במקום לקרוא

יונה1

New member
במקום לקרוא

מאמרי ספקולציה שונים ומשונים, שנועדו רק להגדיל את ארנק כותביהם, רצוי מאד לקרוא על הפגנה שהיתה היום בארה"ב: "המשטרה בסנט פול שבמינסוטה עצרה 250 מפגינים שמחו נגד המלחמה בעיראק. ההפגנה, שבה השתתפו כאלף איש, נערכה לפני שג'ון מקיין קיבל על עצמו את המועמדות מטעם המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארצות הברית. המפגינים תכננו לצעוד למקום שבו נערכה הוועידה הרפובליקנית, אך המשטרה מנעה מהם לעשות זאת. 250 העצורים מצטרפים ל-420 שנעצרו בהפגנות שהתקיימו מוקדם יותר השבוע". (רויטרס). לתשומת לבכם, לא היו בהפגנה בלונים ולא גיטרות, גם לא היו תביעות מופרכות והזויות כמו להפעיל לחץ על הצלב האדום, או על החמאס. ראוי לדעת שתפקיד האזרחים, מקור הלגיטימיות שלהם ועוצמתם הפוליטית, נובעת רק מהפעלת לחץ על הממסד שיואיל להזיז את החלק האחורי של גופו. התפקיד שלנו להפעיל לחץ ולא למצוא פתרונות, או להשיא עצות לממשלה! אוי ואבוי לנו שהגענו לשפל המדרגה, שבה אזרח הוא זה שמעביר במו ידיו מכתב לבנו החייל השבוי, דרך גורמי חוץ כמו צרפת, קטאר, וסוריה.

dariayaari

New member
הידד!!!!

זה בדיוק מה שצריך לעשות, ובשביל זה לא צריך המון בני אדם, רק קומץ אנשים שלא צריכים ללכת למחרת ללמד בבית ספר, שמוכנים ללכת לכלא לשעות? ימים? יוסקה גרוף שאל אותי: "מתי פעם אחרונה עמדתם בחצות ועם משרוקיות, מתחת חלון ביתו של אולמרט".

יונה1

New member
עם כל אהבתי ליוסקה (ויש הרבה הרבה אהבה)

השאלה הזו רשומה בטאבו על שמי (-: בהזדמנות אחרת, העליתי שאלה רטורית נוספת: כיצד יגיב הציבור אם סבו של גלעד, וחבריו המשוחררים (כן, החנונים האלה שמשערי הבקו"ם, טסו להתחבק עם ברק ומאז נעלמו עקבותיהם), יחסמו רחובות וילקחו למעצר? אז אל תחפשי בפורום הזה את התשובות. אני כבר חסמתי רחובות ואפילו הדלקתי צמיגים. אני הייתי שייכת לתנועה (אנשי המרכז, פורשי ארבע אמהות), שבכל הפגנה שלה נלקחו אנשים למעצר במשטרה. כנראה רק בארה"ב נשארו דבקים לשיטה המאד מיושנת של יציאה כועסת לרחובות. פה בישראל, הראש היהודי ממציא חדשות לבקרים נוסחאות מחאה ניו אייג'יות בצורת בלונים, תפילות, קטורות, תערוכות אמנות, משטים וצעדות בחיק הטבע.

נגיעוT

New member
יש הפרדה ברורה בין מחאה להזדהות

לא מעט פעמים עמדנו מול בית ראש הממשלה או משרדו-לא היו שם בלונים או דומיהם-היתה שם מחאה ברורה (במיוחד ביום ראשון ההוא בו הועברה בלחץ המפגינים שבחוץ החלטת הממשלה על קבלת ההסכם מול החיזבאללה) תפילות,תערוכות,משטים וכו נועדו להזכיר כל הזמן וליצור אמפטיה בציבור ולהמשיך ולהזכיר לאנשים-לא להשפיע על מנהיג זה או אחר אני כמובן חושבת שיש מקום זו לצד זו לשתי השיטות. יש לתת לאנשים לפרוק את רגשותיהם לצד מחאה מול השלטון ומקבלי ההחלטות. טעות היא לכרוך את הכל יחדיו תחת אותה המחאה.

יונה1

New member
מלי, עם כל הכבוד

כשאת כותבת בכזו נחרצות, ובעיקר כאשר דבריך מגובים בתואר המכובד של "מנהלת פורום", אנשים יכולים לטעות ולחשוב שאת גם ברת סמכא בנושא מחאה פוליטית. תחליטי, אם אמנם אותה הפגנת מחאה ביום ראשון היא זו שהשפיעה על אולמרט, הרי שבדבריך יש סתירה לוגית. גלעד שליט הוא לא המלך המשיח, ונקווה שהוא גם לא יהיה רון ארד (שאותו כולם זוכרים ואפילו עם הרבה אמפטיה). לפיכך אין צורך בעפיפונים, משטים וקטורת וכן יש צורך בהפגנות מחאה. אחרי יותר משנתיים אפילו מיקי ליבוביץ - המומחה הגדול לפעילות מחאה, הגיע למסקנה הזו. מדוע את מסרבת וממשיכה להתווכח? שבת שלום.

dariayaari

New member
מסכימה איתך לגמרי יונה.

אני לא חושבת שזה מזיק, אבל ממש ממש ממש לא יעיל !!!! ולמסקנה הזאת הגיעו כבר גם מי שמנצח על המטה. אבל האמת שלא צריך להיות חכם גדול ובעל ניסיון בתחום. מספיק שגלעד שליט עדיין לא כאן. מלי, נראה לי שכולם כבר מבינים שחייבים לפעול אחרת, וגם הקבוצה שיושבת בכיכר.

יונה1

New member
דינה - על נסיון

וכמובן שלא על חוכמה, אלא על רק על בקיאות. את מוזמנת לקרוא דברים שכתבתי לפני שנתיים בפורום ערים בלילה, ואת עבודת המחקר שלי שנכתבה לפני מספר שנים. מותר הבקיא ובעל הנסיון, שהוא יודע לנתח ולהסביר דברים מראש. ולגבי הנזק בפעילויות סרק... אני מתה שמישהו כבר ירים את הכפפה ויחקור את הנושא. לפי דעתי יש בפעילויות כאלה הרבה נזק, אבל אני אומרת את זה על פי ניחוש והשערה, ולכן אין לזה כל תוקף.

dariayaari

New member
כבר מזמן קראתי את עבודת המחקר שלך.

אבל אפילו בלי שיהייה ניסיון - כך לפחות אני חושבת, ולא שאני חלילה ממעיטה בערך עבודת מחקר, ניסיון, בקיאות - מאז שנכנסתי לעניין הזה, עם הזמן התחלתי להבין שרק לפעולות מחאה יש כוח. אני חושבת שאני מבינה למה את מתכוונת בנזק שעלול להיות מפעולות סרק. יש בהן מעין השלמה עם המצב. קבלה של המצב. סוג של הספד אולי. יכול להיות שאת צודקת בהשערה שלך.

יונה1

New member
דינה, העובדה שאת הבנת מהר

ובכוחות עצמך את "רזי" המחאה הציבורית, מעידה רק עליך ועל עוד שניים שלושה אנשים ולא על הכלל. וזה אגב, ה-מזל האמיתי של ממשלות ישראל - שהציבור כאן לאו דווקא אדיש, אלא בעיקר מאד תמים ואולי גם פחדן. קחי למשל את הפעילות של "מטה החברים" בשבוע שעבר? מצד אחד מיקי לייבוביץ הכריז סוף כל סוף שדי לעפיפונים ולבלונים, ומצד שני הוא הזמין לפעילות לא אחר, אלא שר בממשלת ישראל! הרי זו התמימות הפוליטית במלא גדולתה ותפארתה. קחי לדוגמה את חברי פלוגתו של גלעד שהפעילות היחידה אותה עשו - הלכו והתחבקו עם לא אחר - אלא שר הבטחון! מתמימות כזו הרי אפשר לבכות. מי הם היועצים שלהם לעזאזל? איזה ערך מוסף ותרומה היו לחיבוקים הללו, פרט לעוד נקודת זכות ברזומה הפוליטי של אהוד ברק? מדוע הם לא עמדו (עם כל התקשורת העולמית שכסתה אותם באותו יום), ומחו נגדו מול משרדו?

dariayaari

New member
לא נעים להגיד,

אבל נועם שליט משקיט את מצפונם של כולם. ואיך הוא מצליח לעשות את זה? בכך שהוא מרגיע את כל אלו הרוצים בפעולות מחאה. אז אפשר להגיד: "טוב, אני רציתי, אבל נועם לא רוצה שאעשה את זה ואת זה". ואגב, נועם מברך את היושבים בכיכר, ובשקט. ייתכן שכך עשה עם החברים של גלעד מהפלוגה, וייתכן שמשום כך לא שומעים אותם ועליהם. ועוד אגב - שמשון חולק על דעתו של נועם על הדרך, אבל מן הסתם קשה לו כידיד ושכן של המשפחה, לצאת נגדו. אינני יודעת באשר לשני השותפים האחרים. ועוד אגב אחד אחרון - חנה ודינה אינם וועד. אני הולכת להיפגש בע"ה עם יושבי הכיכר {חנה את באה?}, ביום ג', לשמוע ולהשמיע, ולהחליט מה עושים מפה. מי שרוצה לבוא מוזמן כמובן, כי כמו שאמרתי, אני עוד בחיתולים. שמשון אמר לי לפני כמה ימים, שבדעתם להזמין את {כל?}, המתנדבים, לחשיבה מחודשת, התווית דרך, וכ'. הבעיה שאני כבר סקפטית.

יונה1

New member
שיהיה לכם בהצלחה

מן הסתם ברגע שתתחיל פעילות שאיננה קשורה לתערוכות, שמנים ארומטיים, בלונים, ריקודים במעגל עם חברי כנסת, ו/או שירה בציבור "למען גלעד", אשמח לקחת בה חלק.

קמנצינד

New member
בכל זאת...

אני עדיין חושב שהרעיון של חנה, להקים ועד של חנה ודינה, הוא רעיון טוב.

יונה1

New member
למה את אומרת "וואללה"

כאילו שבמו ידיך ולאחר הרבה מאמצים הצלחת סוף סוף לגייס אותי לפעולה? להזכירך - אני נסעתי מהשרון למשמרות בירושלים כל יום ראשון במשך 8 חודשים כבר לפני שנתיים. וכמה כסף הוצאתי על דלק, טלפונים ופקסים לתקשורת (כיחצ"נית של פעילות פדויי השבי), ועוד שלל הוצאות כספיות נכבדות מאד, אפילו לא טרחתי לספר לאיש. להזכירך - הרי שלוש פעמים אפילו נפגשנו באופן אישי במסגרת הפעילות שלי למען השבויים. זאת מעבר לכנסים, הפגנות, הרצאות ושאר ירקות שבהן נכחתי בלעדיך. אז לכתוב היום "וואללה" על רצוני לקחת חלק בפעילות שאיננה קשורה לבלונים ותפילות, זה קצת מוגזם.

dariayaari

New member
את שואלת למה אני מגיבה ב: "וואלה",

ובמקום לאפשר לי להשיב, את משיבה בעצמך. את לא סומכת עלי שאדע מה לענות???

יונה1

New member
סליחה דינה

פשוט לא הבנתי שההכרזה הלאקונית "וואללה" היא רק פרומו להסבר שיגיע כעבור כמה שעות.

dariayaari

New member
שוב לא שאלת, שוב הנחת הנחה..

מה יותר פשוט מלשאול למה התכוונתי?! ובכל זאת - בהקשר הזה, וואלה שווה היה ל - איזה יופי !

יונה1

New member
הוא שהתכוונתי...

מה כל כך משמח בעובדה שאצטרף לפעילות שנתפסת בעיני כאפקטיבית, לאור העובדה שאני עושה זאת ממילא כבר למעלה משנתיים? אבל בואי נניח לזה. אני שמחה שאני משמחת אותך.

נגיעוT

New member
זהו

שאני לא מתווכחת הסברתי בצורה הגיונית את דעתי האישית לגבי הפרדה בהגדרה בין מחאה לאמפטיה ושום סתירה לוגית ושום נעלים אבל זה בסדר,התרגלתי כבר שאת מה שאני כותבת בצורה כה ברורה,את משבשת. אז יש פעולות מחאה ויש פעולות הבעה,אמפטיה ,הזדהות הן לא כרוכות או חופפות האחת לשניה. אין קשר בין הפגנת מחאה מול בית ראש הממשלה לבין התערוכה של ספרו של גלעד למשל. פשוט שני דברים שונים לחלוטין.

למעלה