במסגרת חידות מהיכן התצלום

maxima

New member
סודית...בטח שאכלנו קראנו לזה לחם ערבי..


 

Sודית

New member
צודק TJ - בקשר לירושלמים

גם בויקיפדיה כתבו..... החלמית (הידועה כ"חוביזה", מערבית: خبّيزه, או כ"לחם ערבי")ו גם כ"לחם גמדים", נודעה בארץ בכך ששימשה את תושבי ירושלים למאכל בעת המצור והרעב במלחמת העצמאות. וגם אנחנו הכרנו את זה כ "לחם ערבי"
 
בילדות צמחו לנו המון כאלה בחצר

אכלנו את הפרי שלה בכיף אבל לא עלה בדעתי שגם העלים אכילים ממש לפני פחות משנה התארחתי אצל חברה בבינימינה והיא הכינה לביבות מהעלים התפעלתי רבות והתרחבה השכלתי הקולינרית,
 

שיח סלימאן

Well-known member
מנהל
אפשר לנסות גם את זה

אצלנו אגב חלק מהם גדול יותר מעלי גפן, כמעט בגודל של עלי כרוב.
 
זה מה אתה מכין לשבת???

איך אתה מתכוון לסגור את העלים שלא יצופו למעלה???
 
אולי כדאי להתחיל לגדל...לפי הכתוב

בילקוט הצמחים של ניסים קריספיל: "רפואה עממית: עם היותה ירק מאכל חשוב, היא משמשת גם ברפואה העממית. כל חלקיה הצמח מכילים ריר מחטא, שהוא יעיל מאוד נגד שיעול, הפרעות בדרכי הנשימה ובדרכי השתן, וכתרופה בדוקה נגד פצעי נמק, כוויות ומחלות עור, דלקות במערכת המין הנשית העדינה, מחלות בדרכי השתן והכליות ולחפיפת הראש וחיזוק השיער. אופן השימוש: מבשלים 250 גר' עלים בחצי ליטר מים (250 גר' עלים תופסים נפח רב, אך אל חשש – הם מצטמקים בבישול). כמחצית השעה. מתקבל גוש תרד רירי. סוחטים ממנו את המים ומועכים אותו לדייסה, ביד או במעבד-מזון. לדייסה זו מוסיפים חצי כוס שמן-זית, ומורחים על כוויות, על פצעי נמק וכתרופה למחלות עור. אפשר לשמור את התערובת בקירור, בתוך כלי זכוכית אטום. את המים שקיבלנו מן הבישול נשמור, שכן טמונות בהם סגולות רבות. שתיית המרתח יעילה מאוד נגד שיעול, להקלת הפרעות בדרכי הנשימה ובדרכי השתן ולריפוי דלקות במערכת המין הנשית. חפיפת הראש במי המרתח טובה לחיזוק שורשי השיער ולמניעת נשירה. אכילת עלי חלמית משפרת את הראייה. די אם נציין, שהחלמית עשיר בוויטמין A, פי 12 יותר מהגזר."
 
למעלה