במסגרת תוכניתנו חורף ואנחנו רעבים כ-ל הזמן

במסגרת תוכניתנו חורף ואנחנו רעבים כ-ל הזמן

הכנתי היום מרק עדשים כתומות עם בצל קצוץ גזר פרוס ו...צנון בקוביות, כי זה מה שנשאר לי במקרר לפני שפרץ המשלוח השבועי שלנו
הרבה כורכום, כפותיים גדושות זרעי כמון שלמים, פלפל שחור גרוס ומלח. מעט שמן זית, כיסיתי במים++, ראש שום בפרוסות. סיר לחץ ויאללה.
ליווה את זה אורז לבן

והיום

קציצות זוקיני בצל וחומוס
מה שנותר ממרק האמש
ירקות מוקפצים עם סויה שומסילאן שמן משום
דלעת יפנית אפויה שלמה תאכל עם מלח

ועוגה בחושה כלשהיא- אולי תפוחים קינמון? נראה

אנחנו אכלנו חביתות חומוס

אבל מקר נשמע אלוהי!
אני מתקיימת לי כרגע על אפרסמונים עד הערב נראה לי

ladybug6

New member
אני לא נאצית בכלל, אבל לתקן מילה תקנית לטעות

זה כבר משהו שאני לא יכולה להתעלם ממנו

אני כשלעצמי

רושמת בעיפרון , בדיו עם ציפורן, בפחם, בגירים
כאן אני מקלידה ובעט אני כותבת
אם כבר

iditush forever

New member
אני לשעצמי (לא כשלעצמי)

צורמות לי בעיניים שגיאות כתיב וניסוח.
את אמנם כותבת יפה, אבל ויש אבל גדול, יש לך שגיאות כתיב ולעתים את מתנסחת בצורה עילגת ולא ברורה.
מה לעשות, יש אנשים שמרגישים צורך לתקן ולא ברורה לי ההתקפה הזאת שלך כנגדי.
תקבלי זאת כביקורת בונה ולא תוקפנית. אבל אין מה לעשות, תמיד יהיו כאלה שיחושו מאוימים.
והפלספנות שלך לא ממש מוסיפה לך.
אם כבר אז כבר

Gidi Shemer

New member
עידית, אנא ממך

רק לפני שבועיים התדפקת על דלת הפורום באופן כל כך מנומס ונעים וביקשת את עזרתנו. את מוזמנת כמובן להישאר בפורום הנעים הזה כמה שיותר ולקרוא על תזונה ומטעמים (ויותר מכולם- להינות ממטעמיה של מיקי), אבל ותרי בבקשה על הביטויים החסרי כבוד הללו (שימי לב שכתבתי ותרי בלשון ציווי ולא תותרי). אנשים טועים בדקדוק, טועים בהקלדה וטועים ברישום, כתיבה או איך שלא נקרא לזה. בואי נניח לאנשים להרגיש נח ולא להיות מועמדים לביקורת שהיא לא רלבנטית.

הייתי כותב לך את זה גם אם היית ותיקה בפורום או מנהלת הפורום, אבל זה צורם שבעתיים שכשאת טרייה פה.

פשוט ותרי.

iditush forever

New member
כן המפקד

חסר פה אייקון של הצדעה.
יאללה ירדתי מזה. לא שווה את העצבים וההתעסקות שלי בכך ואין לי חשק לריב פה עם אף אחד.

Gidi Shemer

New member
נו, עשית את זה עם העוקצנות המיותרת, אבל ויתרת וזה הכי חשוב.

תודה

יש לי שגיאות כתיב

וסיבה טובה בצידן
מתנסחת בצורה עילגת? יתכן אך תמיד מוכנה להבהיר ולהסביר. או כמעט תמיד.
זו לא מתקפה אלא הסבת תשומת לבך לכך שרבים שוגים כאן בדיקדוק ובבחירת מילים ונהנים מהחופש לעשות זאת כי זה פורום לשיחות על תזונה, מתכונים וסוגיות הקשורות באלה
הערות הנוגעות בשפה אינן נעימות בלשון המעטה

ואם אנחנו כבר כאן הערתך אינה נכונה

http://hebrew-academy.org.il/2013/07/09/כשלעצמו-או-לכשעצמו/

"'כשלעצמו' פירושו 'כשהדבר עומד לעצמו, כשבוחנים אותו ללא תלות בדברים אחרים'." כשם שהתכוונתי אני כשלעצמי ללא תלות בדברים אחים נוהגת כך וכך...
"נכון אפוא לנקוט 'כשלעצמו', 'כשלעצמי' ולא "לכשעצמו", "לכשעצמי". ובעלי סגנון מעדיפים לנקוט את הצירוף המלא – 'כשהוא לעצמו', 'כשאני לעצמי'."

ימימה

New member
את מאד מנומסת

לא הבאת משם את החלק מהקטע שאומר ש: ״׳לכשעצמו׳ אינו אלא שיבוש של 'כשלעצמו'. מקורו של השיבוש בהיקש מוטעה: הרצף לִכְשֶׁ־ בא לעתים לפני פועל בעתיד במשמעות 'כאשר'.״
וזה עוד בלי להזכיר שהיא כתבה ״לשעצמי״ בלי ה-כ׳, ביטוי שאני חושבת שפשוט לא קיים. את לא צריכה להתנצל על העברית שלך זה בטוח, ומי שמתקן עברית נכונה לשגיאות - נו טוב...

merav999

New member
גם אם למיקי היו שגיאות לא היה שום מקום להערות המכוערות

שהיא קיבלה. אבל כשמתקנים לשגיאות זה בכלל נהיה מגוחך .....

ladybug6

New member
קודם כל, אני מבקשת להתנסח בכבוד

הפורום הזה הוא לא בית משפט לענייני לשון וההערה שלך מיותרת ופוגענית.
אם למישהו יש שגיאות כתיב כנראה שיש לו סיבות לכך וצר לי מאוד שזה צורם לך אבל תצטרכי להתמודד עם זה אם את מתכוונת להסתובב במרחבים וירטואליים שמתבססים על המילה הכתובה.
&nbsp
שנית,
הטעות היא שלך כי התיקון שלך היה שגוי והכתיבה המקורית (עדשים כתומות) היא הנכונה. במקום להתנצל על ההערה את בוחרת להעליב, וממש חבל.

למעלה