במסגרת תוכניתנו חורף ואנחנו רעבים כ-ל הזמן

מרק אפונה וגזר

הכי פשוט שיש, בלי להשקיע יותר מדי (למי יש כוח בימים אלה). אבל יצא טוב, מחמם ומנחם
 
גם היום

טיגנתי בקלילות קציצות מזוקיני (מרגישים שקיבלתי ארגז עם הרבה מהם?) בצל והפעם טופו שגררתי על פומפיה דקיקה,ויחד עם הירקות טחנתי חופן שקדים קלויים, חופן אגוזי פקאן לא קלויים וחופן קטן של קשיו לא קלוי.
לכל זה הוספתי מעט קמח חומוס ומעט עמילן טפיוקה, מלח, פלפל שחור. זה. עכשיו יש לי חברות מטוגנות רק ליציבות מוכנות להתבשל ברוטב. אני חושבת על זה עוד.
חוצמזה בסיר שטוח יחסית בצל גדול בפרוסות מעליו נתחי תפוחי אדמה , פפריקה חריפה ומעושנת, כמון, מלח. מעט שמן זית ועל האש.
עד לריכוך תפוחי האדמה העליונים, כיביתי האש בחשתי תכולת הסיר לערבב טעמים, כיסיתי ועמד עוד מעט. טעם של בית.

סלט ירקות של מצב רוחוב- צבעוני. קוביות קטנות גזר, מלפפון, צנונית, פטריות שמפניון מלבבות, אבוקדו, עגבניה, פלפל כתום, בצל יבש קטן. קיצוצי עלי סלרי. מיצלימון סחוטרי, מלח גס. אוח שזה מגניב.

טחינה בלי התחכמויות. מחר תוכן ירוקה. היום מוותרת לצעיר.
 
למעלה