בנות: מישהו עם כיפה מתחיל איתכן

EdisonGirl

New member
בנות: מישהו עם כיפה מתחיל איתכן

איך תתייחסו לזה?
(וכשאני אומרת "מתחיל", אני מתכוונת לשיחה שהמטרה שלה היא מגע פיזי לכל הפחות, וברור שהוא לא מתכוון לקחת אתכן לחופה לפני כן...)

לי קשה לקבל את זה.
מצטערת מאוד, אבל "תלבושת" של אדם דתי היא לא מדים של חייל
אין בזה שום דבר סקסי.
בעיניי, ברגע שאתה בוגד בעקרונות שלך, שהלבוש שלך מייצג, אל תלך בלבוש הזה בזמן שאתה עוקף אותו ביודעין. זה מרגיש לי כמו צביעות, זה מרגיש לי מסריח ואין בזה שום דבר מושך. בדיוק להפך.

מה דעתכן?

(וכן, גברים, אתם מוזמנים להצטרף לדיון, מיותר לציין, ולתת את דעתכם בנושא צביעות מהסוג הזה- רק בלי הכללות בבקשה).

raptor89

New member
אני מצטער לבשר לך, אבל ההכללה פה היא שלך

הדת לא מחייבת שמירת נגיעה במובן שרואים אותה היום.
אין איזה איסור בתורה על לגעת בבנות ככלל.

אלא אם ב"מגע פיזי" את מתכוונת ללנסות להביא אותך למיטה (גם אם לא לסקס) ואז מן הסתם יש פה סוג של צביעות.

אז אנא, נסחי את שאלתך טוב יותר

EdisonGirl

New member

וואלה? חדש לי...
בכל אופן, אם אני הולכת לי על חוף הים ומישהו שנראה ממש דתי (כלפי חוץ) בא ומתחיל איתי, נראה בן 50 ככה, די ברור לי שהמטרה היא סקס.
אז הכותרת עכשיו נועדה להבהיר לכולם שזו הכוונה שלי ;) העיקר שנמנע פה מהכללות, הא?

במקרה כזה

הייתי מיידעת את הבחור שבמדינה שלנו סקס עם ילדות בנות 14 זה עדיין לא חוקי

EdisonGirl

New member
הו, שלום לך

אני סרבתי ללחוץ לו את היד והוא שאל אותי אם אני שומרת נגיעה

raptor89

New member
עכשיו יותר ברור

ולעניין המקרה - המישהו הזה לא בסדר לא משנה אם הוא דתי או לא או איך הוא לבוש...

spaysi8

New member
מסכימה ומוסיפה

הייתי דתיה בעברי.
דתי וחרדי זה לא אותו הדבר ויותר נשמע שאת מדברת על חרדי או על דתי הדוק.
רוב הדתיים שהיו איתי בבני עקיבא לא שומרים נגיעה ולפחות 50 אחוז מהם מקיימים יחסי מין.

זוהי ממש לא בגידה בעקרונות לרצות מגע גם אם יש כיפה על הראש.

ebi83

New member
וזו אחת הסיבות שהורדתי את הכיפה

קודם כל- מסכים עם הבחור מעליי לגביי שמירת הנגיעה, זה איסור מאוד חדש וזה לא פייר לשפוט על פיו את הדת.

אבל בהקשר לטענותייך- צודקת! למרות שלטעמי גם אם אדם בן 50 מתחיל עם מישהי חצי מגילו בים עם מטרה אחת ויחידה בעיניו והוא לא חובש כיפה זה בעייתי.. אבל זה רק אני השמרני

בכל מקרה, לי יש בעיה עם הניסיון לשפוט אדם רק על פי סממניו החיצוניים. לא שלא כולנו עושים את זה, רק שזה לא לגמרי פייר.
אם גדלתי בבית דתי, החברים שלי דתיים ואני מאמין בקיום אלוהים ולא מכיר כל כך עולם אחר, או פשוט מעדיף שלא להתנתק מהעולם בו גדלתי לא אומר שאני עומד בכל ה"תקנים" הדתיים.

הסיבה שאני הורדתי את הכיפה היא על מנת למנוע מאנשים את היכולת והפריווילגיה של לשפוט אותי או לקטלג אותי על פי הכיפה. האמת, זה עזר!!
אני עוד עומד בתנאי של הציבור הכללי בהגדרה של דתי, למרות שלדעתי אני לא לגמרי שם. אבל זה כבר משהו אחר

EdisonGirl

New member
חשבתי שאסור לגברים לגעת בנשים שלא שלהם

כן, אפילו לגעת. טעיתי? מותר הכל חוץ מסקס, וזה סתם איזשהו "סייג"?

גם אני לא אוהבת ששופטים על סמך סממנים חיצוניים, אבל בסופו של דבר זה בטבע שלנו לקטלג, ובעיניי, כשאדם דתי רוצה למצוא לו $%ון מהצד, זה כמו שיילך עם לבוש דתי ויגיד "אני לא מאמין", אז למה אתה מתלבש ככה?
באיזושהי נקודה, אני בהחלט מאמינה שהלבוש עושה את האדם. לא סתם יש מדים לתפקידים השונים. כשאדם שם עליו את ה"מדים", הוא נכנס לתפקיד וזה משפיע על ההתנהגות שלו. אני עצמי מתלבשת במגוון סגנונות, שכולם מייצגים אותי, אבל בכל אחד מהם אני מרגישה שאני מתנהגת מעט שונה. לא סתם עו"ד שם חליפה בבית משפט- זה מוציא ממנו את הצד הרשמי שבו. אם היה לובש בוקסר וגופיה, אין לי ספק בכלל שהיה מבטא צד מעט שונה באישיות שלו גם אם היה עושה את התפקיד שלו מעולה.

ebi83

New member
זה כן סוג של סייג..

עקרונית, על פי התורה אסור לשכב עם מישהי שאינה אשתך (כשגם זה קצת יותר מסובך בתכל'ס, אפשר ללמוד דיני עריות ולהבין את זה קצת יותר טוב.. ואפילו יש לי חומר על זה מקורס ביהדות שעשיתי השנה
).

אחד הסייגים הראשונים שהוסיפו היה איסור ייחוד, שזה איסור על עצם ההימצאות במצב שיש בו חשש שהיה בו מגע מיני- לבד בחדר סגור ודברים בסגנון.

איסור נגיעה הוא איסור יחסית טרי בן כ150 שנה אאל"ט. והוא סייג על גבי סייג אחר לאור השינויים החברתיים שקרו בעולם.

ולגבי המדים- ידוע ואת צודקת. והורדת הכיפה אצלי מסמנת בדיוק את זה, כשאני הייתי יושב בפאב עם כיפה לא הייתי מרגיש בנח עם הדיסוננס בין התנהגותי לבין ההלכה כפי שאני מכיר אותה. אז המסקנה שלי הייתה להיות אני ולהוריד את הסממן החיצוני כדי לא להוציא שם רע לציבור שלם על פי התנהגותי.
אני רק אומר שברור שיש השפעה ואמירה ללבוש, אני פשוט דורש מעצמי ומבקש מאחרים לשים לב שהבגדים לא עושים את הבן אדם.. הוא רק ממלא אותם

ebi83

New member
במהלך התואר הראשון..

ולא נראה לי שהכרת אותי עם כיפה

rasmus girl1

New member
מה הקשר?

אני לומדת במכללה שיש בה לא מעט דתיים (עם כיפה) והם ממש לא שומרי נגיעה או מתרחקים מבנות, ההבדל היחידי הוא שהם שומרי שבת, ופחות סוטים מאדם חילוני, מעבר לזה גם הם וגם הבנות הדתיות עם החצאיות עד הברך (דתיות לאומיות) מתנהגים רגיל ככל חילוני.
לא יודעת מאיפה הנחת שאם יש לך כיפה אז אתה אמור לשמור נגיעה כמו חרדי ברסלב, אגב, גם לחרדים יש זרמים, יש את לובשי השחורים שהולכים בלי הכובעים שכן יושבים ליד בנות ומדברים עם בנות, רק כמה זרמים ספציפיים של חרדים שומרי נגיעה, לא שומעים שירת נשים ולא מסתכלים אפילו..
ואגב אחרון, גם אני כמוך חשבתי ככה עד שהתחלתי ללמוד בירושלים.

זה שהוא בן 50 זה משהו אחר, גם אם הוא בלי כיפה וחילוני גמור ועם קעקועים על כל הזרועות היה לי קשה לקבל את זה
.

C l u e

New member
זה הרי ידוע שלקרבתך לאל יש קשר ישיר לשאלה

עד כמה אתה סוטה.

Puskas

New member
כן..

במיוחד כשסיפורים על סוטים חרדים יוצאים החוצה כל שני וחמישי..

rasmus girl1

New member
לא..

הסברתי לא נכון, הכוונה לפחות בוטה- רוב החילונים (לא כולם) לא יהססו לשאול אחרי שיחה אחת אם את בתולה או דברים בוטים אחרים, אבל בחור דתי (לא מדברת על חרדים) ירגיש לא בנוח לשאול דבר כזה..
ואת זה אני אומרת בתור בחורה חילונית.

Puskas

New member
תראי

החילונים שאני מכיר לא שואלים כל כך מהר אם את בתולה.. גם אני אישית שאלתי המוןןןן שאלות עד שבכלל הגענו לנושא הזה והגענו אליו בצורה הדדית.
כשאת אומרת דתיים אני לא ממש מבין למי את מתכוונת.. אם את מדבר על כיפות סרוגות אז מראש יש עליהם הרבה פחות הגבלות והם לא חיים שונה מדי מחילונים בתאכלס..
חרדים זה עולם אחר.. סוטים וחולים.. לא כולם, רוצה להאמין שגם לא הרוב אבל חלק ניכר.

rasmus girl1

New member
שוב,

לא אמרתי כל החילונים, אמרתי שרובם, מה גם שאתה לא רואה את זה מנקודת מבט של אישה- אתה יכול להשוות רק לעצמך- אתה לא שואל הרבה ומהר, יפה, יש עוד כמוך.
אבל יש גם כאלו שלא, אתה בתור גבר לא נתקל בטיפוסים כאלו, נתקלתי אפילו בכאלו שבפגישה ראשונה שלפו את ה...... שלהם ואני בטוחה שזה קרה לעוד הרבה בנות, גם ה "את בתולה?" ועוד שאלות מיניות ..
וכן, כיפות סרוגות.

togi12

New member
מרתיע ומנגד סקסי

בתקופתי האפלה, אהבתי מאוד למצוא את אלה שלא מנוסים, כדי "להרביץ בהם קצת תורה" (משעשע בהקשר הזה).
היום- לא ! אל תגע בי. וזה לא קשור בכלל לאם יש לו כיפה או לא.
השאלה אולי תהיה רלוונטית אם הוא מתחיל בקטע רומנטי- ואז אני באמת לא יודעת מה אני אחשוב לעצמי :-O

למעלה