בנוגע לבחירת האלבום הבא...

DOCTOR ROBERT

New member
בנוגע לבחירת האלבום הבא...

יש לי כבר את The Bends ואת Ok Computer, וברצוני לקנות עוד אלבומים. הייתי רוצה לנסות את הכיוון היותר אלקטרוני ואקספרימנטלי שלהם- קיד איי ואמניזיאק. שמעתי שאמניזיאק יותר טוב, אבל את רדיוהדים מנוסים ממני. אז- קיד איי או אמניזיאק?

vegetable man

New member
אני ממליץ על

KID A. אני מאוד מחובר לאלבום הזה - זה האלבום שליווה את ההתמוטטות הנפשית שחווה ת'ום יורק אחרי OK COMPUTER - ושומעים את זה בכל אחד מהשירים. אני פשוט מחובר לכל אחד מהשירים שם מאוד כמובן שזה בולט גם ב-AMNESIAC, שלגביו אני יכול לומר שהוא האלבום שאני הכי פחות מחובר אליו, מכולם. לא שהוא לא טוב (כי הוא כן!), אבל קשה לי להסביר. עניין של חיבור ריגשי, למרות שיש שם כמה שירים גדולים, KID A יצירה יותר שלמה ממנו, והוא יותר נשמע כמו אוסף שירים שקובצו יחדיו.

מסכים עם וג'טבל...

למרות שרבים וטובים מעדיפים את אמנזיאק - קיד איי בשבילי הוא יצירת המופת. אגב, פרט מעניין, ויזואלית תמיד מאוד התאימו לי העטיפות של האלבומים. כשאני חושב איך לתאר אותם קיד איי הוא באמת שחור עבורי בעוד שאמנזיאק הוא אדום....או שאני סתם מופרע.

vegetable man

New member
בנוגע לצבעים

לא יצא לי להתייחס לזה אתמול: אצלי כל דבר בא עם צבעים למרבה האירוניה, את קיד איי אני רואה בצבע לבן - אולי כי מוות עושה לי אסוציאציה של שלווה. אבל זה לא כזה ניגודי שאתה רואה את זה כשחור ואני כלבן - ביהדות מתאבלים בלבן ובנצרות בשחור (אז אני יהודי ואתה נוצרי - נהדר), 2 הצבעים מסמלים מוות או בריאה. את OK Computer אני רואה תכלת, ואת אמנזיאק שחור. עכשיו מי בינינו פסיכי?

kittycatbone

New member
חח...

אני דווקא מאוד מתחברת לעטיפות שיש עם האלבומים.. אני חושבת שדבר ראשון, הם מדהימות בפני עצמן (חוץ מאולי the bends שאני סתם אוהבת את הצבעוניות שלו...).. לא שזה קשור. אבל גם הם מעבירות מאוד את ההרגשה של האלבום. לפחות אצלי.. במיוחד אמניזיאק, אוקיי קומפיוטר וקיד א'...

vegetable man

New member
אני מסכים לגבי העטיפות

אבל אגב התכוונתי לגבי איך שהמוסיקה נשמעת, ולאו דווקא לעטיפות

eorion

New member
הבנתי

כמו אקספרימנט אני חושב שהדיסקים האלו הם מאד לי נסיוניים. אני שמעתי בשבוע האחרון מוזיקה שלדעתי היא אלקטרונית ונסיונית- אם אתה מעוניין שלמוע אותה זה can- לדוגמא בדיסק tago mago מהקטע השלישי או הלהקה neu! שלה גם יש הרבה קטעים שהייתי מגדיר ככה. בכל אופן- קיד איי ואמנז'יאק, הם דיסקים מאד מחושבים, שרדיוהד היו מלאי נסיון ותובנות בנושאים שלהם, לדעתי. אין בהם אלמנט של נסיוניות, הם מקוריים, אבל לא נסיוניים.

DOCTOR ROBERT

New member
ניצלו"ש עצמי...

אני כנראה אקנה את קיד איי, ועכשיו למשהו אחר- קראתי את חלק ממילות השירים ב-KID A, האם יהיה נכון לומר שבאלבום הזה הם התחברו יותר לצד האסוציאטיבי שלהם? (YESTERDAY I WOKE UP SUCKING A LEMON) כי לי זה נראה ככה.

תראה

רדיוהד תמיד התחברו לצד האסוציאטיבי שלהם. אבל נכון לומר שהם עשו זאת בצורה יותר ברורה החל מ kid a ואלך...

el kortito

New member
sucking a lemon

הכוונה היא שאתמול הוא קם עם האנגאובר... (יענו כשאתה קם עם האנגאובר יש לך בחילה ואתה מוצץ לימון..)

אמניזיאק!!!

לא גם שהוא יותר טוב כמכלול שלם... יותר יהיה לך קל גם להתחבר אליו (יש בו סה"כ רצועה אחת תמוהה ביותר.. שהיא רצועה מס' 3... שעליה עושים סקיפ עצבני) בקיצור ולעניין אמניזיאק. פשוט מאוהב באלבום הזה.

מסכים ... אבל קיד א' כ"מכלול שלם"

כמו שאתה אומר דווקא יותר טוב מאמנז'ייק.. או יותר עשוי כיצירה אחת שאי אפשר לקטוע באמצע...

למעלה