בנט 2026 לראשות השלטון

evglev1

Well-known member
מנהל
מעבר לכך שאין לך מושג מהו רצון "רוב העם", אתה הבנת מה ניסית לומר במשפט הזה?
רצון העם לפי כל הסקרים, אם לפחות סקר אחד מכל הערוצים חוץ מערוץ 14 מייצג את דעת הקהל אז רוב הציבור רוצה שראש הממשלה יתפטר וילך לבחירות.

דורי 1981

Well-known member
רצון העם לפי כל הסקרים, אם לפחות סקר אחד מכל הערוצים חוץ מערוץ 14 מייצג את דעת הקהל אז רוב הציבור רוצה שראש הממשלה יתפטר וילך לבחירות.
בואו נקרא לילד בשמו. ערוץ 14 הוא ערוץ תעמולה, שמטרתו לעשות לנתניהו פולחן אישיות. אין בינו לבין תקשורת או גוף עיתונאי חוקר שום קשר. טוב יעשו אם יגוונו וישדרו תוכניות שהן לא אקטואליה בלבד ולו למראית עין.

נסיך.333

Well-known member
בואו נקרא לילד בשמו. ערוץ 14 הוא ערוץ תעמולה, שמטרתו לעשות לנתניהו פולחן אישיות. אין בינו לבין תקשורת או גוף עיתונאי חוקר שום קשר. טוב יעשו אם יגוונו וישדרו תוכניות שהן לא אקטואליה בלבד ולו למראית עין.
איזה מזל שיש את הערוצים 11, 12 ו-13 שהם אובייקטיבים, ממש מזל..

Harrington

Well-known member
מנהל
הקטע עם פוסטים כאלה הוא, שכל מי שמפעיל את מוחו יודע שהם מחורטטים :).

הרי ממה נפשך, יש לך 2 דרכים לדעת ש"ערוץ 14 הוא ערוץ תעמולה". בעצם רק דרך אחת וזה לצפות בו בקביעות. רק כך תהפוך למוסמך לקבוע זאת ולא להסתמך על שמועות או דברי אחרים.

אלא מאי... אם אתה אכן צופה בקביעות בערוץ 14, הרי שאתה חשוף דרך קבע לתעמולה ובכל זאת, דבריך בכללותם מלמדים שאתה לא מושפע מהם כלל. אז מה רמת התעמולה בערוץ במקרה כזה? כנראה שאפסית :).

בקיצור יקירי, הדברים לא באמת מתיישבים. דבריך הם בס"ה סיסמה לא מבוססת. משהו שאתה מתיימר לקבוע מבלי שיש לך בדל סמכות לעשות כן. אפילו לא סמכות של צופה שיכול להעיד על מה הוא מדבר.

Harrington

Well-known member
מנהל
ויזכה שם שוב לעמוד בראש המפלגה הגדולה ביותר :). בחייך. קצת ביקורתיות בסקרים המונפצים שלכם, לא למדתם להפעיל? לא שמתם לב שאין הלימה בין תוצאות הסקרים והשאלות (של אותם ערוצים עם עצמם)? סורי, אבל מה שכתבת פשוט לא נכון בעולם המציאות. לא שככה סקרים פוליטיים זה דבר אמין, אבל בדברים האלה זה סתם מגוחך לטעון כך :).

בכל מקרה כתבתי בעבר, מי שפותח את טיעוניו עם 'רוב העם איתי', פר הגדרה מחרטט מבחינתי ולא משנה אם הוא בא מימין או משמאל. אגב בכלל דובר למעלה על עד כמה הממשלה הנבחרת קשובה לרוב העם. לא על כן ביבי לא ביבי.

evglev1

Well-known member
מנהל
ויזכה שם שוב לעמוד בראש המפלגה הגדולה ביותר :). בחייך. קצת ביקורתיות בסקרים המונפצים שלכם, לא למדתם להפעיל? לא שמתם לב שאין הלימה בין תוצאות הסקרים והשאלות (של אותם ערוצים עם עצמם)? סורי, אבל מה שכתבת פשוט לא נכון בעולם המציאות. לא שככה סקרים פוליטיים זה דבר אמין, אבל בדברים האלה זה סתם מגוחך לטעון כך :).

בכל מקרה כתבתי בעבר, מי שפותח את טיעוניו עם 'רוב העם איתי', פר הגדרה מחרטט מבחינתי ולא משנה אם הוא בא מימין או משמאל. אגב בכלל דובר למעלה על עד כמה הממשלה הנבחרת קשובה לרוב העם. לא על כן ביבי לא ביבי.
אנחנו במערכת רב מפלגתית, אפילו בן גוריון לא הגיע ל-61 מנדטים. כך שאין סתירה בין להיות המפלגה הגדולה ביותר, ולהזכיר שבתקופת הבחירה בשני פתקים המפלגה הגדולה ביותר של 26 מנדטים שלאחר בחירות מיוחדות לראשות הממשלה ירדו ל-24 בעקבות פירוק ישראל 1 לגשר והעבודה-מימד. מה גם שהמפלגה הגדולה ביותר בסקרים לא מגיעה ל-25 מנדטים ולפעמים גם לא ל-20. כך שאין סתירה בין עמידתו בראש המפלגה הגדולה ביותר לרוב הציבור שרוצה שילך הביתה. כי אפילו בסקרים של ערוץ 14 המפלגה הגדולה ביותר היא רק 31-33 מנדטים שזה 25%-27% מהציבור.

Harrington

Well-known member
מנהל
אנחנו במערכת רב מפלגתית, אפילו בן גוריון לא הגיע ל-61 מנדטים. כך שאין סתירה בין להיות המפלגה הגדולה ביותר, ולהזכיר שבתקופת הבחירה בשני פתקים המפלגה הגדולה ביותר של 26 מנדטים שלאחר בחירות מיוחדות לראשות הממשלה ירדו ל-24 בעקבות פירוק ישראל 1 לגשר והעבודה-מימד. מה גם שהמפלגה הגדולה ביותר בסקרים לא מגיעה ל-25 מנדטים ולפעמים גם לא ל-20. כך שאין סתירה בין עמידתו בראש המפלגה הגדולה ביותר לרוב הציבור שרוצה שילך הביתה. כי אפילו בסקרים של ערוץ 14 המפלגה הגדולה ביותר היא רק 31-33 מנדטים שזה 25%-27% מהציבור.
אנחנו בבחירות של פתק אחד. עצם העובדה שברוב ככל הסקרים ראש הממשלה הנבחר שוב צפוי לעמוד בראש המפלגה הגדולה ביותר, מלמדת את ההיפך הגמור ממה שטענת למעלה בשם "רוב העם". כאמור, הדברים פשוט לא מתיישבים. על כך אמרתי, תפעילו קצת ביקורתיות ביחס לסקרים שמאכילים אתכם (כן, זה נכון לכל הסקרים ולכל הערוצים). כשיש לך סתירות מובהקות שלא מתיישבות ביחד, אתה (כאדם אינטליגנט שלא קונה כל לוקש שמוכרים לו) יכול להבין שמשהו לא בסדר במה שמציגים לך.

אז אולי נורא נחמד לך בתור רל"בניק קיצוני בכל זאת לקנות את הלוקש ולרוץ איתו כמוצא שלל רב. זה עניין אחר. אבל רציני כאמור מעלה, זה לא.

evglev1

Well-known member
מנהל
אנחנו בבחירות של פתק אחד. עצם העובדה שברוב ככל הסקרים ראש הממשלה הנבחר שוב צפוי לעמוד בראש המפלגה הגדולה ביותר, מלמדת את ההיפך הגמור ממה שטענת למעלה בשם "רוב העם". כאמור, הדברים פשוט לא מתיישבים. על כך אמרתי, תפעילו קצת ביקורתיות ביחס לסקרים שמאכילים אתכם (כן, זה נכון לכל הסקרים ולכל הערוצים). כשיש לך סתירות מובהקות שלא מתיישבות ביחד, אתה (כאדם אינטליגנט שלא קונה כל לוקש שמוכרים לו) יכול להבין שמשהו לא בסדר במה שמציגים לך.

אז אולי נורא נחמד לך בתור רל"בניק קיצוני בכל זאת לקנות את הלוקש ולרוץ איתו כמוצא שלל רב. זה עניין אחר. אבל רציני כאמור מעלה, זה לא.
המפלגה הגדולה ביותר מאז חזרה לבחירות בפתק אחד הייתה 38 מנדטים שזה פחות משליש, למפלגה הגדולה ביותר מעולם לא היה רוב מוחלט בציבור שהצביע למפלגה. למעשה אחד התירוצים של חאפז אל אסאד לא לחתום על הסכם שלום עם רבין ז"ל היא הטענה שרבין ז"ל לא נבחר על ידי רוב העם כי 44 מנדטים זה 36.67%. כך שאין קשר ולמעשה תיאורטית יכול להיות מצב שלמפלגה של צד אחד יש 50 מנדטים אבל היא היחידה בגוש בעוד 70 מנדטים של הגוש הנגדי מפוזרים בין מפלגות שונות ולמפלגה השנייה בגודלה אין אפילו 10 מנדטים, אבל למפלגה עם 50 מנדטים אין אף שותפה טבעית לקואליציה ול-70 המנדטים הבעיה היחידה היא חלוקת השלל בין ערב של מפלגות כי הן דומות במצעים שלהן.

אם הממשלה לא נישמעת מרצונה לרצון רוב העם,
אז אין אפשרות אחרת.
יש,לא לשרת בצבא.

זה יגרום לבחירות מיידיות כי האמריקאים כבר לא יתמכו בביבי.

כרגע הוא הביריון שלהם מול חיז' וחמאס - דואג להחליף את המשטרים שם.

ברגע שהוא לא מספק את הסחורה הוא בחוץ.

ai27

Well-known member
מה בדיוק עושה את בנט מרכז.
פוליטית
מפלגת מרכז זו מפלגה שמוכנה לייצר קואליציה גם עם מפלגות מגוש הימין, וגם עם מפלגות מגוש השמאל
מכיוון שהפעם בנט לא רץ עם מצע הונאה, ויתכן שהפנים שסתם לקבל שוחד לא מקדם אותו
יש סבירות מסויימת שהמפלגה תתפקד כמפלגת מרכז.
ולו בגלל - שמצביעיו כבר לא יגיעו באמצעות הונאת מצביעי הימין, אלא ממצביעי מרכז ושמאל מתון
בנט הוא ימין משיחי ברמה של סמוטריץ.
בשום פרמטר לא.
זו בעצם הסיבה ששמו אותו בראש מפלגת הימין - גם מבחינה דתית וגם מבחינה מדינית, הוא היה זה שהחזיר למפלגה קולות שלא אוהבים את הקיצוניות של סמוטריץ.

אז הבעיה (האמתית) עם סמוטריץ' - היא שהוא מייצג רק את הקו הימני-קיצוני של הציונות הדתית, מנסה לדחוף אפילו התיישבות קבע בעזה כעניין נורמטיבי
בעצם - מיישר קו עם בן גביר, תוך מחיקת מורשת מפלגת המפד"ל,
ובעצם, חונק כל קול אחר במפלגה.

בנט לעומתו
מחפש את הטוויסט שיקדם אותו.
הוא החריד את הימין כשהוא אישר את תוכנית טראמפ משלהי הקדנציה שלו, ללא שום סייג.
למרות שמשמעותה הייתה מסירת יישובי עוטף עזה לממשל חמאס,
הרחבת שטחי השליטה הפלסטינית עד לגבולות היישובים ודרכי הגישה בכל יו"ש,
ובכך - יצירת מציאות בטחונית בלתי אפשרית,
וגרוע מכל - התנערות הממשל שהחליף את טראמפ - מכל מה שסוכם עם טראמפ, הייתה מובילה את המדינה לאסון גדול פי מאה מאסון השקמה באוקטובר
הוא גם אישר החדרת עשרות אלפי פועלים עזתים לישראל - בידיעה שהכנסתם תזרום לחמאס, ושהם יעבירו לחמאס מידע שישמש אותם לפיגועים קשים

אז מדינית, הוא לא רחוק מהשמאל המתון של גנץ. מחפש כל דרך להישאר פלוס מינוס עם גושי ההתיישבות וחילופי שטחים, ולהחריב את השאר
תוך התעלמות מהשלכות בטחוניות, אפילו בטווח הבינוני.

צביקה5311

Well-known member
פוליטית
מפלגת מרכז זו מפלגה שמוכנה לייצר קואליציה גם עם מפלגות מגוש הימין, וגם עם מפלגות מגוש השמאל
מכיוון שהפעם בנט לא רץ עם מצע הונאה, ויתכן שהבין שסתם לקבל שוחד לא מקדם אותו
יש סבירות מסויימת שהמפלגה תתפקד כמפלגת מרכז.
ולו בגלל - שמצביעיו כבר לא יגיעו באמצעות הונאת מצביעי הימין, אלא ממצביעי מרכז ושמאל מתון

בשום פרמטר לא.

הבעיה (האמתית) עם סמוטריץ' - היא שהוא מייצג רק את הקו הימני-קיצוני של הציונות הדתית, מנסה לדחוף אפילו התיישבות קבע בעזה כעניין נורמטיבי
בעצם - מיישר קו עם בן גביר, תוך מחיקת מורשת מפלגת המפד"ל.

בנט לעומת
מחפש את הטוויסט שיקדם אותו.
הוא החריד את הימין כשהוא אישר את תוכנית טראמפ משלהי הקדנציה שלו, ללא שום סייג.
למרות שמשמעותה הייתה מסירת יישובי עוטף עזה לממשל חמאס,
הרחבת שטחי השליטה הפלסטינית עד לגבולות היישובים ודרכי הגישה בכל יו"ש,
ובכך - יצירת מציאות בטחונית בלתי אפשרית,
וגרוע מכל - התנערות הממשל שהחליף את טראמפ - מכל מה שסוכם עם טראמפ, הייתה מובילה את המדינה לאסון גדול פי מאה מאסון השקמה באוקטובר
בוא גם אישר החדרת עשרות אלפיפועלים עזתים לישראל - בידיעה שהכנסתם תזרום לחמאס, ושהם יאספו מידע שישמש אותם לפיגועים קשים

אז מדינית, הוא לא רחוק מהשמאל המתון של גנץ. מחפש כל דרך להישאר פלוס מינוס עם גושי ההתיישבות וחילופי שטחים, ולהחריב את השאר
תוך התעלמות מהשלכות בטחוניות, אפילו בטווח הבינוני.
אין "חיה כזאת" "גוש השמאל". אני מתנגד לנתניהו ואני לא מגדיר את עצמי "שמאל".
אני נגד ויתור על שטחים כי "כבשנו" אותם.
בעיני אנחנו לא כובש.
פתחו אלינו מלחמה, תקפנו חזרה, לקחנו שטח.
ככה זה במלחמות

ai27

Well-known member
אין "חיה כזאת" "גוש השמאל". אני מתנגד לנתניהו ואני לא מגדיר את עצמי "שמאל".
בפועל רל"ב ושמאל היינו הך. אם הוא מתפקד כשמאל - המדיניות שהוא מקדם היא מדיניות שמאל, כשהשאלה היא הקצב ולא המהות
אני נגד ויתור על שטחים כי "כבשנו" אותם.
בעיני אנחנו לא כובש.
פתחו אלינו מלחמה, תקפנו חזרה, לקחנו שטח.
ככה זה במלחמות
ובכל זאת - מצביע לגוש שמתחייב לפעול הפוך מדעותיך

צביקה5311

Well-known member
בפועל רל"ב ושמאל היינו הך. אם הוא מתפקד כשמאל - המדיניות שהוא מקדם היא מדיניות שמאל, כשהשאלה היא הקצב ולא המהות

ובכל זאת - מצביע לגוש שמתחייב לפעול הפוך מדעותיך
אני בעד פשרה, אם אתה מבין את ההבדל בין פשרה לויתור? אם ניתן להגיע לפשרה שתסיים את הסיכסוך ותחסוך חיי אדם, אני בעד. זכות השיבה, בשום אופן לא.
פשרה תתכן רק עם בטחונות בהתאם. גם גנץ, איזנקוט ואני בטוח שגם גלנט יסכימו לזה, אני קורא לזה, הקול השפוי

Harrington

Well-known member
מנהל
אני בעד פשרה, אם אתה מבין את ההבדל בין פשרה לויתור? אם ניתן להגיע לפשרה שתסיים את הסיכסוך ותחסוך חיי אדם, אני בעד. זכות השיבה, בשום אופן לא.
פשרה תתכן רק עם בטחונות בהתאם. גם גנץ, איזנקוט ואני בטוח שגם גלנט יסכימו לזה, אני קורא לזה, הקול השפוי
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אבל להאמין בפשרות היום, אחרי כל ההיסטוריה שאנחנו מכירים ויודעים אותה, זה בדיוק ההיפך מ"הקול השפוי". זה קול כל כך לא שפוי שמושפע מקשיים הנפשיים להתמודד עם המציאות (ובתוכה אובדן התקווה לשלום). קול שפוי יהיה לרצות בהסכמים אך זאת תוך לימוד והכרת ההיסטוריה, לימוד והכרת הצד שמולו אנחנו חותמים והצהרותיו (בערבית למשל), ומשם גיבוש עמדה מושכלת. בעברית זה נקרא הימין הישראלי.

צביקה5311

Well-known member
לא עקבתי אחרי הדיון ביניכם, אבל להאמין בפשרות היום, אחרי כל ההיסטוריה שאנחנו מכירים ויודעים אותה, זה בדיוק ההיפך מ"הקול השפוי". זה קול כל כך לא שפוי שמושפע מקשיים הנפשיים להתמודד עם המציאות (ובתוכה אובדן התקווה לשלום). קול שפוי יהיה לרצות בהסכמים אך זאת תוך לימוד והכרת ההיסטוריה, לימוד והכרת הצד שמולו אנחנו חותמים והצהרותיו (בערבית למשל), ומשם גיבוש עמדה מושכלת. בעברית זה נקרא הימין הישראלי.
עם מצריים, זה עובד דווקא עד היום, כמה? 40 שנה?
לשפוך עוד דם עדיף? רק כשאין ברירה.
אני רחוק מדת ומסורת, היה גדול בתורה עובדיה יוסף ז"ל שאמר, שטחים פחות קדושים מחיי אדם

Harrington

Well-known member
מנהל
עם מצריים, זה עובד דווקא עד היום, כמה? 40 שנה?
לשפוך עוד דם עדיף? רק כשאין ברירה.
אני רחוק מדת ומסורת, היה גדול בתורה עובדיה יוסף ז"ל שאמר, שטחים פחות קדושים מחיי אדם
עם מצרים זה עובד בתנאי שאנחנו לא מתדרדרים לקונספציה ומתעלמים מהאפשרות שיבוא יום בו זה כבר לא יעבוד. כלומר צריכות להיות תוכניות מגירה במערכת הבטחון כיצד לפעול אם וכאשר מצרים תחליט לתקוף את ישראל במתקפת פתע או בכלל.

אורי אליצור ז"ל בזמנו דיבר על אירועי מנהרות הכותל ותיאר את הפשלה של מערכת הבטחון שם כגדולה מזו של מלחמת יום כיפור. זאת מאחר ולא היו במערכת תוכניות מגירה למקרה שמשהו יתקפשש בסיורים המשותפים בין צה"ל למשטרה הפלסטינית, למקרה של 'היפוך קנים' (אל מול מחדל יו"כ, שם לכאורה צפו מלחמה אך טעו במועד).

אני לא יודע אם שטחים חשובים מחיי אדם או להיפך. לא הכתובת להכריע בכך. אולם ועל אף שאני שונא את התשובה הזאת, אני חייב לומר שזו כלל לא השאלה :). השאלה היא האם מסירת שטחים טובה לבטחון (כלומר לחיי אדם) או רעה לה. שם הייתה בזמנו המחלוקת. לא בשאלה מה חשוב יותר, שטח או חיים.

בכל מקרה, דיברנו על הפלסטינים. לא על מצרים. כך שהדיון הזה ודבריך אלו, מעניין ככל שיהיה, לא ממש קשור לדברי למעלה וכהרגלך אתה מנסה לקחת את הדברים למקום אחר לחלוטין משהתייחסו אליהם, תוך התעלמות מוחלטת מהנושא שהדברים כן נאמרו לגביהם :). ביחס לפלסטינים, מה לעשות, המצב הוא כמו שתיארתי למעלה. מי שעדיין מאמין בפשרות איתם כאמור, רחוק מאוד מלהיות זכאי לתואר "קול שפוי". הוא קול שמתעלם מהמציאות, מתעלם מההיסטוריה, מתעלם מהסטטיסטיקה והעובדות, ונותן לשאיפותיו המנטליות (התקווה לשלום) לגבור על שיקוליו הלוגיים והמושכלים. זה לא קול שפוי, זה ההיפך הגמור מכך.

למעלה