בנות יקרות יש לי שאלה שאלתית...

בנות יקרות יש לי שאלה שאלתית...

נכון שהפורום הוא מקום שיכול לתת במה לכולם על מנת שיוכלו להתבטא ? נכון שלכולם כאן יש את האפשרות להתבטא ולבטא את הלחץ, את הכאב, את העצבים ואת המתח? אתם חושבים שלמנהלת הפורום שלכם גם מותר? האם זה היה נוח אם הייתי פותחת בו דיון בסוגייה שכואבת לי? מהר!! תענו לי כי אני רותחת!!

תזכרו!! שלא תגידו לי אחר כך שאני

מדסקסת "עסקים" כאן.. כי מי שמכיר אותי קצת יותר מקצת, מכיר גם את רמת ההשקעה שאני משקיעה בכלות שלי.

הדסים

New member
אתי!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ../images/Emo24.gif

לדעתי אנחנו צריכות להיות כאן בשבילך בדיוק כמו שאת כאן בשבילנו... אז קדימה שיפכי הלב ורוקני את כל האנרגיות הרעות ...... ואח"כ תרגישי יותר טוב

טוב, אני מתחילה.

אני נמצאת בענף השירותים שנים לא מעטות. לא סתם נדמה לכם שאני יכולה לענות על שאלות בענייני יופי ואסתטיקה. תמיד עסקתי בענייני יופי הן אם יופיו של הסלון או צורת ההגשה של המזון על הצלחת או איפור כלה או בכלל.... בנושא איפור כלות אני לוקחת בחשבון נושאים לא מעטים שאופפים ואופיינים לכלות ביום חתונתן. הגורם המכריע ביותר עבורי הינו גורם המתח.."איך אראה, האם האיפור יחזיק מעמד, האם הצבעים יתאימו לי, האם המאפרת תתאים לי.." נושאים אלו ועוד רבים אחרים גרמים לי להירתם לאיפור הנסיון כחלק בלתי נפרד מעבודתי. אף פעם לא הרגשתי מאויימת ממאפרים אחרים ואני מונחית על ידי תחושת בטן. חשוב לי מאוד שהכלה תהיה רגועה לא פחות מהכלה עצמה. יתרה מזאת, מעולם לא גביתי כסף עבור איפור נסיו, כלה מרוצה היתה עבורי הכל. אולי אני לא מבינה אבל בעשרת הימים האחרונים נתקלתי בשלוש כלות שחושבות ומאמינות שהייעוד שלי בחיים הוא ליהות נחמדה. הייתן מאמינות? והרי כל בר דעת ידע שאם הייתי חושבת שאני לא בסדר בחיים לא הייתי מעזה לחלוק את זה כאן עמכם..אבל איך אומר ז´ז´ו חלסטרה: "מה זה החרטה הזה?" כלה מגיעה לאיפור נסיון, לא מוצא חן בעינייך, תגידי. מוצא חן בעינייך, תגידי או לא זה נתון לשיקולך. אבל להגיד "יופי, ככה אני אוהבת, זה בדיוק איך שאני חושבת שצריך להיראות.." להגיע הביתה, להגיד לי שהיא קיבלה מחמאות... ותבינו בנות!!! לא אחת, לא שתיים, שלוש כלות חושבות שזה ממש בסדר ללכת, לנסות כל מיני מאפרים מבלי אפילו להגיד לי שהנושא מבחינתם לא סגור. בכל הפעמים התאריך ביומן היה סגור על שמן. בכל הפעמים לא גביתי כסף עבור עבודתי שצריך לקחת בחשבון שכלולים בה חומרים שאני לא מקבלת חינם.. ובשלושת הפעמים אם לא הייתי מתקשרת כי מועד החתונה קרב על מנת לשאול מה קורה ואיך מתקדמות ההכנות גם לא היו מודיעים לי שהנושא לא סגור, ובלשונן החצופה:" יהות שעשית לי חינם, אין לי בעייה, אני לא חייבת לך כלום, אני רוצה לנסות מאפרת אחרת נוספת. אני לא רק כועסת. למרות שאני נשבעת כל פעם מחדש שלא אשתנה וכולירות לא יגרמו לי להיות כלבה, אני מודיעה לכן בנות שהיום החלטתי סופית: לאור ההתנהגות חסרת התרבות, לאור הניצול המזוויע שהייתי חשופה לו בשבועות האחרונים לא נותרה לי איפוא ברירה להתנהג כפי שמצפים ממני: לקחת תשלום בעבור האיפור נסיון. אני מודה, ככה יעריכו אותי יותר. ותבינו, אינ כל כך כועסת, ממש לא על הביטולים אלא על החוצפה והיכולת והאומץ לעמוד מולי ולהודיע לי שבגלל שאני כל כך בסדר ועושה דברים חינם אז למה לא לנסות אותי? מה יש להפסיד? גם ככה לא עולה לי כסף היא אומרת... במערכה הזאת אני מודה. אני הפסדתי. עם ישראלים צריך להתנהג כמו ישראלי. ושתדעו שאני כועסת אמיתי..ממש עם דמעות תסכול בעיניים.

הדסים

New member
בתור אחת שהתחתנה לפני 3 ימים...

אני יכולה להגיד שאת צודקת בתסכול ולמרות שזכותן לבדוק כמה מאפרות הן חייבות לפחות להגיד ולא לנצל את טוב לבך ולכן אני יכולה להציע כדי שגם את תרגישי בסדר עם עצמך ועם העקרונות שלך שתקחי כסף לאיפור נסיון ואם הכלה מחליטה לסגור איתך את יכולה לקזז לה מהמחיר הסופי, נשמע לך בסדר?!

הדס נשמתי, זה לא הכסף...האמיני לי

שאלי את הבנות שמכירות אותי כאן באופן אישי..ללא קשר לאיפור. זו החוצפה לחשוב שאין צורך להודיע לי על ביטול. את יודעת מה..חוצפה זו לא מילה נכונה. זה פיגור שכלי ואינטיליגנציה של נעל(עכשיו ממש מרגישים שאני מרוקאית).. אם רשום לי תאריך ביומן זה אומר שאינני יכולה לקבל כלה אחרת. תאירך ביומן לפי כל הכללים - אומר כסף. חוץ מאתי שטרודל נשמתי שאני שומרת את התאריך אפילו אם לא אהיה המאפרת שלה כי הקשר ביננו הוא שונה. שאר הכלות, בפירוש יודעות שהן צריכות להודיע לי לשחרר את התאריך.

הדסים

New member
אבל לא צריך להמעיט בערך הכסף

מה הוא גדל על העצים????????? אני מבינה מהבנות בפורום זה וגם באחרים שאת גם מאפרת מעולה וגם מקסימה ושמעתי שאת הולכת איתם למדידות וכאלה אז זאת בהחלט זכותך לדרוש כסף עבור האיפור נסיון וזה בהחלט עניין עקרוני!!!!! ואז אם תקחי כסף הם לא ימהרו לסגור לך תאריכים סתם ביומן וששלושת הבנות המאוד לא נחמדות ילכו ל.... כי ממה שהבנתי יש הרבה יותר מ 3 שהיו ועדיין מרוצות חזקי ואמצי ואל תתני לכל חולירע לשבוראת רוחך

אלונהב

New member
איפור נסיון

היי אתי, דבר ראשון שאני רוצה לומר לך דרך הפורום הוא שאני מופתעת שלא הגעת למסקנות הללו עוד קודם- עם ישראלים תהיה ישראלי וליתר דיוק בגלל קומץ ישראלים מגעילים תהיה מגעיל עם כולם , כי אף פעם לא תדע מי עומד מולך (ואגב, אפילו בארה"ב כשהיינו בטיול , אמרו את זה סביבנו וזאת למרות שהיינו ככל האדם שם- מחכים בתור וכו´, אבל ברגע ששמעו שנחנו מישראל- ישר זרקו את האמת בפרצוף). דבר שני הוא שזה היה נשמע לי לא נורמלי מלכתחילה שאת לא גובה איזשהו סכום ואתן דוגמא קצת שונה - אם את הולכלת לקבל ייעוץ ממנתח פלסטי, הוא גובה ממך כסף על הייעוץ ואם את מתנתחת אצלו, הוא מוריד את הסכום ששילמת מסכום הניתוח וכך את חייבת לעשות, כי הרי זה ברור שהחומרים עולים לך כסף, אז למה שתהיי פראיירית? ודבר שלישי והכי חשוב -אל תקחי את זה קשה, פשוט למדי מהטעויות והמשיכי להיות מקסימה כמו שאת (עם טיפת קשיחות כדי שלא תידפקי) -אני ממש אוהבת לקרוא את דברייך ול"הקשיב" לנסיונך ,למרות שאני מכירה אותך רק מפה, ובקיצור, שיהיה לך בהצלחה בהמשך ושימי "ז" על הרעים שבעולם

אלונהב

New member
אתי

אני כ"כ שמחה שעברנו לכאן מ-IOL ואת המנהלת, הכל כ"כ אחלה כאן ... בפעם הבאה- אני בטוב אהיה כאן ובמחיוד לאור העובדה שהחתונה שלי כרגע היא הרחוקה משל כולן כאן ואתן בטח תעלמנה מכאן...

שרונס

New member
אתי! את צודקת במאה אחוז! ../images/Emo46.gif

אני מתפלאה שלא נתקלת עד היום בכולירות כאלו. אני בכלל חושבת שאשת מקצוע כמוך תמיד גובה הון תועפות על כל איפור, נסיון או לא. בטח שתתחילי לגבות על איפור נסיון. זה מקובל אצל כל המאפרות, לא? את פשוט טובת לב ואוהבת יותר מדי את הכלות שבאות אלייך לאיפור. את מתרגשת יחד איתן וממש נכנסת לעניין. יש אנשים שלא יודעים לראות דבר טוב כשהם מוצאים כזה ומעדיפים לנצל. תתנחמי בעובדה שכל אדם רע ונצלן גם נראה כך ולא משנה כמה איפור יש עליו. חוץ מזה, על כל שלוש בנות כאלו בטח יש לך עשרות אחרות מרוצות ושמחות, לא? יותר טוב שתשכחי מהכולירות ותתרכזי בכלות שגורמות לך להנות מעבודתך. ורק הבהרה קטנה לכל המלעיזים: מעולם לא פגשתי את אתי ולא עשיתי אצלה איפור נסיון או אחר. אני כותבת רק על סמך התרשמותי מהפורום שהינה מאוד מאוד חיובית! קבלי ממני
שרון.

אתי@

New member
כמו שכבר אמרתי לך

את צודקת ב- 100% וזה מה שאת צריכה לעשות... וחוץ מזה, ככה זה בעסקים - צריך שני דברים: 1. לעבוד בלי יותר מידי סנטימנטים. 2. להיות קשוחים אני יודעת את החלק הראשון את לא יכולה לבצע
, אז לפחות תבצעי את השני...
שלך - שטרודל.

מזאלונה

New member
אוי, אתי, את נשמה טובה מדי... ../images/Emo22.gif

מה לעשות שככה זה בארץ... אני יודעת שבחו"ל דבר כזה אף פעם לא היה קורה, ואנחנו באופן אישי הודענו לכל מקום או נותן שירות שבחרנו לא להעזר בהם מיד אחרי שקיבלנו את ההחלטה. למאפרת שלי הודעתי מיד בסוף איפור הנסיון שאני רוצה לסגור את תאריך החתונה ושילמתי לה על איפור הנסיון. לדעתי יש לך זכות מלאה לגבות כסף על איפור נסיון (מה, את לא משתמשת בו בחומרים? זה לא עולה כסף? זה לא לוקח זמן?) ואחר כך, במידה והכלה החליטה להעזר בך, להוריד את הסכום הזה מהסכום הסופי. את אשת מקצוע מעולה ויש לך זכות מלאה לגבות תשלום על השירותים שלך!!!!!

שירי71

New member
אתי...הנה תגובתי אליך

קודם כל את צודקת מאה אחוז. אבל אני רוצה להגיב בתור אחת שעומדת לקבל שירותים וגם בתור אחת שנותנת שירותים. אתחיל בשני: בעבודתי אני עובדת עם אנשים שמשלמים עבור קבוצות בהן הם משתתפים. לפני הקבלה לקבוצה אנו - שני המחנים עורכים ראיון הכרותש דומה לאיפור נסיון. הראיון בא במטרה לאפשר לנו לבדוק עד כמה הם מתאימים ולהם - להחליט האם הקבוצה מתאימה להם אחרי שהם שומעים אותנו ואנחנו אותם. אנחנו מקדישים מזמננו ומתשומת לבנו (אכן אין שם איפור) לאנשים האלה, מתכוננים ומסכמים כל פגישה בכתב גם אחרי שהם כבר סיימו את הראיון. מראש הם יודעים (עוד בטל´) שההשתתפות בקבוצה עולה כך וכך כסף, אבל הם גם יודעים שראיון ההכרות אינו כרוך בתשלום. וגם אצלנו לא אחת היו הורים שהגיעו והתראיינוולבסוף החליטו שלא להצטרף לקבוצה (יש כאלה שלהם אנו מסבירים שזה לא מתאים להם אבל יש כאלה שאנו ממליצים להם כן להצטרף - אנו מאד ישרים בעניין הזה). ואז יש את אלה שמצטרפים אבל ישלא מעטים שלא רק שלא מצטרפים אלא למרות כל ההבטחות הם אפילו לא מרימים טלפון להודיע שהם לא מגיעים לפגישה של הקבוצה בשבוע שקבענו (וכאן שתביני כל שבוע שווה גם כן כסף ואנו מצד שני מאד מווסתים את המצטרפים לקצב מאד איטי לשם הקליטה הנוחה בקבוצה, וזוג שקבע שמגיע לקבוצה כזוג חדש גורם לנו לדחות לעוד מס´ שבועות זוג אחר שמחכה בתור... הקיצר גם אני מתחילה להשתפך כאן אבל מאד מבינה אותך. הגדילה לעשות מישהי שפעם אחת ביטלה ראיון ופעםש נייה לא הודיעה כלום ואז כששנינו מחכים כבר חצי שעה ומתקשרים אליה היא (הפרינססה) לא זוכרת מי אנחנו בכלל ואז אומרת, "אה, כן לא נוח לי היום" בטון של מישהי שברור לה שהעובדה שהראיון הוא חינם אומרת שהוא לא שווה כלום וגם אנחנו לא. עליה מאד התעצבננו ואמרנו לה שאם היא תרצה עוד ראיון זה יעלה כסף. וכמובן שלא שמענו ממנה יותר. מצד שני של אותו תפקיד, לא כל האנשים הם כאלה, ויש משהו הוגן בלא לקחת כסף בראיון קבלה או לקחת סכום נמוך יותר, כי זכותו של אדם (לקוח) לנסות כמו מס´ קבוצות ומנחים, גם מס´ נותני שירותים בתחום אחר. ומהצד של הכלה: לי ככלה לעתיד יהיה נעים יותר לדעת שאני באה ומשלמת סכום כלשהו לאיפור או תסרוקת נסיון. זה יהיה לי נעים יותר ויתן לי את החופש, כן כן, לנסות אולי במס´ מקומות ולא להרגיש שניצלתי אף אחד. הרעיון של לקחת סכום כלשו ולהפחית אותו במידה ועושים אצלך את האיפור הוא נהדר. אגב, גם כשעושים משקפיים ועדשות הבדיקה עולה כסף ואם את מחליטה לקנות אצלם אז מחיר הבדיקה מתקזז וזה הוגן ןאללה. אז זהו, מאחת שמבינה ומזדהה. (ואיך שהוא כנראה כשמשלמים לנסיון גם אם זה מחיר סמלי, לומדים להעריך את זה ואת נותן השירותים יותר, ככה זה בני אדם כנראה...).

שירי71

New member
וזו לא פעם ראשונה שזה קורה לנו, שיר

זה גם קרה פעם שששאלו כאן על מה עושים עם חברה שאיתה אנחנו כבר לא בקשר. זוכרת?

למעלה