בנות: מישהו עם כיפה מתחיל איתכן

TheSecretWithin

New member
לדעתי הנושא פה הוא על דת בכלל..

אני באופן אישי לא רואה יותר מדי הגיון בדת..
אנחנו חיים במקום שפה כל אחד בגישה של "אני דתי לפי דעתי" למשל:
אוכלים בשר ואח"כ חלב אבל לא ביחד, שומרים שעה 3 או 6 הפרש,
אוכלים כשר ומחללים שבת, אוכלים בשר שמותר ביהדות אבל אפשר לא בשחיטה כשרה, מקיימים את כל ה"מצוות" אבל מחללים את גופו של ילד בן 6 או יורקים על ילדה או מרביצים לחייל\ערבי\לילדים.
לי לא אכפת שאנשים "סותרים" את האמונה שלהם כל עוד זה לא פוגע בזולת, מבחינתי אין אלוהים, אבל כן יש אנשים בעולם הזה שמושפעים ממעשים שאני עושה או לא עושה.
אז הבן אדם רוצה לגעת, נו ברור.. יש חסך ולא כולם עומדים בשמירת נגיעה יש גם חילונים שרוצים לגעת בך, זה אסור לרצות? מותר לו לנסות להתחיל איתך, אבל אם הוא כופה את עצמו עלייך או מטריד אותך בעיני זה כבר פוגע בך ואסור שזה יקרה.
אמונה או אי אמונה היא עיניינו הפרטי של כל אחד, וכמו שאני לא חושבת שזה בסדר שיבואו חרדים ויבקרו את אורח החיים הפרטיים שלי ואת אי האמונה שלי, אני לא חושבת שזה בסדר שאת תבקרי את האמונה שלו.

Blue Potion

New member
אני ארתע מזה באופן כללי

גם אם הוא סתם יתחיל איתי. זה נראה לי חריג מידי, חוצה גבולות מידי.
תשאר באיזור שלך, אני אשאר בשלי

turangaleela

New member
לא מפריע לי בכלל. אולי כי אני רואה דברים אחרת

ממך.
לדעתי לבוש של אדם לא בהכרח מביע את כל כולו. אדם יכול לחבוש כיפה ועדיין שיהיו לו העדפות שונות ודרכים שונות להיות דתי. אני הכרתי גם אדם דתי שלא הלך עם כיפה בכלל.
העובדה שהוא חובש כיפה ומתחיל איתי לא בהכרח אומרת שהוא בוגד בעקרונות של עצמו. זו לא צביעות, זו המורכבות של החיים

גילושיט

New member
אז לידיעתך,

גם בקהילה הדתית יש עבריינים, בדיוק כמו בקהילה החילונית.
ועל אותו משקל - גם בקהילה הדתית יש סוטים, כמו שיש בקהילה החילונית.
לדעתך רק בין הדתיים מסתתרים אנשים טובי לב וצדיקים?
אז לא, יש כאלה גם חילונים. (ובטוח גם דתיים, אבל לא רק ובטח לא כולם).

אותי היה מגעיל המעשה - אבל ממש לא רלוונטי לי אם הבחור היה עם כיפה, כאפייה, שרשרת של צלב או מסננת ספגטי על הראש. ההכללות האלה סתם מיותרות לדעתי.

למעלה