בנט 2026 לראשות השלטון

evglev1

Well-known member
מנהל
סיוג מסוים- מרתיע אותי שהוא לא למד ומלכת האופל איילת שקד עדיין חלק מהצוות שלו. הוא לא מבין שהיא נטל -ולא נכס?! כנראה שהוא יזרוק אותי לכיוון ליברמן.
איילת שקד נצלבת על כך שרצתה להצטרף לממשלה בראשות ביבי בכנסת ה-24 במקום ללכת לבחירות. ואם היו מקשיבים לה בן גביר באמת לא היה שר כי היה סיעת יחיד שקיבל שריון אצל סמוטריץ', סמוטריץ' היה מקסימום שר תחבורה, סער ושקד היו בממשלה והרפורמה המשפטית היה נבנית על פי הפרמטרים שלהם ועל פי הדרך שלהם. אז נכון שביבי וסמוטריץ' היו מרווחים מההצבעה המקוממת שלהם נגד תקנות איו"ש, אבל הם הרוויחו גם בבחירות וגם אם הסקרים היו מתממשים הם היו עולים מ-54 מנדטים ל-58-59 כך שבכל מקרה הם היו מרוויחים מהעדפת השלטון על האידיאולוגיה. כך שבדיעבד גם בשביל מחנה הרל"ב שקד יצאה צודקת ובנט וסער שחיפשו להיות צודקים הפסידו בגדול. כך שאם היו מקשיבים לשקד והיו ממשים את 65 המנדטים של הימין עם סער ובלי ליברמן לקואליציית ימין לאחר נפילת ממשלת השינוי הכול היה הרבה יותר טוב מהממשלה שקמה לאחר הבחירות ואם השבעה באוקטובר היה בגלל הפלגנות שיצרה הרפורמה אז אולי גם השבעה באוקטובר היה נמנע. כך שנורא קל להאשים את איילת שקד, אבל למעשה בדיעבד מסתבר שהיא גילתה יותר חכמה ונבנונות פוליטית מבנט, סער ואלקין.

אביב 2019

Well-known member
בנט עדיף בוודאות על נתניהו.אבל,
אני לא אוהב מיפלגה ע"ש אדם אחד.זה סימן שלילי.
זה לעשות מהמקפיצה.ישראל היא דימוקרטיה.
אפילו יאיר לפיד הרודן החלול מנהל מיפלגה של -
"יש עתיד" בראשות יאיר לפיד.

צביקה5311

Well-known member
יש אחת כזאת, לא בשם, בפועל. היא בשלטון
זה משנה? אם זה בנט 2026 או ליכוד בראשות נתניהו?
כמה פתקים של "מחל" בבחירות היו עבור שלמה קרעי, מירי רגב, יריב לווין או דודי אמסלם? אולי עשרות

Harrington

Well-known member
מנהל
יש אחת כזאת, לא בשם, בפועל. היא בשלטון
זה משנה? אם זה בנט 2026 או ליכוד בראשות נתניהו?
כמה פתקים של "מחל" בבחירות היו עבור שלמה קרעי, מירי רגב, יריב לווין או דודי אמסלם? אולי עשרות
מפלגת השלטון הנוכחית (שעל-פי הסקרים -שאינני מאמין בהם- צפויה להיות גם המפלגה הגדולה לאחר הבחירות הבאות) היא אחת המפלגות היחידות שנותרו דמוקרטיות ומתקיימות בהן בחירות פנימיות (פריימריז בלע"ז). אז כן, מי שמצביע ליכוד בהחלט מצביע גם עבור החברים ברשימה ותומך בהם. עם זאת, גם מי שמצביע בעד מפלגה דיקטטורית כמו למשל 'יש עתיד' של לפיד או זו של בנט כפי שזה מסתמן כרגע, יתכן שהוא מצביע עבור השמות ברשימה בדיוק כמו שהוא מצביע עבור יו"ר המפלגה.

אז יש הבדל בקטע הדמוקרטי, כאשר גם שלמה קרעי, גם מירי רגב, גם יריב לוין וגם דודי אמסלם נבחרים כל אחת ואחד מהם בבחירות דמוקרטיות לעילא ולעילא. זה שהבחירות האלו נפרדות מהבחירות הכלליות, לא משנה מכך מאומה. אלה לעומת המוצנחים במפלגות הדיקטטוריות.

צביקה5311

Well-known member
מפלגת השלטון הנוכחית (שעל-פי הסקרים -שאינני מאמין בהם- צפויה להיות גם המפלגה הגדולה לאחר הבחירות הבאות) היא אחת המפלגות היחידות שנותרו דמוקרטיות ומתקיימות בהן בחירות פנימיות (פריימריז בלע"ז). אז כן, מי שמצביע ליכוד בהחלט מצביע גם עבור החברים ברשימה ותומך בהם. עם זאת, גם מי שמצביע בעד מפלגה דיקטטורית כמו למשל 'יש עתיד' של לפיד או זו של בנט כפי שזה מסתמן כרגע, יתכן שהוא מצביע עבור השמות ברשימה בדיוק כמו שהוא מצביע עבור יו"ר המפלגה.

אז יש הבדל בקטע הדמוקרטי, כאשר גם שלמה קרעי, גם מירי רגב, גם יריב לוין וגם דודי אמסלם נבחרים כל אחת ואחד מהם בבחירות דמוקרטיות לעילא ולעילא. זה שהבחירות האלו נפרדות מהבחירות הכלליות, לא משנה מכך מאומה. אלה לעומת המוצנחים במפלגות הדיקטטוריות.
כל עוד בפתק מחל מודגש "בראשות נתניהו"
זה תחפושת לשיטת רשימות. הרי ברור גם לליכודניקים.
בלי "בראשות נתניהו"
זה פחות מ 10 מנדטים. זה בחירות אישיות דפאקטו

Harrington

Well-known member
מנהל
כל עוד בפתק מחל מודגש "בראשות נתניהו"
זה תחפושת לשיטת רשימות. הרי ברור גם לליכודניקים.
בלי "בראשות נתניהו"
זה פחות מ 10 מנדטים. זה בחירות אישיות דפאקטו
זה הנוהל הקבוע בכל המפלגות מאז ומעולם. יתכן גם שזאת הוראה מהתקנות (צריך לבדוק). עם כל הכבוד לרצון להישמע רל"בי, לא זה מה שהופך מפלגה דמוקרטית לדיקטטורית. זה בס"ה מספר מי יו"ר המפלגה, קרי המועמד שלה לראשות הממשלה. הא ותו לא.

בלי התוספת הזאת כמות המנדטים הצפויה למפלגה זהה לחלוטין לכמות המנדטים שהיא מקבלת עם התוספת הזאת. זאת מהטעם הפשוט שמה לעשות, כל ישראלי שמספיק חכם בשביל ללכת להצביע, יודע גם יודע מי העומד בראש מפלגת הליכוד (כמו גם בראשות רוב המפלגות האחרות).

evglev1

Well-known member
מנהל

אבל אתם טוענים שלעשות את הדבר המובן מאליו לדעתי מול מחנה הרל"ב וזה להחליף את ביבי ביו"ר אחר שהדבר לדעתי היה מבטיח שלטון יציב כבר ב-2019, הוא פגיעה ברצון הבוחר, אז זה אומר אומר שלמרות שהפתק ששמו בקלפי הוא מחל, הצביעו לנתניהו ולא למצע ולערכי הליכוד כפי שגם בעלה ירוק צחקו על כך שמספר 25 בליכוד או 28 בקדימה... ובסוף זה סתם אדם שעבר ברחוב, אבל תודו שהאמנת לי כי אין לכם מושג מי האנשים שאתם מכניסים לכנסת. כך שאכן את רוב מצביעי הליכוד לא מעניין מי נמצא ברשימה אלא רק מי היו"ר, אגב זה נכון לכל מפלגה חוץ מיהדות התורה שצריך לחפש את הרשימה באינטרנט כדי לדעת אם ראש הרשימה הוא גולקנופף ראש אגודת ישראל או גפני ראש דגל התורה עד כדי כך השיתוף פעולה שלהם שלמספר 1 ומספר 2 אין שום משמעות מעבר לסידור מקומות אך לגולקנופף ובעבר ליצמן ולגפני יש אותו כוח ואותו מעמד במפלגה.

Harrington

Well-known member
מנהל
אבל אתם טוענים שלעשות את הדבר המובן מאליו לדעתי מול מחנה הרל"ב וזה להחליף את ביבי ביו"ר אחר שהדבר לדעתי היה מבטיח שלטון יציב כבר ב-2019, הוא פגיעה ברצון הבוחר, אז זה אומר אומר שלמרות שהפתק ששמו בקלפי הוא מחל, הצביעו לנתניהו ולא למצע ולערכי הליכוד כפי שגם בעלה ירוק צחקו על כך שמספר 25 בליכוד או 28 בקדימה... ובסוף זה סתם אדם שעבר ברחוב, אבל תודו שהאמנת לי כי אין לכם מושג מי האנשים שאתם מכניסים לכנסת. כך שאכן את רוב מצביעי הליכוד לא מעניין מי נמצא ברשימה אלא רק מי היו"ר, אגב זה נכון לכל מפלגה חוץ מיהדות התורה שצריך לחפש את הרשימה באינטרנט כדי לדעת אם ראש הרשימה הוא גולקנופף ראש אגודת ישראל או גפני ראש דגל התורה עד כדי כך השיתוף פעולה שלהם שלמספר 1 ומספר 2 אין שום משמעות מעבר לסידור מקומות אך לגולקנופף ובעבר ליצמן ולגפני יש אותו כוח ואותו מעמד במפלגה.
לא הבנתי כלום. מעבר לכך שאתה מייחס לי לשון רבים ולא ברור לי תחת איזו קבוצה זה אמור לקרות הפעם, גם שאר דבריך לא ברורים. כלומר הם ברורים, אבל לא ברור לי מה רצית להגיד.

עובדתית, הליכוד מפלגה דמוקרטית.
עובדתית חבריה נבחרים ולא ממונים (זולת בודדים וגם זה חד"פ).
עובדתית ברוב שאר המפלגות זה לא המצב.
עובדתית רוב המפלגות מציינות גם את שם היו"ר בפתקי ההצבעה.
אין כל סיבה לחשוב שאם שם יו"ר המפלגה לא יופיע כמות הבוחרים תרד. זו טענה חביבה אבל היא לא בוססה בשום צורה או דרך. סברה בעלמא ותו לא.

מה גולדקופף וליצמן קשורים לעניין נשגב מבינתי.

זה המצב העולמי!

הליכה לכיוון אוטוקרטיה מכיוון הסדר העולמי החדש מחייבת כמה שפחות מחליטים.

כבר עכשיו אין מפלגות יש רק אנשים - גולן,לפיד ,גנץ וכו'.

Harrington

Well-known member
מנהל
זה המצב העולמי!

הליכה לכיוון אוטוקרטיה מכיוון הסדר העולמי החדש מחייבת כמה שפחות מחליטים.

כבר עכשיו אין מפלגות יש רק אנשים - גולן,לפיד ,גנץ וכו'.
מפלגת השלטון דווקא דמוקרטית לעילא ולעילא. זאת גם צפויה על-פי הסקרים להיות המפלגה הגדולה ביותר בבחירות הבאות. אז יש מצב שהציבור באמת מעדיף מפלגות דמוקרטיות על-פני מפלגות דיקטטוריות כמו אלה שהזכרת. יתכן כמובן גם שהוא סתם מעדיף את נתניהו על-פני גנץ ולפיד, אבל יתכן שגם הנושא הזה מהווה חלק משיקוליו.

evglev1

Well-known member
מנהל
השם לא יישאר כזה, זה שם זמני, כשיכריזו על בחירות או אף לפני זה, השם ישתנה. מעניין אם השם "אחריות לאומית" תפוס כששרון ז"ל ניסה לקרוא כך למפלגתו לפני שהחליט על השם קדימה, או שלאחר שהשם לא זכה לשימוש הוא נשאר פנוי.

ai27

Well-known member
השם לא יישאר כזה, זה שם זמני, כשיכריזו על בחירות או אף לפני זה, השם ישתנה. מעניין אם השם "אחריות לאומית" תפוס כששרון ז"ל ניסה לקרוא כך למפלגתו לפני שהחליט על השם קדימה, או שלאחר שהשם לא זכה לשימוש הוא נשאר פנוי.
זוכר איך קראו למפלגת צומת "רפול והגמדים", עד ששלושה גמדים החליטו לעשות לו פוטש תמורת שוחד?
אולי כדאי לבנט לקחת את ה"שלד הפרלמנטרי" הזה ולבנות ממנו את מפלגתו

למעלה