תודה רבה, גילעד
אכן, לחוות קשיים זהו חלק בלתי נמנע מהחיים של כולנו, אם נרצה או לא, ולא נוכל לגונן על ילדינו מפניהם לנצח. חשוב שילמדו להתמודד כל עוד אנחנו שם לתמוך בהם. ובכל זאת, התחושה שאתה, כהורה, גרמת לקושי המסוים הזה, שהיה ביכולתך למנוע, בכל זאת כרוכה ברגשי אשם מסוימים, אפילו אם בתוך תוכו ההורה מבין שלטווח ארוך זה יכול להיות לטובה ולהביא תועלת לילד.
באשר לתגובה של הבת, אני מאמינה שזה מאוד מתאים לאישיות שלה. אנשים טמפרמנטיים מאוד מטבע הדברים מגיבים בצורה קיצונית וסוערת יותר מאחרים, בין אם מדובר בשמחה או בעצב. אין להם בעיה לעבור במהירות ממצב של דיכאון ויאוש למצב של התלהבות ואופוריה ולהפך. בהתחשב באופייה של הבת, המעברים האלה אמורים להיות צפויים, אך העוצמה שלהם בכל זאת עדיין מדי פעם מצליחה להפתיע אותנו.
אגב, דבר אחד מעניין מאוד ששכחתי לציין - אולי נראה שתגובות הילדים הביולוגיים היו יחסית מאופקות יותר כלפי חוץ, אך דווקא הם שילמו את המחיר הגבוה יותר בבריאותם. שניהם, ובמיוחד הבן, עברו תקופה לא פשוטה של מחלות שונות ומשונות הרבה מעבר למה שהיינו רגילים בארץ. הבן גם סבל מסתם עייפות עד כדי חוסר רצון להתעורר ולקום מהמיטה, וזה גם סוג של דיכאון כנראה. אני נוטה להאמין שהסטרס השפיע עליהם והחליש את ההתנגדות החיסונית שלהם. לעומת זאת, הבת המאומצת לא חלתה כלל במהלך התקופה הזו, אולי בזכות זה שהחצינה יותר את תגובותיה והוציאה את כל הרגשות השליליים החוצה ברגע שצצו. לפעמים זה בריא יותר מאשר לשמור אותם בפנים.