בנוגע לשביתת המרצים

Alasse

New member
בנוגע לשביתת המרצים

מכתב ששלחו לי במייל, הוציאו לי את המילים מהפה...

כל הכבוד !!! מילים כדורבנות ולנציגי האגודה

כאן בפורום נא התייחסותכם וטיפולכם המיידי (אתם לפחות אומרים שאתם יכולים אז הגיע הזמן לעשות.)

amitk80

New member
העברתי את המייל לגורמים המתאימים

העברתי את המייל לגורמים המתאימים באגודה שאני חושב שיוכלו להביא לסיום שביתת המרצים... יתרה מזאת ביקשתי את תגובת האגודה לנושא ואני מקווה שאקבלה בימים הקרובים. תנו להם כמה ימים לגבש תגובה מתאימה. לי אישית ממש עצוב שהמרצים לא מזיזים את עצמם בין היתר לסיום השביתה הזאת. אי אפשר שרק הסטודנטים ינהלו להם את המאבק הצודק. לצערי גם המרצים צריכים לקחת חלק במאבק הזה ולהעיר את הקמפוס...

amitk80

New member
אני אביא את הדלק

אני אביא את הדלק למרות שתדעו לכם ששריפת צמיגים גורמת לנזק סביבתי גדול מאד ואני בעד איכות הסביבה.

Lunar4D

New member
איך גורמים באגודה של סטודנטים יכולים

להביא לסיום שביתה של מרצים? .. :)

amitk80

New member
בקטע של הפגנות

ההפגנות בקמפוס לא אמורות לסיים את השביתה כי זה משהו בין המרצים לממשלה אבל זה יכול להפעיל סוג של אמצעי לחץ על המרצים והממשלה לסיים את השביתה.. מי שבסופו של דבר נפגע זה אנחנו הסטודנטים. המרצים נמצאים כל יום באוניברסיטה והם עושים את המחקר שלהם בזמן השביתה בעוד שמי שנפגע ולא לומד זה אנחנו הסטודנטים..

Lunar4D

New member
נכון שאנו אלו שנפגעים..

הפגנות זה יותר עניין לאייטם של המהדורה המרכזית באותו היום בערב.. אני לא יודע כמה זה משפיע וכמה לחץ זה יוצר על הגורמים השונים.. לפעמים יש סיטואציות מוזרות של הפגנות ענק שמתקיימות מחוץ לבניין של מוסד מסויים, ובו בעת בפנים מתנהלת ישיבה סדירה... פשוט סוגרים חלונות. אני לא חושב שזה מזיז כל כך.... כמו שאמרתי הדבר היחיד שמופשע מהעניין זה הכותרת שאיזה פוליטקאי נותן כתגובה על ההפגנה - כאייטם במהדורת חדשות.

boufonnette0

New member
גם אני קיבלתי את המכתב הזה במייל

כל הכבוד למי שישב וכתב אותו הגיע הזמן לשמוע מילים כאלו! כמה זמן עוד נשב בבית ונשלם שכ"ל? העברתי את זה לכולם במייל- תעשו אותו דבר אולי נגיע עם זה למישהו שיכול להשפיע

IdanXP

New member
אין שום חדש במכתב

עם כל הכבוד לסטודנטיות שהעלו את דעתן על הכתב - המכתב הזה לא מחדש הרבה. כולם יודעים את זה וזו גם דעתו של חלק נרחב של הסטודנטים והציבור בכלל. אלו הנושאים ודעתם של אנשים שאני מדבר איתם ועובדה היא שעד עכשיו אף אחד לא קם ועשה משהו. אז כל הכבוד על המכתב אבל "דיבורים כמו חול ואין מה לאכול". מכתבים זה יפה, אבל מעשים זה עוד יותר יפה.

boufonnette0

New member
כשאמרתי כל הכבוד

לא התכוונתי לדעות הברורות- אלא לכך שמישהו טרח לשבת ולכתוב אותן ולהפיץ את זה. "מכתבים זה יפה, אבל מעשים זה עוד יותר יפה" - מה היא כתיבת מכתב והפצתו ברבים אם לא מעשה? עדיף לנו להמשיך להתבכיין בפורום הסטודנטים על כמה רע לנו? הטפיחה על השכם שנתתי היתה מכוונת בדיוק לעובדת "המעשה" לעומת הישיבה בצד כמו שרובנו (כולל אותי) עושים. אז לא מזיק לתת הערכה למי שהזיז את התחת יותר מאיתנו. כי בתכלס- מה המעשים העוד יותר יפים שעשית אתה?

האגודה צריכה להוביל מהלך ולהצטרף

לעברית ביום ב למשל (וגם לקבל מהם שיעור ביציאה מהקופסא ואינטראקציה עם הסטודנטים אותם היא אמורה לשרת).

amitk80

New member
אתם בעד ארגון הפגנה בדשא?

אני חשבתי לארגן הפגנה המונית בדשא כדי להתחיל לייצור לחץ על הגורמים המתאימים. נסיכה פנית אל מישהו ספיציפי באגודה? אני לא בטוח שכל החבר'ה באגודה נכנסים הנה. אני פניתי אל מישהו ספיציפי ואני מחכה לתשובה עד יום ראשון-שני. בנתיים אני חושב שאנחנו כציבור סטודנטים צריכים להתאגד ולהפגין בדשא. אני לא רוצה לסמוך על גורם זה או אחר באגודה. אני רוצה את השליטה בעצמי ולהוביל את זה ביחד איתם אבל כאשר אני מגיע מעמדה שאני מחליט על ציביון ההפגנה. יש מישהו איתי ואני לא מדבר על הצהרות אלא כבר ברמת המעשים.

תקשיב, יש פה משהו מהותי שאתה לא מבין...

אנשי האגודה הם שאמורים לייצג אותנו, להוביל מהלכים, לאגן. הם גוף מוסדר בעל תקציבים, בעלי תפקידים וכו'. זה פשוט בדיחה שהם לא עושים, לא יוזמים, לא אומרים כלום ורק מתעסקים בבחירות המטופשות ובתכנון פסטיבלי שנטי, הופעות בדשא והסנפתו. כן, בעולם יפה ואידיאלי יכולת לקרא לסטודנטים שיעשו את מה שהאגודה שלהם לא עושה אבל לא כך הדבר ולא זה המצב. אז זה מספיק גרוע שהרס הסמסטר לא מזיז לאגודה (כי הרי אנחנו לא פה כדי ללמוד אלא כדי לעשות ימי סטודנט ולחלק קרמבו בבחירות עם מפלגה אחת, נכון?) ושאנחנו צריכים להקים כל צעקה ולהתחנן שהם יעשו משהו - אתה לא יכול לצפות מאתנו, סטודנטים מן השורה שנרים הפגנות ונזיז עניינים. האנשים שיושבים באגודה, מקבלים משכורת,רודפים תקשורת וכו' - הם אלה שצריכים להוביל מהלכים, לארגן ולהזיז וזה אבסורד, פשוט בדיחה אחת גדולה שהם, אתה או כל מישהו אחר מצפה שאנחנו נעשה לבד. בשביל מה הם נבחרו? "לייצג" אותי בחלוקת בירה חינם ביום ד'? נו באמת אנחנו סטודנטים ואנשים חושבים זה נכון אבל יש לנו עבודות, שכ"ל,דאגות - אנחנו לא בחרנו בחיים של עסקנות פוליטית ובייצוג של סקטור שלם, אנחנו באנו כדי ללמוד. מן הראוי שאנשי האגודה יחדלו להיות בנות יענה או בני ערובה של אנשי הסגל הבכיר ויתחילו לעשות, ויש הרבה מאד מה לעשות: יש לקיים פגישות עם הרקטור, הנשיא ונציגי הסגל הבכיר, שכל נציג חוג יעמוד בקשר עם ראש החוג ויתעדכן מולו. צריך להכין את השטח ליום שאחרי ולא לחכות לו, להגיע להסכמים עם המרצים, להבהיר מה לא נהיה מוכנים לקבל יש להתעדכן ולעדכן את הסטודנטים בדיוור במייל - במקום לסמס להם על מסיבות כל היום יש לגבש עמדה ולהציג אותה לתקשורת, לארגן הפגנות, להגיע למעונו של רוה"מ או למעונה של הגב' תמיר יש להעיר את תשומת לב התקשורת לעובדה שאוני' חיפה והטכניון סובלות זה שנה שלישית ברציפות, יותר מכל אוני' אחרת בארץ. יחד עם זאת, יש לתאם עמדות ולראות מה נעשה באוניברסיטאות האחרות, לנסות ליצור חזית אחידה ולשתף איתם פעולה כדי לארגן הפגנות גדולות ולנסות לשנות את המצב. ואלו רק כמה הצעות בשליפה מהירה אני בטוחה שהאגודיסטים לא עד כדי כך סתומים שהם לא יכולים לחשוב על זה לבד ומתפקידם להוציא לפועל - עם כל הכבוד להופעות של הג'ירפות, השועלים או דובי הנמלים - הסמסטר הזה צריך להיות בראש מעייניהם.

boufonnette0

New member
וכל מילה נוספת מיותרת! מחזקת את ידיך. ועמית-

אם אתה מכיר אנשים מהאגודה אז תעביר להם את הדרישות והרעיונות שהועלו כאן! זו תהיה פעולה לא רעה לשם התחלה.

../images/Emo9.gif../images/Emo51.gif

הייתכן שזכיתי לטיפת פרגון בפורום חיפה?

למעלה