בנימה אישית

KallaGLP

New member
בנימה אישית

כבר מזמן אני מרגישה את מה שאני הולכת לכתוב עכשיו וזה בהחלט לא נועד לפגוע או למתוח ביקורת אישית על מישהו, אלא רק להעביר תחושה אישית כללית על המתרחש בפורום. אין לי ציפיות בעקבות ההודעה הזו, ברור שהפורום הוא סך של כל גולשיו, כך שזו סתם הוצאת קיטור ולא יותר מזה.
אני יודעת (כי זה נטען במפורש) שיש כאן כאלה שמרגישים שהגולשים האחרים חושבים שמשהו בהורות שלהם לא בסדר ו/או מתנשאים מעליהם כי הם מספרים על בעיות קשות עם הילדים (ורק להדגיש את המובן מאליו - מעולם לא עלה בדעתי לחשוב כך או להעביר במכוון מסר כזה למישהו, ואם הגבתי זה היה רק בכוונה לעזור ולהאיר זווית אחרת מנקודת מבטי האישית, כי כולנו לא חפים מטעויות ולפעמים הסתכלות מהצד יכולה אולי לסייע במקרים מסוימים). אך מצד שני, אני באופן אישי מרגישה שקיימת גם תופעה הפוכה: אני חשה לא בנוח לחלוק כאן חוויות חיוביות (למשל, חוויות הקשורות למעבר לחו"ל עם המאומצת) פן אואשם בכך ש"אצלי הכל ורוד" (לא, לא הכל אלי ורוד, אך בסך הכל החיובי בהחלט גובר על השלילי, ואני לא חושבת שאני צריכה להתנצל על כך) ושאני זורה מלח על הפצעים של חלק מהגולשים או סתם מציגה תמונה מעוותת ושקרית של המציאות.
אז באופן כללי אני חושבת שכשגולשים באים בטענות כלפי מגיבים שחוויותיהם האישיות אינן עולות בקנה אחד עם החוויות של אותם גולשים (שאף אחד לא שולל את העובדה שהן אמתיות ולגיטימיות לא פחות, רק שאלה אינן החוויות היחידות הקיימות) ומייחסים להם כוונות רעות (התנשאות, ביקורתיות, עיוות המציאות), הדבר פוגע אף הוא בכתיבה החופשית בפורום.
ורק הסתייגות: כל מה שכתבתי מתייחס אך ורק להודעות המנוסחות מנקודת מבט אישית ולא פוגענית, ולא להודעות מכלילות המנסות לכפות את החוויה של כותביהן על אחרים, כאילו אם אצלם המצב הוא א' לא ייתכן שהמצב אצל מישהו אחר הוא ב', כי זה באמת יכול לעצבן (גם אותי), גם אם הכותבים של הודעות כאלה נמצאים במצב נפשי קשה, ואז גם התגובות להודעות כאלה עלולות, לצד האמפתיה, לשקף את ההתנגדות והכעס שגישה כזו מעוררת.
לסיכום מה שניסיתי להגיד הוא: לדעתי נוצר מצב שמצד אחד לא נוח לכתוב על חוויות "רעות" (גם בגלל שמירה על פרטיות, אבל גם מחשש מתגובות לא מהסוג הרצוי), אך מצד שני לא נוח לכתוב גם על חוויות "טובות", בעיקר מהסיבה השנייה. כאמור, אני רק מציינת את הרגשתי, ואין לי ציפיות שבעקבות זאת משהו ישתנה. אם לדעתכם מה שכתבתי לא נכון או לא תואם את הרגשתכם, אתם מוזמנים להתעלם או להביע את דעתכם הנגדית, וזה לגמרי בסדר מבחינתי.
 

נוני 75

New member
קאלה יק'ירתי


תהיתי למה לא כתבת על המעבר, על ההסתגלות בארץ חדשה. תכתבתי בכלי כחל וסרק, אחד לא בא על חשבון השני ,אין כאן הורים טובים ורעים ואין חיים ורודים עם דוביכפתלי. אבל יש שמחות ומותר וצריך לחלוק, כי השמחות נותנות כוח, במיוחד שהן מגיעות ממישהי עם ילדים בוגרים ועל כמה וכמה ממך .

אז כתבי בבקשה
נוני
 

יסמין@

New member
אני מאווווד

אוהבת לקרוא בשורות טובות, אנקדוטות משמחות, סיפורי התגברות על אתגרים וכו'. ולכן אשמח מאוד לקרוא כל מה שתרצי לספר על המעבר, על ההסתגלות וכו'. ממילא אי אפשר להשביע את רצון כולם/ן, אז כתבי לפי הבנתך ולפי מה שמתחשק לך. מקסימום יהיו שיחשבו שיש לך חיים דבש
 
בעיני

הפורום נקלע למצב מילכוד
מצד אחד 'מתים' לקרוא
מצד שני מתקשים לשתף,כל אחד מסיבותיו הוא.
יוצאי דופן כותבים ואז משתתקים כי לא רוצים להיות יחידים בעמדת השיתוף.
בתוצאה - בעיקר אינפורמציות עדכניות,שגם הן חשובות.
אבל הפורום הופך בעיקרו למודיעין וירטואלי.
 

יסמין@

New member
הפורום פעיל

כבר המווון שנים. וכמו כל דבר דינמי אחר, הוא משתנה מתקופה לתקופה, בהתאם למשתתפות/ים ובשל סיבות שונות. אני מאלו שחושבות שלא צריך לנסות לנווט ולהשפיע ולשנות, אלא פשוט לזרום עם מה שמתרחש בפורום בתקופה מסוימת. ככה זה עכשיו, אחר כך יהיה אחרת, ולאחר זמן שוב ישתנה וכו' וכו'.
 

KallaGLP

New member
אני גם חושבת כמו יסמין.

עם כל זה שלפעמים זה חבל, לפורום יש דינמיקה משלו. לדעתי היום גם יש פחות תנועה כי יש פחות אימוצים טריים והילדים שאומצו פעם כבר גדלו ובחלק מהמקרים ההורים פחות עסוקים בענייני אימוץ והפסיקו לבקרבפורום ואילו במקרים אחרים יש רצון לשמור על פרטיות.
 

year of the cat

New member


אני מבינה , מזדהה ומסכימה איתך

באופן אישי
אני מאוד שמחה לקרוא גם דברים טובים
העיתונות והטלוויזיה וגם פסיפס מלאים בסיפורים קשים ונבואות שחורות
אז פה בפורום יש גם סיפורים טובים
ואיכשהו גם זה מאוד מפריע

תשתפי ותספרי, אני תמיד שמחה לקרוא את דברייך , גם כשאני לא מסכימה איתם
 

KallaGLP

New member
תודה, וגם אני אוהבת לקרוא אותך.


זה בסדר גמור לא להסכים, ואפילו הופך את הדיונים למעניינים יותר, אם יש כבוד הדדי ותרבות דיון נאותה.
 

KallaGLP

New member
טוב, הדברים שלכם ממש נגעו ללבי

והחלטתי להעז ולחלוק בתקווה שזה אולי יעזור למישהו שנמצא בחשש דומה לזה שאני הייתי לפני המעבר, ותוך הסתייגות מובנת מאליה שמדובר כאן במקרה פרטי ובודד וברור שייתכן שבמקרים אחרים החוויות יהיו אחרות.
אז, כאמור, לפני חודשיים עברנו לעמק הסיליקון שבקליפורניה. כל העניין היה לא ממש מתוכנן מצידנו ודי פתאומי, כי לא היו לנו שום תכניות לנסוע לשום מקום עד שיום בהיר אחד פנתה לבעלי חברה אמריקאית בהצעת עבודה מפתה מאוד. אני מצדי הייתי די בטוחה שלא ייצא מזה כלום כי קשה מאוד להוציא את סוג הוויזה שהחברה הייתה אמורה להוציא לבעלי, ולכן לא דיברנו עם אף אחד ולא עשינו שוב הכנות לנסיעה עד שלהפתעתי (בעלי היה קצת יותר אופטימי, כרגיל אצלנו) אכן קיבלנו את הוויזה. בפרט, לא רצינו להכניס את הילדים לסחרור רגשי ולשבש להם את החיים בגלל משהו שייתכן מאוד שלא ייצא כלל לפועל. אבל ברגע שקיבלנו את הוויזה היינו חייבים לפעול מאוד מהר ולעזוב את הארץ תוך חודש וקצת, כי כבר חיכו לבעלי במקום העבודה החדש. לכן הרגשנו שהזמן שניתן לילדים לעכל את העניין הוא די קצר, ומטבע הדברים חששנו שזה לא יקל על ההסתגלות, שגם כך תהיה קשה להם, מה גם שהם, ובעיקר הבן והבת המאומצת, נמצאים בשיא גיל ההתבגרות (בני 13).
כפי שציפינו, מי שהגיבה הכי קשה על ההודעה על המעבר הצפוי הייתה הבת שאומצה. היא ילדה בעלת מזג סוער למדי (באופן מפתיע, היא ואחיה דומים בכך מאוד), רגישה ונקשרת, והחיים החברתיים שלה הם אחד הדברים החשובים ביותר בחייה. היא בכתה בהיסטריה ואמרה שהרסנו לה את החיים, כי מה היא תעשה בלי החברים שהיא עמלה כל כך קשה במשך שנים לטפח את היחסים איתם, ושהיא מוכנה אפילו להישאר בארץ אצל סבא וסבתא. אמנם בין התקפי ההיסטוריה, מדי פעם היא גם אמרה שאם אנחנו כבר עושים לה דבר כזה, אז בבית החדש היא רוצה חדר לבד והציבה עוד כל מני תנאים, אך היה לנו ברור שהכאב שלה גדול ואמיתי. אני הכנתי את עצמי לכך שלכולם יהיה קשה, אך שלה יהיה קשה במיוחד, והחשש העיקרי שלי בכל הקשור למעבר היה איך היא תסתדר ואיך אנחנו נוכל לעזור לה.
אז בחודש הראשון לכולם היה קשה למדי כי גרנו במגורים זמניים בדירה קטנה וצפופה מדי למשפחה של חמישה אנשים, והילדים לא יכלו ללכת לבית ספר כי לא הצלחנו למצוא מגורים זמניים קרוב לבית הקבוע שאליו התכוונו לעבור, ובארה"ב ניתן לרשום ילדים לבית הספר רק על פי אזור המגורים. הם היו כל הזמן בבית, במדינה זרה, כשהידע שלהם באנגלית מוגבל למדי, בצפיפות ובלי יותר מדי דברים לעשות. אמנם השתדלנו להוציא אותם לטיולים ולהעסיק אותם עד כמה שניתן, אך מטבע הדברים היינו עסוקים בהמון לוגיסטיקה וסידורים, ובעלי גם התחיל לעבוד, כך שהרבה פעמים נאלצנו לגרור אותם איתנו למקומות משעממים (כמו בנק) או להשאיר אותם לבד בבית. אז היו חיכוכים, וריבים והאשמות על כך שהבאנו אותם לפה, והתנהגויות לא רצויות ומקוממות (לצד רגעים יפים של שיתוף פעולה ועזרה הדדית). בפרט, אצל הבת המאומצת תקופה זו התאפיינה בתנודות רגשיות והתנהגותיות רבות. לפעמים התנהגה הכי למופת ובצורה כי בוגרת ומתחשבת מכל הילדים והתנדבה לעזור, ולפעמים לפתע הייתה הופכת עורה ומתנהגת בצורה מרגיזה באופן קיצוני, עד כדי כך שממש כעסנו עליה למרות הקושי המובן שלה (עליי לציין שלכל הילדים היו הפגנות של התנהגויות בעייתיות יותר מהרגיל בתקופה זו, פשוט אצלה המעברים היו קיצוניים יותר, לטוב ולרע). אבל בסך הכל שרדנו את החודש הזה, שבאמת היינו מוכנים לכך שיהיה לא פשוט לאף אחד מאיתנו.
לאחר שעברנו לבית החדש, הילדים חששו מאוד מבית הספר, מכך שיצטרכו ללמוד בשפה זרה ולהתחיל מאפס עם ילדים חדשים שהם לא מכירים. הם אף אמרו שעדיף להם לא ללכת לבית הספר בכלל. אך מאז שהם החלו ללמוד, נראה שחל מהפך, כי כולם קיבלו אותם יפה מאוד והם מיד הכירו ילדים חדשים שמהר מאוד הפכו גם לחברים. מאז שהם הולכים לבית הספר, דווקא מי שהסתגלה הכי מהר והכי שמחה במצב החדש היא הבת המאומצת. היא מתלהבת מבית הספר, מהחברים החדשים, מזה שהאנגלית שלה משתפרת, ומהטיולים שעשינו במקומות מרהיבים כאן (בעיקר כשהאח הבכור בא לביקור). היא אמרה שהיא שמחה שהבאנו אותה לפה, שהיא אמנם מתגעגעת לחברים הוותיקים ורוצה לבקר אותם, אך היא כבר לא רוצה לעזוב את המקום החדש והיפה ואת החברים החדשים שהכירה. עם החברים הוותיקים היא מתקשרת כל הזמן דרך הפייסבוק והווטסאפ, והיא הראתה לי הודעות רבות שבהן כתוב כמה הם אוהבים אותה ומתגעגעים אליה. ביום ההולדת שלה, שהיה לא מזמן, ילדים רבים מאוד מבית הספר בארץ התאספו יחד והקליטו עבורה ברכה משותפת בווידאו, וכל החברים בירכו אותה גם באופן אישי, והיא התרגשה והייתה מאושרת עד הגג. בנוסף, יש לה מוטיבציה גבוהה ללמוד ולהצליח, והיא משקיעה בשיעורי הבית, אולי אף יותר מהאחים שלה. ברור שכמו לכל הילדים, וכמו שהיה גם בארץ, לא הכל כל הזמן מושלם, והיא ממשיכה להיות הילדה השובבה, הסוערת והמורכבת שתמיד הייתה, לטוב (בעיקר) אך גם לרע, אך סך הכל חל שיפור דרסטי ביחס לחודש הראשון אצל כולם, ובמיוחד אצלה. אני מניחה שזה עוד לא הסוף, ועוד יהיו רגעי קושי ומשבר בהמשך הדרך, כי ככה זה בחיים, ובייחוד כשעוברים למקום זר ומתחילים חיים חדשים כמעט מאפס. ככלות הכל, עברו בסך הכל חודשיים, אך ללא ספק אפשר לומר שהמגמה כרגע היא חיובית מאוד ואני מקווה שאחרי כל נפילה שעוד תהיה תבוא עלייה גדולה יותר.
סליחה על האורך ותודה למי שהגיע עד הלום.
 
מרגש. ילדה מדהימה עם כוחות ויכולות מדהימים

לא פשוט לשלושה מתבגרים להתחיל התחלה שכזו בארץ חדשה, ולהיתלש בגיל כל כך "חברתי" מהחבר'ה בארץ, ובפרט שזה ממש "מהיום למחר" בהתראה כל כך קצרה.
וחודשיים זה ממש מעט להיקלטות שכזו.
כל הכבוד למתוקה שלוקחת את זה כך, ומתחילה להשתלב כל כך יפה. צריך כוחות, תעצומות נפש, יכולת הסתגלות ויכולות בין אישיות מדהימות לשם כך.
לגבי החבר'ה שלהם שנותרו בארץ: באמת מזל שכיום שמירה על קשר היא כל כך פשוטה ונגישה.
אינני יודעת בן כמה הבן היותר גדול שלכם (שנסע עימכם) אך גיל 13 הוא גיל טוב מהבחינה שעוד יחסית צעירים ויוכלו ליצור קשרים לאורך שנות ביה"ס שלהם, בהנחה שתשארו שם תקופה מסויימת.
כתבת על הילדים, ואיך לך עם ההחלטה? גם את נתלשת מהיום למחר מביתך וארצך.
בכל מקרה, אם כבר להיתלש, אין ספק שארה"ב בכלל וקליפורניה בפרט הם מקומות שמקלים על ההיקלטות. מדינת מהגרים המסבירה פנים לכל אדם ויש בה כל כך הרבה אפשרויות להתפתחות אישית בכל כיוון. שלא לדבר על הנוחות הכלכלית על פי רוב.
כמו בכל דבר, יש פה בעיני המון מרחב בחירה בין להתאבל על מה שהותר בארץ (אבל חשוב כשלעצמו), לבין לנסות למצות המירב מהמצב הנתון.
מאחלת לכולכם היקלטות מהירה, השתלבות ושיגשוג.
 

KallaGLP

New member
תודה, דניאלה יקרה. דברייך מחממים את הלב.

הבן הגדול שלנו הוא בן 19 וחצי והוא נשאר בארץ ולא צפוי להצטרף אלינו בזמן הקרוב כי הוא בצבא, ובמסגרת הצבא הוא סטודנט שנה שנייה באוניברסיטה העברית. לאחר קבלת התואר (בתקווה שיסיים את התכנית בהצלחה, בעוד פחות משנה וחצי) יחל מיד בשירות קבע ל-6 שנים. אבל הוא קיבל תנאים של חייל בודד ובזכות זה יש לו עכשיו הרבה יותר חופשים ממה שהיו לו קודם, שבמהלכם הוא יבוא לביקורים אצלנו. ממש עכשיו הוא היה אצלנו במשך שבועיים וחצי ובתקווה יחזור בעוד כמה חודשים לביקור נוסף. גם כשהיינו בארץ כמעט לא ראינו אותו מאז שהתגייס, כי הוא משרת רחוק מהבית בתכנית מאוד תובענית הכוללת גם לימודים לתואר וגם תכנית צבאית עמוסה, ובין לבין, בחופשות סמסטר הוא השתתף בכל מיני קורסים וסדרות מטעם הצבא, בקורס קצינים וכד'. וגם בסופי שבוע שבהם היה מגיע הביתה, בקושי ראינו אותו כי הוא חילק את הזמן בין לימודים לבין פגישות עם חברים. בכל התקופה הזו היו לו אולי שתי רגילות, שגם במהלכן רוב הזמן למד. כך שבביקור הזה, שבו הוא שהה בביתנו יותר משבועיים ברצף ויצא איתנו לטיולים, בעצם בילינו זמן איכות ביחד כמו שלא בילינו כבר קרוב לשנתיים, מהיום שבו התגייס. גם עכשיו הוא אמנם היה חייב ללמוד הרבה, אך לפחות עשה את זה בבית ובין לבין פינה זמן גם לבלות איתנו ועם האחים שלו, ובסופי שבוע יצאנו לטיולים ארוכים כולנו ביחד. כמו שאת מתארת לעצמך, היה לי קשה, בלשון המעטה, לראות אותו נוסע, אך התנחמתי בעובדה שלו עצמו זה הרבה יותר קל כי הוא מאוד אוהב את מה שהוא עושה, ויש להודות שבשלב זה בחיים מה שהכי מעסיק אותו זה החבר'ה שלו, הלימודים והתוכנית, כי אלה החיים שהוא בחר לעצמו, התרגל אליהם ונהנה מהם. אנחנו היינו הפוגה נחמדה ורצויה, וברור שהתגעגע אלינו, אך הרגשתי שבסופו של דבר הוא כבר ציפור שפרחה מהקן, ואמנם שבה מדי פעם בשמחה לבקר, אך החיים שלה הם כבר במקום אחר. אנחנו מכל מקום נעשה הכל כדי שתהיה לו אפשרות חוקית להצטרף אלינו יום אחד אם ירצה בכך ואם עדיין נהיה פה, אך אני כמובן לא יכולה לדעת בשלב זה מה יקרה עד אז ומה הוא יבחר לעשות. עד כאן בקשר לבן הגדול (סליחה על ההשתפכות, אני לא עושה זאת הרבה, אך זה לא קל לאמא לשחרר את הבן הבכור שלה).
ובאשר אליי - מה אגיד, פשוט זה לא. יש כאלה שחולמים להגר ומתכננים ומתכוננים לזה במשך תקופה ארוכה. אצלי זה לא היה כך וקיבלתי את ההחלטה ברגשות מעורבים: מצד אחד הבנתי את גודל ההזדמנות לראות עולם (מעולם לא הייתי בארה"ב עד כה), לחוות חיים אחרים, להרחיב אופקים. הבנתי גם את ההזדמנות המקצועית שזה מעניק לבעלי, וכמובן שגם מבחינה כלכלית זה איזשהו צעד קדימה. ידעתי שלמרות הקושי הראשוני, גם לילדים זו הזדמנות אדירה להעשיר את עולמם, לשפר את האנגלית, ולפתוח גם יותר אפשרויות לעתיד. ומצד שני, אני אוהבת את ישראל (ואפילו כשאני משווה אותה לעמק הסיליקון המשגשג, ממש לא רע לחיות בישראל), יש הרבה אנשים קרובים ואהובים שהותרתי מאחור, וקצת מבאס שלא אוכל להתחיל לעבוד כאן עד שנקבל גרין קארד (בתקווה זה אמור לקרות תוך כמה חודשים). צריך להתרגל לחיים במקום זר. גם פה טוב לחיות כמובן, אך לא קל בגיל הזה להתרגל לדברים שמתנהלים אחרת, למנטליות שונה, לרכוש הרגלים חדשים, להסדיר את כל הלוגיסטיקות האינסופיות, ליצור קשרים חברתיים חדשים וכו'. יש דברים שכל כך התרגלתי שהם עובדים בצורה מסוימת, שמשגע אותי שפה הם עובדים בצורה שונה, גם אם אובייקטיבית זה לא פחות טוב. לכל מקום יש את הפלוסים והמינוסים שלו, וזה ברור, וגם לא ציפיתי שיהיה אחרת.
אני מאוד נהנית בעיקר מטיולי סוף השבוע ובאמת אין גבולות ליופי ולגיוון של המדינה הענקית הזאת, וזה עוד מבלי שראיתי כמעט כלום מכל מה שיש לה להציע. זה דבר אדיר לחובבת טבע כמוני. אנחנו גרים במקום יפה ושקט עם בתי ספר מעולים, בעלי מאוד מרוצה מהעבודה, וגם הילדים נראה שמתחילים למצוא את עצמם, כך שיש גם הרבה טוב.
בקיצור, לי, כצפוי, גם טוב וגם רע, המון חוויות חדשות ומדהימות וגם הרבה געגועים ותסכולים. חודשיים זה ממש מעט זמן, ובסך הכל אני מאמינה שלטווח הארוך יהיה בסדר. נחיה ונראה.
 

אבי351

New member
ריגשת אותי מאוד בדברייך ואכן ילדינו הרבה פעמי

פעמים מפתיעים אותנו לטובה.אשמח מאוד לשמוע עוד ממך
 
למעלה