בניית סט משלי

drlinberto

New member
בניית סט משלי

הי לכולם, אני מעוניין לבנות סט, אני שולט כבר בפלטה די טוב אבל אני מעוניין להקליט איזה דמו ... איך אני עושה את זה? מה האפשרויות שלי? אני יכול לעשות את זה עם הכרטיסי קול הרגילים שיש לי במחשב? או שאני חייב לקנות איזה כרטיס עם כניסה (RCA INPUT) ??? חייב לעשות איזה סט..
, הצילו. תודה מראש, DJ APPEL יש לי DJ100 X 2 וברינגר 700

Sunlight Theory

New member
שלום drlinberto

אגיב לך כאן גם בהתיחסות להודעה בפרטי . קודם כל , Kilombo היא חברה בה אני עובד ושמח לשמוע כי רכשת מאיתנו . שנית , יש כעת מבצע מהמם על ה-CDJ-200 , הכנס לאתרינו ותראה . בכרטיס הקול שיש לך , האם קיימת כניסת Line In (בד"כ בכרטיסים ביתיים תהיה החיבור בצבע כחול)? אם כן , כל שעלייך לעשות הוא לחבר בין יציאת ה-Tape שבמיקסר לבין כניסת ה-Line In שבמחשב באמצעות כבל מ-2 RCA ל-PL 3.5 סטריאו (TRS) . להגדיר את כניסת ה-Line In כברירת מחדל של מקור ההקלטה . ולהקליט באמצעות תוכנה מתאימה (אני אוהב להשתמש ב-Cool Edit Pro , נוחה מאוד לשימוש , קל לקייל איתה נכון את העוצמות והיא מכילה מעט כלים) . * חשוב - לכוון את ה-Gain בכל ערוץ כך שמד ה-VU ("לדים") מציג 0dB (קדם-הגברה) עבור אותו ערוץ (מובן שלעיתים ידרשו שינויים , אך השתדל לעשות שינויים מזעריים ככל הניתן) . לאחר מכן , לכוון את העוצמה של כניסת ה-Line In (במיקסר בו בחרת אותה במקור ההקלטה) כך שהתוכנה תקליט בעוצמה של 3dB- .

drlinberto

New member
תודה רבה

לא ידעתי שזה כל כך קל, אפילו לא ידעתי שיש לי כניסה בכרטיס, יש לי אחד עם 4 כניסות, אז זה בסדר.אגב ההקלטה יוצאת באיכות טובה?והאם אני יכול גם לחבר את המסטר למערכת ולשמוע, וגם להקליט למחשב עם יציאת הTAPE בו זמנית .ומה זה יציאת ה BOOTH?סליחה על כל השאלות
בקשר למכשירים, ראיתי את המבצע אבל אני רוצה לעשות החלפה עם שלי (תמונה מצורפת) (האם הם אותו גודל ? (פלטה מתאימה?)תודה רבה על העזרה

Sunlight Theory

New member
הכל קל , אחריי שהוא קשה

קודם כל , תוודא שמדובר בכניסות Line In ולא מיקרופון (מיקרופון בד"כ יהיה החיבור בצבא ורוד עד אדום) . אם ההקלטה תצא באיכות טובה זה תלוי דבר ראשון במה אתה מגדיר איכות טובה , דבר שני בציוד שלך , דבר שלישי בעבודה שלך (אם תהיה נכונה לפי הדציבלים או לא) , דבר רביעי בתוכנה ובקובץ אותו תשמור - לדעתי , כל עוד תעבוד בצורה הנכונה ותשמור אפילו ב-MP3 באיכות 192kbps , אין סיבה שלא תהיה מסופק מהאיכות . יציאת Booth היא יציאה "רגילה לחלוטין" , בדיוק כמו היציאה הראשית (Master/Main) . בד"כ זקוקים ליציאה נוספת נשלטת בעוצמתה למוניטורים (כדי שתוכל להנמיך ולהגביר את העוצמה בתדירות גבוהה מבלי להשפיע את ההגברה הראשית) , לכן יציאת ה-Booth מכונה יציאת מוניטורים (כמו כן יציאה אזורית , יציאת עמדה , יציאת ביתן ועוד) . במיקסרים מתקדמים יותר מה-DJX700 הכוללים יציאה מאוזנת , בד"כ רק היציאה הראשית היא המאוזנת ויציאת ה-Booth אינה מאוזנת . לכן במיקסרים כאלו , המתקדמים יותר , בד"כ זה ההבדל היחיד בין היציאה הראשית ליציאה המשנית (Booth , אני מעדיף לכנותה משנית) . גם יציאת ה-Tape (יציאה המשמשת להקלטה) היא יציאה רגילה לחלוטין , בדומה ליציאה הראשית והמשנית . רק שליציאת ההקלטה אין שליטה על עוצמתה ועוצמתה תהיה שווה תמיד לעוצמת הערוצים (בתנאי שהאפ-פיידר כולו למעלה , העוצמה תהיה זהה לעוצמה המופיעה במד מנורות ה-VU בסך הערוצים שפועלים) . אינני יכול לפתוח את התמונה , אני צריך להודות שאני יכול לראות אותיות (עניין של הגדרות מחשב) . כן , ה-CDJ-100S וה-CDJ200 זהים כמעט במידותיהם . ההבדלים בינהם הם בגובה ובאורך , אך הם זניחים וארגז נשיאה המתאים ל-CDJ-100S יתאים גם ל-CDJ-200 (למרות שההפך אינו יהיה , אני מעט עייף מכדי לפרט כעת) . לגבי ההחלפה , אני מעדיף לא להעיק על הפורום בדיון פרטי שלנו , צור בבקשה קשר טלפוני עם אחד מהסניפים שלנו (חיפה או איתי בת"א) מחר ונשמח לעזור .

Sunlight Theory

New member
כעת ראיתי את התמונה

ממחשב אחר . ארגז הנשיאה הוא אינו מאיתנו , ארגז הנמשיאה הוא תוצרת מוטי בוקס (M.B.C) . כמו כן גם הכבל בין הארגז לבין המיקסר הוא כבל בו אני נהגתי לעשות שימוש כאשר חיווטתי ארגזי נשיאה כאשר עבדתי בחברה ממנה נרכש ארגז הנשיאה הזה . כך שהאם אתה בטוח שאתה מתכוון לחברת Kilombo - DJ Shop? אם לא , לצערי אני בספק שנוכל לעזור לך בנושא הטרייד אין .

drlinberto

New member
DJ SHOP ??

אני קניתי באור יהודה קוראים לזה DJ SHOP לא? בכל אופן מה הנייד שלך שאוכל ליצור איתך קשר?

Sunlight Theory

New member
המשך

מקלדת אלחוטית , מצטער לעתים נחלצות פקודות באקראי . Kilombo - DJ Shop היא חברה הממוקמת בחיפה ובת"א . אשמח לפרט לך יותר במסר אישי . בכל מקרה לא , היא לא החברה ממנה רכשת .

drlinberto

New member
Cool edit pro

you have a crack for it by any chance? i mean the right crack for the right version? Thanks

דור דקל

New member
כשהדגש הוא כמובן

1. טכניקה (מיקסים) 2. בחירת הטרקים 3. בנייה (איזה טרק יבוא מתי...)

drlinberto

New member
הקלטה למחשב

טוב אז לקחתי את עצתך ואני מחובר למחשב, יש לי COOL EDIT PRO ו SOUND FORGE, אבל עם שניהם אני לא מצליח לקבל סאונד טוב... הטראבלים והמיד בסדר גמור אבל הבאס, כאילו רווי, אי אפשר להנות ככה מהמוסיקה... אולי זה המגבר? זה ברינגר 700 אני כבר לא יודע מה לעשות, אני רוצה ליצור סט שלי אבל אני חייב לעשות אותו עם סאונד טוב, אם מישהו ישמע דמו שלי, הוא חייב לשמוע את מה שרציתי שישמע, אתה מבין אותי. האיכות כל כך חשובה. אני מכוון שלא יעבור -3 אבל זה לא ממש עוזר, איך אני צריך לכוון את המגבר? באס? ערוצים? תודה מראש, ערן הצילו....

drlinberto

New member
סאונד מושלם???

מה אני צריך לעשות בשביל הקלטת סאונד כמה שיותר קרוב לאיכות של הSOURCE?

Sunlight Theory

New member
שיפור איכות ההקלטה

קודם כל , אין צורך לפתוח דיון חדש - ניתן לשרשר בדיון הקודם . 1. נתחיל במיקסר , איכות הסאונד של ה-DJX700 אינה גבוה בכלל . היא מעט מתחת לסבירה לאוזן פשוטה (כלומר לא אודיופיל או מקרה אחר) . 2. האם במיקסר עוצמה ה-Gain (לפי מד הלדים בכל ערוץ) היא 0dB? 3. בבקשה תעלה תמונה (ע"י "הדפסת מסך \ Print Screen") מן התוכנה לאחר הקלטה של מיקס אחד (חשוב לי לראות כמה שניות לפני המיקס , את המיקס עצמו וכמה שניות לאחר המיקס) . 4. כמובן שזה תלוי גם בכרטיס הקול , במגבר ההספק , ברמקולים (או במערכת הסטריאו במקום מגבר הספק ורמקולים , שזה אותו הדבר רק בשם אחר) ואף בכבלים . לדעתי מה שקורה הוא שמרווח ראש (Headroom) שלך קטן ואתה גובל לפני או אף עובר את מקסימום עוצמת היציאה \ כניסה של אחד ממרכיבי המערכת . מצד שני , לא ניתן פשוט להנמיך היות ואז יתקבל יחס אות רעש נמוך יותר (יחסי העוצמה בין האות מוזיקה לבין הרעש ה-"טיבעי" של המכשירים) .

drlinberto

New member
עכשיו כיוונתי ל 0DB

ומצורפת כאן תמונה, מה אתה אומר על לקנות כרטיס קול כמו E-MU 0404 כי דרך המערכת אני שומע מעולה, יש לי מכשירים מעולים...רק ההקלטה למחשב יוצאת נוראה, וכן אני ממש אודיופיל, איכות, זה הכל ! אני חייב לעשות מיקס איכותי גם מבחינת סאונד

drlinberto

New member
דרך המגבר אני שומע טוב

בגלל שאני שומע מעולה דרך המגבר זה גורם לי להאמים שהכרטיס קול הסטנדרטי הוא חרא, ולא אכפת לי להשקיע קצת, אז אם יש לך המלצה לאיזה כרטיס סבבה אני אשמח. תודה מראש, ערן

Sunlight Theory

New member
יום אחד עוד יתבעו אותי

תמיד איכשהו זה מסתכם איתי ברכישה . זאתי לא הכוונה , אל תמהר לרכוש כרטיס חדש . נכון , כרטיס קול כגון ה-E-MU 0404 או ה-ESI Juli 192 יספקו לך איכות סאונד גבוה בהרבה מכרטיס "ביתי" פשוט , אך בוא נבדוק את שאר הגורמים לפני כן . מה שהצגת לי יציב מאוד , נראה כאילו לא הצגת קטע "עמוס" בטראק ובטח שלא עשית מיקס בהקלטה הזו . הייתי אומר לך להעלות עוד מעט את העוצמה , כדי להרוויח יחס אות רעש גבוה יותר , אך אני לא יודע עד כמה היציבות ולכן תכוון לפי הבא . את המיקסר הוירטואלי תכוון כך שה-"שיאים" (תזהה את השיאים לפי שני הקוים הנמצאים על המד עוצמה בקול אדיט פרו , שים לב כי הם תמיד נשארי לזמן קצר במקום הכי גבוה אליו הגיעו) יהיו על 3dB- . האם הדרייברים של כרטיס הקול הם העדכניים ביותר? אם לא , תמחק אותם ותתקין את העדכניים ביותר . האם כבל הסאונד בין המיקסר לבין המחשב עובר ליד מקורות מקרינים (מכשירים חשמליים אחרים , כבלי סאונד אחרים , כבלי חשמל , שקעים חשמליים וכן הלאה)? אם כן , הרחק אותו מהם ככל האפשר . אם תהיה חייב להעביר אותו על כבל אחר , תעשה זאת בהצלבה של שניהם . אם עדיין לא תשיג את האיכות הרצויה - נקודה שאני מתלבט עלייה היא מה יעזור יותר , להחליף כרטיס או להחליף מיקסר . בכל מקרה החלפת מיקסר היא תדרוש תקציב גבוה יותר .

למעלה