בניית 120 מטר

אמאדמא

New member
אני רוצה ,אבל

יש אייזה סעיף בחוזה מול האדריכלים שלי שלא מאפשר את זה,אני אעבור שוב על החוזה ,אם זה סעיף "חמקמק" אז העלה את התוכניות שלנו פה. ואצלינו אגב- 137 מ"ר זה כולל מעברים ומסדרון שלא יכולנו לוותר עליו בגלל המבנה של השטח והרצון שלנו לנצל ניצול מירבי של כיווני זרימת אוויר ואור השמש,זה יצר מבנה מסויים לבית שהצריך מצמזדרון.

efratcn

New member
מתנדבת להעלות את שלנו לראשונה ../images/Emo13.gif

יש אישור של האדריכלית. קצת מעצבן להסתכל על התוכנית בגלל שהיא תוכנית מידות מפורטת אבל אפשר לראות פה חדר הורים+3 ח' שינה, מטבח וסלון בחלל משותף, ללא פינת אוכל ושירותי אורחים.

בינא

Member
אפשר בבקשה לראות את תוכנית הבית המקורי?

זה ייתן תמונה יותר מלאה על נושא השינוי של מבנה קיים + הרחבה...

efratcn

New member
לצערי לא.

אין לי אפשרות לסרוק את התוכנית המקורית. התוספת החדשה (הקירות הישנים מסומנים) היא הסלון+המטבח+הממ"ד. כל השאר הוא הבית הישן.

בינא

Member
נראה לי כי בבית הישן הורסים ובונים...לא?

ובנוסף אתם גם מחליפים או משנים את הגג...?

efratcn

New member
דייקת בקריאת התוכנית ../images/Emo13.gif

אכן רוב הבית הישן נהרס מלבד הקירות החיצוניים ואולי עוד קיר פנימי אאל"ט. כנ"ל חשמל, אלומיניום ואינסטלציה. הגג הישן מוחלף (כולל הרס גיבלים), חלקו יבנה כשטוח וחלקו כרעפים (למשל מעל הממ"ד חשוב לנו רעפים כי אנחנו לא רחוקים מטווח הקסאמים).

בינא

Member
ניתן לחדש במקום להרוס כדי לחסוך

לא תמיד חייבים להרוס כדי לבנות. העלויות מצטמקות פלאים בתכנון כלכלי נכון. בצילום המצורף, המבנה חודש עד בלי הכר (כמעט), ללא הרס רוב הקירות, ללא הורדת רוב הגג (חיסכון בהריסה ופינוי), תוך הגדלת שטחו ב-58%(!) ועמידה במסגרת תקציב מצומצמת ביותר. נראה לי כי ניתן היה לבצע משהו דומה גם במבנה שלכם ולכן שאלתי... צילומים של "לפני" ו-"אחרי" יצורפו ברגע ש"תפוז" יאפשר זאת... בוצע בקבוץ גבעת-ברנר לפני כמה שנים בהמשכים...

בינא

Member
אחרי

חלק גדול מהגג הישן נשאר ומעליו בוצע הגג החדש. חלק גדול מהקירות נשאר וקיבל צבע, קרמיקה או פתח לפי הנדרש. חלונות החלפו רק בחלקם. ההרחבה בוצעה במלואה ורק בסוף חוברה למבנה. ההרחבה בוצעה ב-2 חלקים. השפוץ בפנים בוצע ב-3 חלקים. המבנה פונה רק ליום אחד בכל מהלך העבודות!

בינא

Member
עדיין ניתן להוסיף ולהרחיב למבנה זה

באם הצרכים יהיו כאלה. לצורך כך נסגרו גמלוני המבנה בפנלים המאפשרים פירוק, עבודה בתוך הגג בעתיד והתקנת חלונות.

בינא

Member
ההנחה נכונה חלקית כי...

הרחבה ושיפוץ של מבנה קיים תמיד יכללו בניה קונבנציונאלית. במקרה המצולם, היה ערוב של בניה טכנולוגית עם קונוונציונאלית ההרחבה הייתה בשיטת "בית ישראלי" בחלק הקידמי המצולם עם התריס הגדול (מטבח ופינת אוכל) הגג הוא פנל מבודד על קונסטרוקציה של פלדה שחיזקה את המבנה הקיים (גם כהכנה לקומה שניה). השיפוץ בפנים היה ע"י הריסה של קונוונציונאלי וחלוקה של חלק קטן בלבד בגבס כשהיתר פשוט חודש. הסלון בוצע עם פלדה ואלומיניום. תמונה נוספת הייתה יכולה להיות מצורפת אם "תפוז" היה מאפשר זאת...

efratcn

New member
אצלנו (התעמקתי עכשיו שוב) הורסים ובונים מחדש

רק קיר וחצי, כך שזה לא משמעותי (עלות הריסה של כל הבית לא תעלה על 18 אש"ח - וזה לפני מיקוח). לגבי הגג - אנחנו מאד אוהבים את התכנון החדש של הגג אבל בהחלט יש מקום לחשוב על זה מאחר והעלויות יהיו באמת לא זולות. הגג עוד נתון למחשבה נוספת מול האדריכלית.

אני סקרנית לראות ../images/Emo13.gif

אבל לצערי מאז הפירמוט של המחשב אני לא מצליחה להוריד תוכנה לקריאת ה PDF יש אפשרות שתעבירי בקובץ JPEG?

efratcn

New member
בבקשה ../images/Emo13.gif

קצת קשה לראות בגלל הפירוט אבל אם מתעמקים אפשר להבין.

../images/Emo45.gif

אחלה תוכנית רק הערה לגבי הסלון הטלויזיה ממוקמת ממול לחלון ענק והספה חוסמת את החלון, לא יודעת אם זה חלון או יציאה למרפסת, בכל אופן צריך לבדוק איך לשנות את המיקומים כדי שהשמש לא תסנוור את המסך, ושאפשר יהיה גם להנות מהחלון הגדול עוד נקודה קטנה, הייתי מוציאה את מכונת הכביסה מחדר המקלחת עושה מסתור כביסה שכבר יכיל אותה, ובמקומה שמה ארון גדול לכל המגבות, הסדינים חומרי הניקוי והטואלטיקה של הבית נראה לי מיותר לציין, כי דיברנו על זה לא פעם, אבל חייבת: אוהבת את הנישה לארון כניסה, ואת היציאה למרפסת מהמטבח גם את הסידור בחדר הארונות שלא מבוזבזת בו הפינה בקיצור אהבתי
שיהיה בהצלחה!

למעלה