בנוגע לשביתת המרצים

flutter girl

New member
נשיקות!!

כפרות עליך נשמה עיניים שפם גבות. בואי איתי לסיבוב בגרנד, טוב?

amitk80

New member
תקשיבי יקירתי

אני מבין טוב מאד את הנושאים האלו. את לא צריכה לכעוס עלי או לרטון עלי כי אני בסופו של דבר מעביר את הדברים האלו כי אני באמת רוצה שיהיה לך ולשאר הסטודנטים טוב יותר בקמפוס. אם לא היה לי אכפת אז לא הייתי עונה לך ומתעלם ממך (ותאמיני לי מספיק התכסחנו פה). אם לא היה לי אכפת אז כל מה שנאמר לא היה מועבר לאנשים ספיציפים באגודה. אתם יכולים לראות בי סוג של איש קשר ואני מוכן לעזור בהכל אבל מה שאני לא אקבל זה רטינות או סגנון בוטה מסיבה פשוטה. כדי שנוכל לעבוד ביחד אתם צריכים לבוא ולהגיד לי מה מפריע לכם עם הצעות יעילות לשיפור. להגיד שיש בעיה זה לא מספיק. יבואו וישאלו אותי מה אני מציע לעשות ואם לא יהיו לי תשובות של סטודנטים וסוג של גיבוי אז יהיה לי מאד קשה להזיז דברים לטובת הסטודנטים לכן חשובה מידת מה של מעורבות. מעבר לזה שאם נריב פה אז נפספס את המטרה.. בכל מקרה אני אעדכן אותכם שאני מבין את הכעס והמרמור. גם אני מאד רוצה שהשביתה תסתיים כי אני כבר סמסטר שני לא לומד כמו שצריך בגלל צרות במערכת החינוך. אני אישית מאד דואג מהמאסה האדירה של חומר כי בניגוד לסטודנטים שיכולים לשבת וללמוד (מבחינת ראייה בלבד) אני לא יכול לשבת הרבה זמן וללמוד כי זה מאד מכאיב לי על העינים והראיה שלי פחות טובה בהרבה משלכם. בכל מקרה אני אנסה להשיג התייחסות של הגורמים הרלוונטים לנושאים שהעלו פה. אתם יותר ממוזמנים להמשיך ולהציף בעיות שמפריעות לכם עם הצאות לשיפור ובכלל להרגיש חופשי לפנות אלי בכל בעיה.. שיהיה שבוע טוב, עמית

היחיד שרוטן ומתמרמר פה זה אתה

דברתי קונקרטית,הצעתי דרכי פעולה ולא היה שום רע בתוכן או בטון שלי. די לרגשי הנחיתות ולמוטו החרוש, לדיבור בססמאות ולהשתמטות מאחריות. הטון שלי הוא לא האישיו וחלאס להיות מבקר המדינה. השביתה היא מה שדורש טיפול.כאן ועכשיו,זו חובה של האגודה, לא פעילות פנאי בדשא.תנקס.

amitk80

New member
טוב אז קצת עדכונים

כמו שאת שוטחת את הביקורת על האגודה הנושא הועבר היום גם לדובר האגודה והוא אמר לי ככה במילים האלו: "סטודנטים שמפריע להם משהו מוזמנים גם לבוא לרדת למשרדי האגודה ולשטוח את ההצעות שלהם. דלתינו פתוחה בעבור כל סטודנט. כל סטודנט שירצה לבוא ולדבר ולהשמיע טענות יותר ממוזמן לעשות כך.

אליהו ד

New member
ציטוט

" אני רוצה את השליטה בעצמי ולהוביל את זה ביחד איתם אבל כאשר אני מגיע מעמדה שאני מחליט על ציביון ההפגנה. " הכל בסדר איתך ?

Hermione1382

New member
לא רוצה לרפות את ידייך אבל...

זה שהשנה יש שם אגודה שעושה משהו זה מקרי ביותר. מניסיון אני יכול לומר לך כי האגודה בעברית עוד הייתה פחות פעילה ובקשר עם הסטודנטים שבחרו בה ועלתה בכך על חוסר הפעילות בכל האוניברסיטאות האחרות :) הכותב למד ארבע שנים באוניברסיטה העברית והיה חבר אגודה בכל אחת משנותיו (וגם התחרט על כך)

אתה לא מרפה כלום../images/Emo46.gifדברתי על היום

היום הם עושים, או לפחות מנסים- וזה הרבה יותר ממה שאפשר לומר על האגודה החיפאית שעסוקה בפוליטיקות ובעאלק בחירות הנורא מכריעות שלה. וזה מאד מאד לא יפה שנעלמת, אגב.

Alasse

New member
../images/Emo45.gif מסכימה

עוד לא ראיתי אף אחד שעשה משהו מאז שהחלה השביתה הזאת. אני חושבת שהדבר המשמעותי פה הוא להביא את העניין לידיעת ולתשומת לב התקשורת, בפעם האחרונה שהם כתבו משהו מעבר למבזק בנושא זה היה שהשביתה בעצם לא ממש משפיעה עלינו- מה שלחלוטין לא נכון! ככל שדבר מסויים מפורסם יותר- זה מביא ללחץ ציבורי גדול יותר

stkachov

New member
אני בספק אם זה מה שישנה

בואו נראה מקרים אחרים. שביתת המורים מתנהלת יותר משביתת המרצים, נמצאת כל הזמן בכותרות, יש לחץ ציבורי, אבל תוצאות אין. כבר עוד מעט חודשיים שביתה וראש הממשלה אפילו לא טרח להפגש עם נציגי המורים לשמוע את דרישותיהם? אז מה עוזר כאן לחץ ציבורי? סמסטר שעבר אנחנו שבתנו הרבה זמן, יצאנו לרחובות, ארגנו הפגנות גדולות וצעקניות, התעמתנו עם שוטרים... ומה הייתה התוצאה? כלום. שום הישג ממשי. הבטחה שבבוא העת יקשיבו לדיעה שלנו. בשביל זה התנהל כזה מאבק ארוך וקשה? לא נעים להודות, אבל יש מצבים בהם אין לנו ממש הרבה מה לעשות. כל עוד בממשלה לא יהיה רצון להגיע להסכם, אז שום דבר לא יקרה. מכתבים, עצומות והפגנות בדשא זה נחמד, במיוחד למען עצמך שתרגיש שאתה "לא יושב בשקט". אבל האפקטיביות של הצעדים הללו היא אפסית.

Alasse

New member
אתה יודע מה? גם אם זה אני מסכימה

אבל לפחות שאנשים ידעו מה קורה, שידעו שישנם כרגע שני מאבקים בגזרת החינוך, ולא רק אחד. עוד דבר, על הזמן שהמורים שובתים הם לא מקבלים משכורת,אצל המרצים לעומת זאת, המשכורת דופקת כמו שעון שוויצרי, אז מה אכפת להם להמשיך לשבות? זה אפילו לא נוגע בהם... היחידים שנפגעים הם אנחנו

stkachov

New member
היום ב"הארץ"

נכתב כי המרצים החליטו לשתף פעולה עם הסטודנטים על מנת שהמאבק יתפוס יותר כותרות. בין השאר מתוכננות פעילויות בירושלים ובתל אביב. אל תשכחי שמרצים הם גם חוקרים, וההרצאות מהוות אחוז קטן מנפח המשרה שלהם. לכן אי אפשר שלא לשלם להם בכלל משכורת. וגם אם לא היו משלמים להם משכורת... המרצים לא ימותו מרעב אם לא יקבלו שכר חודש, חודשיים ואף חצי שנה. זה לא העניין המרכזי לדעתי. המרצים פשוט מבינים כי הם בעמדת כוח, ואין עליהם שום אמצעי לחץ יעיל שיכול להיות לרעתם. אז כן הם פאסיביים, ומחכים למשרד האוצר שיילך לקראתם. לעומת זאת למשרד האוצר לא ממש אכפת לא מהמרצים ולא מאתנו, ונכון, בסופו של דבר אנחנו אלו שנדפקים. בכל אופן, נפגש הערב

amitk80

New member
הדבר המעניין בכל הנושא הזה

היה לפני שבוע הפנינג חברתי שעסק רבות בנושא החינוך ולצערי לא ראיתי מספיק סטודנטים שאכפת להם ממאבק המורים. באותו יום שני היתה גם הפגנת תמיכה במורים שכללה גם חסימת כבישים. אני אבוא ואגיד שאולי היו רק 30 סטודנטים בהפגנה הזאת (כולל אני) מתוך 30000 סטודנטים שלומדים בחיפה ובטכניון. מעבר לכך, משיחות שיש לי עם סטודנטים שאני קורא להם לבוא ולהאבק על מערכת החינוך זה לא מעניין אף אחד. בפירוש זה לא מעניין אותם שלא נדבר על המרצים שלא עושים שום דבר לסיים את השביתה. שוב אני הצעתי לארגן הפגנה תמיכה בציבור המורים והמרצים בדשא ללא קשר לאגודה ומעבר לדיבורים כמה האגודה מחורבנת אני לא רואה שמשהו התקדם מאז. אני לא בא להגן על חברי האגודה אבל אני כן קורא לציבור הסטודנטים בפורום שכן אכפת להם ממערכת החינוך להתאגד יחד איתי כדי להתחיל להזיז משהו לפני שבאמת ישרף לנו הסמסטר. אני שוב שואל, מי מוכן ללכת איתי יד ביד?

למעלה