במיוחד לאMור - בנגקוק שלי...

Benkok

New member
במיוחד לאMור - בנגקוק שלי...

בנגקוק מדהימה. שילוב מטורף של ביזנס ופלז'ר... מצד אחד - מזרח...עגלות אוכל ברחוב, אופנועים עמוסי אדם, דוכנים מעופשים שמוכרים ה-כ-ל, פקידים מושחתים, שוטרים מושחתים,מסאז'ים, נערות בארים, זונות רחוב, מועדוני פול מעושנים, מוניות, מוניות, מוניות, מוניות, פקקים, פקקים, פקקים... מצד שני - המודרניזציה...60 ערוצי לווין, מסעדות מפוארות, רכבת תחתית מבריקה, רכבת עילית מדהימה, מרכזי קניות ענקיים, תשלום חשבונות באינטרנט, מוצרי חשמל, כבישים רחבים, חדרי כושר, סטארבאקס, פיצה האט, ברגר קינג... הרי בינינו, שיגרה היא שיגרה...החיים הם אותם חיים, רק המעטפת שונה. קמים בבוקר, הולכים לעבודה (במקרה שלי העבודה היא בבית אז חסכנו פקק או שניים...), חוזרים בערב, א.ערב עם האישה (בדרך כלל היא מבשלת, אם לא אז מסעדה או דליברי), פה ושם סרט (בקולנוע או בDVD), פה ושם סופ"ש של נופש (קוסמוי, צ'יאנג מאי, פוקט, פאטאייה...לא חסר לאן לסוע), מידי פעם מסאז' נורמלי... אנחנו חבורה מאוד מגובשת של חבר'ה ישראלים - חלק בתכשיטים, חלק במחשבים, חלק שכירים, חלק עצמאים. נפגשים לפחות פעמיים בשבוע (יום שישי קידוש וא.ערב, חוצמזה משתדלים לפתוח שולחן מתי שאפשר ולהניע כמה סטייקים) לגבי התאילנדים? הם שונים! הקומפיוטר בפנים פועל בצורה אחרת לגמרי משלנו. הם לא שקרנים בכוונה כמו הסינים (מצטער על ההכללה, פשוט יש לי קצת נסיון מר עם כמה סינים בעיתיים) והם לא רובוטים כמו היפנים. יש להם מן זמן שלהם, שום דבר לא מלחיץ אותם...הם תמיד שקטים, תמיד איטיים (גם אם יש עיכוב בהזמנה של עשרות אלפי דולרים לוול-מארט שחייבת לצאת מחר...). הם חשדנים לזרים, אבל עדיין סימפטיים. בכלל, אני מוצא אותם הרבה יותר ידידותיים למשתמש. בגדול יש כאן הרבה רגשי נחיתות שלפעמים מתפרשים כעויינות, הכבוד מאוד מאוד חשוב לתאילנדי, יותר מהכל. הוא יעדיף למות ולא "לאבד פנים". מבחינת עבודה, הם בלתי אפשריים..."למה לא היגעת לעבודה אתמול?" - "כי חשבתי הרבה בלילה על העתיד וכאב לי הראש בבוקר" (זאת לא בדיחה, זאת תשובה שקיבלתי מעובדת שלי...), הם לפעמים "לא מבינים"...בעיקר כשנוח להם, בקיצור, אם היו קצת יותר משקיעים - אני לא חושב שהיה צריך אותנו כאן... לסיכום, לגור במקום שכולם באים אליו לחופש...יש לזה יתרונות ויש גם חסרונות... טוב זה היה ארוך אז אני אסיים כאן (בעיקר כי 2:52 בלילה ואני די עייף) אולי אמשיך מחר, אולי לא...נראה כבר. מה איתכם? ספרו לי קצת על שנזן שלכם, הונג-קונג בעיניכם, מאיפה אתם באים ולאן אתם הולכים... לילה טוב, בן

Benkok

New member
עוד קצת...חיי הנוחיות...

אני גר במרכז העיר, מה שנקרא הסנטר של הסנטר (איזור צ'יטלום למי שמכיר, מאחורי הסנטרל...בין הוורלד טרייד סנטר לשגרירות אנגליה) האיזור של הבניין מוקף ירוק (בעזרתם האדיבה של שגרירות אנגליה והמלון הסמוך), בריכת שחייה, חדר כושר, שומר בשער, שומר בלובי, גנן גידל דגן בגן... הדירה גדולה (150 מ"ר), שני חדרי שינה גדולים, שלושה שירותים, סלון גדול ומטבח גדול ומאובזר, חדר לעוזרת (כרגע מחסן)...כל זה כולל חשמל וכבלים - קצת פחות מ700$ לחודש. העוזרת מגיעה חמישה ימים בשבוע, מנקה, מכבסת, מגהצת - 75$ לחודש. בכל בוקר השומר מנקה את ה
- שירוויח עוד קצת כסף מהצד, זה עולה לי רק 12.5$ לחודש...לא תיקחו? האיזור כולו מלא בקניונים קטנים וגדולים, תחנת רכבת, מסעדות, פאבים - כל מה שצריך כדי לחיות כמו שצריך. על התאילנדיות אספר ביום אחר...

אMור

New member
בנגקוק שלי

שבוע אחד בבנגקוק. זה הרזומה שלי בעיר הזו. בשבוע הזה, עשיתי הפתעה לאשתי ליומולדת ולקחתי אותה ל- BANYAN TREE. היה מדהים. א-ב-ל, אני חייב להודות שבסיכומו של השבוע, אין מצב שהייתי בוחר לחיות בעיר הזו. הפקקים היו בלתי נסבלים, נהגי הטוקטוקים הם זבלים, נהגי המוניות רוצים 200 באט על נסיעה של 10 דקות ב- Rush hour ומזג האוויר היה בלתי נסבל. 40 מעלות ומעל 90% לחות - אחרי 23:00 בלילה! בנגקוק מלאה בזימה ובזוהמה ולמרות שכן נהנינו ממנה, נעדיף על פניה מקומות אחרים בעתיד.

Benkok

New member
אני לא סניגור של בנגקוק, אבל...

קפוץ לסיבוב MBK, שב ושתה קפה ב"קופי בין" בפינה...תחזור למזגן, עוד סיבוב, כנס לסרט, לקראת שקיעה תפוס מקום על המרפסת של ה"אוריינטל הוטל" כשהשמש יורדת והנהר מתחיל להתמלא אורות צבעוניים של מסעדות, סירות, בתים...תרגיש כמו מליון דולר, באחריות. אח"כ קפיצה קטנה ל"סומבון" - ללא ספק מסעדת הסי פוד הטובה ביותר בתאילנד, ואת הערב אפשר לסגור על כמה דרינקים ב"סקסופון" עם מוזיקת ג'ז-בלוז משובחת של להקות מקומיות (חבר'ה מבוגרים, הם יודעים מה הם עושים...) זאת בנגקוק האמיתית! לישון בקוואסן, ללכת בערב לפאטפונג ולהסתובב בשוק סופשבוע זו זימה וזוהמה...בדיוק כמו שתושבי הונג-קונג לא מבלים את זמנם ברחוב ההוא המסריח, איפה שה"בננה ג'ו" (לא זוכר את השם) או לא עושים קניות ב"מנשן" עם כל הפקיסטנים... גם אני סבלתי ב"גוואנגז'ו" בפעם האחרונה שם, הערב היחיד הנסבל היה כשפגשתי חבר שגר שם... תסתכל על הצד החיובי של הנושא...בפעם הבאה שתגיע לבנגקוק יהיה לך "מדריך" מקומי והכל ייראה אחרת...

אMור

New member
מבין אותך לחלוטין

צפיתי לגמרי את תגובתך ה"סנגורית" על בנגקוק, שהרי, היא הבית שלך - ומי לא אוהב את הבית שלו? תסכים איתי שאת כל ההמלצות שלך לא אספת בשבוע הראשון... תבוא לשנז'ן לשבוע ותברח משם אחרי יומיים, אך ממני תקבל המלצות חמות... אז מה? חבל שלא נפתח הפורום לפני נסיעתנו לבנגקוק...
תודה על ההזמנה, אחרי הכל - רק שעתיים טיסה - אז לא ביג דיל. קבל הזמנה הדדית לשנז'ן

Benkok

New member
תיזהר...

אני עוד עלול לבוא... יש משהו מעניין בשנז'ן? עד היום רוב הספקים שלי התרכזו בGUANGZAU ו YIWU הסיבוב הבא לאיזור הונג-קונג מתוכנן לנובמבר, אולי עד אז יהיה לי מה לעשות גם בשנז'ן.

ran132

New member
רוצה שינוי בחיים

הי אני גר בישראל ומחפש שינוי בחיים (בן 35 נשוי +ילד) חשבתי לעבור לגור בתאילנד (נתחיל משנה ונראה מה הלאה) האם צריך אישור שהייה ואיך מקבלים אותה ? האם צריך אישור לפתיחת עסק ? האם יש קהילה של זרים (גן ילדים ??) אשמח לקבל פרטים ?

ran132

New member
מדוע דווקא תאילנד

אחרי הצא הייתי חודש בתאילנד ומאוד אהבתי את מה שראיתי. קסם לי השילוב האפטימאלי בין מזרח למערב. מעבר לזה יוקר המחייה שם עשיין סביר ביחס לאירופה וארה"ב כך שהשכרת הבית בישראל (850$ בחודש), יתן לי בטחון בסיסי ראשוני (יכול להיות שאני טועה וסכום כזה לא מספיק למשפחה למחיה ???) יש לי ראש טוב ליזמות ואני מאמין שאפשר לעשות לא מעט דברים במדינות עולם שלישי (למרות שתאילנד היא אי שם בעולם 2.5) חשבתי אולי לנסוע לבד ולבדוק אפשרויות תעסוקה ורק אחר כך להביא את המשפחה. האמת היא שאני כל כך רוצה שינוי בחיים שלי, שאני מוכן לבדוק בקפידה כל אפשרות. אשמח לשמוע ממכם על פתרונות התעסוקה שלכם איך התחלתם ואיך אתם רואים את העתיד שלכם (האם חושבים לחזור לארץ או שרואים את העתיד שלכם רחוק מהמדינה) רן

Charlie

New member
רן, זה שונה לגור שם ולטייל שם

במיוחד כשאתה כותב שהיית שם אחרי הצבא, וזה היה איך נאמר בעדינות, לא בשנה שעברה... בכל מקום בעולם - קיים הבדל בין תייר שבא לשבוע או חודש, ובין אדם שבא להשתקע ולגור שם. מן הסתם, אלו שגרים שם יאמרו לך הרבה דברים טובים על המקום, אבל אני מתפלא מדוע אתה רוצה לגרור את ילדייך ואשתך להרפתקה כזו במדינה כזו. עם 850$ לחודש אני בספק אם אתה תצליח להתקיים לבדך שם חודש... קל וחומר עם אשה וילדים. רוב הזרים שעובדים בתאילנד גם מתגוררים בבנגקוק (שבעיני היא פשוט מגעילה) שהיא עיר עם מחיה יותר יקרה. אגב, קיימים בתי ספר בינ"ל לילדי זרים, השפה שם היא אנגלית, והעלות היא מטורפת! עוד שיקול... אילו היית אומר שאתה רווק צעיר בן 25 שלא מצא את עצמו בישראל ומוכן להמר ולנסוע לתאילנד כדי לנסות את מזלו שם - הייתי מעודד אותך. אבל במקרה שלך, כשאין לך אפילו כיוון או שמץ של מושג - זה נראה לי חסר אחריות ומגוחך ואני מקווה שתסלח לי עם התבטאתי בחריפות יתר. (כותב שורות אלו התגורר במשך מס' חודשים בעיר צ'יאנג מאי בצפון תאילנד עם בת זוגתו, אשה מקומית).

Benkok

New member
צר לי לאכזב אותך ידידי... אבל....

עם 850$ בבנגקוק אתה יכול לחיות אולי שבועיים...בדוחק ורעב... זוג נשוי עם ילד צריך דירה נורמלית, לפחות שני חדרי שינה וסלון. דירה כזאת תעלה לך מינימום 20,000 באהט (אם אתה רוצה בסנטר אז תשכח גם מהמחיר הזה...) אפשר לגור בפריפריה אבל הסכום יוצא אותו דבר אם מחשיבים הוצאות נסיעה כל יום...הכל נשאר אותו דבר מלבד השכ"ד... תוסיף על זה אוכל, טלפון, כבלים, בגדים, מטפלת/גן ילדים/בית ספר ותגיע לסכום של בסביבות ה2,500$ לחודש...וגם זה לא כולל הוצאות אחרות (ביטוח רפואי נורמלי למשל יעלה לך 600$ לשנה לאדם, קפיצה קטנה לארץ לליל הסדר עם האישה והילד תשתה לך עוד 3000-4000$ לסיבוב). נכון, זה תאילנד ואפשר לחיות מאוד בזול, לגור בדירה קטנה, לאכול נודלס ואורז כל יום ולסוע באוטובוס של 3 באהט, אבל בשביל מה להתפשר? רק בשביל להגיד "אני חי בחו"ל"??? דבר נוסף - החיים בבנגקוק יכולים להיות מאוד מפתים. לכאורה הכל זול אבל דווקא בגלל העובדה הזאת אתה מוצא את עצמך מבזבז יותר כסף ממה שאתה חושב. המשכורות לישראלים בבנגקוק מתחילות ב1,500$ לחודש ועולות עם הנסיון, כמובן תלוי בתחום שבו אתה עוסק (אני מכיר את תחום התכשיטים אז זה פחות או יותר משקף) קודמיי כבר הציעו לך להגיע קודם לבד, לבדוק את השטח. לא נותר לי אלא להסכים איתם ולהצטרף להמלצה. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה.

ran132

New member
חברים יקרים

אני מעריך מאוד את הרצינות והאחריות שאתם מגלים בתשובות שלכם! אין ספק שהתשובות שלכם, גורמות לי לעשות שעורי בית בצורה רצינית יותר. תודה רבה! רן

Charlie

New member
Benkok

אם זוג+ילד עולה בבנגקוק 2,500$ לחודש לפחות, האם בכלל שווה לטוס לשם?! מאחר ואני רווק אינני מכיר את ההוצאות של זוג+ילד, אבל אני בספק אם בארץ הסכום מגיע ל-12,000 ש"ח הוצאות בחודש.... קל וחומר כשהמשכורת הממוצעת בישראל לאדם היא 7,000 ש"ח ברוטו... זה נשמע מתאים יותר לאירופה מאשר למזרח... אבל שוב, אתה הרי גר שם ומכיר את זה טוב יותר ממני או מרן.

Benkok

New member
צ'רלי, אין כאן בסיס להשוואה...

אני מדבר על דירה מרווחת בקונדומיניום עם שומר,חדר כושר ובריכה (שתעלה1,500-1,000 יורו בסנטר של אמסטרדם אם תמצא אחת כזאת), על מקרר מלא אוכל (ולא רק אורז ונודלס - ילד צריך את השוקו/קורנפלייקס/דנונה שלו) על להחזיק אוטו פרטי (או לחילופין לנסוע רק במוניות ממוזגות), על מזגן שפועל בבית 24/7, על מטפלת צמודה, עוזרת בית, בית ספר אינטרנשיונל, טיסות לארץ, וכו' וכו'... בוא אני אגיד לך את זה ככה...אני בשלוש וחצי שנים האחרונות בתור שכיר הבאתי הביתה משכורת ממוצעת של 25,000$ בשנה (פלוס קצת בונוסים) ואלה בערך היו גם ההוצאות שלי...מיותר לציין שחייתי כמו פאקינג מלך בזמן הזה, אבל אין לי ילדים. הסכום הזה כלל 2-3 טיסות לארץ בשנה (פעם אחת עם מון, כל השאר לבד), סופי שבוע בפאטייה (לפחות פעם בחודש בתקופות היפות), פעמיים שלוש בשנה ירידה לקו-סמוי לשבוע, קניתי והחזקתי אוטו פרטי שלי (טויוטה קורולה), 3-4 פעמים בשבוע מסעדות (ולא שיפודים ברחוב...אני מדבר על מסעדות של 500 באהט לראש ויותר...) מחשב חדש, אינטרנט מהיר, כבלים (UBC PLATINIUM), שיחות לארץ בלי חשבון... בקיצור - מלך מלכי המלכים...בלי חשבון לכלום. (אל תשפטו אותי על זה שאני בזבזן...התבגרתי קצת מאז...) כמובן שאפשר לחיות יותר זול, הרבה יותר זול...זה מה שיפה בתאילנד, יש לך את הבחירה לחיות כמו מערבי עם השפע המזרחי... בקשר למשכורת הממוצעת בארץ...תראה לי משפחה אחת בישראל שחיה מ7,000 ש"ח ברוטו ומצליחה לגמור את החודש...בתאילנד אין לך מצב להיכנס למינוס...

אMור

New member
לדעתי אין כאן סיבה להשוואה

לא בגלל הסכומים, אלא בשל העיסוק, או - הרצון או מה שלא יהיה. בארץ שוללים ממך כל שאיפה ולו הקטנה ביותר לקחת סיכון ולהקים איזשהו עסק, או במילים אחרות - קורעים לך את הצורה - כך שעצמאות יורדת מרשימת האופציות וכך אתה בעצם הופך לעבד, כאשר אתה יושב בארץ ופותח עיתון "דרושים" מבלי אפילו לחשוב מה אתה בעצם יכול לעשות בשביל עצמך... חבר שלי פתח בית קפה בבוגרשוב בידיעה ברורה שייקח לו 4 שנים רק להחזיר את ההשקעה...וואחד טירונות. ולכל מי שמסתנוור מהסכומים שמרוויחים בחו"ל, כולל במזרח - כדאי שיידע כי כל הפינוקים שעליהם דיבר בנקוק למעלה הם פיצוי על החוסר חיים שיש כאן - אם בשל שעות העבודה המטורפות או המרחק הרב מהסביבה הטבעית, השילוש הקדוש: משפחה, חברים וחומוס.

Charlie

New member
הבנתי... יש לי שאלה אליך בן

מדוע עזבת את ישראל מלכתחילה ובחרת דווקא בתאילנד? האם אתה רואה את עתידך שם, כלומר כאיש משפחה - וכאן באה השאלה האם מון היא בעיניך ראויה להיות בת זוגתך ואם ילדיך? כמו כן, אם אני חושב לפתוח עסק עצמאי - היכן עדיף לי לעשות זאת, האם בסאמוי? צ'יאנג מאי או בכלל בתל-אביב רבתי? תודה...

gao xing

New member
שינוי הוא תמיד מבורך.....

אבל בהתחשב בעובדה שאתה איש נשוי + ילד, אתה צריך לבדוק את השטח טוב טוב ולא רק ע"פ עצות של חברי פורום אלו או אחרים. מהיכרות עם משפחות שעשו שינוי ועברו למדינה זרה נוכחתי לדעת כי המעבר אינו קל וכרוך בהרבה קשיים ובעיקר חברתיים. כמו שאני אומרת לכל מי ששואל על סין וחושב לעבור לפה כתושב קבע-: קנה כרטיס טיסה לתאילנד, ספוג את האווירה התאילנדית במלואה, ברר פרטים על פתיחת עסק, בדוק בקפדנות את היצע גני הילדים ובתי הספר באיזור, רפואה, וכל מה שאתה צריך או מעוניין לדעת..... אני אפילו ממליצה שתיקח איתך את אישתך והילד ותראה מה הם חושבים על המקום ורעיון המעבר...... בהצלחה!

toktok3

New member
רן תאילנד זה חלום מתוק

היי רן אני מבינה את התחושות שלך הם דומות סביר להניח למה שקורה למשפחתי , גם אנחנו מתכננים לעבור לשם אני מקווה בקרוב (אילוצים כספיים) אל תתן לאף אחד לרפות את ידיך .אשמח אם תהיה בקשר אפשר דרך האתר או ישירות לטלפון 050-5904338 שנפגש בשמחות

למעלה