורירי באופן שמזכיר זלביאה של התימנים אך הוא לח מאד מכיוון שספוג באותו סירופ מתוק. הוא נמכר במשקל ולא באריזות מוכנות. עכשו אני עוד יותר מתה לאכול מהן. אמאל'ה, נכנס בי שד המתוקים!
הרבה תודה על המאמץ
מיצלי
 
וואי, את קורעת לי את המוח, שגם ככה בזמן רגיל

הוא לא בתפקוד מלא... בלונדינית או לא? בכל אופן אני בערב אתקשר לדליה, חברתי הפרסיה, ואקרע אותה כבר לגזרים בתשאולים הרגילים שלי... אל תדאגי נגיע למתכון... תיכף יגיע גם בחור מקסים שיש לו אתר אינטרנט מדהים לאוכל, וגם הוא מבין בזה. אז ..."עוד לא אבדה תקוותינו".... טוב, לפחות אני לא טוחנת את עצמי במחשבות על במיות...
טוב דרלינג... נחכה לעוד חבר'ה. חיבוקים ממני.
 

מיצלי2

New member
אריאלה, יקירתי, איך, איך לא נזכרת...../images/Emo62.gif

בצ'ורוס שלך
מליאל שלחה אותי לבלוגיה שלך, וכמעט השתנקתי כשראיתי את הצ'ורוס. אלמלא קראתי את המתכון שרשמת, הייתי בטוחה שמדובר בבמיה הפרסית. ובמאמר מוסגר, ביננו (אף אחד לא שומע נכון?), התאור שלך את המפגש ההוא עם הצ'ורוס... מה אני אגיד לך
איף יו נואו וואט אי מין... אז מליאל התאתגרה, ואת קבלי צל"ש על השקעתך. רק קחי בחשבון שייתכן ולא מדובר במאכל פרסי (עפ"י מליאל הגאונית). ולי לא נותר אלא להמשיך ולרייר בציפיה
מיצלי
 
תגידי את בסדר??מה לבמיה ולצ'ורוס שלי ????????

פשוט קרעת אותי עכשיו מצחוקקקק. את קרועה בראש... אני כל הערב חושבת על פאקינג במיה, ועכשיו את באה לי עם צ'ורוס.... חחחחחחחחח... לא, נפרם לך הראש כפרה, אל עשי לי את זה... ו... המממ... כן, היה מה שהיה... והיה הרבה... מ'לשות... הבלונד שולטתתתת, יו נואו ... זהו, קרעת אותי חד משמעית היום ! לא נורמאלית... במיה פרסית... עאלק... איך הגעת ????????? שיו איך שהייתי מקללת אותך עכשיו... חחחחח }{ }{ }{
 

מליאל

New member
אני אני אני יודעת,,,רגע, זה לא פרסי אבל...

הפרסים מתים על זה, זה עם פסים ומתוק ואינו ממולא וניראה כמו הקינוח שאריאלה עושה רק ביותר קטן, אריאלה הקינוח המטוגן שיש לך בבלוג- הדרום אמריקאי- זה מאוד דומה בצורתו....אני לא יודעת איפה לחפש ...אבל אני מאותגרת.אני אחפש....
 

מיצלי2

New member
ננננננכככככככוווווווווןןןןןןןןןןןןן../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

מליאל, את מלכה! את מתכוונת לצ'ורוס - הם נראים בדיוק ככה, וכמו שאמרת, רק יותר קטנים. אמנם הבמיה הפרסית נוטפת מסירופ, אין מצב שהמתיקות היתה רק מאבקת סוכר שפוזרה מעל, אלא שהיא נתבלה במשהו, או נוצק עליה סירופ כלשהו. וואי, אני לא מאמינה, 15 שנה לא ראיתי את הדבר הזה, והנה אחיו התאום! מלכה!
ועכשו... צריך למצוא את המקור.
עשית אותי מאושרת חלקית
מיצלי
 

מליאל

New member
חלקית זה לא מספיק....גם אם לא אמצע את המתכון.

אני אישית אשלח לך את ה"במיה" הזאת...איפה את גרה? :)
 

DCS

New member
קצת מוזר קינוח פרסי.....

אבל אשמח מאוד לדעת אם יש עוד משהו חוץ מהפלודה
 

מליאל

New member
כן יש...יש האלבה ותפוח עם ציפורן...

האלבה זה כאילו "חלבה" עשוי מקמח , הל סוכר ושקדים, במרקם זה כמו בוואריה משהו כזה...
 
דבר היחידי שעולה לי בראש זה בומאלוס...

אבל זה מאכל ספרדי, הכי לא פרסי... מה קשור בכלל. אבל אולי כמו שהצ'ורוס מזכירים לך קופי את הבמיה, אז אולי... הנה המתכון ל-BUMALES שלי : ומדובר על סופגניות עדינות שטבולות בסירופ... אז הנה החומרים: 1 כוס מים 50 גרם חמאה 1.5 כוסות קמח 4 ביצים לסירופ: 1 כוס סוכר 1 כוס מים 2 כפות דבש 2 כפות לימון {את הסירופ מבשלים בסיר עד שטיפה מסמיך}. את הבצק עושים כך: מחממים בתוך סיר את החמאה והמים וממיסים על להבה נמוכה את החמאה. מוסיפים תוך כדי ערבוב את הקמח, עד שהעיסה נפרדת מהדפנות. מורידים מהאש ומוסיפים ביצה אחרי ביצה ובוחשים היטב. מחממים שמן עמוק בסיר, ושמים את העיסה בתוך שקית זילוף עם צנטר משונן ומזליפים פיסות קטנות לתוך השמן החם. מזהיבים. מוציאים מהשמן וטובלים מייד בסירופ החם. אפשר גם לפזר סוכר גבישי במקום הסירופ... זהו. זה מה שעלה לי בראש... מה את אומרת , יש מצב?
 

מליאל

New member
יפה לך....זה משהו כזה...זה אבל יותר מזרחי.

בטח אפשר להשיג ביפו, נצרת, עכו וכד', נראה לי שיש את זה ביפו בממתקי מוטארן.- לא בטוחה. אני חייבת להביא תמונה, אבל לפי דעתי בטעם זה דומה לבולמיה הזאת שרשמת......
 
חחחחחחחחח...זה הדבר היחידי שעלה לי בראש....

כמעט אותו מתכון ונראה כמעט אותו דבר, כי זה גם עם שק זילוף... נהרס לי המעט איי קיו שעוד היה לי במוח.... חכי, אני עוד אעלה על העניין...
 
../images/Emo124.gifמצאתי! מצאתי! מצאתיייייי!!!!!!

ה-מתכון המזורגג של הבמיה הפרסית הנה הוא כאןןןן : קבלו אותו... טה-דה-דה דאם ..!!!!!!! מדובר בכלל במתכון טורקי בשם טולומבה {TULUMBA,} החומרים לבצק: 1.5 כוסות קמח 3 ביצים 1 כף סולת 1 כוס מים 50 גרם חמאה רגילה {חצי חבילה } 1/4 כפית מלח שמן לטיגון חומרים לרוטב סוכר: 11/2 כוסות מים 2 כוסות סוכר מיץ מ1/2 לימון 1-2 כפיות מי וורדים אופן ההכנה : מכינים את רוטב הסוכר: מערבבים את כל החומרים בתוך סיר , ומבשלים כ-20 דקות על אש נמוכה, עד שהסירופ הופך לסמיך. מקררים. מכינים את הטולומבה: שמים בתוך סיר חמאה ומים ומרתיחים. מוסיפים את שאר החומרים {למעט הביצים}. מערבבים היטב, וברגע שנוצר כדור בצק שנפרד מדפנות הסיר, מורידים מהאש. כעת מוסיפים את הביצים , אחת אחרי השנייה, כשאחרי כל ביצה ממשיכים לערבב, עד שהיא נבלעת בבצק, ונוצר בצק אחיד. מחממים שמן עמוק בסיר. מכניסים את חומרי הבצק לתוך שק זילוף, עם צנטר משונן. מזליפים לתוך השמן הרותח פיסות בצק קטנות, ומטגנים עד שזהוב. מוציאים את הטולומבות לנייר סופג לכמה שניות, ומייד אחר כך מכניסים לתוך רוטב הסוכר , ומשאירים אותן לכמה רגעים שיספגו את הרוטב. זהו.
 
הרי תמיד אני אומרת שאין עלייך שדונה יפה שלי

ומי יכול עלייך כשאת רוצה להשיג משהו
תודה לך אנסה אותם לפורים והלוואי יצאו לי כמו בתמונה
 
למעלה