במקום מה בפינה – מה קורה בפורום שלנו?

לפני כמה חודשים היתה מתקפת סייבר על תפוז.

אני לא מכירה את כל הפרטים, אבל בפועל אני יודעת שבולגריה חסומה, ורונה לא יכולה להכנס לתפוז. לא יודעת איפה עוד.

danakama10

New member
יכולה להגיד מבחינתי

לי לא נעים האייקונים עם תמרור העצור שמעת לעת את שמה על הודעות שלי. אני מרגישה קצת כמו בגן ילדים וזה לא עושה לי חשק לכתוב.
אני עדיין קופצת מדי פעם ובודקת אם יש שרשור מעניין, אם יהיה משהו (כמו עכשיו) אני בהחלט אכתוב.

תאמיני לי שגם אני לא אוהבת אותם

יש להם סיבה ואת יודעת מה היא.

danakama10

New member
לעיתים יש, לעיתים אין

כאמור, ביקשת פידבק, וקיבלת. אני חושבת שאפשר להתמודד עם דברים או במסר אישי או במחיקה, אבל תמרורי העצור והאזהרות הם בעיני לא במקום.

Miss Tal Betet

New member

מסכימה ומצטרפת.

אני כותבת פעילה למעלה מעשור ברחבי הפרדס. להערכתי כתבתי עד היום למעלה מ-10000 תגובות בפורומים השונים. כמובן שלא עם כל התגובות כל הגולשים הסכימו וזה לגיטימי, אך יחד עם זאת באף פורום אחר לא התנוססו כנגד תגובותיי אייקונים של
ו-
מצד ההנהלה ובטח ובטח שלא נמחקו, מה שקרה כאן והרבה יותר מפעם אחת.

אז סביר להניח שגם תגובה זו תמחק, אבל לפני כן אני אומר זאת בכ"ז - אני מצטערת, אבל בניגוד לתגובות שמעליי שגרסו ש"זו לא את - אלו אנחנו", אני חושבת שזו כן (לפחות בין היתר) את, מנהלת הפורום.

זה לא נעים לקבל פטיש 5 ק"ג גם אם וירטואלי על הראש וזה לא עושה הרבה חשק לכתוב מלכתחילה אם יודעים שזו תהיה התגובה (ושוב - אני מזכירה ומדגישה: אני לא "זוכה" לכך בהרבה מאוד פורומים אחרים).

אספרסו2

New member
אני לא מסכים איתך

גם אני ותיק ברחבי הפרדס ומנהלת הפורום כאן היא נקודת אור באפלה של מנהלות ומנהלים תאבי שררה שגרמו בעצמם להסתלקות הגולשים ובאופן עקיף לסגירת הפורום שניהלו,היא נעימה ודואגת רק לתרבות השיח כאן ולא מנסה להשתלט על הנכתב או הכותבים.

התגובה הזאת ממש לא תמחק מהסיבה הפשוט שהיא לא פוגעת באף

אחד.
אני לא יודעת כמה זמן את קוראת בפורום הזה, וכמה את מכירה אותו, אבל הפורום הזה, להבדיל מפורומים אחרים, מתנהל יותר כקהילה של אנשים. בשביל שהקהילה תהנה מהפורום, המקום צריך להיות נעים. אנשים לא חייבים להסכים אחד עם השני. להפך, זה הופך את הדיון ליותר מענין שיש כמה דעות, אבל הן כן חייבים לכבד אחד את השני. כאשר זה לא קורה, וחבר פורום פונה אלי או שאני שמכירה את חברי הפורום הקבועים ורואה שפגעו בו, מחובתי כמנהלת לעצור דיון או במקרים קיצוניים גם למחוק
אני מנהלת את הפורום הזה כבר 3 שנים וזה קרה רק כמה פעמים, לצערי די ברצף, אבל זה ממש לא מאפיין את הפורום הזה.

נחמנית

New member
נשמע לי שאת מעלה כאן בעיה עם האייקון

לא מדובר בעינייך במנהל פורום אחד או אחר, אלא בשימוש בפטיש כביקורת על הדיון. אם כך, וסליחה אם טעיתי בפרשנות, אולי שווה להעלות בקשה להנהלת הפורומים להסיר את האייקון של הפטיש?

אני לא בטוחה מה הבעיה בסימן העצור. מבקשים לסיים דיון, אייקון די ברור, קונטקסט של מתן זכות קדימה/בלימה בדרכים. גם הוא בעייתי לשימוש?

אם יש משהו שאני בטוחה בו, זה שעכשיו כשהעלתן את זה שמדובר באייקון שצורם לכן מנהלת הפורום כאן תשתדל שלא להשתמש בו. מתוך הכרותי איתה על גבי הפורום, היא מאוד משתדלת להקשיב ולהתאים את הפורום לצרכים של כולם כדי שיהיה נעים וימשיך להיות פעיל למרות הדעיכה של תפוז.

Miss Tal Betet

New member
התגובה האינסטינקטיבית שלי הייתה

ברור שהבעיה היא לא באייקונים
ו/או
.
הבעיה אינה האייקונים עצמם. גם כשכותבים לי במילים "לא ארשה תגובות כאלה על גבי הפורום" (כששוב - אני כותבת אלפי תגובות דומות בפורומים אחרים ולא "זוכה" לתגובה כזו) זה מפריע באותה מידה. אוקיי, מפריע לי. ובטח ובטח אם התגובות שלי נמחקות כליל.

זו הייתה כאמור התגובה הראשונית שלי. אבל, במחשבה שניה, אני חושבת שתת הדיון הזה ענה לכם על השאלה המקורית.
אני מתרשמת שאתם כ"כ מתפעלים בואכה מעריצים את מנהלת הפורום וכתוצאה מכך מגוננים עליה, שזה מצד אחד יפה מאוד, אבל מצד שני, אם תרצו או לאו, יוצר קליקה סגורה ולא מאפשר הלכה למעשה כניסה של גולשים אחרים מבחוץ. לא כי יש תמרור עצור. לא כי מישהו פורמלית לא מסכים. פשוט כי זה לא נעים (אוקיי, לי).

כתוצאה מכך אתם נותרים אותם X אנשים ומכיוון שלכולם יש חיים, עסוקים וכו' יש פחות פעילות (מה שלא היה קורה אם היה מוזרם "דם חדש" כל הזמן).

אני כרגיל מסתכנת במחיקה (שוב) למרות שסהדי שבמרומים שאני לא חושבת שזו ביקורת אלא בסה"כ שיקוף של המצב.

מבין השורות אני מבינה גם שבעצם אתם ובראשכם מנהלת הפורום לא רוצים לשנות את המצב הקיים אלא רוצים להשאר קליקה סגורה ומצומצמת.

אם בקליקה סגורה ומצומצמת

הכוונה לפורום שמעוניין בתרבות דיון סבירה ומנפה את אלה שלא מעוניינים בה, נראה לי שהאבחון בהחלט נכון. מי שמעוניין לכתוב בצורה פוגענית, יש לו שלל פורומים אחרים בתפוז שבהם יוכל להגשים את מאוויו.

מצטערת

אבל התגובה שלך מעלה אצלי קצת גיחוך.
הערצה למנהלת הפורום? את רצינית? אני אישית מעולם לא פגשתי אותה, ואני מניחה שכך גם חברות פורום אחרות. קליקה? מה אנחנו בתיכון?

בהתחלה ממש הבנתי על מה את מדברת, ואף הסכמתי איתך.

עם התגובה האחרונה - הרבה פחות.

אני אישית מאוד אשמח אם כן תחליטי להישאר בפורום שלנו, מכיוון שאני בהחלט מסכימה עם העובדה שצריך בפורומים "דם חדש" על מנת להשאיר אותו חי, פועל ומעניין.

נחמנית

New member
כן ולא

אני אכן מעריכה את מנהלת הפורום. ההערכה נובעת בעיקר מהעובדה, שבניגוד למה שאת אומרת, הפורום הזה לא מכיל קבוצה פעילה קבועה. אפילו אני, שאמורה לפתוח פינת בישול פעם בשבוע, לא מסוגלת להכנס פעם בשבוע להקליד הודעה עם תוכן (ובדיוק בגלל זה כתבתי למנהלת שכדאי למצוא לי מחליפ/ה). אני לא מסוגלת אפילו לזכור את הכינויים של המשתתפים הקבועים יותר. יש כאן המון כאלה שצפים בכמה פורומים, כותבים כשמשהו רלוונטי/מדבר אליהם. בגלל זה יש בעיה לשמור על הפורום חי - אין כאן חבורה שמתכתבת לשם ההתכתבות אחד עם השני.

אני מסכימה איתך שהווצרות של קליקה סגורה בפורומים זה צעד ראשון בחיסול הפורום וראיתי את זה קורה יותר מפעם. אני גם מסכימה שברגע שאת העברת ביקורת וכולנו סתרנו את הדברים שלך נוצרת תחושה של מתקפה. אני מתנצלת. זו לא היתה הכוונה שלי. ההתנהלות *מולך* היתה לא נעימה *לך* ולא חשוב מי צודק או טועה, ברגע שזה לא נעים זה לא נעים. הכוונה המקורית שלי היתה להתייחס נקודתית לנושא האייקונים ופספסתי את הפואנטה בתוספת האמוציונלית שלי (ניהול פורום בתפוז כשכל הפורומים גוססים נראה לי קשה ורציתי להביע את זה, הייתי צריכה לעשות את זה בהודעה נפרדת).

בכל מקרה, אין לי מושג למה השימוש בעצור עלה, אין לי מושג מה את או כל אחד אחר כאן אמר, אני בקושי מצליחה לעקוב אחרי ההודעות שלי. אם שתי משתתפות אומרות שאייקון הפטיש צורם, אולי שווה להגיד לתפוז להעיף אותו.

alphadelta

New member
אכן מנהלת הפורום

מאוד משתדלת להקשיב ולהתאים את הפורום לצרכים של כולם.
רוצה להוסיך לזה שלדעתי זה כמו שבשיחה בין אנשים. אם נראה שמשהו חוצה את הגבול ופוגע (בכוונה או שלא בכוונה) אומר הערות פוגעניות או עובר על הכללים, אחד ממשתתפי השיחה יעצור את זה. כך גם בפורום.

למעלה