הבדלים מולדים?!?!?!?!?
וכעת אעבור לאנגלית לרגע ואומר - what the hell are you talking about ??? ועכשיו אני בעברית: לגבי העובדה שיותר נשים קוראות רומנים רומנטיים, אין לי את הסטטיסטיקות מול עיניי, אבל אני מניחה שבזאת אתה צודק. שנית, הנטיה של גברים "ללכת" למגמה ריאלית ונשים להומנית הולכת ופוחתת, והסיבה מעולם לא היתה שלנשים אין את יכולת החשיבה המתמטית, אלא שהם נרתעו, מסיבות סוציולוגיות ואחרות להיות משויכות לסקאלה הריאלית ולא להומנית. המגמה הזאת משתנה עם כל שנה שחולפת, ושוב אין לי סטטיסטיקות מדויקות, אבל להווה ידוע לך שיש יותר ויותר נשים במקצועות ריאליים, יותר נשים (מגברים) המסיימות בגרות, ואחוז נשים יותר גבוה המסיים תואר ראשון (לגבי תואר שני, טרם כבשנו אותו סופית). ולגבי ההבדלים המולדים, עד כמה שידוע לי, ההבדל המולד היחידי בין נשים וגברים הוא הבדל כרומוזומלי, והנובע מכך הוא לנשים ישנם איברי רביה נקביים ואילו לגברים לרוב יש איבר רבייה זכרי (וכל הנגזרות מהם). ישנו הבדל קטן שנמצא בשנים האחרונות, והוא עובי החלק המחבר בין שתי אונות המוח, דבר המסביר אולי את יכולת הנשים להביע רגשות (חלק א´) במילים (חלק ב´) בצורה יותר טובה מגברים. מכאן ועד לומר שהבדלים מולדים הם הסיבה לשוני ו/או לקריאת רומנים רומנטיים או ספרות בכלל - המרחק הוא רחוק רחוק מאוד, ואם יורשה לי, גם לא הגיוני.