בנט 2026 לראשות השלטון

evglev1

Well-known member
מנהל
עם מצריים, זה עובד דווקא עד היום, כמה? 40 שנה?
לשפוך עוד דם עדיף? רק כשאין ברירה.
אני רחוק מדת ומסורת, היה גדול בתורה עובדיה יוסף ז"ל שאמר, שטחים פחות קדושים מחיי אדם
קודם כל עם מצרים לא הייתה פשרה, ומצרים קיבלה כל מה שרצתה. אבל גם העובדה שפרשת הצוללות נחשבת לפגיעה בביטחון המדינה מוכיחה שנשארו אויבים והסכם השלום עם מצרים לא הוסיף כלום על הסכם שביתת הנשק בתום מלחמת יום הכיפורים.

1ספי11

Well-known member
קודם כל עם מצרים לא הייתה פשרה, ומצרים קיבלה כל מה שרצתה. אבל גם העובדה שפרשת הצוללות נחשבת לפגיעה בביטחון המדינה מוכיחה שנשארו אויבים והסכם השלום עם מצרים לא הוסיף כלום על הסכם שביתת הנשק בתום מלחמת יום הכיפורים.
עוד יציאה מוזרה.
מצרים היא המדינה הראשונה שהכירה בישראל ועשתה הסכם.
עניין הצוללות הוא בעייתי לא בגלל שמצרים אויב אלא בגלל שנתניהו לא התיעץ עם אף גורם במערכת הביטחון.

evglev1

Well-known member
מנהל
עוד יציאה מוזרה.
מצרים היא המדינה הראשונה שהכירה בישראל ועשתה הסכם.
עניין הצוללות הוא בעייתי לא בגלל שמצרים אויב אלא בגלל שנתניהו לא התיעץ עם אף גורם במערכת הביטחון.
יש הבדל בין להכיר בעצם קיומינו ללהכיר בזכות קיומינו, כך נתנו לערבים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה הם הכירו בעובדה שישראל קיימת אבל מעולם לא הכירו בכך שלמדינת ישראל יש זכות קיום. כלומר מבחינתם אנחנו קיימים בחסד ולא בזכות.

1ספי11

Well-known member
יש הבדל בין להכיר בעצם קיומינו ללהכיר בזכות קיומינו, כך נתנו לערבים לאכול את העוגה ולהשאיר אותה שלמה הם הכירו בעובדה שישראל קיימת אבל מעולם לא הכירו בכך שלמדינת ישראל יש זכות קיום. כלומר מבחינתם אנחנו קיימים בחסד ולא בזכות.
קשקוש ירוק.
הכרה במדינה היא מה שנדרש מכל מדינה שמכוננת יחסים עם מדינת ישראל. הכרה המדינה פירושה הכרה בזכותה להתקיים .
הטמטום הישראלי יצר מצב של "הכרה במדינה יהודית" שזה משהו שאין לו אח ורע בשום פרוטוקול מדיני.

ai27

Well-known member
אין "חיה כזאת" "גוש השמאל". אני מתנגד לנתניהו ואני לא מגדיר את עצמי "שמאל".
אני נגד ויתור על שטחים כי "כבשנו" אותם
...
אני בעד פשרה, אם אתה מבין את ההבדל בין פשרה לויתור? אם ניתן להגיע לפשרה שתסיים את הסיכסוך ותחסוך חיי אדם, אני בעד.
אז בעצם אחרי נסיון ההונאה הנכלולי
מתגלה שברירת המחדל שלך היא בהחלט שמאל.
כי ההנחה שלך היא שקיימת פשרה כזו, בניגוד לכל אינדיקציה אפשרית

גישת
"אם רק ניתן עוד קצת", 'אם רק נסכן עוד קצת את בטחוננו" 'אם רק נפנק עוד יותר את ארגוני הטרור שכל משאביהם מוקדשים לחיסולנו'
קורסת בעקביות
זכות השיבה, בשום אופן לא.
פשרה תתכן רק עם בטחונות בהתאם. גם גנץ, איזנקוט ואני בטוח שגם גלנט יסכימו לזה, אני קורא לזה, הקול השפוי
הבטחות היו גם על אוסלו. כשמגיעים לגבות אותם בפועל, מגלים שהם לא שווים כלום
לקפוץ מאותו גג שכבר קפצת ממנו 10 פעמים ושברת רגל כל פעם
זה לא שפיות, אלא טירוף

נערך לאחרונה ב:

evglev1

Well-known member
מנהל
אני בעד פשרה, אם אתה מבין את ההבדל בין פשרה לויתור? אם ניתן להגיע לפשרה שתסיים את הסיכסוך ותחסוך חיי אדם, אני בעד. זכות השיבה, בשום אופן לא.
פשרה תתכן רק עם בטחונות בהתאם. גם גנץ, איזנקוט ואני בטוח שגם גלנט יסכימו לזה, אני קורא לזה, הקול השפוי
אבל אבו מאזן ה"מתון" לא מוכן לשום פשרה ודורש התחייבות שהוא יקבל הכול כתנאי לפתיחת המו"מ.

ai27

Well-known member
אבל אבו מאזן ה"מתון" לא מוכן לשום פשרה ודורש התחייבות שהוא יקבל הכול כתנאי לפתיחת המו"מ.
הוא רואה את להיטת השמאל לקבל את תנאיו ללא תנאי

אפילו בנט היה להוט להעביר אליו את כל שטחי C למעט ההתיישבות ודרכי הגישה עצמם
גבולות שצבאית אין שום דרך להגן עליהם

evglev1

Well-known member
מנהל
הוא רואה את להיטת השמאל לקבל את תנאיו ללא תנאי

אפילו בנט היה להוט להעביר אליו את כל שטחי C למעט ההתיישבות ודרכי הגישה עצמם
גבולות שצבאית אין שום דרך להגן עליהם
בנט סירב אפילו להיפגש איתו.

evglev1

Well-known member
מנהל
בפועל רל"ב ושמאל היינו הך. אם הוא מתפקד כשמאל - המדיניות שהוא מקדם היא מדיניות שמאל, כשהשאלה היא הקצב ולא המהות

ובכל זאת - מצביע לגוש שמתחייב לפעול הפוך מדעותיך
לטעון שליברמן שמאל זה בערך כמו הטענות של אורי אבנרי שהעבודה זה ימין.

ai27

Well-known member
לטעון שליברמן שמאל זה בערך כמו הטענות של אורי אבנרי שהעבודה זה ימין.
הייתה תקופה שהעבודה הייתה מפלגת מרכז והיא נכנסה לקואליציה עם הליכוד,
ולא כי אין ברירה

היום העבודה היא מפלגת-בת של מר"צ

evglev1

Well-known member
מנהל
פוליטית
מפלגת מרכז זו מפלגה שמוכנה לייצר קואליציה גם עם מפלגות מגוש הימין, וגם עם מפלגות מגוש השמאל
מכיוון שהפעם בנט לא רץ עם מצע הונאה, ויתכן שהפנים שסתם לקבל שוחד לא מקדם אותו
יש סבירות מסויימת שהמפלגה תתפקד כמפלגת מרכז.
ולו בגלל - שמצביעיו כבר לא יגיעו באמצעות הונאת מצביעי הימין, אלא ממצביעי מרכז ושמאל מתון

בשום פרמטר לא.
זו בעצם הסיבה ששמו אותו בראש מפלגת הימין - גם מבחינה דתית וגם מבחינה מדינית, הוא היה זה שהחזיר למפלגה קולות שלא אוהבים את הקיצוניות של סמוטריץ.

אז הבעיה (האמתית) עם סמוטריץ' - היא שהוא מייצג רק את הקו הימני-קיצוני של הציונות הדתית, מנסה לדחוף אפילו התיישבות קבע בעזה כעניין נורמטיבי
בעצם - מיישר קו עם בן גביר, תוך מחיקת מורשת מפלגת המפד"ל,
ובעצם, חונק כל קול אחר במפלגה.

בנט לעומתו
מחפש את הטוויסט שיקדם אותו.
הוא החריד את הימין כשהוא אישר את תוכנית טראמפ משלהי הקדנציה שלו, ללא שום סייג.
למרות שמשמעותה הייתה מסירת יישובי עוטף עזה לממשל חמאס,
הרחבת שטחי השליטה הפלסטינית עד לגבולות היישובים ודרכי הגישה בכל יו"ש,
ובכך - יצירת מציאות בטחונית בלתי אפשרית,
וגרוע מכל - התנערות הממשל שהחליף את טראמפ - מכל מה שסוכם עם טראמפ, הייתה מובילה את המדינה לאסון גדול פי מאה מאסון השקמה באוקטובר
הוא גם אישר החדרת עשרות אלפי פועלים עזתים לישראל - בידיעה שהכנסתם תזרום לחמאס, ושהם יעבירו לחמאס מידע שישמש אותם לפיגועים קשים

אז מדינית, הוא לא רחוק מהשמאל המתון של גנץ. מחפש כל דרך להישאר פלוס מינוס עם גושי ההתיישבות וחילופי שטחים, ולהחריב את השאר
תוך התעלמות מהשלכות בטחוניות, אפילו בטווח הבינוני.
גם הליכוד מ-2001 ועד 2015 שאף לממשלת מרכז / אחדות שכוללת לכל הפחות את המפלגה הגדולה בשמאל בקואליציה. ב-2015 בפעם הראשונה במילניום הליכוד התחייב להקים ממשלה עם השותפים הטבעיים ולהעדיף אותם על ממשלת אחדות.

בעניין ארץ ישראל ההבדל העיקרי בין בנט לסמוטריץ' היה בשטחי A ו-B, בנט תמך באוטונומיה בשטחי A ו-B וסיפוח מלא של כל שטחי C בעוד סמוטריץ' לא היה מוכן אפילו לאוטונומיה ולא ברור איך הציע להימנע ממתן אזרחות לעוד שלוש מיליון ערבים שיצביעו לכנסת. אבל גם בנט וגם סמוטריץ' היו שותפים לדעה שאסור בשום אופן להקים מדינה פלסטינית ואסור בשום אופן להקפיא את הבנייה באיו"ש.

בנט לא קיבל את תוכנית טראמפ, למעשה בקמפיין שלו למה להעדיף את ימינה על הליכוד הוא ספר את הפעמים שמדינה פלסטינית מופיעה בתכנית טראמפ לעומת שלא הופיעה כלל באוסלו ולעומת החלת ריבונות שמופיעה הרבה פחות בתוכנית טראמפ. דווקא ביבי הוא שדיבר לזכות תוכנית טראמפ ואמנם לא התחייב לה רשמית, אבל שיבח אותה ומעולם לא הפגין שום ביקורת כלפיה ולמעשה האשים את בנט ומועצת יש"ע בכך שהוא לא יכולה לקבל את התוכנית ולספח את ישובי איו"ש כך שיקבלו את מעמד מזרח ירושלים ורמת הגולן ולמעשה היחידים בימין שהתנערו מתוכנית טראמפ היו מפלגת ימינה שאז כללה את הימין החדש, הבית היהודי והאיחוד הלאומי ומועצת יש"ע. ובכל מקרה לתוכנית טראמפ לא היה סיכוי סנקציות לא משפיעות על הפלסטינית וגם אם אבו מאזן עצמו היה נאלץ לאכול מפח זבל הוא לא היה מסכים לתוכנית.

בנט אמנם לא חזר על התוכנית לסיפוח כל שטחי C אבל גם לא אמר שיש אפילו מילימטר אחד של שטחי C שהוא מוכן למסור להגדלת הראשות הפלסטינית ובטח לא מדינה פלסטינית. ובעצם אמר שכל הקדנציה הבאה נושא ההסדר עם אבו מאזן לא יהיה רלוונטי כי צריך לשקם את המדינה לאחר המלחמה.

מה בדיוק עושה את בנט מרכז.
בנט הוא ימין משיחי ברמה של סמוטריץ.
מה לעשות שזה מה שהסקרים אומרים...

אתם האמנתם לשקר של 7/10 ונתתם לימין לנצח.

הרי זה כאילו נותן מוחשיות לחששות שלהם שאי אפשר באמת להגן מהערבים וחייבים לשלוט עליהם.

אז הלכתם לכיוון אוטונומיה במקום מדינה נפרדת.

evglev1

Well-known member
מנהל
מה בדיוק עושה את בנט מרכז.
בנט הוא ימין משיחי ברמה של סמוטריץ.
העובדה שהוא תומך באחדות העם ולא תומך בפלגנות ושיסוי שזה נדיר עבור ראש מפלגה בפוליטיקה הישראלית מימין ומשמאל. בעצם מבחינת הביביסטים, הסמוטריצ'יטם והבן גבירים זה שהוא בתור ימני לא מחרים את השמלאנים כבר הופך אותו למרכז ואפילו לשמאל.

1ספי11

Well-known member
העובדה שהוא תומך באחדות העם ולא תומך בפלגנות ושיסוי שזה נדיר עבור ראש מפלגה בפוליטיקה הישראלית מימין ומשמאל. בעצם מבחינת הביביסטים, הסמוטריצ'יטם והבן גבירים זה שהוא בתור ימני לא מחרים את השמלאנים כבר הופך אותו למרכז ואפילו לשמאל.
כולם תומכים באחדות העם על פי התנאים שלהם.

ai27

Well-known member
קח למשל את גדעון סער.
הוא השתתף גם בממשלות ימין וגם בממשלות שמאל.
לא בחר לעבור צד לשמאל ולהישאר רק שם.
אז הוא מרכז
לא קשה

עכשיו בנט לא בכנסת, אבל כל ציוץ שלו - הוא מבהיר שהוא דבק בשותפיו הטבעיים - בשמאל
אז חובת ההוכחה שהוא "מרכז" ולא שמאל על מלא - עליו

evglev1

Well-known member
מנהל
קח למשל את גדעון סער.
הוא השתתף גם בממשלות ימין וגם בממשלות שמאל.
לא בחר לעבור צד לשמאל ולהישאר רק שם.
אז הוא מרכז
לא קשה

עכשיו בנט לא בכנסת, אבל כל ציוץ שלו - הוא מבהיר שהוא דבק בשותפיו הטבעיים - בשמאל
אז חובת ההוכחה שהוא "מרכז" ולא שמאל על מלא - עליו
דווקא בנט הבהיר שהוא רוצה שותפים משני הצדדים. וזה לא עניין של מרכז כי יש שתי מפלגות ימין הליכוד וישראל ביתינו שמסרבות לשתף פעולה בכל צורה, כך שיש ימין פרו-חרדי וימין אנטי-חרדי והשמאל זה רק יאיר גולן.

למעלה