"בנות ורישיון. כן? לא? למה לא?"
ובכן, נכנסתי לפורום בפעם הראשונה וראיתי שהוא פעיל מאוד יחסית ליומיים של קיומו. אז קודם כל,
לפורום ו
בהמשך! אחרי עיון קל בפורום גיליתי בכמה נקודת שמוזכרת סוגיית הקשר בין נשים לנהיגה, סוגיה שגורמת לויכוחים רבים כמובן. ולכן, החלטתי לתת את דעתי בנושא, והרי היא: נתחיל ונאמר שאינני רואה את עצמי כשובניסט. אני לא מאמין ש"מקומה של אישה במטבח" ולא מאמין שהמרצפת מתחת לכיור היא "מעמד האישה". אני לא חושב שבלונדיניות מטומטמות ואישית תומך באפשרות של שירות קרבי גם לבנות. אבל בנושא הנהיגה בכביש יש לי דעה קצת אחרת. נשים ברובם לא נוהגות כמו גברים. זה לא אומר שכל הנשים בעולם נוהגות גרוע, אלא אומר שרוב הגברים נוהגים טוב יותר מרוב הנשים. אני לא יודע להסביר את הנושא מדעית אבל הוא בברור נכון. השליטה על אוטו לא באה טבעית לרוב הבנות. וראיתי את זה על הידידות הטובות ביותר שלי. ואני מבטיח לכל הקוראים שאם תעשו סטטיסטיקה של מספר שיעורי הנהיגה שלוקחות בנות בממוצע תגלו שזה יהיה לבטח גבוה מאותו ממוצע לבנים. זו לא עניין של חוכמה או טיפשות(לדעתי בנות לרוב יותר חכמות מבנים..) אלא עניין של טכניקה וקואורדינציה שבאלו בנים מצטיינים יותר לרוב. הסקרים מראים דבר קצת שונה למראית עין. הסקרים מצביעים על אחוז תאונות נמוך יותר לנשים מאשר לגברים, וזה אומנם נכון. אבל, תשאלו את עצמכם ממה זה נובע? ובכן, זה נובע לא מיכולת נהיגה עדיפה אלא מהתנהגות על הכביש ומצורת נהיגה שונה. גברים לרוב נוהגים יותר מהר מנשים. למה? כי לרוב גברים הם בעלי יכולת נהיגה יותר טובה ולכן מרשים לעצמם נהיגה מהירה יותר בשל יכולתם זו. לא תמיד נהיגה מהירה באה כתוצאה מהשתוללות והתפרעות על הכביש. אני יודע את העובדה הזאת מכיוון קצת קיצוני של רכיבה על אופנוע כבד. אופנוע הוא כלי רכב בעל יכולות "עצבניות" מאוד מבחינת מנוע וביצועים. יכולת להגיע למהירויות גבוהות מאוד תוך מרחק קצר ביותר, דבר שמכונית שאינה צכונית ספורט לא מסוגלת לעשות. אני רוכב ברמה יחסית גבוהה ואני מודע ליכולותי ולכן אני מסוגל להרשות לעצמי לנסוע במהירות גבוהה יותר בלי להעלות את רף הסיכון שלי או של הסובבים אותי בכביש. יש מושג שנקרא "נהיגה נכונה", והוא בעצם אוסף של אלמטים בכביש שבערתם אחד יכול למזער כמה שאפשר את הסכנות הלא צפויות שקיימות בכביש. אלמנטים כמו זמן תגובה, מבטים נכונים ועוד. לנהיגה נכונה אין פקטור של מהירות. ככל שתשלוט באלמנטים הללו בצורה "חלקה" יותר תוכל לנסוע מהר יותר בלי להעלות את רף הסיכון. בתחשב בהסבר האחרון ובכך שלרוב גברים ניחנים בכושר ניהוג גבוה משל נשים אנו מקבלים פיתרון אחד למשוואה והוא - גברים נוסעים יותר מהר. שיקול נוסף הוא שגברים נמצאים על הכביש יותר מנשים. למה? כי הסטטיסטיקות מראות שהרוב המוחלט של הגברים אוהב לנהוג לעומת מיעוט של נשים שטענו אותה טענה. נשים לא אוהבות לנהוג. ולכן, אם גברים נוהגים יותר זמן ויותר מהר מנשים הרי ברור שגברים יהיו מעורבים ביותר תאונות מאשר נשים. ולמשהו קצת שונה. שימו לב שכאשר זוג נוסע במכונית ביחד הגבר הוא שינהג. עניין של אגו, אבל לא רק. למה אנחנו נוהגים? כי אנחנו רוצים להגיע הביתה עוד היום! מצטער, נשים נוהגות כ"כ לאט וכ"כ בפחדנות שזה מטריף! (בלי הכללה על כל הנשים..אבל כמעט כולן ככה..) בחייאת ראבאק, תלמדו להעביר להילוך שלישי. ולמה בשם הקומקום של סטאלין אתן מסתכלות 300 פעם לפני שאתן עושות כל פניה קטנה?! אוף, אולי די? אני שונא לנסוע עם בנות(חוץ מאחת..שירן את מלכה!). מצטער, זה משגע אותי, זה שהן נוסעות כ"כ אבל כ"כ לאט כאילו הן עדיין בטסט. וזה לא שאני בעד עבריינות כבישים ונהיגה באטרף כל פעם לסופר אבל יש גבול של כמה לאט אפשר לנסוע...! ועוד משהו, למה הן חייבות להלחץ מכל שטות שיש בכביש?! כאילו, אם אתה נוסע עם בחורה והיא רואה עיתון על הכביש - ישר "תרגיל התחמקות" כאילו זה היה כרגע ילד קטן שרץ. וישר צרחות על כל אוטו אחר ש"לא אותת בפניה ההיא" ואז מתחיל נוהל "מה הוא משוגע" ו"איך הוא נוהג?". אז בנות, לא נעים להגיד את זה אבל בכל מה שקשור לנהיגה - תגדלו ביצים! ואז יש להן את החוצפה לבוא ולהגיד שהן נוהגות יותר טוב... כמו שאומרים - באיזה סרט ?! (בעצם יש תשובה לשאלה האחרונה - במטריקס. ראיתם איך היא רכבה על הדוקאטי?! אז נשים רוכבות על אופנוע רק בסרטים) ואני אשמח אם מישהי תבוא ותתווכח איתי על סוגיה זו. רק שתביא קצת הוכחות וטענות טובות ולא סתם לזרוק באויר "אתה מדבר שטויות" וכו'. ושוב, לא באתי לזלזל במין הנשי או להכליל את כל הנשים כנהגות גרועות. טענתי היא, שלרוב נשים נוהגות פחות טוב מגברים. ושיהיה לכל קוראי הפורום אחלה המשך שבוע!!!