בנות יקרות יש לי שאלה שאלתית...

*שיר

New member
בטח שאני זוכרת!

ובדיוק חשבתי שאני צריכה לשאול אותך מה עשית עם זה. כי אני לא עשיתי כלום וזמני הולך ומתקצר.

נכון מאוד מה שכתבת.

אבל שימי לב לרעיון של: ,את לא עולה לי כסף, אז למה לי לוותר.." זה ממילא חינם. אז מה אכפת לי.

שירי71

New member
תראי הקטע של "Tת לא עולה לי כסף"..

זה טוב לפעמים לשני הצדדים כי לנותן השירותים זה מגדיל את פוטנציאל הלקוחות. מצד שני זה כרוך בהפסד של זמן וכסף ועצבים. לכן אני אומרת שוב מה שאמרתי: קחי מחיר לנסיון, מחיר כזה שכלות כן תוכלנה להרשות לעצמן לנסות אצלך ואם תרצינה אז גם אצל אחרים, מחיר שירד להן מהמחיר הסופי במידה והן רוצות אותך על אמת. ועוד משהו, שנהוג בהמון מקומות (וכאן כלקוחה אני פעם אכלתי אותה בגדול): כשהן מבקשות ממך לשריין את יום חתונתן, תסבירי באדיבות שזה דורש שישימו "כסף על החשבון". זה אולי נשמע כמו בשוק אבל זה הוגן לאללה. את לא חושבת? אז הן יחשבו שבע פעמים לפני שהן מטרידות אותך ללא סיבה ואותך זה ישאיר רגועה ונינוחה יותר עבור הכלות הרציניות. מה את אומרת?

*שיר

New member
אתי, לבי איתך. את צודקת מאוד.

ואני באה לזה דווקא מצד הכלה (באמת, מעניין למה). אני, ככלה, מעונינת לקבל את הטוב ביותר ואת מה שהכי מתאים לי. לצורך כך אני ארצה לבדוק מס´ מאפרות (טוב, לא אני באופן ספציפי, אבל בכללי). אני חושבת שאם מישהו משקיע בעבודה ואני אח"כ מתעלמת ממנו בצורה כלכך מופגנת זה א. רוע לב, ב. אטימות, ג. ניצול. אמנם בענף הזה נוטים לנצל את הכלות, אבל זה לא אומר שלכלות מותר להתנהג ככה בחזרה... ודבר נוסף: אני לא אוהבת להרגיש חייבת. אני לא הייתי מרגישה בנוח לדעת שמאפר א´ תרם לי יום מזמנו לאיפור נסיון ועוד שריין לי יום אחר לחתונה, ובסוף אני הולכת למאפר ב´. לכן, מבחינתי, דווקא יותר נעים לי לדעת שיש מחיר לאיפור נסיון (שמשלמים במידה ולא לוקחים את המאפרת הנ"ל ביום החתונה). ככה אני מרגישה חופשייה לבחור ולא מחוייבת לקחת מאפר מסויים. אז תחשבי על זה גם ככה....

pumpkinle

New member
עוד עצות

1. כלה שבאה לאיפור תשלם סכום סמלי (לפי דעתי משהו כמו 20% מה שאת לוקחת) הזמן שלך הוא יקר (לפי דעתי יותר אפילו מהחומרים) 2. כלה אומרת לך את התאריך את רושמת אותה , אם אח"כ מגיע כלה אחרת לאותו יום את מתקשרת לראשונה ושואלת מה הענינים. 3. את יכולה לנהוג בדיוק כמו שאר נותני השירותים כלומר כל עוד לא משלמים לך מקדמה את לא משרינת מקום. 4. הבעיה של אי הודעה על ביטול מראש היא בעיתית (תמיד זה מעצבן שאתה שמישהו אחר חושב משהו כמו טוב אבל היא במילה בבית) 5. תשתמשי באינטואיציה אל תקבלי לאיפור מישהי שכבר בטלפון לא נשמעת לך הקוסמטיקאית שלי עושה את זה וגם על משה ששון הצלם אמרו לי שהוא לא מקבל כאלה שהוא חושב שימררו לו את החיים אני מקוה שמשהו אחד לפחות מכל זה יעזור

saritusha

New member
../images/Emo24.gif לא יאומן!

למרות שכולנו יודעים מה זה ישראלים ולכאורה זה לא אמור להפתיע, אני ממש בשוק. אני חושבת שאת בהחלט צריכה לקחת כסף עבור איפור ניסיון. כנראה שלא יעריכו אותך אם לא תעשי את זה. אני מבינה את הרגשות המעורבים שלך. מצד אחד, את רוצה להיות בסדר. להרגיש טוב עם עצמך. את לא רוצה להיות כמו אלה שמנצלות את הכלות. כי זה הרי ידוע שכל שירות שכלה מבקשת עולה לה הרבה יותר מאשר אם לא הייתה כלה. ומצד שני, את לא רוצה לסבול את עוגמת הנפש. לעזאזל! מישהי קובעת איתך ולא טורחת אפילו לבטל! ומה לעשות, זה גם הפסד של כסף. אי אפשר להתעלם מזה. הלוואי שכל העולם היה מורכב מאנשים טובים ואכפתיים אבל זה לא המצב. אז צריך ללמוד לחיות עם זה. תקחי כסף לניסיון. תהיי כמו כולן ותקווי שבזכות היחס שלך יבואו אלייך. ולא בגלל שאת פראיירית.

sariteran

New member
לא, זו לא אני... ולשרית השניה, מזל

טוב וברוכה הבאה לפורום! ספרי קצת פרטים...

הילית*

New member
אתי יקרה,

קודם כל, זה ממש בסדר שאת כועסת, רותחת. אני חושבת שהלקח שצריך ללמוד בזה הוא לא להעניש את כולן, וגם את אלו שבסדר אלא להגיד לאותן כלות שברגע שהן סוגרות איתך הן צריכות לשלם משהו על חשבון (אותו סכום שאת מתכוונת לגבות על איפור נסיון) וגם להבהיר להם חד משמעית שהתאריך הזה סגור מבחינתך וזה כדי שירגישו לא נעים אם הן הולכות למישהו אחר. ולגבי, אני בטוח לא הייתי מתנהגת כך. כל נותן שירות שלא סגרנו איתו, התקשרתי להגיד שיוריד אותנו מהשריון. חבל שלא כולם מתנהגים ככה וחבל שאנשים שמצפים שיכבדו אותם לא יודעים לכבד את הצד השני. אתי, חופשי תשפכי את ליבך. אני כ"כ מבינה אותך גם בגלל שאני עוסקת בתחום כ"כ תובעני, שתמיד הלקוחות שלי חושבים שרק הם קיימים... אז, אני מאוד מעריכה אותך ואת מה שאת עושה

sagivkr

New member
הצעה

אתי, אני חושב שהפתרון והדרך בה את צריכה לנהוג פשוטה ביותר. אנחנו מתחתנים בעוד שלושה חודשים ואצלינו כבר הכל סגור חוץ מחליפה לי. כל נותן שירותים שסגרנו איתו, היה ברור לנו ולו (או לה) שללא תשלום של מקדמה, שום דבר לא סגור. אם תתחילי לגבות תשלום עבור איפור נסיון, הלקוחות יברחו וחבל. אבל לגיטימי לגמרי להבהיר לכל אחת- שעד שלא תקבלי משהו על החשבון התאריך ביומן נשאר פתוח. אם באמת מצאת חן בעיניה- היא תשלם!

זה לא מדוייק...

מה שקורה עם איפור הנסיון זה הצורך של הכלה ללכת ממני להסתובב ולקבל פידבקים. הכלה מקבלת פידבקים נהדרים ומתקשרת להודיע שכולם אמרו שזה יפה. שאחזיר אותה לשלם לי מקדמה? מוסר העבודה שלי איננו נותן לי. לדעתי מילה בין שני אנשים בוגרים על ההחלטה שלנו מספיקה(לפחות כך חשבתי). ואז פתאום, פוגשים חברה של חברה שמספרת על המאפרת הנפלאה שהיתה לה ביום חתונתנה ו"שאת חייבת לנסות אותה".. חכי שניה בשבילי היא גם תעשה את זה חינם ומייד".. והכלה כמובן נמצאת כבר חודש לפני החתונה, הרושם שאיפור הנסיון שביצעתי לה לפני חודשיים כבר כמעט פג.. מנסים וזוכים. אני אתן לך דוגמא חמה מאוד מהשבוע האחרון: במסגרת סיבובי משאל טלפוני לכלות שלי בעניין מפגש הפורום התקשרתי לכלה שעסוקה מאוד במבחנים ולכן איננה כל כך נכנסת לפורום ושאלתי אם קיבלה את המייל בעניין המפגש. אז כן היא קיבלה. ולא היא לא תגיע כי יש להם עיסוקים חשובים יותר שנקבעו מראש ליום האהבה. ועד כאן זה בסדר. הכלה הזו סגרה איתי כבר מלפני שלושה חודשים. הייתה כאן ביום שישי אחר הצהריים עם חברה במשך שעתיים וחצי.. ההתלהבות היתה עד לשמיים.. תסגרי לי את התאריך" - היא אמרה בו במקום. אני כמובן לאור השיחה המקדימה ביננו יצאתי מתוך הנחה שיש לי עסק עם בחורה רצינית וכשהיא שאלה להשאיר לך משהו על החשבון אמרתי לה לא.. ממש לא . מספיק לי שאת מרוצה וזהו. היא נישקה אותי בחום ואמרה כמובן שאני נהדרת והיא מרגישה נפלא ויפה וצטרא צטרא... היתה איתה חברה באותו יום השישי שלמרבה הפלא במקום להיות עסוקה באיפור היא היתה עסוקה בלנחם את החבר שלה שקדח בחום ועוד מהטלפון שלי אצלי בבית..אבל, גם זה בסדר. במסגרת שיחתנו השבוע בנושא המפגש הגברת מעדכנת אותי שהיא הולכת לדן פנורמה לאיב סנטר כי המעצבת שמלה שלה הציעה לה הצעה שממש אי אפשר לסרב לה. גם חדר, גם מסג´ לה ולבעל, גם תסרוקת, גם איפור והכל במחיר של 1500 ש"ח. הכלה אמורה להתחתן בחמישי בספטמבר והיא בפירוש סגרה איתי. אז בבקשה. מזל שהיה מפגש פורום אחרת בחיים לא הייתי יודעת שהגברת בבית מלון במקום אצל האמא בכפר סבא. אז זהו. כזאת אני. אני לא תמימה ולא נאיבית. אני חושבת שההצלחה האדירה שלי באה בזכות אישיותי שאמנם שונה משאר האנשים אבל היא עושה אותי למה שהנני. ואני, מאוד מאוד גאה בעצמי אפילו כשאני מתוסכלת.

sagivkr

New member
למה מתוסכלת???

אתי, יקירתי! לפנייך שתי ברירות: הראשונה היא להמשיך לנהוג כפי שנהגת עד כה, ולהתייחס לכך כאסטרטגיה שיווקית. רשתות רבות בארץ מאמצות את השיטות האמריקאיות כגון- "קח לנסיון ואם לא טוב- תחזיר" או "אם מצאת יותר זול - תקבל מאיתנו את ההפרש" ומסתבר שהם לא מטומטמים... הרושם של אמינות ושירות טוב שהם עושים מושך לקוחות רבים גם אם ישנם כמה ישראלים מגעילים שמנצלים זאת לרעה. את מתארת הצלחה אדירה. אם זה נכון- כנראה שנהגת נכון. לגבי אלה שמבטלים ולא מודיעים- גם אם נגרם לך הפסד כספי, התייחסי אליהם כאל מספרים, נתונים סטטיסטיים שנועדו לשרת טוב יותר את השאר. הברירה השנייה- אם הגעת למסקנה שההפסד שגורמים לך אלה, אינו שולי ואינך יכולה לשאת בו עוד, היא מה שהצעתי קודם. מוסר העבודה שלך לא מאפשר לך להחזיר בחורה על מנת לשלם מקדמה, אבל לגבות תשלום עבור איפור נסיון- כן??? זה לגיטימי וכולם עושים את זה - מ ק ד מ ה ! ! ! הבחורה הזאת עוד תתרוצץ הרבה בכל הנוגע לחתונה. היא תגיד למספר מדידות ותלך לראות אלף צלמים ואלף תקליטנים ותכשיטנים ומה לא. (אני יודע- אני נמצא שם), אז לבוא אלייך לחמש דקות, לשבת במזגן ועל כוס קפה- לסגור על מחיר ולתת מקדמה... מי שלא מוכנה- כנראה שלא ממש רצתה אותך מלכתחילה, ושתך לחפש ת´חברים שלה. זהו, אחותי... בכל מקרה אין פה מקום לתסכולים. קחי הכל בפרופורציה.

שלא תחשוב חלילה שירדתי מהפסים

בגלל זה?
אני לוקחת בפרופורציה ועדיין לוקחת לב. ןשןב, אני לא יכולה להשתנות. כזאת אני. אם אשתנה כבר לא אהיה אותה אתי שמכירים ... הדברים שעושים אותי למה שאני הם אותם דברים שגורמים לי להצליח. ההחלטה שלי כרגע לגבות עבור איפור הנסיון היא מבחינתי דבר שנכפה עליי. אני בראש וראשונה צריכה להרגיש נוח עם עצמי. ולהרגיש מנוצלת זאת לא הרגשה נוחה. אינני משליכה מקרה אחד או שניים על כל המקרים כולם. בוודאי שצריך להתייחס אל הנושא בפרופורציה ובאחוזים מה שקורה הוא ממש אפסי.. אבל לגבי דין פרוטה כדין מאה. מה זה משנה האחוזים לעומת תחושת הקבס שממלאת את הבטן כשמישהו לא מתבייש להגיד לך בפנים שהוא ניצל אותך?

שירי71

New member
קצר וקולע: כסף עבור שריון תאריך

אתי! אני ממש לא מבינה מה הבעיה -כמו שאמרו מעלי כאן הכלה יש לה עוד התרוצצויות , ואוסיף שאולי זה שאת לא לוקחת כסף לשריון התאריך עושה לצד השני תחושה שאת מצידך אינך רצינית... אני אומרת את זה מתוך דאגה, אולי הכלה עצמה צריכה לחוש שאכן התאריך סגור גם מבחינתך, וכאן מתאים אולי לעשות מעין "טקס" בו את פותחת יומן מולה ואמרת בקום רם שרגע את צריכה לבדוק, ואז מציינת שיש (במידה ויש...) אנשים נוספים שרוצים את אותו תאריך ושהם ב"אופציה" ושאם היא רוצה לשריין לעצמה על בטוח זה כרוך בכסף, אחרת גם היא באופציה. ככה היה לנו בגן האמנים (וברגע ששילנמו להם ישר נמחקו מהפרק כל האופציות האחרות שהיו להם, ע"H הודעה טלפונית קצרה שלהם לממתינים) וככה גם אצל דיג´יי וכאלה. אז למה שלא אצל מאפרת? אני בעד! וזה
בשבילך.

sagivkr

New member
אח, נשים נשים...

אתן תמיד נוטות להכניס רגשות איפה שלא צריך... טוב נו, אני מכיר את זה, גם חברתי, אשתי לעתיד כזאת. היא פועלת הרבה יותר מהרגש במקום מהרציונל. בכל אופן, אני עדיין חושב שלקחת מקדמה עדיף מלגבות תשלום עבור איפור נסיון. אבל, העסק שלך, וזה השיקול שלך. אני רק אמרתי את דעתי.

למעלה