יש לי עוגת שוקולד מעולה -
מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים בסיר על אש נמוכה - 5 כפות קקאו, כוס מים, חב´ מרגרינה רכה. מערבבים בקערה נפרדת - 2 כוסות סוכר, 2 כוסות קמח תופח, כפית סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת היבשה הנ"ל - תמצית וניל, תמצית רום, 2 ביצים, גביע שמנת חמוצה. מערבבים ליצירת עיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את תערובת הסיר ומערבבים. אופים בתנור למשך 35-45 דק´ - מוציאים לאחר שתוקעים גפרור/ קיסם במקכז והוא לח (לא יבש כי אחרת העוגה תהיה יבשה ולא רטוב מעיסה כי אז זה לא מוכן) ולשים לב כי העוזה לעיתים נראית מוכנה מבחוץ אבל היא עוד לא מוכנה וממש תוך דקה-שתיים היא פתאום מוכנה, בקיצור לבדוק אחרי חצי שעה מה קורה איתה ואז לעקוב אחריה כל דקה. להוציא ולכסות מיד במגבת. ציפוי - מבשלים בסיר על אש נמוכה - 2 חפיסות שוקולד מריר, 1/4 חמאה, חצי כוס חלב/שמנת מתוקה, תמצית וניל. ולצקת על העוגה כשהיא חמה. מומלץ לדקור את העוגה עם מזלג בשביל שהשוקולד יכנס פנימה (אבל לא יותר מדי בשביל שהעוגה לא תתפורר). ולהפריד בין התבנית (מס´26) לעוגה, שוב בשביל שהשוקולד יצפה גם את הצדדים.
מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים בסיר על אש נמוכה - 5 כפות קקאו, כוס מים, חב´ מרגרינה רכה. מערבבים בקערה נפרדת - 2 כוסות סוכר, 2 כוסות קמח תופח, כפית סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת היבשה הנ"ל - תמצית וניל, תמצית רום, 2 ביצים, גביע שמנת חמוצה. מערבבים ליצירת עיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את תערובת הסיר ומערבבים. אופים בתנור למשך 35-45 דק´ - מוציאים לאחר שתוקעים גפרור/ קיסם במקכז והוא לח (לא יבש כי אחרת העוגה תהיה יבשה ולא רטוב מעיסה כי אז זה לא מוכן) ולשים לב כי העוזה לעיתים נראית מוכנה מבחוץ אבל היא עוד לא מוכנה וממש תוך דקה-שתיים היא פתאום מוכנה, בקיצור לבדוק אחרי חצי שעה מה קורה איתה ואז לעקוב אחריה כל דקה. להוציא ולכסות מיד במגבת. ציפוי - מבשלים בסיר על אש נמוכה - 2 חפיסות שוקולד מריר, 1/4 חמאה, חצי כוס חלב/שמנת מתוקה, תמצית וניל. ולצקת על העוגה כשהיא חמה. מומלץ לדקור את העוגה עם מזלג בשביל שהשוקולד יכנס פנימה (אבל לא יותר מדי בשביל שהעוגה לא תתפורר). ולהפריד בין התבנית (מס´26) לעוגה, שוב בשביל שהשוקולד יצפה גם את הצדדים.