במילה אחת - אכזבה

תגובה להכל

קודם כל השינוי בין פורים לפסח הוא לא כל כך גדול, חודש ימים, זה לא ישנה יותר מידי. דבר נוסף לפעמים פשלות קורות, לפעמים תאריכים משתנים, וגם פה. זה לא באמת משנה אם זה השתנה בגלל השב"כ משרד החינוך ממשלת פולניה עירית קראקוב או ההסתדרות. וגם אם זה היה בגלל הבחירות להסתדרות, אתם צריכים שהבחירות להסתדרות אינם דבר של מה בכך. זה חשוב! ההסתדרות עדיין היא הגוף החברתי הגדול והחשוב ביותר, ובין היחידים אם כח אמיתי וגדול בידים, וצריך לשמור עליו ככה. לפי דעתי הבחירות להסתדרות אינם ופלים רחוק מאחורי הבחירות לכנסת, ואם זאת היתה הסיבה אז לא היו מדברים יותר מידי. דבר נוסף הנוער העובד כן יש לו מסע מאורגן למופת, והמעורר הם כן ארגון אחראי מאוד. ולפעמים דברים כאלה קורים, גם במקומות הכי מאורגנים. כי יש בני אדם שמעורבים בזה. דבר רביעי, טיולים ודברים כאלה שתלויים לא רק ברצון הטוב של המטייל, יש להם נטיה להתפקשש, ושיהיו בהם טעיות וגם דחיות. דבר חמישי, אני מסכים לגמרי אם צוות האתר התנועתי- התפיסה הצרכנית הזאת של התנועה אינה במקום, את לא צרכן של התנועה! את חבר בתנועה! דבר אחרון - הקטע הזה אם ההכל מונחת מלמעלה הוא בפשטות אשמתך אשמתי ואשמתם, אשמת כל חברי התנועה לגיליהם השונים. ברגע שנבין כולנו שאנחנו לא צרכנים בתנועה, ואלינו החובה ליצור ולשנות, וניקח לידים את התפקיד הזה, ונחזיר אץת הקן והפעילות והתנועה להיות בידים שלנו זה ישתנה. אבל ההחזרה הזאת היא לא מלחמת חורמה, היא הבפשטות ליצור פעילות על ידינו. ציוד לא מגיע תעשו צוות משק מחוזי כדוגמת הועד הפועל של מחוז שרון, הקן לא בסדר תחיזרו את מועצת הקן!!!! התנועה תשתנה ולא תוכתב מלמעלה כשאנחנו ניקח אחריות על הפעילות!!! ואפשר להתחיל בלדאוג של הכל הקינים יהיה ייצוג במזכירות! דבר אחרון ממש, אני יודע שאמרתי דבר אחרון כבר קודם אבל אז מה! באמת את האנרגיה הזאת אפשר להוציא בורה יותר טובה או ביצירה התנועה, כלומר שינוי ויצירה מחדש של המערך הדמוקרטי שלנו, כלומר מוסדות החניכים. ואפשר לזעוק, ואם כבר צועקים אז עדיף שנעששה את זה על משהו אמיתי ועקרוני באמת כמו תקציב המדינה, זכויות הנכים וכו´ ולא על דברים כאלה. בברכה, עמיר שורץ גרעין צוחק

nong

New member
ברוך השם

ע. שוורץ, אני מסכים איתך כמעט בכל. הבעיה היא שיש מין פער מעמדי בתנועה - בין הקודקודים למיניהם ובין החניכים. המצב הוא כזה שרוב החניכים לא רק שאינם מעורבים בהחלטות האמיתיות, אין להם אפילו מושג איך מתנהלת התנועה מעל ראשם. אני, למשל, לא יודע איך עובדת, נניח, המערכת התקציבית של התנועה. או אפילו של השכבה שלי. פעולות "הכר את התנועה" נגמרות בערך בקורס מד"צים, ואח"כ צריך להשלים הכל בשיחות עם קומונרים ומדריכים שגם הם, ברוב המקרים, אינם רואים את התמונה בכללותה. ועל גב הבעיה הזו ישנה בעיה קשה אפילו יותר - הגופים שנועדו לתווך בין שני המעמדות התנועתיים, הלוא הם מוסדות החניכים, פשוט לא פועלים כמו שצריך. חניכים פשוט לא משתפים פעולה, וככה יוצא שבנשיאות עוברות החלטות לא משמעותיות, ואם הם כבר החלטות חשובות אז שאר התנועה לא שומעת עליהן. או למשל שבמועצת שמיניות יש איזה עשרה אנשים במקום שלושים. אז יאללה, תתחילו לתפוס את הקינים שלכם ולהקים מועצות. זה לא באמת כזאת עבודה קשה אם יש אנשים שעושים את מה שהם צריכים. כל עוד נמנעים ממצב בו יש צוות של ראש אחד ואלף בטלנים, או מצב שמתכננים הכל בשנייה האחרונה (שתי התופעות הנפוצות בתנועה), אז אין שום סיבה שזה לא יעבוד. אל תחכו לקומונרים או לרכזים. תפסו את החבר´ה הטובים בקן או תתלו פלקט עם הזמנה. רק צריך כמה אנשים שידעו מה קורה בתנועה, מה קורה בקן, ואיך שני הדברים מתיישבים ביחד. אז, אולי, נצליח להבין ולקבל החלטות כמו דחיית המסע. בהצלחה, ינון.

nong

New member
ובבקשה תקראו...

...את מה שכתבתי למטה, שוב בענייני הנהלת התנועה (הכותרת עם הפצצה) ינון

למעלה