בנים,מי מבין אותכם?

בנים,מי מבין אותכם?

נדמה כי עלינו ללמוד שפה מסוימת כדי להבין את השפה שאתם מדברים בה ובמילא הייתם שקופים ונותנים משמעות לרגש שלכם כמונו אז היה עוד ניתן לקרוא מבין השורות.אך לא אתם כלכך סותרים את עצמכם טוב נו אנו לא שה תמים אך עלינו ניתן לראות המון .
אספר לכם קטע ותגידו לי אתם מה כוונת המשורר,כי אולי אני עילגת.

אתה מתרגל(עוזר למתקשים) במסגרת מכינה,מבחין באחת התלמידות,היחידה שדתיה למעשה ויוצר איתה שיחה,מתעניין שכיצד היא רואה את איך שהחילונים מלמדים תנך,מגלה שהיא למעשה חוזרת בתשובה,שואל לסטטוס שלה,מתענין בדת,היא מתענינת בך ואתה משתף אותה שגם אתה מתקרב לדת,אתם מזדהים בקשיים בדת,אתה בא לשאול אותה מביכה,נגמרת ההפסקה ותמה השיחה.
היא מסתקרנת ומחכה לך בסוף השיעור,אתה מציע לה טרמפ למרות שהיא גרה בכלל בעיר אחרת,בדרך אתם מדברים על הדת,אתה מספר לה מה משך אותך בדת וכמה אתה רוצה להקים בית דתי בישראל,מגיעים ליעד,אתה מפסיק באותו רגע את השיחה ומסיים במשפט "אסור לי ליצור קשרים מעבר ללימודים עם התלמידים ןאסור לי להקפיץ אותם"

וכאן אני מחפשת משהו אחד שגרם לו לתהות שארצה משהו ולא אינני מוצאת,לא הבנתי מה הוא בעצם אמר,ראיתי זאת בתור אזהרה
שאין בה צורך כי זה לא עבר לי בראש,באופן אוטומטי התחמקתי מכל קשר איתו(בלי שום קשר,אני כזו)איך אתם רואים את הסיטואציה הזו?מה אתם מבינים ממנה?

student456

New member
כי בנות מדברות בשפה מובנת...?

אני חושב שאני מדבר בשם רוב המין הגברי שאני אומר שאנחנו מדברים תאכלס, אנחנו מביעים עניין בצורה ישירה, אנחנו לא משחקים משחקים.

אתן אלה שרוצות אבל לא רוצות, שמסננות רק כדי שהגבר יתבשל...

יכול להיות שזה פשוט ההבדל בין המינים, אבל בכל מקרה - אל תשלי את עצמך בכך שבנות הן ברורות.

לשאלתך, בגלל שמדובר בסוג של יחסי מרות, יכול להיות שזה מה שמוביל להססנות שלו... או שפשוט מדובר בבחור ביישן מטבעו, לאנשים כאלה לוקח יותר זמן לשנס מותניים ולהתקדם לצעד הבא... אולי כמה מילות עידוד ועזרה ממך יעזרו...

ראי ערך סצנה נחמדה מהסדרה חברים שבה לבחור אין אומץ עד שהבחורה מסייעת לו קצת :

Eric: Anyway, I was wondering if, you were the sort of person who…eats lunch.

Phoebe: Are you asking me out? ‘Cause it would be kinda weird since you just broke up with my sister.

Eric: Yeah uh…okay. I’m-I’m sorry. Bye.

Phoebe: No! Wait! I was just saying that so you’d think I was a good person. Fight for me.

Eric: Uhh, I won’t take no for an answer.

Phoebe: Not great, but we can work on it at lunch. Okay, I can be at your apartment in two hours.

איך אעזור?

אם אני בעצמי לא הבנתי מה הוא מנסה להגיד,וגם אם כן אני בעצמי ביישנית מולו...זה מוזר כי אני לא ביישנית מטבעי פשוט אינני מכירה את דרך החשיבה שלו או אותו בכלל ואם כבר מעונין אז על בסיס מה?הוא בכלל לא מכיר אותי מבלבד היותי חוזרת בתשובה.בעבר היתה סיטואציה טיפה דומה בה ראיתי כי יכול והגבר צריך עזרה ויצאתי בלא כלום ויותר מכך.אך לכן כאן אני לא מסתכנת בכל זאת יש לי עוד חודשיים להתקל בו.

אחרי הטרמפ הרגשתי בנוח לבקש תירגול כי באמת הייתי צריכה ומאחר ולא הכרתי אותו אז די התביישתי...לתירגול הצטרפה עוד תלמידה
חצי ממהלך התירגול היה נדמה כי לא הייתי שם,יום לאחר מכן הוא שאל איך היה וטען כי ראה שהתבאסתי שהצטרפה עוד מישהי...למה שאתבאס?תהיתי...

student456

New member
ספקולציות לא יעזרו.

אם את מעוניינת - תהיי ישירה.
אין שום דבר רע במשפט 'אז מתי אתה מזמין אותי לדייט'
איאפשר להבין את הסיטואציה אחרת לאחר שאומרים משפט כזה.

תרגום:

את מעניינת אותי אבל מבחינה מקצועית אסור לי כרגע.
אם את בעיניין צרי קשר אחרי שתסיימי את המכינה ונראה אם מתאים להתקדם.

שלום

אסור ליצור קשרים רגשיים בין רמות עבודה שונות בזמן תהליך עבודה משותף, אבל מותר לדבר על החיים האישיים ולהתיידד במסגרת העבודה, ואחרי שמפסיקים לעבוד ביחד אפשר לקרב את הקשר. קשר נוצר בטבעיות, לא צריך להכריז עליו. שיחות ועניין זה טוב, צריך ליהנות מעניין משותף. אמנם צריך להיות ברור כעובדה כללית שאסור ליצור קשרים בעבודה, אבל תוכלי לענות שנחמד לך לדבר אתו על הדת והיה מעניין. אם אמר שאסור לו להסיעך, צריך לכבד את זה.

Berethor

New member
אירוני לשמוע את זה מבת

נשים ידועות כהרבה יותר מתוסבכות מגברים אם כבר, גברים בדרך כלל הרבה יותר פשוטים להבנה. חוץ ממקרים מיוחדים של גברים עם בעיות נפשיות גדולות וכו כמובן. שגבר 'משחק משחקים' עם נשים זה בדרך כלל נעשה במכוון ובזדון, לכן יצאו דברים כגון "מרכז בפיתוי", זה לא באמת בא למרבית הגברים בטבעיות, להבדיל שאישה משחקת בשטויות זה בהרבה מהמקרים היא פשוט מתוסבכת. למרות שזה יכול להיות גם בזדון. אין צורך לשפוט גברים לפי התסבוכות האישיות שלכן, ככה הרבה יותר קל להבין אותם, בדרך כלל אין איזה מסר נסתר בדברים שגבר עושה או הפוך על הפוך או לא סגור על עצמו, מה שהוא אומר זה מה שהוא חושב, אלא אם כן הוא שקרן. לא רואה שום דבר מסובך במיוחד בסיפור הזה, יש פה שלוש אפשריות, שניים חיוביות והשלישית שלילית, אפשרות ראשונה היא שהוא סתם התעניין בצורה אפלטונית לגמרי, אפשרות שניה הוא גילה עניין כלשהו בבחורה אבל משום שלא מכיר אותה רצה לדעת עוד פרטים עליה, אפשרות שלישית הבחורה לא באמת מעניינת אותו והוא סתם ניסה להתחיל איתה וגם שיקר לה שהוא רוצה לחזור בתשובה, בגלל הרקע הדתי שלי.

אני סקפטי לגבי "צירוף המקרים" הזה שפתאום הוא שמע שהיא חוזרת בתשובה ואומר שהוא מעוניין לחזור בתשובה, זה יכול להיות דרך מלכאותית ליצור משהו משותף, אם כי מצד שני זה דווקא משהו מנוגד, כי לחזור בשאלה ולחזור בתשובה, זה שינוי דתי ורקע דתי אבל בכיוונים סותרים. בקיצור באמת יש מצב שהוא משחק בך וזה נעשה בזדון, כל ההתנהגות שלו נשמעת מאוד מפוקפקת, גם זה שהוא רוצה לחזור בתשובה כביכול, וגם עלאק שהוא לא רוצה ליצור קשרים עם תלמידים, סיכוי טוב שהוא מנסה לעשות לעשות לך הפוך על הפוך. אם זה היה נובע מקוד מוסרי אמיתי אז הוא באמת לא רוצה לקחת את זה למעבר לקשר ידידותי/לימודי, אם זה משחק בך, אז הוא אומר לך את זה כדי שאת תהי זאת שתרדפי אחריו, להפוך את עצמו "לפרי האסור" והוא לא באמת שווה את זה. משהו מריח לי לא טוב אצלו, הוא עושה רושם של נוכל, ולא של בחור טוב באמת. הייתי מציע לך לא להיות בקשר איתו או לכל הפחות להיות מאוד זהירה איתו. בנוסף אם הוא נוכל, הוא יכול לראות בזה שאת דתיה לשעבר כקורבן נוח, בגלל התמימות שיש אצל דתיות רבות.

ממש לא משחק.

הרבה יודעים על חזרתו בתשובה.הוא התעניין בדת וסך הכל רצה לדעת ראייה שונה ולשמוע יותר הכל מובן עד לכאן.אך למה הסיום הזה..אסור לי ליצור...כאילו שהיה כאן רמז מצידה.לא היה,חותמת על זה אולי עצם זה שהיא חיכתה לו?זה אחד מקרה אחד מכמה שאתם פשוט לא ברורים...זו רק דוגמא.

Berethor

New member
לכן שמתי כמה אפשריות

אין מספיק פרטים כדי לקבוע בוודאות מה זה היה. אם הרבה יודעים על חזרתו בתשובה זה משהו אחר, אם זה היה משהו שהיה מספר רק לך, רק בגלל הרקע הדתי שלך, יש מצב שזה שקר. כן הוא מתנהג באופן דיי מוזר ולא ברור, גברים בדרך כלל לא מתנהגים באופן שכזה. השאלה גם אם מה שהוא אמר על שאסור שיהיה קשר, האם הוא אמר את זה מראש שלא יהיה אי הבנות בהמשך, או שהוא באמת העלה חשדות לא מוצדקים, או שוב זה סוג של משחק, כי הוא רוצה לעשות כאילו אסור לו אבל בכוונה אחרת. בכל מקרה במקום לנחש היית יכולה גם לשאול, וגם להגיד לו שזה בסדר במלא לא היה לך כל כוונות וכו, למה את שומרת ממנו את זה ומספרת את זה רק פה? בכל מקרה אני אישית הייתי הולך במצב כזה על הפשוטו כמשמעו, האם זה הפוך על הפוך או האם זה הדברים כפשוטם, לכי על דברים כפשוטם, ואם הוא משחק או מתוסבך זה בעיה שלו, אם הוא לא יכול להיות איתך בקשר שמעבר לידידות או יחסי לימודים, זה בסדר גמור מבחינתך, וזה גם מה שהיית צריכה להגיד לו.

מה יש לחפור בזה?

גבר ואישה מדברים, כאשר במקרה שלך כנראה שהמתח היה רק מהצד שלו או לחילופין שהוא לא רצה שתחשבי שהוא ניסה להתחיל איתך מה שאסור לו וזה.

נוטה לחשוב שדווקא מי שמתעסק בזה הוא הצד המעוניין או המשועמם.

רק רציתי

להבין אותכם עד כה שמעתי תגובות חיוביות מבנות ועניין אותי איך בנים יפרשו זאת.חשבתי אולי תאירו את עיניי ותמצאו שהיה כאן משהו שלא הבחנתי בו

אני לא בן

ואני חושבת שעצם זה שאת דנה ודשה בעניין הזה, מעידה במובן מסוים שאת מקווה שהוא התכוון לכך שהוא שם עלייך עין.

יכול להיות

אני מודה שהוא מעניין אותי אך לא עד כדי כך,פשוט באמת לא הבנתי את דרך חשיבתו,בכללי אני אדם שנוטה לחפש משמעות בדבר הכי עלוב...תמיד מנסה להבין...בכל זאת לא הבנתי אותו ותהיתי שבלי להשים לב עשיתי איזה משהו שגרם לו לתהות...לא הבנתי את הקטע אם לא היה מעלה את האסור לי...מעולם לא הייתי חושבת בקו הזה.

קיצר אין טעם לעסוק בכך כמו שכבר צוין

sweetdreams

New member
בואי נמנע מהכללות, הן אף פעם לא עוזרות

אולי פרט ללהוציא תסכולים על גבי הפורום...

למעשה הסיטואציה שלך היא מאוד פשוטה:
בפועל, הוא מתרגל שלך, ולכן זה בכלל לא משנה אם הוא התכוון למשהו או לא, וגם לא משנה אם הוא חשב שעבר לך משהו בראש או לא.
בכל מקרה לא יכול לצאת מפה כלום כרגע - וזה גם מה שהוא אמר לך!
זה הכל! וכל יתר התהיות הן ממש לא חשובות.

אם ממש מסקרן אותך למה הוא התכוון ואת לא יכולה להניח לזה, אז אני מניחה שאת יכולה לחכות לסוף המכינה ואז לראות אם הוא יגשש שוב.
אבל במקומך לא הייתי מחכה לזה בכיליון עיניים. פשוט תניחי לזה.

הנחתי לזה

זה לא לצורך המקרה עצמו.זה לא באמת מה שמעסיק אותי כי כמו שתארת כאן מצוין זה לא אפשרי.רק עניין אותי דרכם לראות את הדברים...קיצר אין טעם לשוחח על זה.משהו לא היה ברור והובהר לי.תודה וחג שמח

Hermineh

New member
כל מה שאני מבינה ממה שהוא אמר זה

שהוא מבקש שלא תספרי לאף אחד שהוא לקח אותך הביתה. הוא מבקש שכל מה ארוע ישאר בינכם.

אם את רוצה אותו תתני לו מס', הוא כבר יסתדר..

תסמכי על בן שאף אחד לא יעצור אותו להגיע אליך..

הוא קצת נבהלמעצמו אז קישקש קצת.. בטח כבר מתחרט על זה..

למעלה