בנוגע לתכנים ולמסרים ברומנים.

אושר מ

New member
נו אז..?

אז נשים רוצות להיות פאסיביות. רוצות שיזמינו אותן לצאת. זה פשוט הרבה יותר נוח. זה לא אומר שהן רוצות שישלטו בהן..

אז לגבי אותן נשים

הנכון הוא לנסות להבין האם כך חונכו וגדלו, או האם הגישה הזאת, פשוט יותר נוחה להם. זה שהגישה הזו לא מקובלת עלינו, אינה אומרת שבשבילן זה לא עובד. אני לא בעד "לחנך מחדש" משום שהקונוטציה היא פשיסטית בעיניי, אלא לנסות להציג בחירה אחרת של מהות חיים, שבעינינו כמובן, עדיפה יותר. יבחרו בה? מה טוב. לא רוצות? יש להן את האופציה והזכות לדבוק בדעתן, וכן, גם לקרוא רומנים רומנטיים נכללת בזכות הזו.

איש באמונתו יחיה ויקרא

אם יש נשים שזה מה שהן רוצות אשריהן לא נוכל להגיד להן על מה לפנטז ומה הן רוצות הלוואי ויכולנו

aaa123

Member
אני חושב שגברים קוראים פחות

רומנים רומנטים מנשים ,כך שאם יש לרומנים רומנטים השפעה אז היא קודם כל על הנשים. יותר גברים הולכים למגמה ריאלית,ויותר נשים הולכות למגמה הומנית. משמעות הנתון הוא,שאו בגלל השפעה חברתית או בגלל הבדלים מולדים בין גברים לנשים או בגלל צירוף של 2 הסיבות האלו, נשים קוראות יותר ספרות מגברים.

נשים קוראות יותר...

ספרות זבל. כך לפי הדיאגנוה שלך. רומנים רומנטיים הם ספרות זבל, "שוּנד" בשפה המקצועית.

אני חולקת חלקית על הגדרתך

והאם יורשה לי לדעת איזו ספרות איכותית קוראים גברים? אם בכלל?

הגברים קוראים והנשים קוראות

אני לא רוצה לענות בדמגוגיה לשאלה שלך... איזה ספרים קוראים הגברים? אני מניח שפחות ספרי רומנים מנשים. זאת התשובה היחידה שאני יכול להקליד עכשיו. אין ספק שיש לנערות עליונות על נערים בכל הקשור בספרי רומנים. אני בכוונה מפריד בין נשים לנערות, ואני משתמש במובן הארכאי של הביטוים הללו. נערות - עד גיל 20-21. ראיתי חוברות של רומנים רומנטיים שהיה כתוב עליהם במפורש "רומן למשרתות", "רומן לנערות" וכך פירסמו אותן בעיתונות. אני לא יודע כמה נערות אכן שקעו בתוך העניין הזה ונכנסו לתוך עולם הפנטזיה הזה אבל אין ספק שהמפרסם או המו"ל ידע את נפש קוראותיו[1] והוא פעל לפי זה לא רק בהתאמת תוכן הרומן אלא גם באופן השיווק שלו. ---------------------- [1] אני לא בטוח שזה משפט תיקני אבל אוּ דע פאַק. [דער משומד = ייִדישיסט, כתבתי כבר כמה הודעות כאן תחת השם "ייִדישיסט" ואני רוצה להשתמש בשם הזה בפורום זה]

פיפיטה

New member
ספרי הרומן הרומנטי............

לפעמים אני חושבת שהם תת רמה ולפעמים אני מתביישת לקנות אותם ומחכה שהקופה בחנות תהיה ריקה (שלא יראו) אבללללללללללללללל !!!! אני קונה, ואני קוראת הרומן הרומנטי לשם הרומנטיות וקלילות הספרים בלי פוליטיקה ובלי להתעמק יותר מידי. אגב אני קוראת הכל את כל ספרי כתר, תמרה הולכת על המים,תאונות של יעל הדיה ספר מקסים !!, מפריח היונים -אלי עמיר,חצוצרה בואדיסמי מיכאל, אהבת שאול - אלי עמיר ועוד ועוד ועוד .... כך אני נהנית מכל סוגי הספרים,הסופרים וגם רומנים אז מה

הבדלים מולדים?!?!?!?!?

וכעת אעבור לאנגלית לרגע ואומר - what the hell are you talking about ??? ועכשיו אני בעברית: לגבי העובדה שיותר נשים קוראות רומנים רומנטיים, אין לי את הסטטיסטיקות מול עיניי, אבל אני מניחה שבזאת אתה צודק. שנית, הנטיה של גברים "ללכת" למגמה ריאלית ונשים להומנית הולכת ופוחתת, והסיבה מעולם לא היתה שלנשים אין את יכולת החשיבה המתמטית, אלא שהם נרתעו, מסיבות סוציולוגיות ואחרות להיות משויכות לסקאלה הריאלית ולא להומנית. המגמה הזאת משתנה עם כל שנה שחולפת, ושוב אין לי סטטיסטיקות מדויקות, אבל להווה ידוע לך שיש יותר ויותר נשים במקצועות ריאליים, יותר נשים (מגברים) המסיימות בגרות, ואחוז נשים יותר גבוה המסיים תואר ראשון (לגבי תואר שני, טרם כבשנו אותו סופית). ולגבי ההבדלים המולדים, עד כמה שידוע לי, ההבדל המולד היחידי בין נשים וגברים הוא הבדל כרומוזומלי, והנובע מכך הוא לנשים ישנם איברי רביה נקביים ואילו לגברים לרוב יש איבר רבייה זכרי (וכל הנגזרות מהם). ישנו הבדל קטן שנמצא בשנים האחרונות, והוא עובי החלק המחבר בין שתי אונות המוח, דבר המסביר אולי את יכולת הנשים להביע רגשות (חלק א´) במילים (חלק ב´) בצורה יותר טובה מגברים. מכאן ועד לומר שהבדלים מולדים הם הסיבה לשוני ו/או לקריאת רומנים רומנטיים או ספרות בכלל - המרחק הוא רחוק רחוק מאוד, ואם יורשה לי, גם לא הגיוני.

aaa123

Member
אני לא רואה דבר לא הגיוני בתיאוריה

שיש הבדלים נוספים בין המינים. אני רוצה להבהיר שכשאני מדבר על הבדלים מוחים אני לא מתכוון לומר משהו כללי על כל הגברים או על כל הנשים. דבר שני הוא שאני רק העליתי אפשרויות ולא קבעתי קביעה(אני לא רואה משהו לא הגיוני בהשערה שיותר גברים הולכים לכיוון ריאלי גם בגלל סיבות של תורשה ולא רק של סביבה). אני לא קבעתי קביעה שלנשים אין את יכולת החשיבה המתמטית ,ואני בכלל נגד הכללות. גם במקרה ש60 אחוזים מאלו שנוטים לתחום הריאלי באופן טבעי הם גברים אז עדיין 40 אחוזים הן לא מיעוט מבוטל ,כך שגם אם התיאוריה של ההבדלים המולדים תוכח כנכונה אין לי דעה קדומה לגבי מישהיא שמתעניינת במתמטיקה שהיא לא תצליח בגלל שהיא אישה כי במקרה כזה יש לי את המידע שהיא מתעניינת במתמטיקה.

למעלה