בניית חזון מטרות ויעדים לפורום שלנו

tlingit

New member
בניית חזון מטרות ויעדים לפורום שלנו

ההצעה של שרון גור, יחד עם שחף 01 וענתוצאות, נראית לי רעיון נפלא עבור הפורום שלנו
אז הנה אנחנו יוצאים לדרך
ובואו נתחיל עם שלוש שאלות בסיסיות, ואחר כך נחליט ביחד איך להמשיך: 1. מה חשוב לכם בפורום? 2. למה אתם מחוייבים באינטראקציה של הפורום? 3. מהי ההבטחה שלכם באינטראקציה של הפורום ?

einatgross1

New member
הערכה ואהבה

לי חשוב בפורום שתהיה נקודת מוצא של אהבה והערכה, עיניין, וסקרנות. שכל משתתף ידבר על עצמו בלבד, וישאיר מרחב פתוח להמון אפשריות נהדרות ולגיטמיות נוספות. יש את- הדרך הנכונה, את הדרך השגויה, ואת הדרך שלי. שכל אחד יביא הנה את הדרך שהיא נכונה לו, ויישאר מספיק פתוח לראות, ולשמוע דרכים נוספות. באהבה,

תשובה לעינת וגם בקשה../images/Emo140.gif

עינת שלום, מה דעתך על "כל משתתף ומשתתפת"... במיוחד צורם לי על רקע ההודעה המיוחדת שהשארת בפורום נשים בקריירה ובעסקים-שפתחה דיון רחב ורציני בנושא. בעצם את מקבלת את התשובה לשאלתך, מדוע יש אפליה בכותרות ובקישורים ברשת על בסיס מגדרי. ובהיבט מקצועי אני מוסיפה את מסגרת ההתייחסות שלי לשאלה: חשוב לדעתי שתהיה התייחסות בפורום שלכן/ם לשונות בין תהליכי אימון לנשים לעומת גברים. קרי, מחסומים ייחודיים של נשים, שכמעט ואינם מצויים אצל גברים, המהווים חסמים בפני פריצות אישיות, מקצועיות ועסקיות.

einatgross1

New member
תשובה לתשובה

שלום שירית, ראשית, אומר כאן, את ששאמרתי לך כבר בעבר באופן אישי- אני מאוד מעריכה את פעילותך בתחום הפמיניסטי, את האכפתיות והאומץ שלך בנושא, ואת המותג שבנית סביב שמך. בכל אופן, איני מרגישה שבהודעתך יש תשובה לעינת, משני טעמים: ראשית, את מתייחסת להודעתי בפורום אחר. איני בטוחה שכל האנשים כאן קראו את השרשור בנושא מנועי חיפוש ומגדר, ולכן איני יכולה להמשיך ולפתח איתך את הדיון כאן. אשמח באם תחזירי את הודעתך לתוך השרשור בפורום שלך, ושם אוכל להמשיך ולהתייחס אליו. אני גם ממליצה לכל חברי וחברות הפורום הנוכחי, לצפות באותו שרשור בפורום נשים וקריירה, משום שהשרשור שהעליתי נוגע לשיווק של כל בעל ובעלת מקצוע, ורבים התובנות שעלו מאותו דיון. שנית, הודעתי התייחסה לנושא של הערכה ואהבה, וגם לזה לא חשתי התייחסות בהודעתך... בנוגע לנסיבות בהן אני נוהגת להשתמש בזכר, נקבה, רבים, רבות וכד', אשמח לפתח את הנושא. אני פועלת בתוך נושא זה במודעות גדולה ביותר, ותמיד אני בוחרת באופן מאוד מודע את ההטהיה המתאימה, בעיני( שלאו דווקא תואמת את הבחירות שאת היית עושה). אישית אני מעדיפה סימן שאלה קטן, במקום סימן קריאה. במיוחד כשדברים עלולים להשתמע כביקורת. תודה,

אני אסביר

כך אני עובדת גם באימון. שואלת מה המחוייבות של המתאמן (או במקרה הזה שלנו). לאן היא מופנית. לאן היא נושבת. מה "קורא" לו. מה מושך אותו. מה המחוייבות שלו בעולם, במשפחה, בחיים, במקצוע... וכו'. חשוב בשאלה הזו לעסוק רק בעצמנו ולא ב"מה אני מצפה מאחרים". ואז - להבטחה. אני - מביאה איתי לסיטואציה (כל סיטואציה) הבטחה מסויימת. רחבה, צרה, עמוקה, שטוחה, עקבית, משתנה וכו'. מי שאני - זו הבטחה כלשהי לסיטואציה (כל סיטואציה) והיא קשורה להחלטות שלי (מה אני מתכוונת לעשות, איך אעשה, כמה רחוק אגיע, כמה אותנטית אהיה וכו') לפרדיגמות שלי (אני אהיה כמו כולם, יותר מכולם, אני פחות מכולם) לרצון שלי (בא לי שהם יתנו לי, בא לי לתת להם) וכמובן - למידת המחוייבות והמסירות שלי. מקווה שהצלחתי קצת להסביר. ואם מותר הצעה קטנה: השאלה של מחוייבות והבטחה - נוגעת רק בעצמנו. לא באחרים. לא בציפיות שלנו מהם. בדרך כלל אנחנו בורחים בסיטואציות כאלה מהר מאד לציפיות שלנו מהאחר. הן חשובות כמובן וצריך לדון בהם אבל לדעתי, רק בשלב השני. קודם חשוב להתייחס למי שאנחנו כאן ומה ההבטחה שלנו למקום הזה. ענת

תשובות שלי../images/Emo98.gif

1. רמת ידע ושיח. מידע נגיש. 2. אמירת אמת. רמת ידע ושיח. 3. להיות מי שאני, להציע ממה שיש לי, להקשיב לכל הקולות, נוכחות במידת האפשר. בברכה,

tlingit

New member
התשובות שלי ../images/Emo13.gif

חשוב לי בפורום – יצירת קהילה חמה ותומכת, יצירת מרחב התייעצות ולמידה בטוח ומועיל מחוייבת – להקשבה ופתיחות דעת רחבה ככל האפשר, לסקרנות אינסופית, לשמחת חיים ההבטחה שלי – סובלנות, מתן מקום לכל אחד, פתיחת מקסימום דרכים ואפשרויות

ושלי...

מחברי הפורום אני מצפה לשיתופיות אמיתית !! בנושאים מקצועיים. מתחייבת להעניק מהידע המעשי והתאורתי בתחומי. ולשתף במידע שיכול לעזור לחברים אחרים לקידומם המקצועי. מתחייבת להכנס פעם ביום לפורום לשתף ולהשתתף בהודעות.

וגם שלי

1. המחוייבות שלי בפורום - לרתום אותו למחוייבות הגדולה יותר שלי בתחום האימון. אני מחוייבת ליצירה פלטפורמה מקצועית, רצינית ומעמיקה לשדה האימוני. אני רואה באימון הוויה ולא רק עיסוק ואנסה לתרום ככל שביכולתי על מנת שיקבל את המקום המכובד והראוי לו בשדה העיסוקים בארץ. מהסיבה הזו אני מחוייבת גם לתרום לרצינותו של התחום בכל דרך אפשרית ובכלל זה פעילות למען מחקר מסודר בתחום, הרחבת היצע הספרות ויצירת מערכת הסמכה מסודרת אחת ואחידה בארץ. אני מחוייבת להעביר את מסר האימון לאנשים, מנהלים, ארגונים רבים ככל הניתן (ולאו דווקא בהקשר השיווקי בלבד) ובכך להביא לידיעתם את התועלות שיש בתהליך הזה לקראת מימוש, הגשמה ופריצות דרך. בפורום הזה, אני רואה אפשרות להעמיק את המחוייבות הרחבה יותר שלי ולכן אהיה מחוייבת ליצירת בית מקצועי, חברי, תומך ומעשיר לכל באיו. 2. ההבטחה שלי - לבוא מתוך אהבה, אל אנשי הפורום ואל נושאיו. לתת את כל מה שיש לי ובי לטובת העמקת הידע והחיבור של אנשי הפורום אל התחום. להזמין מתאמנים פוטנציאליים להתארח כאן על מנת להעלות סוגיות ולקבל התייחסויות שונות ומגוונות. להקשיב, לכבד, לדעת להגיש את דעותי ומחשבותי מתוך נתינה אמיתית לקבל גישות אחרות, לכבד אותן ולקחת מהן את הטוב עבורי לגלות יחד מחוזות בלתי מוכרים וליצור פריצות דרך. 3. הציפיה שלי מהפורום שיחה טובה, פתוחה, מעצימה, מעשירה, שתזמין מאמנים נוספים ותהווה גם מקום ומקור לאנשים שאינם עוסקים באימון אבל מבקשים להכיר אותו דרכנו. תודה, ענת

tlingit

New member
ריכוז התשובות עד כה

1. מה חשוב לכם בפורום? einatgross1 : לי חשוב בפורום שתהיה נקודת מוצא של אהבה והערכה, עיניין, וסקרנות. שכל משתתף ידבר על עצמו בלבד, וישאיר מרחב פתוח להמון אפשריות נהדרות ולגיטמיות נוספות. שכל אחד יביא הנה את הדרך שהיא נכונה לו, ויישאר מספיק פתוח לראות, ולשמוע דרכים נוספות. הגבירה מן האגם: רמת ידע ושיח. מידע נגיש. tlingit : יצירת קהילה חמה ותומכת, יצירת מרחב התייעצות ולמידה בטוח ומועיל ענתוצאות: שיחה טובה, פתוחה, מעצימה, מעשירה, שתזמין מאמנים נוספים ותהווה גם מקום ומקור לאנשים שאינם עוסקים באימון אבל מבקשים להכיר אותו דרכנו. 2. למה אתם מחוייבים באינטראקציה של הפורום? הגבירה מן האגם: אמירת אמת. רמת ידע ושיח. tlingit : להקשבה ופתיחות דעת רחבה ככל האפשר, לסקרנות אינסופית, לשמחת חיים ענתוצאות: לרתום אותו למחוייבות הגדולה יותר שלי בתחום האימון. אני מחוייבת ליצירה פלטפורמה מקצועית, רצינית ומעמיקה לשדה האימוני. אני רואה באימון הוויה ולא רק עיסוק ואנסה לתרום ככל שביכולתי על מנת שיקבל את המקום המכובד והראוי לו בשדה העיסוקים בארץ. מהסיבה הזו אני מחוייבת גם לתרום לרצינותו של התחום בכל דרך אפשרית ובכלל זה פעילות למען מחקר מסודר בתחום, הרחבת היצע הספרות ויצירת מערכת הסמכה מסודרת אחת ואחידה בארץ. אני מחוייבת להעביר את מסר האימון לאנשים, מנהלים, ארגונים רבים ככל הניתן (ולאו דווקא בהקשר השיווקי בלבד) ובכך להביא לידיעתם את התועלות שיש בתהליך הזה לקראת מימוש, הגשמה ופריצות דרך. בפורום הזה, אני רואה אפשרות להעמיק את המחוייבות הרחבה יותר שלי ולכן אהיה מחוייבת ליצירת בית מקצועי, חברי, תומך ומעשיר לכל באיו. 3. מהי ההבטחה שלכם באינטראקציה של הפורום ? הגבירה מן האגם: להיות מי שאני, להציע ממה שיש לי, להקשיב לכל הקולות, נוכחות במידת האפשר. tlingit : סובלנות, מתן מקום לכל אחד, פתיחת מקסימום דרכים ואפשרויות ענתוצאות: לבוא מתוך אהבה, אל אנשי הפורום ואל נושאיו. לתת את כל מה שיש לי ובי לטובת העמקת הידע והחיבור של אנשי הפורום אל התחום. להזמין מתאמנים פוטנציאליים להתארח כאן על מנת להעלות סוגיות ולקבל התייחסויות שונות ומגוונות. להקשיב, לכבד, לדעת להגיש את דעותי ומחשבותי מתוך נתינה אמיתית לקבל גישות אחרות, לכבד אותן ולקחת מהן את הטוב עבורי לגלות יחד מחוזות בלתי מוכרים וליצור פריצות דרך.

זו בין השאר....

...גם מהות האימון. להכיר בשונות בין אנשים וגם... בשונות בינך לבין המתאמן. ענת

תשובות גם ממני

מאד מעניין לי לראות את התהליך הזה פה. הוא שונה ממה שאני לומדת (זה מה שכל כך מוצא חן בעיני בפורום הזה) אז הנה התשובות שלי: אני מצפה ללמוד מהפורום, ללמוד מתיאורי המקרים, מההצעות השונות לפתרונות ובכלל מההתייחסויות של המאמנים השונים כאן. לא כל כך הבנתי את נושא המחוייבות - אני מחוייבת ללמידה רחבה ככל האפשר (מקווה שלזה היתה הכוונה) אני מבטיחה לשאול שאלות ולהשתתף (כמיטב הבנתי) בדיונים שיתפתחו ומאד הייתי רוצה לבקש קצת הרחבה על השאלות האלה - מה משמעותן? מתי באימון מעלים אותן? כי אם זה בהתחלה ממש אז כמו שאני לא כל כך הבנתי איך המתאמן מבין איך לענות עליהן? תודה

אה, ועוד שאלה חשובה

מה עושים עם התשובות האלה? ואיך ממשיכים מהן את תהליך האימון? כלומר איך הן שייכות לרצף? (טוב יצאו לי כמה שאלות
)

אני אנסה להסביר

התשובות האלה הן תחילתה של דרך. הן בעצם מהוות את מסגרת ההתייחסות שמתוכו יצא האימון לכל כיוון. מה המחוייבות שלך לעצמך - יכול להיות התחלה של הגדרת חזון. מהי ההבטחה שאתה באימון הזה - יכול לתת אינדיקציה לאיך ייראה האימון (ביחוד אם ניתנת תשובה אותנטית). הרבה אנשים באים מתוך הבטחה להראות לעצמם שניסו עוד משהו ונכשלו בו... זה לא תמיד מובן וברור להם אבל השיחה על "ההבטחה שאתה" יכולה להציף את הנקודה הזו ולתת לה מקום בשיחה. אנשים אחרים באים מתוך הבטחה להראות (לעצמם) שהם יודעים הכל.. גם זה יצוף בשיחה כזו. ויש כמובן (ואלו הרוב) את אלה שבאים מתוך הבטחה לעשות, לשנות, לפרוץ דרך וגם זה צף בשיחה על "ההבטחה שאתה". הרבה פעמים אני חוזרת לשאלות האלה במהלך האימון עצמי. זה תמיד ממקד. לפעמים גם מבליט שינוי בכיוון המחוייבות או ההבטחה. מקווה שעזרתי. אני כאן, אם תרצי עוד הבהרות. בהצלחה ענת

למעלה