בנות אני צריכה מתכון לעוגה קלה

חנץ

New member
יש לי עוגת שוקולד מעולה -

מחממים תנור ל-180 מעלות. מבשלים בסיר על אש נמוכה - 5 כפות קקאו, כוס מים, חב´ מרגרינה רכה. מערבבים בקערה נפרדת - 2 כוסות סוכר, 2 כוסות קמח תופח, כפית סודה לשתיה. מוסיפים לתערובת היבשה הנ"ל - תמצית וניל, תמצית רום, 2 ביצים, גביע שמנת חמוצה. מערבבים ליצירת עיסה אחידה. מוסיפים לעיסה את תערובת הסיר ומערבבים. אופים בתנור למשך 35-45 דק´ - מוציאים לאחר שתוקעים גפרור/ קיסם במקכז והוא לח (לא יבש כי אחרת העוגה תהיה יבשה ולא רטוב מעיסה כי אז זה לא מוכן) ולשים לב כי העוזה לעיתים נראית מוכנה מבחוץ אבל היא עוד לא מוכנה וממש תוך דקה-שתיים היא פתאום מוכנה, בקיצור לבדוק אחרי חצי שעה מה קורה איתה ואז לעקוב אחריה כל דקה. להוציא ולכסות מיד במגבת. ציפוי - מבשלים בסיר על אש נמוכה - 2 חפיסות שוקולד מריר, 1/4 חמאה, חצי כוס חלב/שמנת מתוקה, תמצית וניל. ולצקת על העוגה כשהיא חמה. מומלץ לדקור את העוגה עם מזלג בשביל שהשוקולד יכנס פנימה (אבל לא יותר מדי בשביל שהעוגה לא תתפורר). ולהפריד בין התבנית (מס´26) לעוגה, שוב בשביל שהשוקולד יצפה גם את הצדדים.
 

חנץ

New member
ההפרדה בין התבנית לעוגה

נעשית עם סכין תוך השארת מסגרת התבנית. כלומר הכוונה בהפרדה היא לא לפתיחת התבנית.
 

אתי@

New member
עוגת שוקולד של פילה

בעוונותי
עדיין לא הכנתי. אבל העוגה הזאת בתור עם העוגה של אתי לאבכרי
אני פשוט עושה חיסול מלאים של מה שיש בבית ואח"כ עוברת למתכונים אחרים. עוגת שוקולד של פילה ********************* להקציף: 3 ביצים(שלמות) 1 מחמאה שהמסת 2 כוסות סוכר 2 שמנת חמוצה להוסיף: 2 כוסות קמח 1כפית גדושה אבקת סודה לשתיה 4 כפות קקאו לשמן תבנית ולהכניס לתנור... בינתיים על אש נמוכה ובסיר קטן: 100 גרם שוקולד מריר 50 גרם מחמאה 4 כפות סוכר 1/2 כוס חלב 4 כפות קקאו 1 כף ליקר (אני משתמשת באמרטו או שוקולד... במתכון המקורי שמים ליקר פרנג´ליקו) שופכים את הציפוי על העוגה כשהיא עוד חמה....וזהו! אגב היא מעולה גם בתור עוגת שוקולד עם גלידה....
 

fila

New member
הו יופי - תודה../images/Emo13.gif

לחובבות עוגות השוקולד ובכלל, אני מאוד ממליצה לנסות פעם, היא מעולה!
 

Hadar p

New member
היי תודה לשתיכן../images/Emo24.gif../images/Emo25.gif2X

נראה שבעקבות השרשור הזה נתחיל לאכול עוגות במקום אוכל! כל העוגות מפלאות! תודה
תודה
תודה
 
למעלה