טוב, אני מתחילה.
אני נמצאת בענף השירותים שנים לא מעטות. לא סתם נדמה לכם שאני יכולה לענות על שאלות בענייני יופי ואסתטיקה. תמיד עסקתי בענייני יופי הן אם יופיו של הסלון או צורת ההגשה של המזון על הצלחת או איפור כלה או בכלל.... בנושא איפור כלות אני לוקחת בחשבון נושאים לא מעטים שאופפים ואופיינים לכלות ביום חתונתן. הגורם המכריע ביותר עבורי הינו גורם המתח.."איך אראה, האם האיפור יחזיק מעמד, האם הצבעים יתאימו לי, האם המאפרת תתאים לי.." נושאים אלו ועוד רבים אחרים גרמים לי להירתם לאיפור הנסיון כחלק בלתי נפרד מעבודתי. אף פעם לא הרגשתי מאויימת ממאפרים אחרים ואני מונחית על ידי תחושת בטן. חשוב לי מאוד שהכלה תהיה רגועה לא פחות מהכלה עצמה. יתרה מזאת, מעולם לא גביתי כסף עבור איפור נסיו, כלה מרוצה היתה עבורי הכל. אולי אני לא מבינה אבל בעשרת הימים האחרונים נתקלתי בשלוש כלות שחושבות ומאמינות שהייעוד שלי בחיים הוא ליהות נחמדה. הייתן מאמינות? והרי כל בר דעת ידע שאם הייתי חושבת שאני לא בסדר בחיים לא הייתי מעזה לחלוק את זה כאן עמכם..אבל איך אומר ז´ז´ו חלסטרה: "מה זה החרטה הזה?" כלה מגיעה לאיפור נסיון, לא מוצא חן בעינייך, תגידי. מוצא חן בעינייך, תגידי או לא זה נתון לשיקולך. אבל להגיד "יופי, ככה אני אוהבת, זה בדיוק איך שאני חושבת שצריך להיראות.." להגיע הביתה, להגיד לי שהיא קיבלה מחמאות... ותבינו בנות!!! לא אחת, לא שתיים, שלוש כלות חושבות שזה ממש בסדר ללכת, לנסות כל מיני מאפרים מבלי אפילו להגיד לי שהנושא מבחינתם לא סגור. בכל הפעמים התאריך ביומן היה סגור על שמן. בכל הפעמים לא גביתי כסף עבור עבודתי שצריך לקחת בחשבון שכלולים בה חומרים שאני לא מקבלת חינם.. ובשלושת הפעמים אם לא הייתי מתקשרת כי מועד החתונה קרב על מנת לשאול מה קורה ואיך מתקדמות ההכנות גם לא היו מודיעים לי שהנושא לא סגור, ובלשונן החצופה:" יהות שעשית לי חינם, אין לי בעייה, אני לא חייבת לך כלום, אני רוצה לנסות מאפרת אחרת נוספת. אני לא רק כועסת. למרות שאני נשבעת כל פעם מחדש שלא אשתנה וכולירות לא יגרמו לי להיות כלבה, אני מודיעה לכן בנות שהיום החלטתי סופית: לאור ההתנהגות חסרת התרבות, לאור הניצול המזוויע שהייתי חשופה לו בשבועות האחרונים לא נותרה לי איפוא ברירה להתנהג כפי שמצפים ממני: לקחת תשלום בעבור האיפור נסיון. אני מודה, ככה יעריכו אותי יותר. ותבינו, אינ כל כך כועסת, ממש לא על הביטולים אלא על החוצפה והיכולת והאומץ לעמוד מולי ולהודיע לי שבגלל שאני כל כך בסדר ועושה דברים חינם אז למה לא לנסות אותי? מה יש להפסיד? גם ככה לא עולה לי כסף היא אומרת... במערכה הזאת אני מודה. אני הפסדתי. עם ישראלים צריך להתנהג כמו ישראלי. ושתדעו שאני כועסת אמיתי..ממש עם דמעות תסכול בעיניים.